המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
my man כתב:כל פעם עוד על מסירות נפש ועל חיבור לעם, המדינה, והתורה.
roy1000 כתב:my man כתב:כל פעם עוד על מסירות נפש ועל חיבור לעם, המדינה, והתורה.
עם ישראל, תורת ישראל וארץ ישראל. איפה שמעתי את המשפט הזה?
my man כתב:roy1000 כתב:my man כתב:כל פעם עוד על מסירות נפש ועל חיבור לעם, המדינה, והתורה.
כן
יוני, אני לא מבין על מה אתה מדבר.. המדינה שלנו זה מהדברים הגדולים שידעה ההיסטוריה..
jol9 כתב:my man כתב:roy1000 כתב:my man כתב:כל פעם עוד על מסירות נפש ועל חיבור לעם, המדינה, והתורה.
כן
יוני, אני לא מבין על מה אתה מדבר.. המדינה שלנו זה מהדברים הגדולים שידעה ההיסטוריה..
אין ויכוח.
אני אישית קצת פחות מתחבר לאופי החגיגות פשוט.
shayD כתב:jol9 כתב:my man כתב:roy1000 כתב:my man כתב:כל פעם עוד על מסירות נפש ועל חיבור לעם, המדינה, והתורה.
כן
אין ויכוח.
אני אישית קצת פחות מתחבר לאופי החגיגות פשוט.
יום בשנה מדברים על ההצלחות הצבאיות של המדינה, בשאר הימים תשמע רק על התקלות.
אגב לא חושב שיש קשר בין תורת ישראל לאתוס הציוני.
shayD כתב:הציונים הראשונים , ומי שבכלל הגה את הרעיון (הרצל) לא היו אנשי דת. (וגם ישראל לא הייתה היעד המוחלט שלהם אלא מדינה לעם היהודי).
המתיישבים הראשונים לא הגיעו לפה בגלל אברהם אבינו, אלא בעיקר בגלל רדיפה שלהם באירופה וכו'. (וצאצאיהם כאלה עד היום ).
העליות השניות והלאה הגיעו כי נפתחה אופציה, יהודי ערב לא היו מגיעים לפה אם לא נפתחה הדלת ע"י קודמיהם.
ולסיכום, הציונות לא בנויה על התורה , יש קווים משיקים כמובן אבל הם לא היו אנשים דתיים,ממש לא.
shayD כתב:להגיד שעם ישראל היה בגולה אלפיים שנה וציפה כל יום בכלין עיניים ל'שנה הבאה בירושלים' זה ניתוק מהמציאות.
רוב יהודי אירופה חיו חיים נוחים ומספקים ( עד עליית היטלר לשלטון כמובן).
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים