ת'רד היורוקאפ/ליגות פיב"א V2 - מלאגה חוזרת ליורוליג

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד היורוקאפ/ליגות פיב"א V 2

הודעהעל ידי אחדשיודע » 24 מרץ 2017, 08:04

roy1000 כתב:אז בואו נשים מצד את הזלזול המצחיק הזה. בדיוק כמו שאנשים שבולסים המבורגרים כל היום ושוכבים עם הלפטופ במיטה לא צריכים לרוץ ולקרוא לליאור אליהו "עצלן" אז אפשר גם להירגע עם התבטאויות ה"נעל" למיניהן.

רגע, מה? ליאור לא עצלן? מה פיספסתי?
אם ליאור לא היה עצלן, כנראה שהוא היה ב-NBA.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 24 מרץ 2017, 08:17

אחדשיודע כתב:
roy1000 כתב:אז בואו נשים מצד את הזלזול המצחיק הזה. בדיוק כמו שאנשים שבולסים המבורגרים כל היום ושוכבים עם הלפטופ במיטה לא צריכים לרוץ ולקרוא לליאור אליהו "עצלן" אז אפשר גם להירגע עם התבטאויות ה"נעל" למיניהן.

רגע, מה? ליאור לא עצלן? מה פיספסתי?
אם ליאור לא היה עצלן, כנראה שהוא היה ב-NBA.

שעצלן זה מושג יחסי.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 24 מרץ 2017, 08:18

כל דבר בחיים הוא יחסי. הוא עצלן ביחס לכל ספורטאי ברמת הכישרון שלו.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 24 מרץ 2017, 08:26

אחדשיודע כתב:כל דבר בחיים הוא יחסי. הוא עצלן ביחס לכל ספורטאי ברמת הכישרון שלו.

ביחס לרוב הספורטאים. לא ביחס לרוב האוכלוסיה.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 24 מרץ 2017, 08:28

ואנחנו מדברים על ספורטאים/שחקני כדורסל, לא?
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 24 מרץ 2017, 08:33

אחדשיודע כתב:ואנחנו מדברים על ספורטאים/שחקני כדורסל, לא?

תקרא את הדיון.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 24 מרץ 2017, 08:42

קראתי. לא רואה מה ההקשר בין הדיון על אליהו לדיון על מר אורי אלון, שבו אני דווקא נוטה להסכים איתך ברוח הכללית.
אם אפשר לקרוא למישהו "סתם שחקן"/"אפס"/"מטומטם"/"מסומם"/"פסיכי", אז אפשר לקרוא לשחקן מסויים "עצלן" (בוודאי אם הוא כזה) או לבקר אותו על ההחלטות המקצועיות שהוא לקח בקריירה. אין שום דבר מגוחך בהשוואה בין ספורטאים מקצועניים, גם כשהאדם שמעביר את הביקורת הוא לא כזה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 24 מרץ 2017, 09:00

כל הכינויים שכתבת הם ביחס לכלל האוכלוסיה (פרט ל"סתם שחקן״).

אם תחזור לדיון המקורי, הנקודה שבאתי להגיד היא שהציפיות מהספורטאים הן לעיתים מוגזמות. גם ספורטאים הם בני אדם. זה הכל. אפשר לבקר כל אחד. לליאור אליהו מעולם לא היה את הרצון או המוכנות לעשות כל מה שיידרש בשביל לממש את הפוטנציאל שלו. בסופו של דבר, הרוב המוחלט של האנשים בעולם הם כאלה. רובנו מוותרים לעצמנו בצורה כזו או אחרת. גם את ה"עצלנות״ של אליהו צריך לקחת בקונטקסט הנכון.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 24 מרץ 2017, 09:08, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 24 מרץ 2017, 09:06

לא בהכרח. יכול להיות אדם חכם עם אייקיו כדורסל נמוך - שאנשים יכנו אותו "טיפש"/"מטומטם".
ואם הוא שחקן כדורסל "טיפש" בעיניי מישהו/אוהד/צופה, זכותו להביע זאת, גם אם ראוי לעשות זאת בדרך עדינה יותר.

כל מה שאמרו על ליאור נכון - ביחס לספורטאי מקצועני (בטח ובטח ברמת הכישרון שלו) הוא עצלן ומפונק.
בוא נגיד שדמות לחיקוי הוא לא.

roy1000 כתב:אם תחזור לדיון המקורי, הנקודה שבאתי להגיד היא שהציפיות מהספורטאים הן לעיתים מוגזמות. גם ספורטאים הם בני אדם. זה הכל. אפשר לבקר כל אחד. לליאור אליהו מעולם לא היה את הרצון או המוכנות לעשות כל מה שיידרש בשביל לממש את הפוטנציאל שלו. בסופו של דבר, הרוב המוחלט של האנשים בעולם הם כאלה. רובנו מוותרים לעצמנו בצורה כזו או אחרת. גם את ה"עצלנות״ של אליהו צריך לקחת בקונטקסט הנכון.

לא נראה לי שמישהו מתווכח על זה. זה לא הופך את ליאור אליהו לספורטאי שעבד קשה, הוא עדיין עצלן/מפונק (עם הר של כישרון).
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 24 מרץ 2017, 09:20

אחדשיודע כתב:לא בהכרח. יכול להיות אדם חכם עם אייקיו כדורסל נמוך - שאנשים יכנו אותו "טיפש"/"מטומטם".
ואם הוא שחקן כדורסל "טיפש" בעיניי מישהו/אוהד/צופה, זכותו להביע זאת, גם אם ראוי לעשות זאת בדרך עדינה יותר.

בהחלט יכול להיות. לדוגמא ג'ו אלכסנר נשמע כמו בנאדם אינטלגנטי והאו שחקן כדורסל טיפש לחלוטין. יכול להיות גם להיפך כמובן. ג'ייסון קיד הוא בנאדם לא אינטילגנטי במיוחד, אבל שחקן כדורסל מאוד חכם.
זה נכון שאין קשר בין הדברים.

אחדשיודע כתב:כל מה שאמרו על ליאור נכון - ביחס לספורטאי מקצועני (בטח ובטח ברמת הכישרון שלו) הוא עצלן ומפונק.
בוא נגיד שדמות לחיקוי הוא לא.

וגיא פניני (שללא ספק מיקסם את הכישרון שלו) הוא דמות לחיקווי?

בסופו של דבר, כשאנחנו מדברים על שחקנים אנחנו לרוב מתייחסים ליכולת שלהם על המגרש (וכאן נכנס העניין של אפס/טיפש ושאר המחמאות שאנחנו מחלקים לשחקנים) וכשאנחנו מדברים על דברים שמחוץ למגרש אז לרוב הם נשפטים ביחס לכלל האוכלוסיה (מסומם/פסיכי וכו').

כשמתייחסים ל"עצלנות" זו כבר תכונה שנוגעת לכלל האוכלוסיה ולכן זה נראה לי קצת חסר מודעות עצמית לכנות שחקנים בכינוי הזה.

אני באמת לא חושב שמשיהו שלא רוצה לגור בחו"ל בשביל העבודה שלו הוא מפונק או עצלן. זו לחלוטין החלטה לגיטימית.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 24 מרץ 2017, 09:24

פניני עצלן לא הרבה פחות מאליהו אגב, ולא, הוא לא דמות לחיקוי. אני לא בטוח גם שמיקסם את הכישרון שלו.
ספורטאי "עצלן" כמו שחקן "טיפש", הוא ביחס לאנשים במקצוע וברמת הכישרון שלו. אין שום בעיה בעיניי לכנות שחקן מסוים "עצלן".
אמבקווה ביחס לחצי מתל אביב הוא אדם נורמלי וחייכן. ביחס לכדורסלן מקצועני הוא נראה מסומם.

אליהו לא עצלן כי הוא חזר לארץ, הוא עצלן בגלל כל ההתנהלות בקריירה שלו. אני חושב שהעזיבה של ויטוריה אחרי עונה אחת רק חיזקה את הדעה עליו.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jol9 » 24 מרץ 2017, 11:44

roy1000 כתב:אדם, האיש הזה הגיע מכלום, הקים 3 חברות. אחת נמכרה לגוגל, השניה לטוויטר ולשלישית יש שווי של מליארדים.

מדובר ביזם הישראלי הכי מצליח לגילו ובאחד היזמים המובילים בעולם. זה לא רק שהוא מליארדר (בדולרים). זה שהוא קבלן הצלחות כמו שיש בודדים בעולם. ניסית פעם להקים חברה? אתה יודע כמה זה קשה?

להגיד שהוא "נעל" זה קשקוש שרק מבייש את הכותב. אני בטוח שאתה מבין את ההבדל בין להקים חברות לבין להיבחר לכנסת.

אני לא יודע מה מצבך הכלכלי, אבל אני די בטוח שלא הקמת שום דבר בחייך, כי רק מי שלא הקים כלום יכול לזלזל במי שכן עשה. גם לא הייתי רץ לדבר על יכולת התבטאות. בית מזכוכית וכו'.

כמו שאמרתי, יריבות ספורטיבית זה טוב ויפה. להיות גיבור בפורום אינטרנט זה לא קשה. להקים חברה של מליארדים זה כן.

רוי, זה לא שאני לא מסכים עם מה שאתה אומר. להיפך, אני מסכים מאוד.
אני מנסה להקפיד לא לרדת על אנשים באופן הזה, גם אם זה מתפלק מדי פעם, וחוץ מנדאל שהוא באמת אפס שלא עשה כלום בקריירה שלו, כל האנשים שאנחנו מדברים עליהם, הם גדולים רק מעצם זה שהם מעסיקים אותנו.

מצד שני, דווקא כשזה בא ממך, זה קצת מצחיק.
הרי אתה נוהג לקרוא בשמות מזלזלים לא מעט אנשים, כולל ראש הממשלה שלנו, שגם הוא ביננו, כנראה לא בין האנשים הטיפשים והלא יוצלחים בעולם...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 24 מרץ 2017, 12:09

jol9 כתב:מצד שני, דווקא כשזה בא ממך, זה קצת מצחיק.
הרי אתה נוהג לקרוא בשמות מזלזלים לא מעט אנשים, כולל ראש הממשלה שלנו, שגם הוא ביננו, כנראה לא בין האנשים הטיפשים והלא יוצלחים בעולם...

אני יורד על שחקנים כי הם שחקנים גרועים (מקל) ו/או משחקים כדורסל ומתנהגים בצורה שמעצבנת אותי (שוב מקל). ובגאצקיס הוא פסיכי בלי קשר לזה שהוא מאמן כדורסל גרוע.

אמרתי על ביבי שהוא טיפש? ביבי הוא לא גאון הדור כפי שהוא מנסה להציג את עצמו אבל הוא בוודאי לא בנאדם טיפש. הוא נוכל, הוא מניפולטיבי והוא שקרן גדול ושקוף, אבל הוא בטח לא טיפש ביחס לכלל האוכלוסיה. ושלא תבין לא נכון, ביבי הוא מאוד מצליח, הבעיה שמה שמעניין אותו זה לאו דווקא מה שמעניין את אזרחי המדינה. ההצלחה שלו זה הכישלון של כולנו.

אם חוזרים שניה לנושא של אורי אלון, הרי אין פה הרבה מקום לדיון סובייקטיבי. האיש הוא בין היזמים המצליחים בעולם ובאופן סדרתי. הוא לא ירש כלום. בנה את עצמו מאפס. זה מצחיק אותי שאנשים פה אומרים עליו שהוא "נעל". הרי גם ב- 1000 תקופות חיים אף אחד פה לא יוכל לעשות את מה שהוא עשה ב10 שנים (ובניגוד לביבי הוא השיג דברים חיוביים). הרי אם לא הייתה פה יריבות ספורטיבית, אף אחד לא היה מדמיין להגיד את הדברים האלה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 24 מרץ 2017, 14:14

ספציפית לגבי אורי אלון אני מסכים, אבל לא חסרות לך יציאות מהסוג הזה כלפי אנשים אחרים.
בוגי למשל...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 25 מרץ 2017, 08:56

jol9 כתב:בוגי למשל...

אין שום עדות לזה שבוגי הוא בנאדם אינטילגנטי במיוחד. להיפך.
roy1000

הודעהעל ידי shayD » 25 מרץ 2017, 11:23

roy1000 כתב:
jol9 כתב:בוגי למשל...

אין שום עדות לזה שבוגי הוא בנאדם אינטילגנטי במיוחד. להיפך.

פה אנחנו נכנסים לדיון פילוסופי על מה היא אינטלגנציה.

מסכים עם רוי לגבי אורי אלון, יזם מבריק.
למות או לכבוש את ההר.
סמל אישי של המשתמש
shayD

הודעהעל ידי אדם » 26 מרץ 2017, 00:47

ביבי הביא לנו הרבה מאוד דברים שקשה לראות כאשר החים ממשיכים להיתנהל כרגיל ובשגרה יחסית טובה.
את מה שביבי הביא עלינו והשיג במשך שנותיו אנחנו נראה רק כאשר המצב ההפוך יגיע ואז כולם יתעוררו.
להגיד שביבי לא הביא לנו כלום או להמעיט זה חוסר הבנה וחוסר רצון לראות את המציאות בחוץ ומה שהיה כאן לפני .
קל לבטל אותו ,אבל כנראה שאם זה היה 1 על 1 ,ביבי מקבל קרוב לשני מליון קולות ,וכרגע הוא עומד על מליון ,ככה כנראה לפחות רוב הציבור רואה את מה שאני רואה .
ההיסטוריה תשפוט אותו ,צריך קצת זמן .
אני לא אכנס לדיונים פוליטים ולא אמשיך בדיון הזה זו שיחה ארוכה ועמוקה שבכיף הייתי מנהל אותה .
אדם

Re: כדורסל ישראלי V2

הודעהעל ידי איתי-שגב » 26 מרץ 2017, 14:30

http://m.ynet.co.il/Articles/4940614
חלום היורוליג של ירושלים עדיין חי. הכרטיס החופשי של הליגה הספרדית ילך לאחת מהשלוש : באיירן מינכן, דרושפאקה והפועל ירושלים.
בהפועל ירושלים מקווים שבאיירן מינכן תזכה באליפות גרמניה ובכך תעלה אוטומטית ליורוליג דרך המקום של אלופת גרמניה ביורוליג.
ג'ורדי ברתומאו צפוי להודיע בסוף מאי על הזוכה בכרטיס החופשי.
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

Re: כדורסל ישראלי V2

הודעהעל ידי felix_r » 26 מרץ 2017, 15:58

איתי-שגב כתב:http://m.ynet.co.il/Articles/4940614
חלום היורוליג של ירושלים עדיין חי. הכרטיס החופשי של הליגה הספרדית ילך לאחת מהשלוש : באיירן מינכן, דרושפאקה והפועל ירושלים.
בהפועל ירושלים מקווים שבאיירן מינכן תזכה באליפות גרמניה ובכך תעלה אוטומטית ליורוליג דרך המקום של אלופת גרמניה ביורוליג.
ג'ורדי ברתומאו צפוי להודיע בסוף מאי על הזוכה בכרטיס החופשי.

כמו החלום "מזרח תיכון חדש" של פרס. הוא אף פעם לא מת.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי rc4991 » 26 מרץ 2017, 16:18

ג'רלס בחמישיית היורוקאפ
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־10 אורחים