פותחים עונה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

פותחים עונה - עמי ביטון ממשיך לעונה נוספת

הודעהעל ידי Jack55 » 03 אוגוסט 2018, 06:13

דרך אגב אם תסתכלו על הקו האחורי שלנו אפשר לראות שהוא מאוד מגוון ויש לנו הרבה אופציות התקפיות משם (אני מדבר על עמדות 1-3 כמובן) .
*אני לא חושב שמכבי תביא לפה 2 זרים, לדעתי יגיע לפה עוד סנטר ועוד ישראלי (או שישאירו את זוס) ובזה הסגל יהיה מוכן, אז כל מה שיהיה רשום פה זה בנקודת הנחה שככה ייראה הסגל*

ווילבקין יכול להביא לנו כמעט הכל בהתקפה (אם זה שלשות מטווחים אדירים ועד חדירות מצוינות לסל), אני בטוח שהוא גם יצליח להפעיל את הגבוהים כמו שצריך .

בגלל שווילבקין יהיה הכוכב והוא לרוב יהיה בfront, לדעתי פארגו יהיה יותר שחקן שידע להפעיל את שאר החברים לקבוצה (בעיקר את הגבוהים שלנו) .
אני בטוח שהוא גם יתרום בחלק ההתקפי ויתקוף את הסל לא מעט פעמים, אך בהרכבים משולבים עם ווילבקין אני רואה אותו יותר מחלק אסיסטים, יביא לפה גם את הניסיון האדיר שלו ברמות האלה, דבר מאוד חשוב .

ריי יוכל לתת דקות טובות מהספסל של התקפה טובה ולהוריד לחץ קצת מווילבקין בהתקפה, בזמן שהוא יהיה על המגרש אני מקווה שספאחיה ישים הרכב יותר מהיר כי הוא יודע לטוס את המגרש בצורה מפחידה .
יוכל גם להוריד עומס מפארגו ולרכז את המשחק כאשר רול/קיין לצידו בעמדה 2 .
בדקות שהוא על המגרש הייתי אישית מעדיף להכניס גם את קיין, כי ריי חלש בצד ההגנתי .

את מה שרול מביא למשחק כולנו מכירים, קליעה מצוינת ומשחק לא רע בכלל בפיק אנד רול (במיוחד עם טיוס), במקרים חריגים יכול גם לנסות להוביל קצת כדור .
חמישייה של ווילבקין רול וקלויארו ביחד יכולה להיות מאוד מעניינת ומאיימת מקשת השלוש .

גם את מה שקיין מביא למשחק כולנו כבר מכירים, הגנת ברזל והמון עבודה שחורה שאפשר, גארד ריבאונד מעולה וגם בצד ההתקפי החדירות שלו לא רעות בכלל, לקראת סוף העונה הראה שיש לו יד לא רעה מחוץ לקשת (וגם הוא במקרים חריגים יכול להוביל כדור).
אני הייתי פותח איתו כמעט באופן קבוע בעמדה 3, חשוב שיהיה שחקן כזה על המגרש שיוכל לנטרל את הכוכב של הקבוצה היריבה .

קלויארו יביא את הקליעה הנהדרת שלו מחוץ לקשת ויעזור להעמיד פה הרכבי קליעה חזקים מאוד, אני אישית לא רואה אותו תורם הרבה אבל כשהוא מגיע מהספסל לעמדה 3 + 4 הוא לחלוטין יכול להיות סבבה.

דיבה גם יוכל לעלות מהספסל ולתת דקות לא רעות של איום מהשלוש, הגנה טובה והאסל, בטוח שהשנה הוא יהיה יותר טוב אחריי שכבר עבר עונה אחת ברמות האלה, נקווה שהפעם יצליח לתרום קצת יותר ביורוליג .

והישראלי האחרון שיהיה פה, ככל הנראה לא יהיה מישהו מרשים (לא אתפלא אם נקבל הלפרין)
אז אני לא תופס ממי שיגיע יותר מדי .

