נבן ספאחיה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: נבן ספאחיה

הודעהעל ידי אחדשיודע » 04 ינואר 2018, 23:34

Rampel כתב:
אחדשיודע כתב:
Rampel כתב:על ג'ון אפשר להתווכח ושוב, אני מקווה שהוא פשוט יחזור להוכיח את עצמו. כי הוא פתח את העונה מצוין.

משעור פשוט לא מתאים למכבי ולא יעזור כלום!

הוא לא משחק טוב ב-3 ואנחנו לא צריכים אותו ב-4. ג'ייק כהן מתפתח להיות 4 מחליף טוב מאוד ודשון מחזק את העמדה הזו במידת הצורך.

המחליף שלו לא צריך להגיע מהליגה בכלל, המחליף שלו צריך להיות איגור קולשוב, שמשחק במכללות כסווינגמן. שחקן 3&D קלאסי שמשתפר בכל שנה. בחור ישראלי צעיר ששווה להשקיע בו בעמדה שמכבי באמת צריכה חיזוק בה!

הפיצויים למשעור במקרה כזה עומדים על 275 אלף דולר בחוזה של העונה הבאה, כשמכבי בטח תוכל למצוא קבוצה שתקלוט אותו ותשתתף בעלויות.. לחלוטין שווה את זה על פני המשך ניסיונות כושלים לגרום למשעור לשחק כמו 3.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

1) משעור מחזיק בחוזה לעונה נוספת + אופציה לעונה שלישית. סביר שגם על אי מימוש העונה האחרונה יצטרכו לשלם פיצוי קטן.

2) ג'ייק כהן משחק לא מעט בעמדה 5, אם לא את רוב הדקות שלו בליגה הישראלית. אין שום סיבה שמשעור לא יקבל דקות בעמדה 4.

3) אם שגב עוזב ואבדיה מושאל (כפי שספאחיה רמז שצריך להיות), יש לך שני מקומות פנויים לישראלים.
אין שום סיבה לשלם פיצויים מיותרים למי מן הישראלים שנמצאים כרגע בקבוצה.

1. האופציה היא של הקבוצה אם אני לא טועה (ואחרת מכבי פראיירים שהביאו לשחקן ישראלי אופציה לבחור האם להישאר או לא - אנחנו עדיין מכבי). במידה והאופציה היא של הקבוצה, לא משלמים לשחקן כלום.

2. ג'ייק לא משחק מספיק טוב ב-5 ודווקא נראה שספאחיה בונה אותו ל-4 (שזה מצוין) וכ-5 שלישי ברוטציה במידת הצורך.

3. בכל אופן, לדעתי ממש אין צורך ביותר מישראלי אחד בעמדה (השישי צריך לשרת נטו את חוק הצעירים).
ב-5 יש את טיוס, ב-4 יש את כהן. אם קולשוב באמת יחליף את משעור הוא יהיה ב-3, זוס ב-2 וג'ון די (שוב, בתקווה שיוכיח את עצמו) ב-1/2.

1) לא נכון חביבי. עובדתית, לאורך השנים האחרונות, אי מימוש אופציות במכבי של מי מהצדדים היה כרוך בתשלום פיצוי מסוים.
לאוחיון למשל שילמו 100 אלף דולר כמדומני.

2) ג'ייק כהן אחלה בחלה בעמדה 5 לליגה הישראלית, ושם הוא גם מעביר חלק גדול מהדקות שלו (אם לא את רובן).

3) ולדעתי, הרצוי הוא 6 ישראלים (כל עוד יש חוק רוסי והגבלת זרים). גם בשביל לחלק את העומס בין השחקנים וגם כדי לגבות את הפציעות (שיש בכל עונה באיזשהו שלב). השחקן השביעי מצידי יכול לתפוס תקן של נוער פוסטר, אבל לא מעבר. בעיניי שגב היה צריך לתפוס השנה תקן של "קפטן פוסטר", אבל הפכו אותו לשחקן ה-6 בחשיבותו מבין הישראלים והוסיפו את אבדיה מסיבה לא ברורה - פה טעו לטעמי. בכל מקרה, הנקודה המרכזית היא שלמר משעור כבר יש חוזה לעונה הבאה - אם תרצה או לא תרצה בו. גם אם תמצא קבוצה שתסכים להשתתף בעלויות שלו, אתה עדיין תצטרך לשלם סכום ניכר מעלות החוזה רק כדי שיחזק קבוצה אחרת (ועובדתית - הוא הוכיח שהוא מהישראלים היותר יעילים בליגה בעונה שעברה), וממש אין בזה טעם.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Rampel » 04 ינואר 2018, 23:53

אחדשיודע כתב:
Rampel כתב:
אחדשיודע כתב:
Rampel כתב:על ג'ון אפשר להתווכח ושוב, אני מקווה שהוא פשוט יחזור להוכיח את עצמו. כי הוא פתח את העונה מצוין.

משעור פשוט לא מתאים למכבי ולא יעזור כלום!

הוא לא משחק טוב ב-3 ואנחנו לא צריכים אותו ב-4. ג'ייק כהן מתפתח להיות 4 מחליף טוב מאוד ודשון מחזק את העמדה הזו במידת הצורך.

המחליף שלו לא צריך להגיע מהליגה בכלל, המחליף שלו צריך להיות איגור קולשוב, שמשחק במכללות כסווינגמן. שחקן 3&D קלאסי שמשתפר בכל שנה. בחור ישראלי צעיר ששווה להשקיע בו בעמדה שמכבי באמת צריכה חיזוק בה!

הפיצויים למשעור במקרה כזה עומדים על 275 אלף דולר בחוזה של העונה הבאה, כשמכבי בטח תוכל למצוא קבוצה שתקלוט אותו ותשתתף בעלויות.. לחלוטין שווה את זה על פני המשך ניסיונות כושלים לגרום למשעור לשחק כמו 3.

1) משעור מחזיק בחוזה לעונה נוספת + אופציה לעונה שלישית. סביר שגם על אי מימוש העונה האחרונה יצטרכו לשלם פיצוי קטן.

2) ג'ייק כהן משחק לא מעט בעמדה 5, אם לא את רוב הדקות שלו בליגה הישראלית. אין שום סיבה שמשעור לא יקבל דקות בעמדה 4.

3) אם שגב עוזב ואבדיה מושאל (כפי שספאחיה רמז שצריך להיות), יש לך שני מקומות פנויים לישראלים.
אין שום סיבה לשלם פיצויים מיותרים למי מן הישראלים שנמצאים כרגע בקבוצה.

1. האופציה היא של הקבוצה אם אני לא טועה (ואחרת מכבי פראיירים שהביאו לשחקן ישראלי אופציה לבחור האם להישאר או לא - אנחנו עדיין מכבי). במידה והאופציה היא של הקבוצה, לא משלמים לשחקן כלום.

2. ג'ייק לא משחק מספיק טוב ב-5 ודווקא נראה שספאחיה בונה אותו ל-4 (שזה מצוין) וכ-5 שלישי ברוטציה במידת הצורך.

3. בכל אופן, לדעתי ממש אין צורך ביותר מישראלי אחד בעמדה (השישי צריך לשרת נטו את חוק הצעירים).
ב-5 יש את טיוס, ב-4 יש את כהן. אם קולשוב באמת יחליף את משעור הוא יהיה ב-3, זוס ב-2 וג'ון די (שוב, בתקווה שיוכיח את עצמו) ב-1/2.

1) לא נכון חביבי. עובדתית, לאורך השנים האחרונות, אי מימוש אופציה של מי מהצדדים היה כרוך בתשלום פיצוי מסוים.
לאוחיון למשל שילמו 100 אלף דולר כמדומני.

2) ג'ייק כהן אחלה בחלה בעמדה 5 לליגה הישראלית, ושם הוא גם מעביר חלק גדול מהדקות שלו (אם לא את רובן).

3) ולדעתי, הרצוי הוא 6 ישראלים (כל עוד יש חוק רוסי והגבלת זרים). גם בשביל לחלק את העומס בין השחקנים וגם כדי לגבות את הפציעות (שיש בכל עונה באיזשהו שלב). השחקן השביעי מצידי יכול לתפוס תקן של נוער פוסטר, אבל לא מעבר. בכל מקרה, הנקודה המרכזית היא שלמר משעור כבר יש חוזה לעונה הבאה - אם תרצה או לא תרצה בו. גם אם תמצא קבוצה שתסכים להשתתף בעלויות שלו, אתה עדיין תצטרך לשלם סכום ניכר מעלות החוזה רק כדי שיחזק קבוצה אחרת (ועובדתית - הוא הוכיח שהוא מהישראלים היותר טובים בליגה בעונה שעברה), וממש אין בזה טעם.

1. באופן כללי זה לא נכון, אחרת מה הפואנטה באופציה של קבוצה אם הויתור עליה עולה לקבוצה כסף? ממה שאני מכיר אתה משלם פיצויים רק אם יש חוזה בשכר עולה ואופציה. שוב, אם מכבי עשתה את הטעות הזו על שחקן ישראלי נוסף אחרי מקל.. אז פשוט וואו..

2. אז אחרי שדיברנו "שאלתי אותו" בראיון עם גלדסטון ממדריד, הוא טיפה חולק עלייך ונראה לי שגם ספאחיה.

ג'ייק משחק ב-5 רק כשאין ברירה (פראחובסקי לא נרשם לליגה/טיוס משחק רע או פצוע קל או מורידים ממנו עומס/שגב being שגב), הוא דווקא מתחיל להתבסס יותר ויותר כמחליף של בולדן (לקח את ההזדמנות מהפציעה של דשון בשתי ידיים), בעיקר באירופה.

שוב, אם אנחנו מדברים על גרעין, לדעתי ג'ייק מיועד להיות מחליף ב-4 ואופציה ב-5 - שזה מעולה.

3. לאור האמור ב-1 ו-2 אין למשעור מקום משמעותי בסגל. אתה טוען ששווה להשאיר אותו כגיבוי בעמדה 4 - משמע את ה-4 הפותח שיגיע כמחליף לבולדן לא לרשום לליגה בכלל?

זו אפשרות, אבל אם כבר הגעת למצב הזה, לא עדיף לעשות חסד עם השחקן, להגיע איתו להסדר ועם עוד קבוצה ולחסוך חלק מהכסף שאתה גם ככה רוצה לשלם עליו בשנה הבאה, בין היתר על אותו המחליף לבולדן או חס וחלילה לעמדה 3? כבר ראינו בקיץ שעסקאות נפלו למכבי על ספייר של 200-250 אלף דולר...

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 ינואר 2018, 00:10

Rampel כתב:1. באופן כללי זה לא נכון, אחרת מה הפואנטה באופציה של קבוצה אם הויתור עליה עולה לקבוצה כסף? ממה שאני מכיר אתה משלם פיצויים רק אם יש חוזה בשכר עולה ואופציה. שוב, אם מכבי עשתה את הטעות הזו על שחקן ישראלי נוסף אחרי מקל.. אז פשוט וואו..

2. אז אחרי שדיברנו "שאלתי אותו" בראיון עם גלדסטון ממדריד, הוא טיפה חולק עלייך ונראה לי שגם ספאחיה.

ג'ייק משחק ב-5 רק כשאין ברירה (פראחובסקי לא נרשם לליגה/טיוס משחק רע או פצוע קל או מורידים ממנו עומס/שגב being שגב), הוא דווקא מתחיל להתבסס יותר ויותר כמחליף של בולדן (לקח את ההזדמנות מהפציעה של דשון בשתי ידיים), בעיקר באירופה.

שוב, אם אנחנו מדברים על גרעין, לדעתי ג'ייק מיועד להיות מחליף ב-4 ואופציה ב-5 - שזה מעולה.

3. לאור האמור ב-1 ו-2 אין למשעור מקום משמעותי בסגל. אתה טוען ששווה להשאיר אותו כגיבוי בעמדה 4 - משמע את ה-4 הפותח שיגיע כמחליף לבולדן לא לרשום לליגה בכלל?

זו אפשרות, אבל אם כבר הגעת למצב הזה, לא עדיף לעשות חסד עם השחקן, להגיע איתו להסדר ועם עוד קבוצה ולחסוך חלק מהכסף שאתה גם ככה רוצה לשלם עליו בשנה הבאה, בין היתר על אותו המחליף לבולדן או חס וחלילה לעמדה 3? כבר ראינו בקיץ שעסקאות נפלו למכבי על ספייר של 200-250 אלף דולר...

1) לפי מה בדיוק אתה אומר שזה לא נכון באופן כללי? אין פה מקום לדעה, אלא להערכה על סמך מקרי העבר. "האופציות" במכבי, בטח ובטח בשנים האחרונות, הן סוג של סעיפי יציאה שיש לקבוצה ולשחקן (במקביל) בתמורה לתשלום של פיצוי. הגיוני או לא הגיוני, כך נוהגים לעשות במכבי.

2) במה הוא חולק עלי? מה נאמר? ג'ייק כהן שיחק כמעט לאורך כל העונה שעברה באשדוד בעמדה 5 (והצטיין בה). אתה אומר שבמכבי הוא משחק כ-5 רק ב... אלף ואחד מקרים. פרחובסקי לצורך העניין לא נרשם בחצי ממשחקי הליגה, הדקות של טיוס מוגבלות ומחושבות ושגב... לא רואה הרבה פרקט השנה. ובכלל, את הדקות היותר טובות שראיתי ממנו, הוא עשה בעמדה 5. ביורוליג אתה לא רוצה לבנות עליו, לא פה ולא פה.

3) מה? איפה אמרתי את הדברים שזרקת לאוויר כרגע? אל תערבב בין המסקנות (השגויות) שלך למסקנות שלי. תפריד.
אני טוען שמשעור צריך להיות ה-4 הישראלי של מכבי בעונה הבאה ולקבל דקות גם בעמדה 3. עוד אני טען שלא צריך לשלם לאף אחד מהישראלים פיצוי כדי שישחק בקבוצה אחרת. אין קבוצה ישראלית שתסכים לשלם לו יותר מ-150 אלף דולר (בכלל, אף קבוצה ישראלית, מלבד ירושלים, לא משלמת יותר מ-150 אלף דולר נטו לשחקן) + תהיה מוכנה לקחת על עצמה את תשלום סעיף היציאה מהעונה האחרונה בחוזה. מכבי תצטרך לשלם לו יותר מ-200 אלף דולר, בסבירות גבוהה מאוד ובתרחיש האופטימי, כדי לשחרר אותו ולחזק קבוצה אחרת. טיפשי כבר אמרתי?
אחדשיודע

הודעהעל ידי Rampel » 05 ינואר 2018, 00:52

אחדשיודע כתב:
Rampel כתב:1. באופן כללי זה לא נכון, אחרת מה הפואנטה באופציה של קבוצה אם הויתור עליה עולה לקבוצה כסף? ממה שאני מכיר אתה משלם פיצויים רק אם יש חוזה בשכר עולה ואופציה. שוב, אם מכבי עשתה את הטעות הזו על שחקן ישראלי נוסף אחרי מקל.. אז פשוט וואו..

1) לפי מה בדיוק אתה אומר שזה לא נכון באופן כללי? אין פה מקום לדעה, אלא להערכה על סמך מקרי העבר. "האופציות" במכבי, בטח ובטח בשנים האחרונות, הן סוג של סעיפי יציאה שיש לקבוצה ולשחקן (במקביל) בתמורה לתשלום של פיצוי. לא הגיוני או לא הגיוני, כך נוהגים לעשות במכבי.

2) במה הוא חולק עלי? מה נאמר? ג'ייק כהן שיחק כמעט לאורך כל העונה שעברה באשדוד בעמדה 5 (והצטיין בה). אתה אומר שבמכבי הוא משחק כ-5 רק ב... אלף ואחד מקרים. פרחובסקי לצורך העניין לא נרשם בחצי ממשחקי הליגה, הדקות של טיוס מוגבלות ומחושבות ושגב... לא רואה הרבה פרקט השנה. ובכלל, את הדקות היותר טובות שראיתי ממנו, הוא עשה בעמדה 5. ביורוליג אתה לא רוצה לבנות עליו, לא פה ולא פה.

3) מה? איפה אמרתי את הדברים שזרקת לאוויר כרגע? אל תערבב בין המסקנות (השגויות) שלך למסקנות שלי. תפריד.
אני טוען שמשעור צריך להיות ה-4 הישראלי של מכבי בעונה הבאה ולקבל דקות גם בעמדה 3. עוד אני טען שלא צריך לשלם לאף אחד מהישראלים פיצוי כדי שישחק בקבוצה אחרת. אין קבוצה ישראלית שתסכים לשלם לו יותר מ-150 אלף דולר (בכלל, אף קבוצה ישראלית, מלבד ירושלים, לא משלמת יותר מ-150 אלף דולר נטו לשחקן) + תהיה מוכנה לקחת על עצמה את תשלום סעיף היציאה מהעונה האחרונה בחוזה. מכבי תצטרך לשלם לו יותר מ-200 אלף דולר, בסבירות גבוהה מאוד ובתרחיש האופטימי, כדי לשחרר אותו ולחזק קבוצה אחרת. טיפשי כבר אמרתי?

1. אבל אני לא מדבר על אופציות יציאה, אלא על סוג החוזה. משעור חתום לשנתיים + 1. הפלוס אחד הזה זה אופציה של הקבוצה או השחקן להאריך את החוזה הקיים. אין שום קשר לאופציות יציאה מהחוזה.

2. ממש לא נכון. ג'ייק שיחק שנה שעברה באשדוד בעיקר בעמדה 4 והוא אמר את זה בראיון היום.

גם במכבי הוא משחק בעיקר בעמדה 4. ל-5 הוא נכנס במצבים נדירים (לרוב ממש לא מעניין שלטיוס יש יום לא טוב, הוא ימשיך לקבל קרדיט ולא ג'ייק).

אני לא יודע מה אתה רואה, אבל בולט בבירור שהוא לא מרגיש בנוח ב-5. באופן כללי ג'ייק הוא יותר 4 מ-5 וספאחיה משתמש בו יותר ב-4 מאשר ב-5. וגם את רוב הפעולות הטובות שלו, הן הגנתית ובטח התקפית, הוא עושה בכלל בעמדה 4 (גבוה שמחפש זריקות מ-3 זה ממש לא סנטר). אני לא מבין על מה אתה מדבר.

לסיום - בהתחשב בגרף ההתקדמות, העבודה הקשה והנתונים הפיזיים והסטטיסטיים, אין שום סיבה שג'ייק לא ילקח בחשבון ברוטציה של עמדה 4 גם ביורוליג. הלכה למעשה, זה קורה גם היום.

3. כל הסעיף הזה שלך התבסס על הטעות שלך ב-2. אז ה-4 הישראלי הוא ג'ייק כשכארם לא מדגדג לו את הקרסול (תרתי משמע).

כארם הוא לא 3. כמה גרוע הוא עוד צריך לשחק בעמדה הזו כדי להראות את זה פה לאנשים?! כבר אמרתי, שאם רוצים 3 ישראלי, הפוטנציאל הוא ללכת על איגור קולשוב שנה הבאה ולעבוד עם זוס לעתיד היותר רחוק.

ככה או ככה, לכארם אין מקום במכבי. החוזה שלו עומד על 550 אלף דולר לשנתיים (משמע 275 אלף דולר בשנה) ולהגיע עם כארם להסדר, גם לפי המספרים שלך, שבו קבוצה תשלם לו 150 אלף דולר, משמעו "לבזבז" 125 אלף דולר בשביל להעביר אותו קבוצה.

אז רק כדי שאבין, אתה רוצה להחזיק שחקן שלא מתאים לקבוצה בשולי הרוטציה (אני אפילו אזרום איתך, בשביל לשחק בליגת הגמדים שלנו) ולשלם לו על זה 275 אלף דולר מובטחים, במקום להעביר אותו לקבוצה אחרת, בכך להשלים 125 אלף דולר כפיצוי (או במילים אחרות, לחסוך 150 אלף דולר)?

בעולם העסקים זה נקרא בזבוז כסף...

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 ינואר 2018, 01:32

Rampel כתב:1. אבל אני לא מדבר על אופציות יציאה, אלא על סוג החוזה. משעור חתום לשנתיים + 1. הפלוס אחד הזה זה אופציה של הקבוצה או השחקן להאריך את החוזה הקיים. אין שום קשר לאופציות יציאה מהחוזה.

2. ממש לא נכון. ג'ייק שיחק שנה שעברה באשדוד בעיקר בעמדה 4 והוא אמר את זה בראיון היום.

גם במכבי הוא משחק בעיקר בעמדה 4. ל-5 הוא נכנס במצבים נדירים (לרוב ממש לא מעניין שלטיוס יש יום לא טוב, הוא ימשיך לקבל קרדיט ולא ג'ייק).

אני לא יודע מה אתה רואה, אבל בולט בבירור שהוא לא מרגיש בנוח ב-5. באופן כללי ג'ייק הוא יותר 4 מ-5 וספאחיה משתמש בו יותר ב-4 מאשר ב-5. וגם את רוב הפעולות הטובות שלו הוא עודה בכלל בעמדה 4. אני לא מבין על מה אתה מדבר.

לסיום - בהתחשב בגרף ההתקדמות, העבודה הקשה והנתונים הפיזיים והסטטיסטיים, אין שום סיבה שג'ייק לא ילקח בחשבון ברוטציה של עמדה 4 גם ביורוליג. הלכה למעשה, זה קורה גם היום.

3. כל הסעיף הזה שלך התבסס על הטעות שלך ב-2. אז ה-4 הישראלי הוא ג'ייק כשכארם לא מדגדג לו את הקרסול (תרתי משמע).

כארם הוא לא 3. כמה גרוע הוא עוד צריך לשחק בעמדה הזו כדי להראות את זה פה לאנשים?! כבר אמרתי, שאם רוצים 3 ישראלי, הפוטנציאל הוא ללכת על איגור קולשוב שנה הבאה ולעבוד עם זוס לעתיד היותר רחוק.

ככה או ככה, לכארם אין מקום במכבי. החוזה שלו עומד על 550 אלף דולר לשנתיים (משמע 275 אלף דולר בשנה) ולהגיע עם כארם להסדר, גם לפי המספרים שלך, שבו קבוצה תשלם לו 150 אלף דולר, משמעו "לבזבז" 125 אלף דולר בשביל להעביר אותו קבוצה.

אז רק כדי שאבין, אתה רוצה להחזיק שחקן שלא מתאים לקבוצה בשולי הרוטציה (אני אפילו אזרום איתך, בשביל לשחק בליגת הגמדים שלנו) ולשלם לו על זה 275 אלף דולר מובטחים, במקום להעביר אותו לקבוצה אחרת, בכך להשלים 125 אלף דולר כפיצוי (או במילים אחרות, לחסוך 150 אלף דולר)?

בעולם העסקים זה נקרא בזבוז כסף...

