my man כתב:yanay21 כתב:my man כתב:yanay21 כתב:my man כתב:תגיב גם להודעה שלי! אני צריך את זה..
חפירה כזו לא ראית מאז דף הגמרא היומי שלך, תקרא
קנית אותי באיגרא רמא
תודה איש טוב ויקר!
ולענייננו...
אתה צודק! אני יודע שאתה צודק וזה מטריף לי את הדעת..
אבל אתה שומע איך חלק מהם מדברים והם נשמעים שהם מבינים שהם צריכים לעבוד קשה..אני רק לא יודע אם זה בפועל קורה..
כי אלו קלישאות שהם שמעו מאנשים שבאמת עובדים קשה, מייקל, קובי, כל מיני. זה על אוטומט.
ומשם הם מתחלקים לשניים:
אלו שחושבים שהם עובדים קשה, אבל לא באמת, ואלו שבשלב מסויים מאמינים שהם מספיק טובים ככה שהם יכולים לעבוד פחות קשה and to get away with that (אם תתמצת את החוק הרוסי לכדי מצב תודעתי, זה זה). כמובן שיש מיעוט שבאמת עובד ממש קשה, אבל אין לו ולו טיפת כישרון, אז זה לא מגיע לשום מקום. אבל אני מאמין שחלק עצום מהשחקנים הישראלים היו יכולים להיות כל כך הרבה יותר טובים אם הם היו משפרים באופן סיזיפי חלק מהמשחק שלהם. כמובן שזו לא דוגמה, אבל קראתי כתבה מעניינת על סן אנטוניו(אלא מי), ועל מאמן הקליעה שלהם, שקוואי הגיע אליו יחסית נגר, והפך אצלו לקלעי קלעי. או שסטיב קר איבד את הטאץ' שלו, כשהגיע לספרס בגיל מבוגר, והוא עבד עם מאמן הקליעה הזה על דרך שונה לחלוטין לקלוע. אני לא אומר שכולם צריכים לקלוע כמו סטיב קר, למסור כמו סטיב נאש, או לשמור כמו קוואי, כי אלו שחקנים ברמה אחרת לגמרי, אבל מעטים הדברים שאי אפשר לשפר בעבודה קשה באמת, לא סתם להרגיש שאתה עובד קשה ולהזיע, אלא באמת לעבוד קשה, למתוח את הסיבולת. זה לא קל ,אבל זה הקטע בספורט. יוגב אוחיון היה יכול להיות אחלה שחקן יורוליג, בקבוצת הצלבה בעיניי, אם לא היה נתקע.
ואין אף אחד שישנה את זה..זה הדיכאון האמיתי..
מי יגרום להם לעבוד קשה..התחושה היא שהם עובדים קשה עד לחוזה הגדול ואז הם פשוט על ניוטרל לשנים הבאות..
יוגב בהחלט היה שחקן ומבטיח(עשה לו טוב אז פאפאלוקס אם אתה זוכר)והלוואי והיה מגיע לרמה המתבקשת מבחינתו- אבל הוא באמת נתקע..אתה חושב שזה מחוסר עבודה? דווקא לפעמים יש לי תחושה שאין לו יותר לאן לעלות..
מי ייתן השראה לחבר'ה הצעירים היום? כל המערכת שמנהלת את הכדורסל בארץ רקובה מהיסוד..
אין לי הרבה דרישות..אני צריך 2 שחקנים ישראלים שאתחבר אליהם..לא יותר. הבעיה היא שאני לא רואה אפילו אחד..
אני חושב שיוגב נתקע, כן. עזוב דקה שיש לו לפעמים את הקטע ההזוי הזה של לזרוק בסיבוב, או תוך כדי תנועה קשה, משהו בקליעה שלו סופר בעייתי. ואני מסרב להאמין שזה משהו שאין לו תקנה. נגיד, אני לא מצפה עכשיו ממפלצת כמו שאק לקלוע 90 אחוז מהעונשין, כי אלוהים שירחם ,כמה כוח פיזי יש לו. אבל יוגב הוא גארד, גארד חייב לקלוע. לחילופין, הוא חייב לרכז כמו פרי אהבתם של סטיב נאש, ג'ייסון קיד, סטוקטון ומג'יק (אל תשאל אותי למה יש ארבעה הורים, הליברלים פירקו את המשפחה המסורתית, יימח שמם). ואומרים, לא שראיתי אותו, שבזמן התיכון יוגב היה קלעי. זה היה הטיקט שלו. לא יודע אם זה נכון אבל. אני לא אומר שהוא לא עובד, לא קולע עונשין, שלשות, ג'אמפרים. זה לא רק עניין של תרגול. כמו שכתבתי קודם על מאמן הקליעה של הספרס, שיבדל לחיים ארוכים, זה גם עניין של ה"איך", לא "הכמה". כלומר, שחקני כדורסל, לא רק ישראלים, אני מניח שגם רוב שחקני הNBA, לא מפרקים את המשחק שלהם, לא משנים אותו באופן מהותי. את הדרך שבה הם קולעים, שומרים, רואים מגרש. ויגידו אנשים "וואלה, אבל הישראלים הם לא NBA", וזה נכון, אבל זה מבחינתי למה הם צריכים להתאמץ יותר, כי אתלטיות לא תהיה להם. לא חסרים שחקנים אירופאיים לא גבוהים ולא אתלטיים שהם שחקנים טובים. אין סיבה שלא יהיו כמה ישראלים. לא אומר שכולם, אבל כמה.
המערכת רקובה כי היא צריכה להזין את עצמה. אם היא תדרוש הרבה משחקנים, יהיו פחות שחקנים, ואז המערכת תרעיב את עצמה, בעצם, כי לא יהיה בחלק ממנה צורך.