גמר גביע ווינר סל: מכבי נגד נהריה - חמישי, 21:00, ספורט5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: גמר גביע ווינר סל: מכבי נגד נהריה - חמישי, 21:00, ספורט5

הודעהעל ידי אחדשיודע » 06 אוקטובר 2017, 14:34

אפשר. טיפשי, אבל אפשר.
לא תזיק התמקדות בדברים שבאמת מונעים מהקבוצה הזאת להיות במקומה הטבעי.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 06 אוקטובר 2017, 14:37

אחדשיודע כתב:אפשר. טיפשי, אבל אפשר.
אי אפשר שכל החיים יהיו רק על העיקר
אפשר גם קצת טפל
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 06 אוקטובר 2017, 14:40

כן, רק שהרגשתי שההתעסקות העיקרית פה היא בטפל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 06 אוקטובר 2017, 14:41

אחדשיודע כתב:כן, רק שהרגשתי שההתעסקות העיקרית פה היא בטפל.
זה היה הנושא הנוכחי, כן
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 06 אוקטובר 2017, 14:55

כן, נושא ודיון טיפשי.
אחדשיודע

הודעהעל ידי moring1 » 06 אוקטובר 2017, 15:11

עם כל הכבוד, האמת הקשה היא שהבחור(שגב) לא כשרוני מספיק ולא מובנת ההחלטה לבחור קפטן לפי וותק פיקטיבי. בנתיים זוסמן עושה לו בית ספר ביכולת למרות שהם משחקים בעמדות שונות. מכבי מיהרה קצת עם בחירת קפטן, היו צריכים לבחור מישהו יותר דומיננטי ואסרטיבי שיש לו חלק נכבד במשחקים. מביך גם שהוא קורא לזוסמן ילד כשהוא קרוב לגילו.

עכשיו לצערי קצת מאוחר מדי, בדיעבד היה מוטב לחכות לרגע זה כדי לבחור קפטן, ולדעתי ג'ון או זוסמן הרבה יותר מתאימים.
נערך לאחרונה על ידי moring1 בתאריך 06 אוקטובר 2017, 15:14, נערך פעם אחת בסך הכל.
moring1

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 06 אוקטובר 2017, 15:12

אחדשיודע כתב:כן, נושא ודיון טיפשי.
שיש לאנשים זכות מלאה לנהל למרות מה שאחרים חושבים עליו
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 06 אוקטובר 2017, 15:16

Holiday_Armadillo כתב:

אני אמרתי שלא? אמרתי שהוא טיפשי (וזה כולל את הדיון ביני לבינך).
אחדשיודע

הודעהעל ידי moring1 » 06 אוקטובר 2017, 15:40

אחדשיודע כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

לא טיפשי בכלל.
הייתי מעדיף ששחקן שלוקח חלק מרכזי במשחקים יהיה הפנים של המועדון וזה שמניף גביעים, ולא שחקן שנמצא יותר שנים אבל היה נער מגבות.
לראות את שגב מניף גביע זה מצחיק ומביך באותה עת. גם היחס של השחקנים לקפטן צריך להיות מכבד מבחינה מקצועית, ולכבד שחקן שמחטיא דנק חופשי, נראה חסר בטחון והתרומה שלו במשחקים אפסית נשמע אבסורד. מילא היה לו פוטנציאל, אבל אני לא רואה אותו שורד עוד הרבה במכבי ובטח לא לוקח חלק מרכזי ביורוליג. (אלא אם ישאירו אותו בכוח רק בגלל הטייטל "קפטן").
moring1

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 06 אוקטובר 2017, 15:49

סה"כ, אחלה טורניר הכנה, וכיף לראות שוב את מכבי זוכה בתואר (זניח כשיהיה), משייטת ב-20 הפרש בתוך הרבע השלישי ולא מורידה רגל מהגז.
אני באמת לא זוכר מתי ראינו את זה בפעם האחרונה.

כמה קטנות. ברמה האישית והקבוצתית:
- דשון תומאס: מגה סקורר. פשוט נהדר עד עכשיו. אהבתי לראות אותו מוותר על זריקות ומחפש את החברים ברגע שמתחילים לקפוץ עליו בשמירות כפולות. עולה מהספסל בצורה הכי טובה שאפשר לבקש.

- כארם משעור: עדיין מפלצת ריבאונד, אבל כלום מעבר. לא ברור מה הוא מסוגל לתת למכבי כרגע התקפית. קליעה מבחוץ? כנראה שלא. הנכון עבורו יהיה לנסות ולחפש את החברים ולהרים את כמות האסיסטים.
הפוטנציאל שלו לשמש כסוג של אול אראונדר שממלא את דף הסטטיסטיקה הוא הרבה יותר גבוה ממה שהוא מסוגל להביא כסקורר ברמות הגבוהות.
53 אסיסטים מסר משעור ב-58 משחקי ליגה בהרצליה. זה מעט מדי, וזה נתון שהוא יהיה חייב לשפר, אפילו לפני כל מספרי הסקורינג. משחק אגרסיבי, חכם וקבוצתי- ישאיר אותו על המגרש.
בתוך המערך של מכבי אין לו מקום כסקורר והוא והמאמנים שלו יצטרכו להסביר לו את זה.

- מייקל רול: הרשים אותי מאוד במשחק הזה. אולי כי אף אחד בנהריה לא באמת פירק אותו בהגנה לוחצת. צבר בטחון ולקח החלטות וקליעות טובות מאוד. לא פרייאר בהגנה. יופי של וטרן.
לא יודע כמה יתרום ביורוליג כשהמגבלות האתלטיות שלו יצעקו, אבל עד עכשיו לפחות נראה יותר טוב ממה שחשבתי. משחק עם הרבה שקט נפשי שזה שינוי מרענן אחרי כל מיני די ג'יי סילים ומרקז היינס.

- אלכס טיוס: יופי של משחק של אלכס, שסוף סוף נחת ממאדים. עדיין נראה הרבה פחות אתלטי ואגרסיבי מבעבר, אבל אולי זה עניין של פורמה וכושר משחק. עבודה גדולה בריבאונד אתמול.

- ג'ון דיברתולומאו: השחקן הכי טוב של מכבי בפריסיזן. ימבה האסל, איום אמיתי בקליעה, החלטות טובות ואגרסיביות הגנתית בכל שניה שהוא על המגרש. בדיוק השחקן הישראלי שאתה רוצה אצלך.
גם אם לא יהיה ה-2 הפותח של מכבי באירופה (ואולי כן?), הרוויח את מעמדו בקבוצה כשחקן dependable. הניטרול של וובסטר (נקודת מדד בודדת) רשום על שמו. לגמרי יוכל להביא את ההגנה הזאת גם לאירופה.

- ג'ייק כהן ואיתי שגב: נו, בסדר. 13 דקות שלהם בליגה זה בערך מה שאנחנו מסוגלים לסבול. אני בטוח שלשניהם יש נוכחות חיובית בחדר ההלבשה, ולהבדיל מכל מני מקלים אף אחד לא יכעס אם יתייבשו קצת.

- ג'ונה בולדן: משחק מצויין שלו בכל מה שנוגע לריבאונד והגנה. ורסטילי בשמירה ומסוגל לעשות עבודה לא רעה בכלל בפרימטר. עוד לא ראינו ממנו את המימד האתלטי שהיה כל כך משמעותי אצלו בז'לז'ניק.
לפחות הקליעה שלו הצליחה ליפול. ילד חיובי בסך הכל, שמנסה לשחק קבוצתי ובתוך הסיסטם. לא כופה דברים וגם הטעויות שלו אתמול באו בסה"כ מתוך רצון לפרגן לחברים.
פרוייקט, אחושרמוטה פרוייקט, אבל נבן מצליח להתנהל איתו מצויין עד עכשיו, ותכל'ס- גם דשון תומאס נהנה מהפירות האלה. כולם happy כשזה מסתדר עם נצחונות.

- ארט פרחוסקי: אני ממש לא אוהב את איך שארט פתח את הפריסיזן. חלש בשני צדי המגרש ומאכזב אפילו מקו העונשין (אנחנו מדברים על שחקן שהצליח לקלוע ב79% מהקו בשנה שעברה בקאזאן).
כרגע נראה כמו מועמד להחלפה. מה שכן, מרגיש שהוא מאוד עצבני ומתוסכל מהסיטואציה. אולי עם הרכזים זה ייראה קצת יותר טוב, אבל כרגע הוא לגמרי תואם לפרופיל הסנטר שנזרק מהקבוצה בדצמבר.

- יובל זוסמן: ילד תענוג. השלשות הרצופות שלו גרמו לי לקפוץ ולמחוא כפיים ב5:00 בבוקר כשראיתי את ההקלטה של המשחק. אפשר לדבר על זה שהוא ילד, וצריך לתת לו זמן, וחארטות.
הבנאדם פיור שוטר ברמה שהרבה זמן לא ראיתי. לוקח זריקות טובות וקולע אותן בלי למצמץ. עובד בהגנה. מניע כדור. צנוע. כיף אמיתי.

- נבן ספאחיה: עד עכשיו עם עבודה יפה מאוד עם הכלים המוגבלים שהיו לו. לא מזיין את השכל על פציעות ולא ממציא תירוצים. איש של עבודה, איש של כדורסל, ואחד שמבין למה הוא פה.
כיף שיש לנו אותו פה על הקו השנה, והשקט שהוא משרה בתוך המערכת פשוט מדבק. מרגיש כאילו הוא האיש הנכון בזמן הנכון כדי לתת למועדון הזה את הצ'אנס להרים את עצמו מחדש בלי היסטריה.
יכול להיות שביורוליג זה ייראה רע, אבל כשנבן על הקווים? Trust the process.

כמובן שבסופו של דבר מדובר במשחקי קדם עונה מול יריבות כושלות כמו הפועל, ראשון ונהריה, אבל מה שחשוב מבחינתי היה לראות איך נבנית הכימיה הקבוצתית, ההיררכיה, ושיטת המשחק.
בשונה מהעונות הקודמות בהן הכל הרגיש די ארעי, נראה שיש לנו איזשהו כיוון בינתיים. העובדה שנוריס, פייר וקיין בחוץ היא חתיכת באסה רצינית כי העסק יתחרבש מחדש בעוד שלושה ימים, בתקווה שכולם יחזרו.
מכבי תפרה אתמול 12 שלשות ב57% אדירים. יש ברוסטר הזה קלעים מצויינים: רול, ג'ון ויובל מהכנפיים, דשון ובולדן מהסטרץ' פור. יש לנו שחקנים שאוהבים למסור ומוכנים להקריב מעצמם למען הקבוצה.
יש לנו פוטנציאל הגנתי שצריך להמשיך לעבוד כדי למקסם אותו. אם אני מסתכל מה חסר למכבי כרגע, וזה מה ששלושת הגארדים שחוזרים אמורים להביא, זה עוד הילוך בהגנה ובעיקר אופציה של חדירה לסל.
בסופו של דבר, שלושתם אמורים להיות אלו שיפרקו את ההגנה באחד על אחד ויתניעו מהלכים מכניסות לטבעת.

מה שנבן צריך לעשות עם החזרה שלהם הוא לגבש את ההיררכיה כך שרמת הקליעה של הקבוצה תישמר וההגנה תשתפר. זה לא מעט כיולים עדינים ורוטציות שהיה נכון לבחון במהלך הפריסיזן, אבל לא יצא לנו הלוקסוס הזה כמעט.
בכל אופן, הגארדים המחליפים עשו את המקסימום ומעבר כדי להראות מה הם שווים ולספאחיה יש כאב ראש חיובי עכשיו. שאלה יהיו הצרות שלנו.

נקווה לפתיחת עונה מוצלחת בשבוע הבא. שני נצחונות ואנחנו מתחילים לעלות על הגל.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי אחדשיודע » 06 אוקטובר 2017, 16:01

moring1 כתב:
אחדשיודע כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

לא טיפשי בכלל.
הייתי מעדיף ששחקן שלוקח חלק מרכזי במשחקים יהיה הפנים של המועדון וזה שמניף גביעים, ולא שחקן שנמצא יותר שנים אבל היה נער מגבות.
לראות את שגב מניף גביע זה מצחיק ומביך באותה עת. גם היחס של השחקנים לקפטן צריך להיות מכבד מבחינה מקצועית, ולכבד שחקן שמחטיא דנק חופשי, נראה חסר בטחון והתרומה שלו במשחקים אפסית נשמע אבסורד. מילא היה לו פוטנציאל, אבל אני לא רואה אותו שורד עוד הרבה במכבי ובטח לא לוקח חלק מרכזי ביורוליג. (אלא אם ישאירו אותו בכוח רק בגלל הטייטל "קפטן").

קודם כל, תקרא את התגובה שלי ואת הקונטקסט שלה לדיון. התייחסתי לביקורת על היותו שחקן הקבוצה, לא על עצם היותו הקפטן שלה (שגם בעיניי כאמור, זה קצת מביך). אבל לעניינו, גם פה הופכים עכבר לפיל, כיאה להרבה דיונים פה בתקופה האחרונה. המנהיג של הקבוצה ומי שהשחקנים צריכים להסתכל אליו, לא חייב להיות הקפטן שלה (גם אם זה האידאל). מנהיג לא צריך את התואר הזה כדי להנהיג ולהוביל את החברים שלו לקבוצה. ומהבחינה החיובית של הדבר (גם על זה אפשר להסתכל, כן) - כל המשימות שמוטלות על קפטן מכבי מחוץ למגרש, לא ייפלו על שחקן מוכשר שצריך להתרכז במשחק עצמו ולפתח את הכישורים שלו. זוסמן, שהזכרת לצורך הדוגמה, הייתה בחירה הרבה יותר גרועה (בשלב הזה כמובן).
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 06 אוקטובר 2017, 16:08

החציל האצטקי כתב:סה"כ, אחלה טורניר הכנה, וכיף לראות שוב את מכבי זוכה בתואר (זניח כשיהיה), משייטת ב-20 הפרש בתוך הרבע השלישי ולא מורידה רגל מהגז.
אני באמת לא זוכר מתי ראינו את זה בפעם האחרונה.

כמה קטנות. ברמה האישית והקבוצתית:
- דשון תומאס: מגה סקורר. פשוט נהדר עד עכשיו. אהבתי לראות אותו מוותר על זריקות ומחפש את החברים ברגע שמתחילים לקפוץ עליו בשמירות כפולות. עולה מהספסל בצורה הכי טובה שאפשר לבקש.

- כארם משעור: עדיין מפלצת ריבאונד, אבל כלום מעבר. לא ברור מה הוא מסוגל לתת למכבי כרגע התקפית. קליעה מבחוץ? כנראה שלא. הנכון עבורו יהיה לנסות ולחפש את החברים ולהרים את כמות האסיסטים.
הפוטנציאל שלו לשמש כסוג של אול אראונדר שממלא את דף הסטטיסטיקה הוא הרבה יותר גבוה ממה שהוא מסוגל להביא כסקורר ברמות הגבוהות.
53 אסיסטים מסר משעור ב-58 משחקי ליגה בהרצליה. זה מעט מדי, וזה נתון שהוא יהיה חייב לשפר, אפילו לפני כל מספרי הסקורינג. משחק אגרסיבי, חכם וקבוצתי- ישאיר אותו על המגרש.
בתוך המערך של מכבי אין לו מקום כסקורר והוא והמאמנים שלו יצטרכו להסביר לו את זה.

- מייקל רול: הרשים אותי מאוד במשחק הזה. אולי כי אף אחד בנהריה לא באמת פירק אותו בהגנה לוחצת. צבר בטחון ולקח החלטות וקליעות טובות מאוד. לא פרייאר בהגנה. יופי של וטרן.
לא יודע כמה יתרום ביורוליג כשהמגבלות האתלטיות שלו יצעקו, אבל עד עכשיו לפחות נראה יותר טוב ממה שחשבתי. משחק עם הרבה שקט נפשי שזה שינוי מרענן אחרי כל מיני די ג'יי סילים ומרקז היינס.

- אלכס טיוס: יופי של משחק של אלכס, שסוף סוף נחת ממאדים. עדיין נראה הרבה פחות אתלטי ואגרסיבי מבעבר, אבל אולי זה עניין של פורמה וכושר משחק. עבודה גדולה בריבאונד אתמול.

- ג'ון דיברתולומאו: השחקן הכי טוב של מכבי בפריסיזן. ימבה האסל, איום אמיתי בקליעה, החלטות טובות ואגרסיביות הגנתית בכל שניה שהוא על המגרש. בדיוק השחקן הישראלי שאתה רוצה אצלך.
גם אם לא יהיה ה-2 הפותח של מכבי באירופה (ואולי כן?), הרוויח את מעמדו בקבוצה כשחקן dependable. הניטרול של וובסטר (נקודת מדד בודדת) רשום על שמו. לגמרי יוכל להביא את ההגנה הזאת גם לאירופה.

- ג'ייק כהן ואיתי שגב: נו, בסדר. 13 דקות שלהם בליגה זה בערך מה שאנחנו מסוגלים לסבול. אני בטוח שלשניהם יש נוכחות חיובית בחדר ההלבשה, ולהבדיל מכל מני מקלים אף אחד לא יכעס אם יתייבשו קצת.

- ג'ונה בולדן: משחק מצויין שלו בכל מה שנוגע לריבאונד והגנה. ורסטילי בשמירה ומסוגל לעשות עבודה לא רעה בכלל בפרימטר. עוד לא ראינו ממנו את המימד האתלטי שהיה כל כך משמעותי אצלו בז'לז'ניק.
לפחות הקליעה שלו הצליחה ליפול. ילד חיובי בסך הכל, שמנסה לשחק קבוצתי ובתוך הסיסטם. לא כופה דברים וגם הטעויות שלו אתמול באו בסה"כ מתוך רצון לפרגן לחברים.
פרוייקט, אחושרמוטה פרוייקט, אבל נבן מצליח להתנהל איתו מצויין עד עכשיו, ותכל'ס- גם דשון תומאס נהנה מהפירות האלה. כולם happy כשזה מסתדר עם נצחונות.

- ארט פרחוסקי: אני ממש לא אוהב את איך שארט פתח את הפריסיזן. חלש בשני צדי המגרש ומאכזב אפילו מקו העונשין (אנחנו מדברים על שחקן שהצליח לקלוע ב79% מהקו בשנה שעברה בקאזאן).
כרגע נראה כמו מועמד להחלפה. מה שכן, מרגיש שהוא מאוד עצבני ומתוסכל מהסיטואציה. אולי עם הרכזים זה ייראה קצת יותר טוב, אבל כרגע הוא לגמרי תואם לפרופיל הסנטר שנזרק מהקבוצה בדצמבר.

- יובל זוסמן: ילד תענוג. השלשות הרצופות שלו גרמו לי לקפוץ ולמחוא כפיים ב5:00 בבוקר כשראיתי את ההקלטה של המשחק. אפשר לדבר על זה שהוא ילד, וצריך לתת לו זמן, וחארטות.
הבנאדם פיור שוטר ברמה שהרבה זמן לא ראיתי. לוקח זריקות טובות וקולע אותן בלי למצמץ. עובד בהגנה. מניע כדור. צנוע. כיף אמיתי.

- נבן ספאחיה: עד עכשיו עם עבודה יפה מאוד עם הכלים המוגבלים שהיו לו. לא מזיין את השכל על פציעות ולא ממציא תירוצים. איש של עבודה, איש של כדורסל, ואחד שמבין למה הוא פה.
כיף שיש לנו אותו פה על הקו השנה, והשקט שהוא משרה בתוך המערכת פשוט מדבק. מרגיש כאילו הוא האיש הנכון בזמן הנכון כדי לתת למועדון הזה את הצ'אנס להרים את עצמו מחדש בלי היסטריה.
יכול להיות שביורוליג זה ייראה רע, אבל כשנבן על הקווים? Trust the process.

כמובן שבסופו של דבר מדובר במשחקי קדם עונה מול יריבות כושלות כמו הפועל, ראשון ונהריה, אבל מה שחשוב מבחינתי היה לראות איך נבנית הכימיה הקבוצתית, ההיררכיה, ושיטת המשחק.
בשונה מהעונות הקודמות בהן הכל הרגיש די ארעי, נראה שיש לנו איזשהו כיוון בינתיים. העובדה שנוריס, פייר וקיין בחוץ היא חתיכת באסה רצינית כי העסק יתחרבש מחדש בעוד שלושה ימים, בתקווה שכולם יחזרו.
מכבי תפרה אתמול 12 שלשות ב57% אדירים. יש ברוסטר הזה קלעים מצויינים: רול, ג'ון ויובל מהכנפיים, דשון ובולדן מהסטרץ' פור. יש לנו שחקנים שאוהבים למסור ומוכנים להקריב מעצמם למען הקבוצה.
יש לנו פוטנציאל הגנתי שצריך להמשיך לעבוד כדי למקסם אותו. אם אני מסתכל מה חסר למכבי כרגע, וזה מה ששלושת הגארדים שחוזרים אמורים להביא, זה עוד הילוך בהגנה ובעיקר אופציה של חדירה לסל.
בסופו של דבר, שלושתם אמורים להיות אלו שיפרקו את ההגנה באחד על אחד ויתניעו מהלכים מכניסות לטבעת.

מה שנבן צריך לעשות עם החזרה שלהם הוא לגבש את ההיררכיה כך שרמת הקליעה של הקבוצה תישמר וההגנה תשתפר. זה לא מעט כיולים עדינים ורוטציות שהיה נכון לבחון במהלך הפריסיזן, אבל לא יצא לנו הלוקסוס הזה כמעט.
בכל אופן, הגארדים המחליפים עשו את המקסימום ומעבר כדי להראות מה הם שווים ולספאחיה יש כאב ראש חיובי עכשיו. שאלה יהיו הצרות שלנו.

נקווה לפתיחת עונה מוצלחת בשבוע הבא. שני נצחונות ואנחנו מתחילים לעלות על הגל.

לגבי פרחובסקי. היה לא רע בשני המשחקים הראשונים. במשחק נגד נהריה לא היה לו כל כך מאטצ'-אפ. רוב האיום ההתקפי של נהריה בא בקליעה מבחוץ ובחדירה, ולכן ספאחיה בחר לשחק עם גבוהים קלים וניידים יותר, שיוצאים לקלעים וגם נעים מהר יותר בסגירת החדירות, מה שפרחובסקי די מתקשה לעשות עם הסייז שלו.

בסך הכל מסכים עם הניתוח שלך, ואפילו לא מנסה לתאר לעצמי מה היה קורה אילו היינו מפסידים ברבע-גמר לעכברושים :laugh2
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי moring1 » 06 אוקטובר 2017, 16:11

אחדשיודע כתב:
moring1 כתב:
אחדשיודע כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

לא טיפשי בכלל.

קודם כל, תקרא את התגובה שלי ואת הקונטקסט שלה לדיון. התייחסתי לביקורת על היותו שחקן הקבוצה, לא על עצם היותו הקפטן שלה (שגם בעיניי כאמור, זה קצת מביך). אבל לעניינו, גם פה הופכים עכבר לפיל, כיאה להרבה דיונים פה בתקופה האחרונה. המנהיג של הקבוצה ומי שהשחקנים צריכים להסתכל אליו, לא חייב להיות הקפטן שלה (גם אם זה האידאל). מנהיג לא צריך את התואר הזה כדי להנהיג ולהוביל את החברים שלו לקבוצה. ומהבחינה החיובית של הדבר (גם על זה אפשר להסתכל, כן) - כל המשימות שמוטלות על קפטן מכבי מחוץ למגרש, לא ייפלו על שחקן מוכשר שצריך להתרכז במשחק עצמו ולפתח את הכישורים שלו. זוסמן, שהזכרת לצורך הדוגמה, הייתה בחירה הרבה יותר גרועה (בשלב הזה כמובן).

הבעיה היא קצת יותר מורכבת ממה שאתה מתאר. כשבוחרים קפטן יש ציפייה שהוא ישאר שנים במועדון, לצערי שגב לא מספיק טוב מבחינה מקצועית אפילו כשחקן מרכזי בליגה. אך ברגע שבחרו אותו, למרות שהוא לא מתאים לרמה, זה מחייב להשאיר אותו בכל מחיר גם אם זה אומר שהוא יחמם ספסל וסתם יתפוס מקום בסגל. דבר כזה עלול לפגוע בקבוצה.
moring1

הודעהעל ידי אחדשיודע » 06 אוקטובר 2017, 16:32

moring1 כתב:
אחדשיודע כתב:
moring1 כתב:
אחדשיודע כתב:
Holiday_Armadillo כתב:שיש לאנשים זכות מלאה לנהל למרות מה שאחרים חושבים עליו

לא טיפשי בכלל.

הבעיה היא קצת יותר מורכבת ממה שאתה מתאר. כשבוחרים קפטן יש ציפייה שהוא ישאר שנים במועדון, לצערי שגב לא מספיק טוב מבחינה מקצועית אפילו כשחקן מרכזי בליגה. אך ברגע שבחרו אותו, למרות שהוא לא מתאים לרמה, זה מחייב להשאיר אותו בכל מחיר גם אם זה אומר שהוא יחמם ספסל וסתם יתפוס מקום בסגל. דבר כזה עלול לפגוע בקבוצה.

טוב, צר לי, אבל זה כבר שטויות בעיניי. אתה מדבר פה על הספוט של השחקן האחרון בסגל, אני לא מכיר הרבה קבוצות שמריצות רוטציות של 12 שחקנים. אין עיסוק יותר טפל מזה.
ובשביל שחקן רוטציה לליגה, הוא בסדר. הוא נגר, כן, אבל עדיין נותן יותר מרוב הגבוהים שיש למדינה הזאת להציע (שזה לא הרבה).

לגבי הציפייה שהקפטן ישאר שנים במועדון, אז להזכירך - רק בקיץ האחרון עזב הקפטן בשל יכולת ירודה.
במכבי הוכיחו שהם לא מפחדים להעביר את סרט הקפטן למישהו אחר. שים לב למספר הקפטנים שהתחלפו בשנים האחרונות:
10/11 - שארפ
11/12 - בורשטיין
12/13 - פניני, לאחר מכן אליהו
13/14 - שון ג'יימס, לאחר מכן פניני
14/15 - פניני, לאחר מכן יוגב אוחיון
15/16 ו-16/17 - פניני
17/18 - שגב
אחדשיודע

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 06 אוקטובר 2017, 16:55

זה דיון כל כך סתמי.
מה עדיף? שישאירו את יוגב אוחיון או פניני המתים כדי שיהיה קפטן?
אז ששגב הנגר יהיה זה שמרים גביעים ורץ ליציע לעודד. ממש לא אכפת לי.

טייטל ריק מתוכן שאף אחד גם ככה לא ממש סופר.

החשיבות של קפטן היא בעיקר מול האוהדים והתקשורת ואיתי שגב יעשה את העבודה הזאת על הצד הטוב ביותר.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי שמואל1 » 06 אוקטובר 2017, 17:17

החציל האצטקי כתב:זה דיון כל כך סתמי.
מה עדיף? שישאירו את יוגב אוחיון או פניני המתים כדי שיהיה קפטן?
אז ששגב הנגר יהיה זה שמרים גביעים ורץ ליציע לעודד. ממש לא אכפת לי.

טייטל ריק מתוכן שאף אחד גם ככה לא ממש סופר.

החשיבות של קפטן היא בעיקר מול האוהדים והתקשורת ואיתי שגב יעשה את העבודה הזאת על הצד הטוב ביותר.

:like:
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 06 אוקטובר 2017, 17:30

אין סיבה ששחקן מוגבל כל כך כמו שגב, עם אימפקט לא קיים בשום תחום של המשחק ועם פוטנציאל שיפור כל כך נמוך יהיה בסגל של מכבי. לא שעל זה תיפול או תקום העונה של מכבי, אבל עדיין, יש אופציות נוספות.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי אחדשיודע » 06 אוקטובר 2017, 17:48

שועל כתב:אין סיבה ששחקן מוגבל כל כך כמו שגב, עם אימפקט לא קיים בשום תחום של המשחק ועם פוטנציאל שיפור כל כך נמוך יהיה בסגל של מכבי. לא שעל זה תיפול או תקום העונה של מכבי, אבל עדיין, יש אופציות נוספות.

1) אם לא על זה תקום או תיפול העונה (וכמובן שהיא לא), למה צריך להתעסק בזה בכלל?
2) גם אם נניח שהייתה אופציה אחרת, מי אמר שהיא הייתה טובה/מתאימה יותר לתנאים של תחילת הקיץ (לפני שידעו על ביטול חוק המתאזרחים או שאוחיון החליט לחתום בירושלים)? לשגב היה חוזה לעונה נוספת, כל החתמה של שחקן ישראלי גרוע אחר על חשבונו הייתה ככל הנראה עולה לקבוצה במזומנים נוספים וגורעת מתקציב השחקנים הזרים. לא מבין למה צריך לעשות סיפור משחקן שיועד לתפוס תקן של צעיר בחוק הצעירים, יושב על הספוט האחרון ברוטציה ומודע למעמדו ותפקידו בקבוצה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי שועל » 06 אוקטובר 2017, 18:08

אחדשיודע כתב:
שועל כתב:אין סיבה ששחקן מוגבל כל כך כמו שגב, עם אימפקט לא קיים בשום תחום של המשחק ועם פוטנציאל שיפור כל כך נמוך יהיה בסגל של מכבי. לא שעל זה תיפול או תקום העונה של מכבי, אבל עדיין, יש אופציות נוספות.

2) גם אם נניח שהייתה אופציה אחרת, מי אמר שהיא הייתה טובה/מתאימה יותר לתנאים של תחילת הקיץ (לפני שידעו על ביטול חוק המתאזרחים או שאוחיון החליט לחתום בירושלים)? לשגב היה חוזה לעונה נוספת, כל החתמה של שחקן ישראלי גרוע אחר על חשבונו הייתה ככל הנראה עולה לקבוצה במזומנים נוספים וגורעת מתקציב השחקנים הזרים. לא מבין למה צריך לעשות סיפור משחקן שיועד לתפוס תקן של צעיר בחוק הצעירים, יושב על הספוט האחרון ברוטציה ומודע למעמדו ותפקידו בקבוצה.

אין דרך לדעת. ככל שיתנו לו פחות דקות כך תהיה לו פחות השפעה על העונה. חוץ מזה, אני מעדיף לראות כדורסל מקצועי ויפה לעין.
יש אופציות מעניינות יותר. אני חושש להזכיר את אלכסנדר, אבל מבחינתי שיביאו אפילו מישהו כמו קופרברג או אלטיט. מישהו שיש לו אפסייד יותר גבוה.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי אחדשיודע » 06 אוקטובר 2017, 18:16

שועל כתב:
אחדשיודע כתב:

אין דרך לדעת. ככל שיתנו לי פחות דקות כך תהיה לו פחות השפעה על העונה. חוץ מזה, אני מעדיף לראות כדורסל מקצועי ויפה לעין.
יש אופציות מעניינות יותר. אני חושש להזכיר את אלכסנדר, אבל מבחינתי שיביאו אפילו מישהו כמו קופרברג או אלטיט. מישהו שיש לו אפסייד יותר גבוה.

על האפסייד של אלטיט מדברים מאז שהיה בנוער של מכבי, הרבה הוא לא עשה מאז (ובטח לא הוכיח עליונות על שגב). הוא מוזמן לנסות לפתח את הכשירון שלו במקום אחר. קופרברג שייך לחיפה, ובכל מקרה הוא לא יותר מפרוספקט כרגע. אלכסנדר היה יקר יותר (שגב החזיק בחוזה מובטח ואלכסנדר לא), מבוגר יותר (לא התאים לחוק הצעירים), אדיש יותר, טיפש יותר ובעיקר לא היה משנה שום דבר. אנחנו מדברים פה על השחקן ה-12/13 ברוטציה.
שגב צריך לקבל דקות בליגה כדי לאפשר מנוחה לשחקנים שישחקו ביורוליג, ואני מאמין שהוא יקבל את הדקות שלו. ברול הזה, לא צריכה להיות בעיה איתו.
אחדשיודע

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־20 אורחים