1) גם אני לא מדבר על אופציות יציאה. אני מדבר על האופציות החוזיות שקיימות במכבי באופן כללי, שהן בדר"כ דומות בסעיפים שלהן לסעיפי יציאה. במכבי, חוזה של 1+1 וחוזה של שנתיים עם אופציית יציאה באמצע (כפי שמתפרסמים לציבור) לרוב דומים מאוד. האופציות במכבי הן בדר"כ דו-צדדיות.

2) אוקיי, אני לא יודע על איזה ראיון מדובר, יכול להיות. מההתרשמות שלי בכל אופן, ממספר משחקים מצומצם שראיתי את אשדוד בעונה שעברה, הוא שיחק לרוב בעמדה 5 והצטיין שם יותר מאשר בעמדה 4. יכול להיות שלאורך העונה כולה יצא לו להעביר יותר דקות בעמדה 4. לא ראיתי את זה קורה בעיניים שלי, אבל מקבל את התיקון.

לגבי "לא מרגיש נוח בעמדה 5" - הוא לא מרגיש נוח ביורוליג. סה טו. מול סנטרים פיזיים מחד, ומול פורוורדים זריזים מאידך.
בליגה המקומית, הוא מסתדר בסדר גמור בעמדה הזאת. וכמו שטענתי לפני, בעיניי הוא משחק שם יותר טוב מאשר כסטרץ' פור שמיידה שלשות (עם כל הכבוד לשלשות שדפק מול העכברושים ובתקופה האחרונה, הוא לא קלעי מספיק טוב).

3) בהתחשב שנותנים לשגב ללכת בסוף העונה, אתה כן יכול להשתמש בג'ייק ב-4/5 ובמשעור ב-3/4. אין בזה שום בעיה. החלוקה בין העמדות היא תקינה ונכונה.

1/2 - דיבה
2/3 - זוסמן (+ קולשוב למשל)
3/4 - משעור
4/5 - ג'ייק כהן
5 - טיוס

ולגבי העניין הכספי - יש את התשלום של העונה הבאה, אבל גם גם את סעיף הפיצוי על העונה השלישית (אם וכאשר). אתה בוחר להתייחס רק לראשון, אבל כמו שטענתי - יש אפשרות סבירה שגם על האחרון יצטרכו לפצות (אם הוא קיים), וצריך לקחת את זה בחשבון.

בכל מקרה, אני חושב שמכבי צריכה שיהיו לה 6 ישראלים שיכולים לתרום בצורה כלשהי בליגת הפח. גם מכבי חשבה כך העונה, וסביר שאם לא יחדשו לשגב את החוזה - יביאו מחליף. זאת אומרת, גם אם אתה מביא את קולשוב לצורך העניין, יש לך מקום בסגל למשעור או ישראלי אחר במקומו. אם אתה משחרר את משעור (הישראלי השני הכי יעיל בעונה שעברה, אחרי ג'ייק כהן) - מישהו אחר יצטרך להיכנס למשוואה הזאת. כלומר, כמעט באף סיטאוציה אתה לא תחסוך פה כסף, נהפוכו. ומקצועית, אני לא רואה טעם למהלך כזה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Rampel » 05 ינואר 2018, 15:46

זאת אומרת שאם מכבי ישאירו את משעור הם ישאירו אותו לסוף הרוטציה..

בוא נראה אם משעור יהיה מוכן לחלוק את מקומות 14-15 ברוטציה עם עוד ילד מהנוער.. אני ממש לא בטוח שהוא ירצה בזה או שלמכבי שווה לשלם רבע מיליון דולר לשחקן כזה ברוטציה. זה גם לא נכון לכדורסל הישראלי, שה-4 השני הכי טוב בישראל בקושי יראה פרקט וגם זה בליגת הגמדים שלנו..

תסלח לי, אבל ג'ייק הוא 5 בערך כמו שמשעור הוא 3. ג'ייק יכול לשחק 5 נטו בניסיון להפריע ולעשות עבירות. אין לו פוסט, פיזיות או אינטנסיביות בשביל לשחק 5 מחוץ לליגת הגמדים שלנו. הוא שחקן עם תנועה חכמה וקליעה יציבה מכמה טווחים (והוא גם הראה את זה שנה שעברה באשדוד, ככה שאני עדיין לא מבין מאיפה הבאת שהוא היה סנטר שם) - לעיתים יותר טובה מחצי מהסגל הנוכחי, ככה שהוא לחלוטין יכול להיבנות להיות 4 מחליף טוב גם ליורוליג.

משעור הוא שחקן של חוש ריבאונד.. וזהו.. מחוץ לליגת הגמדים גם האתלטיות הסבירה לא באה לידי ביטוי - הוא לא 3 ואני לא קונה את זה. אי אפשר להפוך שחקן עם קליעה עלובה כזו ל-3. אפילו כ-4 הוא די מיושן.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 05 ינואר 2018, 16:15

איך התגלגלנו פה לדיון על הישראלים במכבי?

אתם רואים עוד ישראלי מחוץ למכבי שראוי לשחק כאן? (נשים בצד את ריצ'רד האוול שחתום בירושלים לעוד שנה)
הגרעין הישראלי של מכבי מצויין לטעמי.
טיוס נפלא, ג'ון די אחלה (בטח בליגה), כהן וזוסמן עושים את המיטב במעט שמקבלים, ומשעור ושגב אמנם מנגרים אבל עם כל הנשמה.
אפשר יהיה לעשות תיקונים קוסמטיים, אבל בגדול- הבסיס הזה טוב מספיק וימשיך לרוץ כאן גם בעתיד.

אנחנו בוודאי נצטרך לשדרג את מצבת הזרים שלנו בקיץ, כשלפני הכל, המאמצים צריכים להיות מושקעים בשמירה על ה"מנוע" האדיר של הקבוצה- קרי, נוריס קול ופייר ג'קסון.
עמדה 4 שלנו, שסומנה בתחילת העונה כחלשה מאוד, היא לגמרי הפתעה חיובית מבחינתי (הרבה בזכות נבן)- כשג'ונה מדביק את כולם בהגנה ובמשחק קבוצתי, ותומאס מסוגל לסחוב את הקבוצה על הגב ברמה ההתקפית בדקות לא מעטות.

