אז הסתיים לו מחזור 29 ואנחנו לקראת המחזור האחרון ביורוליג, 8 קבוצות כבר הבטיחו את מקומם בשלב הבא, השאלה היא מי תיפגש מול מי ומי תזכה בביתיות .הנה תמונת המצב נכון לעכשיו :*צסקא ופנר לא רלוונטיות מכיוון ששתיהן כבר הבטיחו את מקומן .
1. במצב של ניצחון של אולי על ז'לגיריס, ריאל ופאו ילחמו על ביתיות ועל המקום הרביעי כמובן
2. חימקי ז'לגיריס ובאסקוניה יאבקו על מקומות 6-8 - *ז'לגיריס יכולים גם לסיים במקום החמישי רק אם הם ינצחו ואם פאו יפסידו
3. המקום השלישי של אולי מובטח כמעט בוודאות, רק הפסד של ריאל לבאמברג + הפסד של אולי לז'לגיריס וניצחון של פאו על מילאנו יעלה את פאו למקום השלישי ויוריד את אולי למקום הרביעי .
4. במצב של מאזן זהה בין ריאל לפאו, ריאל תהייה עדיפה על פאו (רק במצב של בית משולש של ריאל אולי ופאו, אולי תהייה ראשונה פאו שנייה וריאל שלישית - הסבר בהמשך)
המשחקים החשובים למחזור הקובע :באסוקניה נגד אנאדולו
מילאנו נגד פאו
ברצלונה נגד חימקי
אולי נגד ז'לגיריס
ריאל נגד באמברג
לפי מה שזה נראה כל הקבוצות שבפלייאוף ינצחו את המשחקים חוץ מז'לגיריס שיהיה לה משחק חוץ קשה ולדעתי תפסיד אותו .
במצב כזה זה יראה ככה :4. ריאל 19-11
5. פאו 19-11
6. באסקוניה 17-13
7. חימקי 17-13
8. ז'לגיריס 17-13
**בבית המשולש :
באסקוניה : 3-1
חימקי : 3-1
ז'לגיריס : 4-0
**באסקוניה עם עדיפות על חימקי (הפסידה לה פעם אחת בהפרש של נקודה אך גם ניצחה אותה בהפרש של 10 נק')
זה התרחיש הריאלי, לדעתי כל תרחיש אחר יהיה באמת לא צפוי כי אני לא רואה שום קבוצה מנצחת את אחת הקבוצות האחרות, אולי רק תרחיש של ז'לגיריס מנצחת את אולי יהיה צפוי, חוץ מזה כלום .
**במצב של ניצחון של ז'לגיריס על אולי, כך תראה הטבלה :3. אולי 19-11
4. פאו 19-11
5. ריאל 19-11
6.ז'לגיריס 18-12
7. באסקוניה 17-13
8. חימקי 17-13
מבחינת ז'לגיריס המשחק בשבוע הבא זה משחק MUST WIN!, הם יודעים שאם הם יפסידו את זה רוב הסיכויים שהם ידרדרו למקום השמיני ויפגשו את צסקא בשלב הבא .
אם יהיה בית משולש של אולי ריאל ופאו :אולי : 3-1
פאו : 2-2
ריאל : 1-3
~ מקווה שהצלחתי להסביר את זה בצורה הכי טובה שיש, אם יש תיקונים\הערות או משהו להוסיף יותר מאשמח אם תגידו ~