המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
Holiday_Armadillo כתב:אם הם נגד אני בעד
ברור שיש פחד כזה, אבל אני חושב שזה אפילו מעבר לזה.felix_r כתב:זה ברור למה מנהלת הליגה נגד. היא מפחדת שהקבוצות הגדולות יפרשו מהליגה הקיקיונית בישראל, ואז אף אחד לא ייתן חסויות והקבוצות הקטנות, שהיום חיות על הכספים של טוטו-ווינר, ייתפרקו כי אין להן קהל שיממן אותן.
Rampel כתב:ברור שיש פחד כזה, אבל אני חושב שזה אפילו מעבר לזה.felix_r כתב:זה ברור למה מנהלת הליגה נגד. היא מפחדת שהקבוצות הגדולות יפרשו מהליגה הקיקיונית בישראל, ואז אף אחד לא ייתן חסויות והקבוצות הקטנות, שהיום חיות על הכספים של טוטו-ווינר, ייתפרקו כי אין להן קהל שיממן אותן.
והאמת שגם מכבי צריכה לעשות עם עצמה חושבים במצב כזה:
אם יש משהו שאליפות אירופה האחרונה המחישה זה שהכדורסל הישראלי חולה וספק אם קטש יצליח להציל אותו, כי זה תהליך של שנים ולא חסרים חוקים טיפשיים של המנהלת שתורמים למצב.
במידה והליגה המקומית נשארת לא אטרקטיבית, למראית העין, אין ספק שלמכבי (ושאר "הגדולות") משתלם לעבור לשחק רק במפעלי היורוליג בהנחה ויגדלו לרמה שמצריכה/מאפשרת את זה.
אבל אז במצב כזה, איך מגדלים את השחקן הישראלי, משאירים אותו להתפרק ולהפוך לחובבן באמת כמו שאתה מתאר שיקרה לקבוצות הקטנות?
מה אם היורוליג תאמץ שיטת דראפט במטרה לטפח כשרונות אירופאים ללא הבחנה במדינת המקור? האם מכבי תתחייב לטפח צעירים אירופאים על חשבון צעירים ישראלים? מה יקרה לאקדמיות הנוער? לאן זה הולך?
ב-NBA זה עובד כי לנבחרות היבשת יש הבחנה רק בין קנדים לאמריקאים ושתי המדינות מרוויחות מספיק כשרונות.
יש כאן עוד מלא שאלות. בשורה התחתונה, כרגע אין ישראלי צבר שראוי למספר דקות מכובד ביורוליג ובשביל לפתח אותו בטוח צריך ליגה בריאה ותחרותית ואגודות נוער בריאות, אחרת אנחנו נישאר עם מצב שאין ישראלים במכבי - ועם כל הכבוד למצב הקיים, שכשאין ישראלים אז לא צריך בכוח, אני אישית הייתי שמח לקוות לפחות שזה מצב זמני.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
כתבתי שההשוואה לאמריקה הצפונית היא לא נכונה. בכל ענפי הספורט שלהם יש שיטות גידול ספורטאים אחרת לגמרי, שעוברות עוד בתיכון וממשיכות למכללות ומסתכמות בדראפט שבוחר את הטובים ביותר ומשרת גם ככה את שתי המדינות המרכזיות בסופו של דבר.felix_r כתב:Rampel כתב:ברור שיש פחד כזה, אבל אני חושב שזה אפילו מעבר לזה.felix_r כתב:זה ברור למה מנהלת הליגה נגד. היא מפחדת שהקבוצות הגדולות יפרשו מהליגה הקיקיונית בישראל, ואז אף אחד לא ייתן חסויות והקבוצות הקטנות, שהיום חיות על הכספים של טוטו-ווינר, ייתפרקו כי אין להן קהל שיממן אותן.
והאמת שגם מכבי צריכה לעשות עם עצמה חושבים במצב כזה:
אם יש משהו שאליפות אירופה האחרונה המחישה זה שהכדורסל הישראלי חולה וספק אם קטש יצליח להציל אותו, כי זה תהליך של שנים ולא חסרים חוקים טיפשיים של המנהלת שתורמים למצב.
במידה והליגה המקומית נשארת לא אטרקטיבית, למראית העין, אין ספק שלמכבי (ושאר "הגדולות") משתלם לעבור לשחק רק במפעלי היורוליג בהנחה ויגדלו לרמה שמצריכה/מאפשרת את זה.
אבל אז במצב כזה, איך מגדלים את השחקן הישראלי, משאירים אותו להתפרק ולהפוך לחובבן באמת כמו שאתה מתאר שיקרה לקבוצות הקטנות?
מה אם היורוליג תאמץ שיטת דראפט במטרה לטפח כשרונות אירופאים ללא הבחנה במדינת המקור? האם מכבי תתחייב לטפח צעירים אירופאים על חשבון צעירים ישראלים? מה יקרה לאקדמיות הנוער? לאן זה הולך?
ב-NBA זה עובד כי לנבחרות היבשת יש הבחנה רק בין קנדים לאמריקאים ושתי המדינות מרוויחות מספיק כשרונות.
יש כאן עוד מלא שאלות. בשורה התחתונה, כרגע אין ישראלי צבר שראוי למספר דקות מכובד ביורוליג ובשביל לפתח אותו בטוח צריך ליגה בריאה ותחרותית ואגודות נוער בריאות, אחרת אנחנו נישאר עם מצב שאין ישראלים במכבי - ועם כל הכבוד למצב הקיים, שכשאין ישראלים אז לא צריך בכוח, אני אישית הייתי שמח לקוות לפחות שזה מצב זמני.
שוב הטענה הזאת כאילו מכבי היא זאת שאחראית לגדל את השחקן הישראלי.
האם קבוצות NBA אחראיות על גידול שחקנים אמריקאים?
נתחיל שוב מהסוף - מבחינת מסלול הקידום של הכדורסלן האמריקאי אתה לא יכול ללמוד כלום!felix_r כתב:שוב, למה זה צריך לעניין את מכבי? גם ככה מכבי משקיעה בקבוצת הנוער שלה תקציב של קבוצת בוגרים ממוצעת בליגה הלאומית.
מכבי היא מועדון מקצועני. עסק. גידול השחקן הישראלי זה לא עניינה.
נ.ב. דווקא ההשוואה לאמריקה היא הכי נכונה. תלמד מהטובים ביותר איך עושים את זה נכון.
אתה לא יכול לרשום שמכבי מתקצבת ומתחזקת קבוצת נוער ואז לשאול למה זו בעיה/אחריות שלה - עובדה שהיא עושה את זה ועובדה שכבר עשור היא לא קידמה אף שחקן לשורותיה כקבוצת יורוליג.felix_r כתב:בפעם המאה: למה גידול השחקן הישראלי הוא בעיה של מכבי???
רוב הדברים שכתבת אינם נכונים.
Rampel כתב:אתה לא יכול לרשום שמכבי מתקצבת ומתחזקת קבוצת נוער ואז לשאול למה זו בעיה/אחריות שלה - עובדה שהיא עושה את זה ועובדה שכבר עשור היא לא קידמה אף שחקן לשורותיה כקבוצת יורוליג.felix_r כתב:בפעם המאה: למה גידול השחקן הישראלי הוא בעיה של מכבי???
בכל אופן, אילו מהדברים שרשמתי אינם נכונים?
felix_r כתב:Rampel כתב:אתה לא יכול לרשום שמכבי מתקצבת ומתחזקת קבוצת נוער ואז לשאול למה זו בעיה/אחריות שלה - עובדה שהיא עושה את זה ועובדה שכבר עשור היא לא קידמה אף שחקן לשורותיה כקבוצת יורוליג.felix_r כתב:בפעם המאה: למה גידול השחקן הישראלי הוא בעיה של מכבי???
1) גם אחרי כמה וכמה פעמים לא ענית על השאלה שלי.
2) מכבי משקיעה במחלקת הנוער כדי שתהיה לה זכות ראשונה על כישרונות מקומיים. לא בגלל שהיא דואגת לקדם את הכדורסלן המקומי.
3) השאלה שלך לא קשורה לנושא, כי אחזור בפעם המאה, זה לא תפקידה של מכבי. אבל אענה בכל זאת: כל השחקנים הישראלים ששיחקו במכבי בעשור האחרון, הם שחקנים שמכבי קידמה אותם לירוליג בעשור האחרון.
4) אתה טועה בכך שאתה חושב כאילו ריאל וברצלונה מגדלות הרבה מאוד שחקנים ביחס למכבי. ממש לא. רוב השחקנים של ריאל ורצלונה לא התחילו בנערים של שני המועדונים האלה. הן בעיקר אוספות כישרונות שגדלו בקבוצות אחרות.
בוא וניקח את הרוסטר של ברצלונה, ונראה מי גדל בנוער של ברצלונה:
פאו ריבאס - גדל בנוער של חובנטוד, עלה לבוגרים בולנסיה
פייר אוריולה - גדל בנוער של מאנרסה, עלה לבוגרים במאנרסה
מארק גארסיה - גדל בנוער של מאנרסה, משם ברצלונה לקחה אותו לנוער שלה
ויקטור קלאבר - גדל בנוער של ולניסה, עלה לבוגרים בולנסיה
חואן קרלוס נבארו -הוא היחיד שגדל בברצלונה מנערים (בגיל הילדים התחיל לשחק בקבוצה אחרת בברצלונה העיר, אבל אחר כך עבר לנערים של ברצלונה עצמה)
אז מה ראינו? ראינו שבעצם בברצלונה משחק רק שחקן בית 1 - נבארו הקשיש! (מארק גארסיה בתפקיד דני אבדיה)
5) עכשיו אני מתפנו להשוואה לארה"ב. נתחיל מזה שליגות הנוער והתיכונים כן קיימות בארץ. אבל כן, אין לנו את המקבילה ל NCAA ואי אפשר להקים אתה מסיבות כאלה ואחרות.
אז מה לעשות? אני אגיד לך מה לעשות. מה עושה בחור שנולד בקריית שמונה, סיים בית ספר, סיים תיכון בהצטיינות, ורוצה ללמוד באוניברסיטה? בקריית שמונה אין אוניברסיטה! האם ישאר אהבל בגלל שאין שם אוניברסיטה? לא! הוא פשוט יסע ללמוד באחד המקומות בהם יש אוניברסיטה: ת"א, ירושלים, חיפה, ב"ש...
בדיוק אותו הדבר אפשר לומר לכדורסלנים צעירים ומוכשרים! סיימו נוער ורוצים להתקדם אבל אין NCAA בארץ? האם ישארו אהבלים ויאשימו את מכבי? או שיסעו ללמוד בארה"ב?
המון כוכבי עבר ישראלים למדו ושיחקו בארה"ב! אין שום סיבה שלא יעשו את זה גם היום.
Rampel כתב:felix_r כתב:Rampel כתב:אתה לא יכול לרשום שמכבי מתקצבת ומתחזקת קבוצת נוער ואז לשאול למה זו בעיה/אחריות שלה - עובדה שהיא עושה את זה ועובדה שכבר עשור היא לא קידמה אף שחקן לשורותיה כקבוצת יורוליג.felix_r כתב:בפעם המאה: למה גידול השחקן הישראלי הוא בעיה של מכבי???
2) מכבי משקיעה במחלקת הנוער כדי שתהיה לה זכות ראשונה על כישרונות מקומיים. לא בגלל שהיא דואגת לקדם את הכדורסלן המקומי.
3) השאלה שלך לא קשורה לנושא, כי אחזור בפעם המאה, זה לא תפקידה של מכבי. אבל אענה בכל זאת: כל השחקנים הישראלים ששיחקו במכבי בעשור האחרון, הם שחקנים שמכבי קידמה אותם לירוליג בעשור האחרון.
4) אתה טועה בכך שאתה חושב כאילו ריאל וברצלונה מגדלות הרבה מאוד שחקנים ביחס למכבי. ממש לא. רוב השחקנים של ריאל ורצלונה לא התחילו בנערים של שני המועדונים האלה. הן בעיקר אוספות כישרונות שגדלו בקבוצות אחרות.
חואן קרלוס נבארו -הוא היחיד שגדל בברצלונה מנערים (בגיל הילדים התחיל לשחק בקבוצה אחרת בברצלונה העיר, אבל אחר כך עבר לנערים של ברצלונה עצמה)
אז מה ראינו? ראינו שבעצם בברצלונה משחק רק שחקן בית 1 - נבארו הקשיש! (מארק גארסיה בתפקיד דני אבדיה)
5) עכשיו אני מתפנו להשוואה לארה"ב. נתחיל מזה שליגות הנוער והתיכונים כן קיימות בארץ. אבל כן, אין לנו את המקבילה ל NCAA ואי אפשר להקים אתה מסיבות כאלה ואחרות.
אז מה לעשות? אני אגיד לך מה לעשות. מה עושה בחור שנולד בקריית שמונה, סיים בית ספר, סיים תיכון בהצטיינות, ורוצה ללמוד באוניברסיטה? בקריית שמונה אין אוניברסיטה! האם ישאר אהבל בגלל שאין שם אוניברסיטה? לא! הוא פשוט יסע ללמוד באחד המקומות בהם יש אוניברסיטה: ת"א, ירושלים, חיפה, ב"ש...
בדיוק אותו הדבר אפשר לומר לכדורסלנים צעירים ומוכשרים! סיימו נוער ורוצים להתקדם אבל אין NCAA בארץ? האם ישארו אהבלים ויאשימו את מכבי? או שיסעו ללמוד בארה"ב?
בנוגע ל-1, 2 ו-3. לא מזמן פורסם שהנוער של מכבי הוא המקור לרוב השחקנים הישראלים שמצליחים להגיע לליגת העל.
במצב כזה היא אחראית כמעט בלעדית לכישרונות מקומיים וזה ככה לאורך עשרות שנים.
מה שמוביל אותי ל-4 - הבאתי את ריאל וברצלונה כדוגמא לאגודות הספרדיות. אני יכול לעשות אותו דבר עם האגודות הרוסיות - שם יש מגוון של אקדמיות שמתעסקת בפיתוח דור העתיד של הכדורסל ומשם יוצאים עשרות שחקני יורוליג/יורוקאפ/NBA בדור. רוב האקדמיות האלו אגב, שייכות לאותן קבוצות יורוליג/יורוקאפ מקומיות.
בארץ יש לך אולי 2-3 אקדמיות, שיחסית לכמות האוכלוסייה זה מכובד. אבל בניגוד למקבילות שלהן במדינות נוספות שמתחרות בטופ האירופי, הן לא מצליחות לגדל שחקנים מוכשרים כבר 10 שנים או מפספסות אותם (זו כבר, אגב, לא אשמה בלעדית של מכבי).
אני חושב שלמזלנו, וזו הזדמנות טובה להעלות את זה, הגיע בן אדם בשם נבן ספאחיה שהבין שזו התנהלות כושלת. פתאום ילד בן 16 מתאמן עם הבוגרים ויובל זוסמן נשאר בקבוצה.. אולי עוד יהיה פה עתיד.
בנוגע ל-5 אגב, אנחנו מסכימים ורשמתי את זה מקודם.
yarin150 כתב:Rampel כתב:felix_r כתב:Rampel כתב:אתה לא יכול לרשום שמכבי מתקצבת ומתחזקת קבוצת נוער ואז לשאול למה זו בעיה/אחריות שלה - עובדה שהיא עושה את זה ועובדה שכבר עשור היא לא קידמה אף שחקן לשורותיה כקבוצת יורוליג.felix_r כתב:בפעם המאה: למה גידול השחקן הישראלי הוא בעיה של מכבי???
בנוגע ל-1, 2 ו-3. לא מזמן פורסם שהנוער של מכבי הוא המקור לרוב השחקנים הישראלים שמצליחים להגיע לליגת העל.
במצב כזה היא אחראית כמעט בלעדית לכישרונות מקומיים וזה ככה לאורך עשרות שנים.
מה שמוביל אותי ל-4 - הבאתי את ריאל וברצלונה כדוגמא לאגודות הספרדיות. אני יכול לעשות אותו דבר עם האגודות הרוסיות - שם יש מגוון של אקדמיות שמתעסקת בפיתוח דור העתיד של הכדורסל ומשם יוצאים עשרות שחקני יורוליג/יורוקאפ/NBA בדור. רוב האקדמיות האלו אגב, שייכות לאותן קבוצות יורוליג/יורוקאפ מקומיות.
בארץ יש לך אולי 2-3 אקדמיות, שיחסית לכמות האוכלוסייה זה מכובד. אבל בניגוד למקבילות שלהן במדינות נוספות שמתחרות בטופ האירופי, הן לא מצליחות לגדל שחקנים מוכשרים כבר 10 שנים או מפספסות אותם (זו כבר, אגב, לא אשמה בלעדית של מכבי).
אני חושב שלמזלנו, וזו הזדמנות טובה להעלות את זה, הגיע בן אדם בשם נבן ספאחיה שהבין שזו התנהלות כושלת. פתאום ילד בן 16 מתאמן עם הבוגרים ויובל זוסמן נשאר בקבוצה.. אולי עוד יהיה פה עתיד.
בנוגע ל-5 אגב, אנחנו מסכימים ורשמתי את זה מקודם.
זה שתיתן לשחקן בן 16 ו19 לשחק מידי פעם ואפילו באופן קבוע ביורוליג ובליגה לא הופך אותו לטוב יותר ולא ישפר אותו פלאים.
בשביל שיצאו שחקנים טובים יותר אין מנוס מלעבוד על השורש .
שעתיים ספורט בשבוע בבתי ספר זה הכי נמוך במדינות המפותחות בעולם !
גם בבתי ספר לכדורסל / ליגות נערים לא מתאמנים מספיק , לא זורקים מספיק , ולא משקיעים מספיק .
אין פה באמת על מה לבנות , הצלחות חד פעמיות כמו כספי / ברקוביץ מבוססות על התמדה אישית מטורפת + אופי חזק וכישרון טבעי, אי אפשר לבנות על זה
שובר שוויוןשמואל1 כתב:אריק שיבק חתם בבני הרצליה.
my man כתב:שובר שוויוןשמואל1 כתב:אריק שיבק חתם בבני הרצליה.
העלה את מכבי לפיינל פור.ShiriV כתב:my man כתב:שובר שוויוןשמואל1 כתב:אריק שיבק חתם בבני הרצליה.
הוא מאמן טוב, אל תזלזל
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים