toja27 כתב:felix_r כתב:מאמנים הם לא קוסמים. כשהתנאים טובים, מאמן טוב יכול למקסם את יכולת הקבוצה, אבל כשהכל בזבל, קשה לצפות למשהו גם ממאמנים הכי טובים. כאשר בקבוצה הכל דבש אבל למרות זאת המאמן לא מצליח להביא תוצאות, אז אפשר להאשים אותו.
הינה גם ברצוקאס בצרות. לבארסה אותו מספר ניצחונות ביורוליג כמו למכבי, וזה למרות כל המיליונים של ביי-אאוטים שהקבוצה שילמה בקיץ עבור: רייס, ברצוקאס, ויקטור קלאבר, קופונן וכו'
זה נכון פליקס, אני באופן כללי נגד מתקפה על מאמנים כשידוע שהתנאים מסביב לא טובים. עם זאת תרשה לי להיות תוקפני במקצת, למה כשרמי הדר אימן את הקבוצה ועשה עבודה לא פחות טובה מבגאצקיס, זה לא מנע ממך לקרוא לו פעם אחר פעם " מאמן התעמלות בבית ספר" ולא מאמן , בעוד שאצל בגאצקיס התנאים הם זבל. אני מצפה אישית כאן לעקביות.
בכל אופן, להפיל את התיק על המאמנים זו לא הדרך. מה שכן ,אולי כן ניתן להרגיש סממנים אפילו קטנים ממאמנים. כמו השחקנים שהם מאמינים בהם וסוג הפוטנציאל שהמאמן משדר לעתיד , בהנחה והסגל יהיה טוב יותר. בגאצקיס לא משאיר הרבה מקום לאופטימיות בהרגשה שלי.
מה שכן, לפי ההיסטוריה שלו , נראה שיש בו את התכונה של לזהות שחקנים מוכשרים. את זה אני אתן לזכותו. מצד שני, אני חושב שיש סיבה שהוא הלך להיות עוזר מאמן של בלאט העונה. גם הוא יודע כנראה שיש בו אספקטים שעדיין לא שלמים , כאלו שיכולים להפוך קבוצה לוינרית. מה שבלאט טוב בו.
רמי הדר היה במועדן כבר מהיום הראשון של ההכנה. הוא הכיר את השחקנים לאורך תקופה ארוכה יחסית (וזה מדובר על הזרים, כי את הישראלים הוא מכיר כבר שנים). הוא הכיר את הבעיות. הוא ראה מה לא עבד אצל אדלשטיין, ומה צריך לנסות בצורה אחרת, אולי בצורה אחרת זה כן יצליח.
כשרמי הדר קיבל את הקבוצה, היא עוד לא הייתה קבוצה שבורה ומפורקת (גם אם הלחץ כבר היה שם מהיום הראשון). היה בה לחץ, אבל השחקנים היו עדיין מלאים במרץ ורצו לחזיר את הקבוצה לדרך המלך.
הבאתו של באגאטסקיס הייתה טעות לא בגלל שרמי הדר היה כזה נפלא, אלא בגלל שקשה לצפות שמאמן זר שבכלל לא מכיר את המערכת, פתאום ימציא את הגלגל מחדש תוך זמן קצר, כאשר הקבוצה כבר בלחץ מטרף שרק נס יכול להציל אותה.
האנשים פה חושבים, שההנהלה מתקמצנת על מאמנים טובים, אבל זה לא ככה. גם בעונה שעברה, וגם העונה, המאמנים הטובים והמנוסים יודעים, שאין הרבה סיכוים להצליח כשאתה מגיע לקבוצה מפורקת באמצע העונה גם אם אתה גאון הדור! אז המאמנים המנוסים לא רוצים לבוא בתנאים כאלה. זאת הסיבה, שרק המאמנים הפחות מנוסים, המאמנים שמחפשים את הצ'אנס שלהם לקבל לידיהם קבוצה גדולה, הם אלה שמסכימים להסתכן ולבוא באמצע העונה, להכניס ראש בריא למיטה חולה.