סיכום עונת המלפפונים ותחזיות

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

סיכום עונת המלפפונים ותחזיות

הודעהעל ידי jol9 » 27 אוגוסט 2017, 20:15

טוב, אז מכיוון שבשעה טובה הסגל נסגר והאימונים נפתחו, אפשר לקשקש קצת על מה שהיה עד עכשיו ומה שיהיה.
מעתיק לכאן את הפוסט שכתבתי במלפפונים (עם תיקון קטן).
אשמח לשמוע גם את דעתכם.

בהנחה ועד תחילת האימונים לא יגיע השחקן החסר, אפשר לעשות סיכום של עונת המלפפונים.

הטוב:
- ריענון הסגל. אני אוהד כבר המון שנים, ולא זכורה לי מהפכה שכזאת בסגל. זה היה הכרחי ונעשה בצורה חדה וברורה, כולל
שחקנים עם חוזים חתומים, כולל שחקנים שהיה ברור שהתקשורת תעשה רעש על שחרורם.
- ספאחיה. לראשונה מאז בלאט, יש למכבי מאמן שהוא יתרון מקצועי על פני רוב הקולגות שלו ביורוליג.
- השפעת ההנהלה ה"לא מקצועית". יהיו כאלה שלא יסכימו, אבל אני חושב שקשה שלא לשים לב שאחרי החתמות בזק של פדרמן ושמעון,
הקיץ הזה הם פשוט נשארו מחוץ לתמונה.
זה לא אומר אגב שהם הפסיקו להשפיע לגמרי. כנראה שלא, אבל אי אפשר להגיד שאין שינוי ביחס לשנים האחרונות.
- הקו האחורי. אני ממש מקווה, שסופסוף אנחנו הולכים להנות מקו אחורי עמוק ואיכותי, שגם ייתן הגנה חזקה, ויהיה המנוע של הקבוצה הזאת.

הרע:
- אני ציפיתי לריענון גם במנגנונים מאחורי השחקנים והמאמנים, אבל זה לא קרה. רגב, אבי, ניקולה ואחרים, לא זזו ממקומותיהם.
- התקציב. אחרי שלוש עונות בלהות, היה מצופה מההנהלה, המופקדת על המנוי הכי יקר באירופה, ובעלת הקבוצה הכי רווחית באירופה, להעמיד תקציב גבוה יותר, כזה שיאפשר יותר גמישות לצוות המקצועי, להביא את השחקנים שהם באמת רוצים ולא להתפשר.
הדבר הזה עוד יותר בולט על רקע הרצון להחתים כאן את בלאט ואת רייס, שהיו אוכלים חלק נכבד מהתקציב. מעניין אילו שחקנים היה אפשר להחתים לצידם, אם זה היה קורה.
- סגל שכולו סימני שאלה. זה מה שאפשר לעשות עם התקציב הזה, ובכל זאת, סגל של קבוצת יורוליג, שכמעט כולו מורכב משחקנים חסרי נסיון ברמות האלה, זה דבר שאנחנו רגילים לראות מפרטיזן ומלובליאנה.

סה"כ:
אחרי השלוש השנים האחרונות, היה אפשר לצפות ליותר. נעשו דברים טובים גם, אבל מכבי יוצאת לעונה הזאת, במצב לא אופטימלי, ועם יותר מדי סימני שאלה.
מה שכן, הסגל הזה מסקרן. בייחוד השילוב של ג'קסון וקול, שעליו לדעתי תקום ותיפול העונה הזאת.

תחזית לעונה:
אני חושב שתהיה עונה טובה יותר מהקודמת. מקווה שאיפשהו לקראת אמצע העונה, הדברים יתחילו להתחבר, ומקווה שזה יקרה לפני שספאחיה יעזוב, ולפני שנאבד סיכוי להצלבה ביורוליג.
לדעתי מכבי תתמודד על ההצלבה העונה, ותיתן עונה טובה יותר בליגה (מקום ראשון בסוף העונה).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

Re: סיכום עונת המלפפונים ותחזיות

הודעהעל ידי arel123 » 27 אוגוסט 2017, 20:36

את הניתוח המקצועי והרחב שלי אני אכתוב מחר שאנחת בארץ
אבל בקצרה, אני חושב שלמכבי יש מספיק כלים (בלי להכנס לפרטים הקטנים) בשביל גם לזכות באליפות וגם להגיע להצלבה לפחות
אחד הדברים הכי חשובים נכון לעכשיו בסגל זה הכימיה שתהייה בין השחקנים באימונים הקרובים, זה ישפיע המון על המשחקים הראשונים במיוחד שזה סגל חדש לגמריי

Sent from my iPhone using Tapatalk
4.10 נכנס להיכל המכבים !

תמונה
סמל אישי של המשתמש
arel123

הודעהעל ידי Mitelka » 27 אוגוסט 2017, 20:39

אני מאוד אוהב את הטסת הישראלים שהיו חלק מהביזיון ומשום מה היו אתרוגים (תמיד המאמנים והזרים אשמים בתקשורת, הישראלים שה תמים) וישבו על חוזי עתק. הישראלים שהגיעו להוציא את טיוס הגיעו בסכומים נמוכים משמעותית ובוודאי שלא פחות טובים. כן לפחות לפי כל דיווח אפשרי לספאחיה היה סיי עיקרי בכל החתמה וזה שיפור עצום להנחתות של פדרמן על הצוות המקצועי עד הקיץ הזה.

הקבוצה לא מספיק טובה ולא תגרד את ההצלבה אבל קבוצה שסיימה במקום 14 מתוך 16 מקצצת תקציב בניכר ומשלמת עוד להרבה שחקנים כדי שלא יהיו אצלה, ולצפות ממנה למשהו כמו פיינל פור זו בדיחה גרועה. אני רק רוצה לחזור להיות תחרותיים עם תשתית טובה להבא. יכול להיות שהקבוצה הזו תעשה את המטרה הדי צנועה הזו.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי londoner » 27 אוגוסט 2017, 20:42

The Israeli league is one that our roster, on paper, should dominate.

I wouldn't swap any of our foreigners with any of their Jerusalem counterparts nor would I do that with the local players. Of course the big question is whether this roster would show its superiority on the court as well. I predict yes(!) with somewhat of a mediocre beginning that'll improve with time.

The Euroleague is going to be tough. There's a lot of games and chances to improve and better our position. By December we'll know if we're heading to a top 8 season or begin the countdown to the bitter end like last season. After 3 utterly miserable years, I choose optimism. Not because I really believe in the team yet, just because the other option is just too depressing to consider now.
londoner

הודעהעל ידי Gordonword » 27 אוגוסט 2017, 21:00

מי החוזה הכי יקר העונה?
נראה לי שאף אחד לא עבר את ה800k.
חוץ מהכוכב וז׳לגיריס יש עוד קבוצות יורוליג ללא שחקן של מיליון דולר?
סמל אישי של המשתמש
Gordonword

הודעהעל ידי שמואל1 » 27 אוגוסט 2017, 21:02

Gordonword כתב:מי החוזה הכי יקר העונה?
נראה לי שאף אחד לא עבר את ה800k.
חוץ מהכוכב וז׳לגיריס יש עוד קבוצות יורוליג ללא שחקן של מיליון דולר?
פייר ג'קסון מיליון דולר נטו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי גל גל » 27 אוגוסט 2017, 21:03

פייר גקסון מקבל 900 אלף נראלי ולא מיליון

עונה תקום ותיפול עליו ועל קול
בעיקר על גקסון שנראלי יהיה פשוט שחקן שחקן - אנחנו נאהב לראות אותו
מה שכן טפו טפו טפו מקווה שלא יהיה פציעות השנה - הישראלים של מכבי שבאו יחסית רעננים ויש לנו קבוצה צעירה
מכבי 2025
גראהם קלארק בלאט
נדוביץ,הנדס,דיבה
לאמב,בריסט,לביא
הורד,ליף,ריימן
באסי,סנטוס,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי jol9 » 27 אוגוסט 2017, 21:12

גל גל כתב:פייר גקסון מקבל 900 אלף נראלי ולא מיליון

עונה תקום ותיפול עליו ועל קול
בעיקר על גקסון שנראלי יהיה פשוט שחקן שחקן - אנחנו נאהב לראות אותו
מה שכן טפו טפו טפו מקווה שלא יהיה פציעות השנה - הישראלים של מכבי שבאו יחסית רעננים ויש לנו קבוצה צעירה

הם הסיכוי הגדול להוציא משהו מהעונה הזאת.
אם הם יבריקו, זה ישחרר את כל שאר השחקנים.
פתאום רול ותומאס יקבלו מבטים חופשיים, פרחוסקי ימצא את עצמו בנקודות נוחות ליד הטבעת, טיוס ובולדן ייראו הרבה קרש סל, וכד'.

אבל זה חתיכת הימור העניין הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Naor116 » 27 אוגוסט 2017, 21:33

אישית אני אוהב מאוד את הסגל של השנה אבל הייתי מוותר על כמה שחקנים מיותרים לדעתי כמו רול וכהן , דיברתולומיאו היה מקבל הרבה יותר ביטחון בתור מחליף ראשון ביורוליג ולא רזרבה לרול , אני מקווה שדיבא יעקוף אותו ברוטציה בהמשך השנה , רול גם פוגע בדקות של זוסמן ואבדיה בנוסף לכל זאת . את כהן הייתי מחליף בטי גיי קליין ומרענן את הסגל קצת במקום להחזיר את הישן והמוכר , כהן כבר לא צעיר גם (27) ואני רואה אותו יורד ביכולות שלו לא מעט השנה. עוד טעות לטעמי הייתה לשחרר את מילר אבל היה ונגמר . בסך הכל הסגל שלנו מגוון וורסטילי , גקסון וקול הם צמד מצויין בבקאורט שלא היה פה כמה שנים טובות , תומאס צריך להוכיח לא מעט השנה והוא מונע ממוטיבציה דבר שיכול רק לעזור לנו , בולדן בשנת הוכחה ואני מקווה שיהיה יעיל בשני צדדי המגרש ולא יכריח . טיוס לדעתי משתלב טוב בקבוצה כזו שרצה ללא הפסקה ויקבל הרבה מסירות לגובה השנה , הגנתית טיוס ובולדן מטרייה אווירית טובה שיודעת לשמור גם על שחקני חוץ , קול שומר טוב מאוד ואצל גקסון אני מקווה שיהפוך למעין סטפן קרי בהגנה - לא פוגע בהגנה הקבוצתית ותורם בחטיפות כדור. תומאס הוא סימן השאלה הכי גדול בחמישייה מבחינה הגנתית ואני משער שיתקשה לשמור על שחקנים זריזים ממנו. הספסל שלנו די מבולגן למען האמת ואני לא מבין עדיין מה תהיה הרוטציה בו , קיין רול זוסמן משעור פרחוסקי זה שילוב מעניין מאוד , אם קיין יצליח להיות המנוע של הספסל ולתת אנרגיות לשאר הספסל יהיה איכותי מספיק כדי לתת מנוחה לחמישייה אבל אני מתקשה לראות מי ינהל פה משחק מספיק טוב , מבחינת קליעה מבחוץ קיין ומשעור הם שאלה גדולה ומקשים מאוד על ההתקפה , אולי פארחוסקי יצליח לחפות על הבעיות ההתקפיות שלהם בנקודות מהירות בצבע. את דיבא אני רוצה לראות לוקח את המקום של רול ומשתפר בעקביות במשך השנה כמו כן שגב וכהן , בסך הכל שלושתם שחקנים טובים לליגה שלנו אבל די מאבדים את עצמם ברוטציה . השחקן האחרון שאני רוצה לדבר עליו הוא אבדיה שמקבל השנה מקום בקבוצה הבוגרת אבל אני לא רואה אותו מקבל דקות , במקום לייבש אותו על הספסל ובליגת הנוער עדיף לשלוח אותו להשתפשף ברעננה בדומה לזוסמן. לסיכום העונה הזאת בנוייה מהרבה סימני שאלה ואם הכימיה תהיה מספיק טובה והקבוצה תתחבר אפשר להגיע להצלבה . אני אגיד רק שאם זאת הייתה קבוצה ב2K הייתי מקווה שהTEAM CHEMISTRY תהיה 100%
Naor116

הודעהעל ידי Mitelka » 27 אוגוסט 2017, 21:40

אפשר הימורים?
אכזבת העונה: קול ותומאס.
הפתעת העונה: רול.

תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי arie85 » 27 אוגוסט 2017, 21:48

פיני גרשון תמיד אומר שהעמדות הכי חשובות בכדורסל הם 1 ו-5 ונראה באמת ששם מכבי השקיע את מיטב כספה הצנוע
arie85

הודעהעל ידי MM3 » 27 אוגוסט 2017, 21:59

כיאה לקבוצה עם תקציב כמו של מכבי לקחו הרבה הימורים, על פניו הקבוצה נראית יחסית מאוזנת עם מעט אגו. אם פגעו כמו שצריך בקול או ג'קסון אז אפשר להלחם על המקום השמיני . לליגה הישראלית הקבוצה בנויה מצוין ואני חושב שהשנה יהיה לה הרבה יותר קל להתמודד עם הסמול בול .

קצת מקדים עם זה אבל אותי מטריד שכל הקבוצה חתומה על חוזה של 1+1 מה שאומר במקרה של מכבי שבמקרה של הצלחה כל השחקנים יעזבו לקבוצה עם יותר כסף.
MM3

הודעהעל ידי arel123 » 27 אוגוסט 2017, 22:05

arie85 כתב:פיני גרשון תמיד אומר שהעמדות הכי חשובות בכדורסל הם 1 ו-5 ונראה באמת ששם מכבי השקיע את מיטב כספה הצנוע

זה ידוע שעמדה 1 ו5 הם העמדות הכי חשובות מבלי קשר לפיני, טוב מאןד שמכבי השקיעו בעמדות האלה

Sent from my iPhone using Tapatalk
4.10 נכנס להיכל המכבים !

תמונה
סמל אישי של המשתמש
arel123

הודעהעל ידי er79 » 27 אוגוסט 2017, 22:19

Mitelka כתב:אפשר הימורים?
אכזבת העונה: קול ותומאס.
הפתעת העונה: רול.

תומאס זה קל אכזבה אבל השאלה אם אפשר להגדיר שחקן שאין לאף אחד פה ציפיות ממנו כאכזבה. אני דווקא לא חושב לכיוון של רול. אשמח מאוד אם דיברתולומאו יקבל הזדמנות כי הוא מסוגל להפתיע. הכי מסתורי ומעניין מבחינתי זה גקסון. גם בולדן מסקרן אותי מאוד.
er79

הודעהעל ידי my man » 27 אוגוסט 2017, 23:06

מצפייה בת דקה בראיון בשדה התעופה - ככל הנראה נוריס קול הולך להיות השחקן האהוב עליי העונה..
החיוך הזה שלו במהלך הראיון קנה אותי..
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי my man » 27 אוגוסט 2017, 23:12

תמונה
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי yzafrir » 27 אוגוסט 2017, 23:21

הטוב : ניקוי כל החולים , פצועים פיזית /מנטאלית , גריאטריים....
הרע : אחרי שלוש שנים כאלו , קיצוץ תקציב כזה הוא יריקה בפנים של האוהדים.
סיכום:. 90% הימורים , בתקציב הנמוך שהקצו לצוות הם עשו את המקסימום שאפשר לעשות מבחינת בניית הסגל , יש כשרון ופוטנציאל אבל אין ניסיון בכלל , עכשיו נשאר להדביק את העסק ( החלק הקשה )
תחזית : 1-16 , כשמהמרים בכל הסגל אז הכל אפשרי.
יהיה מעניין !!!
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 27 אוגוסט 2017, 23:33

yzafrir כתב:הטוב : ניקוי כל החולים , פצועים פיזית /מנטאלית , גריאטריים....
הרע : אחרי שלוש שנים כאלו , קיצוץ תקציב כזה הוא יריקה בפנים של האוהדים.
סיכום:. 90% הימורים , בתקציב הנמוך שהקצו לצוות הם עשו את המקסימום שאפשר לעשות מבחינת בניית הסגל , יש כשרון ופוטנציאל אבל אין ניסיון בכלל , עכשיו נשאר להדביק את העסק ( החלק הקשה )
תחזית : 1-16 , כשמהמרים בכל הסגל אז הכל אפשרי.
יהיה מעניין !!!

ברוכים השבים צפריר... :-h
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 27 אוגוסט 2017, 23:45

my man כתב:מצפייה בת דקה בראיון בשדה התעופה - ככל הנראה נוריס קול הולך להיות השחקן האהוב עליי העונה..

איפה הראיון? לא מצאתי
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 28 אוגוסט 2017, 00:01

שמואל1 כתב:
my man כתב:מצפייה בת דקה בראיון בשדה התעופה - ככל הנראה נוריס קול הולך להיות השחקן האהוב עליי העונה..

איפה הראיון? לא מצאתי

https://sports.walla.co.il/item/3092285
סמל אישי של המשתמש
my man

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Cobra, felix_r, Google [Bot] ו־21 אורחים