אם ספאחיה התחיל באיזשהו process בקיץ שחלף הרי שאותי מעניין לראות איך הוא ממשיך, כי אם נאבד את נוריס, פייר וג'ונה לא באמת עשינו כאן כלום.
הצלחנו לבסס גרעין ישראלי של 6 ישראלים סולידיים ועוד 3-4 זרים שאשכרה צריכים להמשיך איתנו כמה עונות קדימה. זה הישג לזכות מי שבנה ומאמן את הקבוצה הזאת, אבל צריך לדעת למנף את זה מכאן.

תוספת של עוד סנטר משמעותי (ע"ח פרחובסקי החלש), שני סווינגמנים כשרוניים (ע"ח קיין ורול הסביר, אבל לא מרשים) ותחליף הולם לג'ונה בולדן (משימה לא קלה כשלעצמה)- ואנחנו יכולים לדבר על קונטנדרית ביורוליג.

ברגע שזרים בינוניים משחקים במכבי גם התלות בישראלים גדלה, וברור שאין להם מספיק כשרון כדי לקחת אותנו לאנשהו.
אם במקום קיין וארט לצורך העניין היה לנו כאן סנטר וסווינגמן ששווים 30-35 דקות (הנוכחיים שווים פחות מחצי מזה)- כבר היינו נראים הרבה יותר טוב.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי Rampel » 05 ינואר 2018, 17:04

בגדול אתה צודק. אני חושב שהרוב יסכים פה על נושא השינויים בשחקנים הזרים. השיח היה על הבסיס של ספאחיה והוא הפך לשיחה על הגרעין הישראלי.

כמו שכבר רשמתי כאן - כן, יש ישראלי שראוי להיות (וגם ריאלי שיהיה) במכבי שנה הבאה, אבל הוא ממש לא בליגת הגמדים שלנו - וזה איגור קולשוב.

על דיבה השתכנעתי שמבחינת חוזה, תרומה ופוטנציאל שווה להשאיר אותו בגרעין, את משעור (שמנגר ב-4 מחוץ לליגת הגמדים) אפשר להחליף בקולשוב.

זה כל מה שאני אומר, שאת הנגרים (שגב את משעור) צריך להחליף.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 05 ינואר 2018, 17:08

זה לא ממש קריטי בעיניי כרגע. המטרה היא בלאו הכי לצמצם את הדקות שלהם למינימום בעזרת חיזוק של זרים טובים יותר.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarin150 » 05 ינואר 2018, 17:17

החציל האצטקי כתב:איך התגלגלנו פה לדיון על הישראלים במכבי?

אתם רואים עוד ישראלי מחוץ למכבי שראוי לשחק כאן? (נשים בצד את ריצ'רד האוול שחתום בירושלים לעוד שנה)
הגרעין הישראלי של מכבי מצויין לטעמי.
טיוס נפלא, ג'ון די אחלה (בטח בליגה), כהן וזוסמן עושים את המיטב במעט שמקבלים, ומשעור ושגב אמנם מנגרים אבל עם כל הנשמה.
אפשר יהיה לעשות תיקונים קוסמטיים, אבל בגדול- הבסיס הזה טוב מספיק וימשיך לרוץ כאן גם בעתיד.

אנחנו בוודאי נצטרך לשדרג את מצבת הזרים שלנו בקיץ, כשלפני הכל, המאמצים צריכים להיות מושקעים בשמירה על ה"מנוע" האדיר של הקבוצה- קרי, נוריס קול ופייר ג'קסון.
עמדה 4 שלנו, שסומנה בתחילת העונה כחלשה מאוד, היא לגמרי הפתעה חיובית מבחינתי (הרבה בזכות נבן)- כשג'ונה מדביק את כולם בהגנה ובמשחק קבוצתי, ותומאס מסוגל לסחוב את הקבוצה על הגב ברמה ההתקפית בדקות לא מעטות.

אם ספאחיה התחיל באיזשהו process בקיץ שחלף הרי שאותי מעניין לראות איך הוא ממשיך, כי אם נאבד את נוריס, פייר וג'ונה לא באמת עשינו כאן כלום.
הצלחנו לבסס גרעין ישראלי של 6 ישראלים סולידיים ועוד 3-4 זרים שאשכרה צריכים להמשיך איתנו כמה עונות קדימה. זה הישג לזכות מי שבנה ומאמן את הקבוצה הזאת, אבל צריך לדעת למנף את זה מכאן.

תוספת של עוד סנטר משמעותי (ע"ח פרחובסקי החלש), שני סווינגמנים כשרוניים (ע"ח קיין ורול הסביר, אבל לא מרשים) ותחליף הולם לג'ונה בולדן (משימה לא קלה כשלעצמה)- ואנחנו יכולים לדבר על קונטנדרית ביורוליג.

ברגע שזרים בינוניים משחקים במכבי גם התלות בישראלים גדלה, וברור שאין להם מספיק כשרון כדי לקחת אותנו לאנשהו.
אם במקום קיין וארט לצורך העניין היה לנו כאן סנטר וסווינגמן ששווים 30-35 דקות (הנוכחיים שווים פחות מחצי מזה)- כבר היינו נראים הרבה יותר טוב.

יש הבדל בין נגר כמו משעור שלא מחרב את המשחק.
לבין נגר כמו שגב שמחרב את המשחק , ולא צריך להיות במכבי.
yarin150

הודעהעל ידי Rampel » 05 ינואר 2018, 17:19

למה לא להשקיע בכאלה שיכולים להיות שחקני רוטציה לגיטימיים?! הבעיה הכי גדולה של מכבי היא הקטע הזה שיש שתי קבוצות - אחת לליגה ואחת ליורוליג.

רוב הישראלים באמת אחלה, לא צריך להחזיק נגרים כדי שהם ינגרו בליגת הגמדים שלנו..

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי yarin150 » 05 ינואר 2018, 17:24

Rampel כתב:למה לא להשקיע בכאלה שיכולים להיות שחקני רוטציה לגיטימיים?! הבעיה הכי גדולה של מכבי היא הקטע הזה שיש שתי קבוצות - אחת לליגה ואחת ליורוליג.

אין ישראלים לגיטמים ביורוליג .
היחידי משחק מעבר לים.
לגבי מתאזרחים - צריך להשקיע את הכסף בריבס שמשחק בפאו. (נשוי לישראלית)

צריך למצוא זרים ולאזרח ולשדך להם דוגמנית ישראלית

חוק הזרים בליגה דופק את מכבי ביורוליג וזה ידוע , תראה את בסקוניה איזה קבוצה הם מעמידים עם ספרדי אחד בקושי.
yarin150

הודעהעל ידי שועל » 05 ינואר 2018, 17:29

jol9 כתב:ירין, אחד הדברים שאנשים לוקים בהם לא מעט, היא היכולת להיכנס לחברה סגורה ולהשתלב בה.
יש כל מיני דרכים לעשות את זה, והדרך שאתה בוחר בה היא כנראה אחת הגרועות ביותר.

קח בחשבון, שאם תמשיך בגישה ובדרך הזאת, אז מהר מאוד תגיע למצב שאף אחד פה לא ירצה לנהל איתך שום דיון רציני ומכבד.

קצת הקלת איתו עם ה''לא מעט'', אבל דברים כדורבנות.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי Rampel » 05 ינואר 2018, 17:43

yarin150 כתב:
Rampel כתב:למה לא להשקיע בכאלה שיכולים להיות שחקני רוטציה לגיטימיים?! הבעיה הכי גדולה של מכבי היא הקטע הזה שיש שתי קבוצות - אחת לליגה ואחת ליורוליג.

היחידי משחק מעבר לים.

חוק הזרים בליגה דופק את מכבי ביורוליג וזה ידוע , תראה את בסקוניה איזה קבוצה הם מעמידים עם ספרדי אחד בקושי.
למה שאני אלמד משהו מבאסקוניה?

אם כבר ללמוד אז מצסקא, מז'לגיריס (שאראס עקץ אותנו כבר בנושא השנה) - הם מצליחים לפתח בסיס מקומי חזק ולחזק אותו איפה שצריך.

קבוצה של מקומיים איכותיים שמעבירים לזרים את המשמעות של המועדון.

גם מכבי הייתה כזאת פעם ולצערנו היו שנים שחורות שגרמו לנו בנקודת הזמן הזו להשאיר את שגב.. אבל שגב זה לא שחקן לרוטציה בשום קבוצה עם שאיפות לדעתי.

שנה הבאה יהיה את זוס, את ג'ייק, את ג'ון ואת טיוס, לא צריך נגרים בשביל שיהיו שחקנים מקומיים שמבינים מה זה מכבי..

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי yarin150 » 05 ינואר 2018, 18:07

Rampel כתב:
yarin150 כתב:

היחידי משחק מעבר לים.

למה שאני אלמד משהו מבאסקוניה?

אם כבר ללמוד אז מצסקא, מז'לגיריס (שאראס עקץ אותנו כבר בנושא השנה) - הם מצליחים לפתח בסיס מקומי חזק ולחזק אותו איפה שצריך.

קבוצה של מקומיים איכותיים שמעבירים לזרים את המשמעות של המועדון.

גם מכבי הייתה כזאת פעם ולצערנו היו שנים שחורות שגרמו לנו בנקודת הזמן הזו להשאיר את שגב.. אבל שגב זה לא שחקן לרוטציה בשום קבוצה עם שאיפות לדעתי.

שנה הבאה יהיה את זוס, את ג'ייק, את ג'ון ואת טיוס, לא צריך נגרים בשביל שיהיו שחקנים מקומיים שמבינים מה זה מכבי..

אני שוב אגיד לך , אנחנו לא יכולים להיות כמו צסקא או ז'לגיריס !
אין שחקנים ישראלים , אין למכבי מאיפה להביא , זה לא התפקיד של מכבי לפתח שחקנים ישראלים טובים זה משהו הרבה יותר מורכב ומערכתי.

כל עוד אין כאלה צריך לאזרח ולהביא את המתאזרחים הכי טובים שזה אומר :
טיוס , גייק כהן , הוואל , ריבס.
ישראלים שישחקו בליגה :
זוסמן , ג'ונדי , אולי זלמנסון במקום שגב יתאים.
yarin150

הודעהעל ידי Rampel » 05 ינואר 2018, 18:28

לא צריך לאזרח אף אחד בכוח ואני מאוד אשמח אם שחקנים עם אופי בעייתי כמו האוול וריבאס ישארו בקבוצותיהם ויחרבו אותם חברתית ולא את חדר ההלבשה שלנו!

אתה יכול להתרעם כמה שאתה רוצה. דפקטו, מכבי הייתה אגודה שיודעת לפתח יפה מאוד שחקנים לרמה בינלאומית. גם היום מכבי משקיעה בקידום ופיתוח הצעירים שלה וגם ספאחיה עובד על קידום השחקן המקומי (והוא עשה את זה גם בקדנציה הקודמת שלו), מתאזרח או לא.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי yarin150 » 05 ינואר 2018, 18:37

Rampel כתב:לא צריך לאזרח אף אחד בכוח ואני מאוד אשמח אם שחקנים עם אופי בעייתי כמו האוול וריבאס ישארו בקבוצותיהם ויחרבו אותם חברתית ולא את חדר ההלבשה שלנו!

אתה יכול להתרעם כמה שאתה רוצה. דפקטו, מכבי הייתה אגודה שיודעת לפתח יפה מאוד שחקנים לרמה בינלאומית. גם היום מכבי משקיעה בקידום ופיתוח הצעירים שלה וגם ספאחיה עובד על קידום השחקן המקומי (והוא עשה את זה גם בקדנציה הקודמת שלו), מתאזרח או לא.

כרגע היום אין שחקנים ישראלים טובים ואתה יכול לאהוב את זה או לא.
מכבי לא יכולה לפתח שחקנים ישראלים טובים , שחקנים כאלה מפתחים בגילאי 8-14 , שחקנים כאלה דוחפים לכדורסל שהם עוד בבית ספר מוצאים אותם ונותנים להם שעות אימון .
עם שעתיים ספורט בבתי ספר בשבוע אי אפשר להגיע לכלום , אין פה מספיק כסף לפתח שחקנים ישראלים.

בודדים כמו מיקי ברקוביץ ועומרי כספי , הצליחו בזכות כישרון ועבודה סופר סופר קשה וכמובן הרבה כסף שההורים שלהם השקיעו עליהם.

תראה "אנחנו במפה" ותבין איך הספורט הישראלי נראה , ואיך הכדורסל נראה.

הכי הרבה שמכבי יכולה לעשות זה למצוא כשרונות שכבר הגיעו לגיל 16 שנראים מבטיחים ולנסות לפתח אותם ולהשקיע בהם כסף וגם זה לא מבטיח שום דבר , ובדרך כלל לא עובד.

זוסמן הוא כביכול פוטנציאל , אבל באירופה בגיל הזה שחקנים כבר משחקים בצורה לגיטימית ולא מרגיש שזה הכרחה.
yarin150

הודעהעל ידי Rampel » 05 ינואר 2018, 18:49

אחי, הטענות שלך נובעות מאנחנו במפה?! אתה רציני חושב שילדים שמשחקים באקדמיות כדורסל מתבססים על שעתיים ספורט בשבוע? ראית פעם ילדים שהגיעו לנוער בארץ?

תגיד לי, בן כמה אתה? את הנפלד ראית משחק? את בורשטיין? את קטש?

די כבר, תנוח..

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי yarin150 » 05 ינואר 2018, 19:01

Rampel כתב:אחי, הטענות שלך נובעות מאנחנו במפה?! אתה רציני חושב שילדים שמשחקים באקדמיות כדורסל מתבססים על שעתיים ספורט בשבוע? ראית פעם ילדים שהגיעו לנוער בארץ?

תגיד לי, בן כמה אתה? את הנפלד ראית משחק? את בורשטיין? את קטש?

די כבר, תנוח..

הטענות לא מבוססות על שום סאטירה .
אבל מרוב שהספורט בארץ גרוע , התוכנית הזאת נראת כמציאותית.

זה שיש ילדים באקדמיות לא אומר שהם מוכשרים מספיק כדי לעשות משהו.
בשביל לפתח דור של שחקני כדורסל מוכשרים אתה צריך להשקיע בכל הילדים קודם כל בספורט בבתי ספר , במתקנים ראויים , במאמנים ראויים.

הדור הזה מעדיף לשחק באייפון מאשר לצאת לשחק כדורסל , וגם אם הוא יוצא לשחק כדורסל הוא לא צריך להיות טוב כדי לשחק , יש לו את החוק הרוסי שזה בעצם החוק להבטחת ההכנסה . אז אין לו באמת רצון להשתפר כדי להצליח.

ולגבי מה ראיתי ? ראיתי את כל השמות שהזכרת , ושוב זה דור ישן של שחקנים שרצו להתקדם ורצו להשתפר ,ואחד מהם פשוט נולד עם כישרון ( קטש ) ושאתה נולד כוכב אז לא צריך להתאמץ.

אבל אני גם רואה משחקי כדורסל בתיכונים , ואני אומר לך שהרמה בארץ מאוד מאוד נמוכה .

אתה כנראה חי במקום אחר אם אתה חושב שלכדורסל הישראלי יש עתיד..
yarin150

הודעהעל ידי Rampel » 05 ינואר 2018, 19:17

א. האקדמיות מאתרות ילדים ומשקיעות באלו עם הכישרון. אין לזה שום קשר לשיעורי חינוך גופני בבית ספר והקישור הזה הוא לא פחות מאבסורדי.

כשילד מאותר האקדמיה מזריקה לו מכבי וכדורסל לוריד, מי שמגיע לנקודה הזו לא ייפול בגלל האייפונים.

ב. החוק הרוסי, חוק הזרים וכו' בהחלט פוגעים בשחקן הישראלי מהסיבות שציינת, וזה עדיין לא קשור לנושא. אני לא רואה את זוסמן עושה לעצמו הנחות ומחפש קבוצה אחרת שיקבל בה יותר דקות. הוא עובד בשביל להפוך לשחקן יורוליג לגיטימי.

ג. השמות שציינתי באו להזכיר לך איזה יופי אקדמיית מכבי יודעת לגדל כשרונות כאלו ובכוונה הלכתי רק דור אחד-שניים אחורה. אתה מדבר על הדור הנוכחי?! מה כשבורשטיין היה בנוער לא היו משחקי מחשב?! הדור האחרון היה אחד הלא מוצלחים של הכדורסל הישראלי בכל ההיסטוריה שלו (עם כל הכבוד לכספי) אבל בדור הבא יש לא מעט חבר'ה מוכשרים כמו בלאט, זוסמן, קולשוב ועוד.. מה מונע מלקדם את זוסמן וקולשוב, שני כשרונות כדורסל מקומיים, לרמת יורוליג?!

זו שאלה רטורית, התשובה היא שום דבר. בטח לא בגישה של ספאחיה..

אגב ספאחיה, זה נושא הת'רד. נראה לי ששווה לעצור את הדיון הזה כי הוא פשוט לא רלוונטי לת'רד על ספאחיה.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים