ת'רד נבחרות ישראל - סיכום קיץ 2017 של הצעירות

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד נבחרות ישראל

הודעהעל ידי jol9 » 01 אוגוסט 2017, 00:34

felix_r כתב:
jol9 כתב:
felix_r כתב:הוא קיבל על עצמו מינוי לנבחרת, כי לא הייתה דרך יפה לברוח מזה. פה הוא ראה דרך, וניצל אותה.

אתה חושב שזה הזוי? לדעתי, הרבה יותר הזוי שמישהו יחשוב שהוא מעל החוק. חוץ מזה, כפי שציינתי, לא דרשו ממנו להשלים קורסים של כדורסל, אלא קורסים כלליים.

בשורה התחתונה, בלאט הוא בן אדם דו-פרצופי מגעיל, שכסף זה האלוהים שלו. ואין בזה שום דבר חדש.

זאת דעתך בלבד.
אני לא מכיר אותו ולא מתיימר לשפוט איזה מין אדם הוא.

אני רק יודע שהוא המאמן הישראלי הכי טוב ביי פאר, וחבל לי שהוא לא מאמן את מכבי.

זאת דעה שמבוססת על עובדות. הרי הוא כן השלים את הקורסים החסרים על מנת לקבל חוזה גדול במכבי. זאת עובדה. בשביל חוזה גדול הוא לא שיחק אותה נעלב להשלים קורסים ולקבל תעודה. בשביל חוזה נמוך בנבחרת הוא כן נעלב.

נ.ב. פיני גרשון, לדוגמא, עם כל החרא שיש לו באופי, הלך בזמנו לאמן את נבחרת בולגריה בחינם.

אלה עובדות מאוד נסיבתיות.
כל מה שאתה יודע זה שהוא סירב להשלים את הקורסים ב2005, והשלים אותם לקראת 2011 כשחזר למכבי (ואולי עוד הרבה לפני).

כל שאר הדברים שכתבת זה מסקנות שלך מהעובדות היבשות, והן לאו דווקא משקפות את המציאות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 01 אוגוסט 2017, 14:07

צפיתי אתמול בשידור חוזר של המשחק השני נגד רומניה.
מה אני אגיד לכם? מצבנו בכי רע.

קודם כל, נתחיל בארז. עושה רושם שהבחור הזה יעוף בסוף הקמפיין אחרי שלא נצליח לעלות מהבית המוקדם שאנחנו מארחים, והקריירה שלו תלך למקום מאוד אפל בתהום הנשייה.
הכדורסל שלנו שבלוני ודוחה. לא מודרני, לא סקסי, חסר מעוף. ההפך המוחלט ממה שראינו אצל קטש בעתודה, שהציגו כדורסל פנטסטי עם סגל דליל מאוד.

שון דאוסון נראה טוב דווקא, והחזיר את הנבחרת במו ידיו למשחק במהלך הפיגור (המביך בטירוף, יש לציין) מול הרומנים החלשים.
ולד מולדבנו, עם כל הכבוד, לא יכול לתפור אותנו ככה. בטח שלא הרכז הגמד שבכלל לא שמעתי עליו.

ארז מנסה להכניס "דם חדש" לנבחרת, אז הוא משתף את בר טימור (נון פקטור מוחלט), עוז בלייזר (3 בכל עולם מתוקן, סטרץ' פור מביך בעולם הנבחרת שלנו) ועידן זלמנסון.
זלמנסון נראה בסדר גמור התקפית, והמיד-ריינג' ג'אמפ שוט שלו הוא נשק שיעבוד גם באליפות. אבל, וזה אבל רציני- הוא לא יכול לשמור על קונוס. מאבד מיקום, איטי, ומה לא. בדומה לכל השחקנים שלנו.

הצפייה במקל ואוחיון העלתה לי חיוך גדול כששני הרכזים העלובים האלה פשוט נראים רע כהרגלם. לא שינו דבר וחצי דבר במשחק שלהם, ולא נראה שעונות הפח והזריקה של מכבי מזיזה להם בכלל.

ריצ'רד האוול זה ריצ'רד האוול. גבוה אנדרסייזד, רך הגנתית, עם IQ כדורסל בינוני, לא פקטור משמעותי בהתקפה, ודאי שלא אתלט או שומר שיוכל להתמודד עם פצ'וליה/שנגליה, ולנצ'ונאס/מוטיונאס/גודאיטיס, אלכס לן/פסנקו/קרבצוב/בולומבוי, פויטמן/תייס, ספק עם יוכל לעשות משהו מול קוסין וצ'רבי מאיטליה.

הנבחרת הזאת הולכת להיכשל בגדול הקיץ.
במקום להכניס כבר עכשיו את זוסמן, בלאט וקולשוב, נמשיך לראות את הלפרין וכדיר. אף אחד בנבחרת הזאת לא יקלע שלשה גם אם החיים שלו תלויים בזה (נוציא את כספי מהמשוואה).
פשוט נבחרת מזעזעת. לא פחות. אני מקווה שכבר מכינים את התירוצים למופע המביך שנראה כאן בהיכל באוגוסט. ההקדמה תבוא כבר עוד שבועיים, ברגע שנפסיד לבריטניה, ונישחט ע"י טורקיה וסלובניה.

שגב ומשעור כן אמורים לתת לנבחרת הזאת קצת אתלטיות, ריבאונד והגנה, לא שזה ישפיע על משהו.
נערך לאחרונה על ידי החציל האצטקי בתאריך 01 אוגוסט 2017, 14:12, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 01 אוגוסט 2017, 14:11

החציל האצטקי כתב:צפיתי אתמול בשידור חוזר של המשחק השני נגד רומניה.
מה אני אגיד לכם? מצבנו בכי רע.

קודם כל, נתחיל בארז. עושה רושם שהבחור הזה יעוף בסוף הקמפיין אחרי שלא נצליח לעלות מהבית המוקדם שאנחנו מארחים, והקריירה שלו תלך למקום מאוד אפל בתהום הנשייה.
הכדורסל שלנו שבלוני ודוחה. לא מודרני, לא סקסי, חסר מעוף. ההפך המוחלט ממה שראינו אצל קטש בעתודה, שהציגו כדורסל פנטסטי עם סגל דליל מאוד.

שון דאוסון נראה טוב דווקא, והחזיר את הנבחרת במו ידיו למשחק במהלך הפיגור (המביך בטירוף, יש לציין) מול הרומנים החלשים.
ולד מולדבנו, עם כל הכבוד, לא יכול לתפור אותנו ככה. בטח שלא הרכז הגמד שבכלל לא שמעתי עליו.

ארז מנסה להכניס "דם חדש" לנבחרת, אז הוא משתף את בר טימור (נון פקטור מוחלט), עוז בלייזר (3 בכל עולם מתוקן, סטרץ' פור מביך בעולם הנבחרת שלנו) ועידן זלמנסון.
זלמנסון נראה בסדר גמור התקפית, והמיד-ריינג' ג'אמפ שוט שלו הוא נשק שיעבוד גם באליפות. אבל, וזה אבל רציני- הוא לא יכול לשמור על קונוס. מאבד מיקום, איטי, ומה לא. בדומה לכל השחקנים שלנו.

הצפייה במקל ואוחיון העלתה לי חיוך גדול כששני הרכזים העלובים האלה פשוט נראים רע כהרגלם. לא שינו דבר וחצי דבר במשחק שלהם, ולא נראה שעונות הפח והזריקה של מכבי מזיזה להם בכלל.

ריצ'רד האוול זה ריצ'רד האוול. גבוה אנדרסייזד, רך הגנתית, עם IQ כדורסל בינוני, לא פקטור משמעותי בהתקפה, ודאי שלא אתלט או שומר שיוכל להתמודד עם פצ'וליה/שנגליה, ולנצ'ונאס/מוטיונאס/גודאיטיס, אלכס לן/פסנקו/קרבצוב/בולומבוי, פויטמן/תייס, ספק עם יוכל לעשות משהו מול קוסין וצ'רבי מאיטליה.

הנבחרת הזאת הולכת להיכשל בגדול הקיץ.
במקום להכניס כבר עכשיו את זוסמן, בלאט וקולשוב, נמשיך לראות את הלפרין וכדיר. אף אחד בנבחרת הזאת לא יקלע שלשה גם אם החיים שלו תלויים בזה (נוציא את כספי מהמשוואה).
פשוט נבחרת מזעזעת. לא פחות. אני מקווה שכבר מכינים את התירוצים למופע המביך שנראה כאן בהיכל באוגוסט. ההקדמה תבוא כבר עוד שבועיים, ברגע שנפסיד לבריטניה, ונישחט ע"י טורקיה וסלובניה.

מדאיג...
עדיין, צריך להגיד שלנבחרת יש את כספי, שמספיק טוב בשביל לסחוב אותה על הגב ולהסתיר במשהו את הדברים שציינת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 01 אוגוסט 2017, 14:23

כספי לא יכול לבד.

הנבחרות מולנו הן נבחרות נפלאות, ואנחנו ביי-פאר הכי חלשים בבית.

ליטא תעמיד סגל מפחיד בראשות 3 כוכבי NBA ו-וטרנים ביורוליג, איטליה תביא סגל "צנוע" אבל מלא בכשרון וניסיון, לאוקראינים יש סוללה של ביג מנים מעולים ושחקני כנף צעירים ואתלטיים (יחד עם פו ג'טר הותיק והטוב), לגאורגים יש גבוהים אדירים עם שנגליה ופצ'וליה (בק אפ של שרמדיני), יחד עם שני גאנרים בחוץ (דיקסון ומרקוישוולי), והגרמנים הם כוח עולה עם שרודר, תייס ו-פויטמן.

גרמניה, איטליה, גאורגיה ואוקראינה הן המצ' אפים שלנו, ולכל אחת מהן יש אלף כלים כדי לדרוס את הנבחרת שלנו, שפשוט לא אמורה לנצח בשום מצ'-אפ.
מדאיג? זה אנדרסטייטמנט.

הכדורסל היום מתבסס על הגנה חזקה, ספייסינג, קליעה מבחוץ והנעת כדור. מה יש לנבחרת שלנו מזה?
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי הצופה » 01 אוגוסט 2017, 14:36

רק אני מת לראות את הנבחרת נכשלת רק בגלל הפסטיבל שהקימו בגלל שאין נציגים למכבי?
הצופה

הודעהעל ידי שמואל1 » 01 אוגוסט 2017, 14:36

לנבחרת יש גם אופי והיא יודעת להתעלות.
זו לא נבחרת ששונה מההרבה מהנבחרת של היורובאסקט הקודם.
לא הייתי מספיד אותם כל כך מהר.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 01 אוגוסט 2017, 14:45

שמואל1 כתב:לנבחרת יש גם אופי והיא יודעת להתעלות.

זו נבחרת פח אשפה.
אופי? ראינו מה האופי של השרמוטות האלה שווה במכבי.

בכל מקרה, מה שחייב לקרות ובהקדם, זה זימון של תמיר בלאט לסגל (אני אשכרה חושב שהוא יותר טוב מכל הרכזים שלנו כרגע. כנראה גם הקלעי הכי טוב ל-3), והחזרה של איתי שגב לעניינים.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי Naor116 » 01 אוגוסט 2017, 14:55

במקום אדלשטיין הייתי מזמן את זוסמן כדי להעביר את כספי ל4 , עמדה 4 של הנבחרת היא פשוט בושה אליהו וכדיר הם לא שחקני כדורסל
Naor116

הודעהעל ידי שמואל1 » 01 אוגוסט 2017, 15:01

החציל האצטקי כתב:

זו נבחרת פח אשפה.
אופי? ראינו מה האופי של השרמוטות האלה שווה במכבי.

בכל מקרה, מה שחייב לקרות ובהקדם, זה זימון של תמיר בלאט לסגל (אני אשכרה חושב שהוא יותר טוב מכל הרכזים שלנו כרגע. כנראה גם הקלעי הכי טוב ל-3), והחזרה של איתי שגב לעניינים.

אני מנתק רגע את מה שקרה במכבי, כי היו המון גורמים לכישלון.
נבחרת ישראל, בהנהגת אותם שחקנים בדיוק, עשתה אליפות אירופה מרשימה מאוד ב 2015. הרבה בזכות אופי ומלחמה.
מסכים איתך שלתמיר בלאט יש מקום בנבחרת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 01 אוגוסט 2017, 15:02

גם ביורובאסקט הקודם הינו עלובים, אבל היה לנו מזל גם עם לוח זמנים (שכל הזמן שיחקני נגד קבוצה, שיום קודם שיחקה נגד צרפת), וגם שרוסיה באה לאליפות עם החמישיה השלישית שלה.

אז הצלחנו לנצח את החמישיה השלישית של רוסיה, והצלחנו לנצח את פינלנד, שבערב הקודם שיחקה הארכה עם צרפת המצוינת, נתנה פשוט את הכל (טעות בדיעבד), והגיעה למשחק מולנו מעולפת לחלוטין.

את הכוח האמיתי שלנו ראינו בהצלבה, כאשר קיבלנו 30 הפרש מביך מאיטליה. אותה איטליה שניצחנו גם עם נבחרת של שיבק, וגם עם נבחרת של צביקה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שמואל1 » 01 אוגוסט 2017, 15:03

felix_r כתב:

גם ביורובאסקט הקודם הינו עלובים, אבל היה לנו מזל גם עם לוח זמנים (שכל הזמן שיחקני נגד קבוצה, שיום קודם שיחקה נגד צרפת), וגם שרוסיה באה לאליפות עם החמישיה השלישית שלה.

אז הצלחנו לנצח את החמישיה השלישית של רוסיה, והצלחנו לנצח את פינלנד, שבערב הקודם שיחקה הארכה עם צרפת המצוינת, נתנה פשוט את הכל (טעות בדיעבד), והגיעה למשחק מולנו מעולפת לחלוטין.

לכל הקבוצות יש לוח זמנים צפוף.
בנוסף, שכחת את הניצחון היפה של ישראל עד נבחרת פולין של מרצ'ין גורטאט.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 01 אוגוסט 2017, 15:05

הנבחרת ללא ספק במצב קשה, הרבה שחקנים בנסיגה או בכושר משחק רע, בראשם אליהו הגמור שהיה מאוד משמעותי באליפות הקודמת.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 01 אוגוסט 2017, 15:08

Naor116 כתב:במקום אדלשטיין הייתי מזמן את זוסמן כדי להעביר את כספי ל4 , עמדה 4 של הנבחרת היא פשוט בושה אליהו וכדיר הם לא שחקני כדורסל

זוסמן, קולשוב, שגב, משעור, בלאט.

איגור קולשוב, שהוא 2-3 אתלטי שמתמחה בשלשות וריבאונדים, לא יכול לעזור לכספי?

די, שבענו! נשבר הזין מהלפרין, מקל, אוחיון. אין להם כדורסל. גיא פניני כבר היה צריך לפרוש. אין לנו פאוור פורוורד או סנטר אחד נורמליים.

בלאט, עם כל ה-1.80 שלו, הוא שחקן מצויין שיכול לסחוב את הנבחרת הזאת על הגב מבחינת ניהול משחק וקליעה משלוש.

יש בנבחרת הזאת מישהו שיכול לסיים לוב? שיכול לתת גג? איפה שגב?
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי שועל » 01 אוגוסט 2017, 15:12

אף אחד מהשחקנים שהזכרת לא היה עושה את הנבחרת טובה יותר.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 01 אוגוסט 2017, 15:14

שועל כתב:אף אחד מהשחקנים שהזכרת לא היה עושה את הנבחרת טובה יותר.

בלאט הוא ביי פאר רכז הרבה יותר אפקטיבי מכל הרכזי פח שיש לנו פה כרגע.
מעל 40% לשלוש בכל מסגרת, רכז טבעי שיידע להזין את כל שחקני הנבחרת מצויין, וחוטף טוב.

עם כל הכבוד למקל ואוחיון, בעידן של שלשות, הם שחקנים שלא צריכים להיות פה בכלל.

שגב, על כל נגריותו, הוא פינישר ברמה שאין בנבחרת והוא מסוגל לשחק הגנה יותר טוב מכל 4/5 שיש לנו.

קולשוב הוא עוד קלעי אוטומטי, שבא מתקופה מצויינת במכללות, ויכל לעזור מאוד לנבחרת הזאת.

גם ככה עוד שנה ככה הנבחרת הזאת תיראה, אז למה לא עכשיו?
נערך לאחרונה על ידי החציל האצטקי בתאריך 01 אוגוסט 2017, 15:16, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי שועל » 01 אוגוסט 2017, 15:15

החציל האצטקי כתב:

מעל 40% לשלוש בכל מסגרת, רכז טבעי שיידע להזין את כל שחקני הנבחרת מצויין, וחוטף טוב.

לא מסכים, לא לגביו ולא לגבי האחרים.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי felix_r » 01 אוגוסט 2017, 15:18

שמואל1 כתב:
felix_r כתב:

זה כמו לומר שכל הנבחרות משחקות עם 5 שחקנים על הפרקט.

לא שכחתי את הניצחון על פולין. זה אתה ששכחת, שגם פולין שיחקה מול צרפת לפני ישראל. היא שיחקה על ניצחון והפסידה רק 3 הפרש! גם פולין, כמו פינלנד, ניסתה לנצח את צרפת החזקה. לעומת הנבחרות האלה, שבחרו בערך הספורטיבי כערך עליון, אדלשטיין בחר לשחק נגד צרפת עם המחליפים כדי לחסוך כוח להמשך, ואפילו לא ניסה לנצח.

את הכוח האמיתי שלנו ראינו בהצלבה, כאשר קיבלנו 30 הפרש מביך מאיטליה. אותה איטליה שניצחנו גם עם נבחרת של שיבק, וגם עם נבחרת של צביקה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 01 אוגוסט 2017, 15:27

החציל האצטקי כתב:

שגב, על כל נגריותו, הוא פינישר ברמה שאין בנבחרת והוא מסוגל לשחק הגנה יותר טוב מכל 4/5 שיש לנו.

קולשוב הוא עוד קלעי אוטומטי, שבא מתקופה מצויינת במכללות, ויכל לעזור מאוד לנבחרת הזאת.

גם ככה עוד שנה ככה הנבחרת הזאת תיראה, אז למה לא עכשיו?

אתה שוכח, שבלאט חלש בהגנה. אוחיון טוב ממנו בהגנה בערך ב 4 רמות. גם מקל השנוא על כולנו טוב מבלאט בהגנה ב 3 רמות לפחות. בלאט נמוך , מה משמאפשר ליריבים לקלוע מעליו בקלות, וגם לא מזיז כל כך את הרגלים בהגנה.

זאת הסיבה שאני ממש לא בטוח, שבלאט יכול להיות יותר אפקטיבי מאוחיון או מקל. גם אם יקלע שלשה או שתיים, הוא יחטוף כמה סלים על הראש בצד השני.

ועוד משהו. בגמר העתודה נגד יוון ראינו, שבלאט מתקשה מאוד לקלוע מול שמירה אמיתית של מבוגרים, לא של ילדים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שמואל1 » 01 אוגוסט 2017, 15:33

felix_r כתב:
שמואל1 כתב:
felix_r כתב:

זה כמו לומר שכל הנבחרות משחקות עם 5 שחקנים על הפרקט.

לא שכחתי את הניצחון על פולין. זה אתה ששכחת, שגם פולין שיחקה מול צרפת לפני ישראל. היא שיחקה על ניצחון והפסידה רק 3 הפרש! גם פולין, כמו פינלנד, ניסתה לנצח את צרפת החזקה. לעומת הנבחרות האלה, שבחרו בערך הספורטיבי כערך עליון, אדלשטיין בחר לשחק נגד צרפת עם המחליפים כדי לחסוך כוח להמשך, ואפילו לא ניסה לנצח.

אז ישראל עלתה שלב רק בגלל לוח הזמנים, אתה באמת מאמין בזה?
איטליה נבחרת מצויינת שהייתה גדולה על הנבחרת שלנו. התבוסה מולם לא מורידה בכלום מהמקפיין הנהדר והמפתיע של הנבחרת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 01 אוגוסט 2017, 15:56

הטורניר הקודם היה מזעזע
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הקודםהבא