החציל האצטקי כתב:asafb96 כתב:אם הנדריקס הוא כזה עילוי, ו-וויטסייד הוא כלום, כי הוא היה בקונפרנס חלש, אז איך זה שוויטסייד נבחרת על סף סיבוב ראשון, ולעומתו הנדריקס לקראת סוף סיבוב שני? מוזר משהו, לא? שוב, אני אומר שהנדריקס התקפית יותר טוב, ואולי גם מבחינת המכלול. אבל לא זאת הנקודה.
לא מוזר בכלל. פאוור-פורוורדים במימדים הפיזיים ובסקילסט (המוגבל, בסופו של יום, גם אם רחב) של ריצ'י יש בNBA בערימות, וסבן פוטרים הגנתיים טובים לא. רק הפוטנציאל של וויטסייד להתפתח לאיזה בייבי-טייסון צ'נדלר מפתה ג'נרל מנג'רים לבחור בו. כמו ש7-3 כמו האשים ת'אביט נבחר במטרה להיות המוטומבו הבא (ונכשל), ואנדרו ביינום נבחר כדי להיות שאק (ודי הצליח).
בקיצור, לא הייתי מביא שחקן שהוא נון-פאקטור התקפי מראש. גם את הנדריקס הביאו כי ידעו שהוא יכול לתרום המון בשני צדי המגרש, אבל כן, כשסופו חתם התפקיד שלו עבר להיות בעיקר הגנה והאסל. העונה הוא חושף עוד יכולות, ואין ספק שהוא הרבה יותר מוכשר ממה שאנשים שלא ראו אותו לפני העונה הראשונה שלו במכבי חשבו. זה לא שהוא התפתח מכלום- הוא תמיד היה שחקן נפלא, ופשוט לא הייתה לו הבמה להראות את זה. לוויטסייד כבר ניתנה במה (מכללות, די-ליג) והוא לא הרשים, אז מה הטעם להחתים?
אפשר לומר אז אותו דבר באירופה-פורוורדים כאלה ברמה הזאת כמו ריץ', אפשר למצוא (בסכומים האלה). לעומת זאת, שחקני הגנה גבוהים כאלה, כמעט ואין.
בכל מקרה, שוב, הנקודה היא, כמו שאמרת אתה, זה שככל הנראה, ריץ' מוכשר יותר. גם התקפית, וגם במכלול התכונות. והוא יהיה טוב יותר. אבל לא זאת הנקודה. אני מדבר על מצב שבו הנדריקס עוזב-שכח ממנו. במצב כזה, שיש לך את סופו, מאצ'בן, וליאור, יש לך שלישיה התקפית אדירה-התקפית, אולי הטובה באירופה. לצד אלה, הייתי רוצה שחקן הגנתי. במכללות וויטסייד הרשים יחסית, לפחות הגנתית, בדי ליג לא (אבל הדי ליג זה אינדיקציה פחות טובה מהליגה הסינית). אז הוא לא שחקן התקפה מי יודע מה, אבל אמרתי כבר, שבכדורסל אין וואקום. אם לדוגמא סתם אני זורק, הנדריקס היה זורק 8-9 זריקות למשחק, ו-וויטסייד 4-5 זריקות, בגלל שהתקפית הוא פחות טוב, זה לא שמכבי מאבדת את הזריקות האלה. שחקנים איכותיים לא פחות יקחו על עצמם קצת יותר. אז הוא לא יהיה גבוה שיקלע מחצי מרחק כמו פישר, וגם לא יהיה לו משחק פוסט כמו של סופו. אבל זה לא שמכבי בנויה התקפית על הנדריקס, ובמקום הכוכב מגיע נגר. הוא יחייה על דאנקים חופשיים מתחת לסל, וריבאונד התקפה. הגנתית-הוא יביא אימפקט גדול משל ריץ'. ושוב, זה בעיקר שיקול כלכלי. כי ברור שאני אעדיף את ריץ' על וויטסייד במצב נייטרלי. אבל יכול להיות שבמצב שריץ' נשאר, זה יבוא על חשבון דברים אחרים. סתם דוגמא, אני מעדיף את מאצ'בן-סופו-וויטסייד, על פני סופו-ריץ' ועוד כמה ג'ובות. וויטסייד זה רק דוגמא אגב... לא איזה משהו שאני תפוס עליו, וזה בדיוק השם שאני רוצה לשראות במכבי. דוגמא סך הכל.