בקיצור, יש לנו כל כך הרבה מה להציע השנה מהצד של הקו האחורי, שהנשק הכי חזק שלנו הוא הקליעה אבל לעומת זאת הבעיה שלנו פה היא ההגנה, כי חוץ מווילבקין דיבה וקיין אין לנו שומרים גדולים בקו האחורי, ובגלל זה דרך אגב חשוב מאוד שהסנטר הבא שיגיע יהיה הגנתי, הקבוצה הזאת צריכה קצת יותר הגנה .

יש את פארגו ווילבקין ורול שיודעים להפעיל מעולה את השחקנים הגבוהים וגם למצוא את שאר שחקני הקבוצה במצבים טובים .
את קיין ודיבה שימשיכו לתת הגנה חזקה, האסל, רצון ולהלחם על הכדורים .
את קלויארו ורול שיעלו מהספסל ויתנו כוח אש התקפי אדיר ויחזקו את הקליעה .
ואת ריי שיכול לעלות לדקות טובות של חדירות טובות וקליעה ויצירת מצבים .

בצד ההתקפי יש לנו פה הכל מהכל, בצד ההגנתי קצת פחות .

למרות שאם ספאחיה רוצה לשחק עם חמישייה הגנתית הוא יכול ללכת על חמישייה של :
ווילבקין, דיבה, קיין, אובראיינט וטיוס (או שהסנטר שיגיע יהיה אפילו יותר הגנתי מטיוס לכו תדעו)
החמישייה הזאת לחלוטין יכולה להיות חזקה הגנתית, במיוחד ששלושת הגארדים האלה נותנים עבודה טובה ויכולים לנעול את הגארדים של היריבה.
הבעיה שחוץ מזה אין לנו יותר מה להציע בצד ההגנתי .

Sent from my iPhone using Tapatalk
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

Re: פותחים עונה - עמי ביטון ממשיך לעונה נוספת

הודעהעל ידי SirCharles » 03 אוגוסט 2018, 09:38

אם ווילבקין/דיבה/קיין/אובראיינט/טיוס זו החמישייה ההגנתית שלנו, שאלוהי הכדורסל יעזור לנו...
SirCharles

הודעהעל ידי jay » 03 אוגוסט 2018, 13:34

תמונה
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי סומבץ » 03 אוגוסט 2018, 22:38

וואו, אני חושב על התמונה הזאת...
דרושפאקה נגד אנדולו אפס מלפני שתי עונות. שחקן אחד עבר למכבי ואז לפאו, אחד נשאר בדרושפאקה ועבר למכבי, אחד עבר לחימקי וכבר לא בחיים, ועוד אחד שעבר לחימקי ועכשיו אני לא יודע מה איתו
סומבץ

הודעהעל ידי Jack55 » 06 אוגוסט 2018, 04:50

כאשר המצב של רוב הקבוצות בליגה כבר נהייה יותר ברור, אז הלכתי שוב פעם לראות את 10 המשחקים הראשונים של מכבי ואת הפתיחה המטורפת שמצפה לה .
חוץ מ3 משחקים (צסקא בבית, פנר בבית ופאו בחוץ), אני לא חושב שמכבי מגיעה כאנדרדוג מובהק לשום משחק .
רק לרענון קל - 1.פאו חוץ, 2. צסקא בית, בודוצ'נוסט חוץ, אולי חוץ, בארסה חוץ, ריאל בית, גראן קנאריה חוץ, אנאדולו חוץ, פנר בית ובאיירן בית - 4 משחקי בית (שלוש מתוכם מול 3 המועדונים הכי טובים באירופה), ו6 משחקי חוץ .

- למרות שמכבי מגיעה למשחק הראשון כאנדרדוג ורוב הסיכויים יהיו לטובת פאו (בעיקר כי זה בחוץ), אני לא חושב שזה משחק שלמכבי בכלל אין סיכוי לקחת .
יש לנו כמה מפגשים מולם במשחקי ההכנה וזה מספיק זמן בשביל ללמוד קצת את סגנון המשחק שלהם ולראות איך הם מסתדרים ביחד לקראת המחזור הראשון .

- צסקא בבית, זה צסקא .

- בודוצנוסט זה אמור להיות משחק קל מאוד, לא מתרגש מהסגל שלהם

- אולי בחוץ זה משחק מעניין, קבוצה עם המון סימני שאלה ואף אחד לא יודע איך הם יראו, זה שהמפגש הזה יהיה בסהכ במחזור הרביעי זה משחק רק לטובתנו, יכול להיות שעדיין הם לא יסתדרו עד אז וזאת אחלה הזדמנות לעקוץ אותם .

- גם בארסה בחוץ זה לדעתי משחק שמכבי יכולה לקחת, משחק בלי פייבוריטית לדעתי .

- ריאל בבית זה משחק שמכבי צריכה לנצח, ראינו למה אנחנו מסוגלים אם אנחנו רוצים ואם הקהל נותן לנו את הדחיפה הזאת בבית מול ריאל, חושב שהם רק התחלשו לעומת עונה שעברה, זה משחק בית וזה לחלוטין שמכבי צריכה ולדעתי גם תנצח .

- גראן קנאריה בחוץ, בדיחה ואין מה להתרגש .

- אנאדולו בחוץ זה בדיוק כמו ברצלונה, משחק שיכול ללכת לפה או לפה בלי פייבוריטית מובהקת .

- פנר בבית, יהיה מאוד קשה אבל שוב פעם לא בלתי אפשרי כמו צסקא למשל .

- ובאיירן בבית גם לא אמור להיות בעיה כל כך גדולה, במחזור ה11 יש לנו גם משחק נגד דרושפאקה שנראית בינתיים כקבוצה החלשה במפעל, זה אמור להיות עוד ניצחון קל אחריי באיירן .

אם שואלים אותי, אם הכל ילך סבבה מכבי אמורה ויכולה גם לסיים את ה11 משחקים הראשונים שלה במאזן של 7-4 חיובי עם ניצחונות על - פאו, בודוצ'נוסט, אולימפיאקוס, ריאל, באיירן, דרוש וגראן קנאריה והפסדים לצסקא, ברצלונה, פנר ואנאדולו .
בעצם לדעתי מכבי תצליח לגבור על 3 קבוצות חזקות כביכול (פאו, אולי וריאל) ותנצח בלי הרבה בעיה את 4 הנמושות (באיירן, דרוש, גראן קנאריה ובודוצ'נוסט)

זה מה שאני מצפה, אך אני באותה מידה לא אהייה מופתע אם מכבי תצליח איכשהו להפסיד לאחת מ4 הקבוצות החלשות יותר שצייניתי + תפסיד לאולי/פאו בחוץ ונסיים עם מאזן של 6-5/5-6 .
אבל בגדול, הנקודות החשובות שלי הם שאני רואה את מכבי מנצחת לפחות משחק אחד מבין אולי, בארסה ואנאדולו בחוץ + מנצחת את ריאל בבית .
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי SirCharles » 06 אוגוסט 2018, 08:25

אני לא מבין, אנשים פה נהנים ליצור ציפיות מופרכות ואז להתאכזב כשהן יתרסקו?
מתי הפעם האחרונה שניצחנו את בארסה בחוץ? או את פאו בכלל? וכמה פעמים ניצחנו בספרד בשנים האחרונות שהמשחק מול גראן קנריה אמור להיות טיול בפארק? ולחשוב על לנצח את ריאל ופנר' רק כי המשחקים בהיכל עם כל ההפסדים שנערמו לנו בו בשנתיים האחרונות... ולזלזל בבודוצנוסט ובאיירן כאילו לא חטפנו בראש מהכוכב הענייה ומבאמברג הלא מרשימה... שכחתי מישהו? אהה, אנאדלו עם לארקין, בובואה ודאנסטון האפסים ואולימפיאקוס של בלאט, שתיהן בחוץ.
מה אני אגיד? 4 נצחונות מתוך ה11 הראשונים יפתיעו אותי מאוד.
SirCharles

הודעהעל ידי er79 » 06 אוגוסט 2018, 08:37

Jack55 כתב:כאשר המצב של רוב הקבוצות בליגה כבר נהייה יותר ברור, אז הלכתי שוב פעם לראות את 10 המשחקים הראשונים של מכבי ואת הפתיחה המטורפת שמצפה לה .
חוץ מ3 משחקים (צסקא בבית, פנר בבית ופאו בחוץ), אני לא חושב שמכבי מגיעה כאנדרדוג מובהק לשום משחק .
רק לרענון קל - 1.פאו חוץ, 2. צסקא בית, בודוצ'נוסט חוץ, אולי חוץ, בארסה חוץ, ריאל בית, גראן קנאריה חוץ, אנאדולו חוץ, פנר בית ובאיירן בית - 4 משחקי בית (שלוש מתוכם מול 3 המועדונים הכי טובים באירופה), ו6 משחקי חוץ .

- למרות שמכבי מגיעה למשחק הראשון כאנדרדוג ורוב הסיכויים יהיו לטובת פאו (בעיקר כי זה בחוץ), אני לא חושב שזה משחק שלמכבי בכלל אין סיכוי לקחת .
יש לנו כמה מפגשים מולם במשחקי ההכנה וזה מספיק זמן בשביל ללמוד קצת את סגנון המשחק שלהם ולראות איך הם מסתדרים ביחד לקראת המחזור הראשון .

- צסקא בבית, זה צסקא .

- אולי בחוץ זה משחק מעניין, קבוצה עם המון סימני שאלה ואף אחד לא יודע איך הם יראו, זה שהמפגש הזה יהיה בסהכ במחזור הרביעי זה משחק רק לטובתנו, יכול להיות שעדיין הם לא יסתדרו עד אז וזאת אחלה הזדמנות לעקוץ אותם .

- ריאל בבית זה משחק שמכבי צריכה לנצח, ראינו למה אנחנו מסוגלים אם אנחנו רוצים ואם הקהל נותן לנו את הדחיפה הזאת בבית מול ריאל, חושב שהם רק התחלשו לעומת עונה שעברה, זה משחק בית וזה לחלוטין שמכבי צריכה ולדעתי גם תנצח .

- אנאדולו בחוץ זה בדיוק כמו ברצלונה, משחק שיכול ללכת לפה או לפה בלי פייבוריטית מובהקת .

- ובאיירן בבית גם לא אמור להיות בעיה כל כך גדולה, במחזור ה11 יש לנו גם משחק נגד דרושפאקה שנראית בינתיים כקבוצה החלשה במפעל, זה אמור להיות עוד ניצחון קל אחריי באיירן .

אם שואלים אותי, אם הכל ילך סבבה מכבי אמורה ויכולה גם לסיים את ה11 משחקים הראשונים שלה במאזן של 7-4 חיובי עם ניצחונות על - פאו, בודוצ'נוסט, אולימפיאקוס, ריאל, באיירן, דרוש וגראן קנאריה והפסדים לצסקא, ברצלונה, פנר ואנאדולו .
בעצם לדעתי מכבי תצליח לגבור על 3 קבוצות חזקות כביכול (פאו, אולי וריאל) ותנצח בלי הרבה בעיה את 4 הנמושות (באיירן, דרוש, גראן קנאריה ובודוצ'נוסט)

זה מה שאני מצפה, אך אני באותה מידה לא אהייה מופתע אם מכבי תצליח איכשהו להפסיד לאחת מ4 הקבוצות החלשות יותר שצייניתי + תפסיד לאולי/פאו בחוץ ונסיים עם מאזן של 6-5/5-6 .
אבל בגדול, הנקודות החשובות שלי הם שאני רואה את מכבי מנצחת לפחות משחק אחד מבין אולי, בארסה ואנאדולו בחוץ + מנצחת את ריאל בבית .

וואחד אופטימיות
er79

הודעהעל ידי arie85 » 06 אוגוסט 2018, 10:04

Jack55 כתב:כאשר המצב של רוב הקבוצות בליגה כבר נהייה יותר ברור, אז הלכתי שוב פעם לראות את 10 המשחקים הראשונים של מכבי ואת הפתיחה המטורפת שמצפה לה .

- צסקא בבית, זה צסקא .

אתה אופטימי מדי אבל אני כן חושב שמכבי צריכה לנצח סוף סוף את צאסקא בבית, במיוחד שזה במחזור השני אם כל ההתלהבות של משחק בית ראשון
מכבי צריכה לסיים את עשר המחזורים הראשונים לפחות עם 5-5
arie85

הודעהעל ידי felix_r » 06 אוגוסט 2018, 12:44

עמי ביטון החליק במקלחת ובספק לפתיחת העונה! :eek
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Jack55 » 06 אוגוסט 2018, 13:28

SirCharles כתב:אני לא מבין, אנשים פה נהנים ליצור ציפיות מופרכות ואז להתאכזב כשהן יתרסקו?
מתי הפעם האחרונה שניצחנו את בארסה בחוץ? או את פאו בכלל? וכמה פעמים ניצחנו בספרד בשנים האחרונות שהמשחק מול גראן קנריה אמור להיות טיול בפארק? ולחשוב על לנצח את ריאל ופנר' רק כי המשחקים בהיכל עם כל ההפסדים שנערמו לנו בו בשנתיים האחרונות... ולזלזל בבודוצנוסט ובאיירן כאילו לא חטפנו בראש מהכוכב הענייה ומבאמברג הלא מרשימה... שכחתי מישהו? אהה, אנאדלו עם לארקין, בובואה ודאנסטון האפסים ואולימפיאקוס של בלאט, שתיהן בחוץ.
מה אני אגיד? 4 נצחונות מתוך ה11 הראשונים יפתיעו אותי מאוד.

הסיכומון שכתבתי בסוף הוא מה שחשוב, אני חושב שמכבי יכולה לנצח כל משחק חוץ מצסקא, במיוחד שהמשחקים מול הקבוצות הכי חזקות (פנר וריאל) הם בבית .

מה אני אעשה שאני לא מצפה ממכבי להפסיד ל4 הקבוצות הגרועות בליגה, הסגל של גראן קנאריה הוא בדיחה וקבוצה עם שאיפות לא צריכה בכלל לחשוב על הפסדים לקבוצות כמוה וכמו בודוצונסט .
ניצחנו כבר את פנר בבית שנתיים ברציפות, גם ב16/17 ובגם ב17/18, וגם את ריאל ניצחנו שנה שעברה בבית, אבל זה לא חשוב כי זה עכשיו עם קבוצות שונות לגמריי .
אמרתי שאני מצפה ממכבי לנצח לפחות משחק אחד מבין אולי\בארסה\אנאדולו .
ומה, בגלל שלא ניצחנו את בארסה בחוץ הרבה זמן זה אומר שהשנה אין סיכוי?
פאו נהיו קצת יותר חלשים מהעונה הקודמת, זה מחזור ראשון ולכל אחת יש סיכוי גבוה לנצח, זה יהיה קשה אבל לדעתי מכבי תצליח לגנוב פה ניצחון .
אולימפיאקוס קבוצה חדשה לגמריי, ואני חושב שזאת הזדמנות לא רעה בכלל לעקוץ אותם, במיוחד שזה משחק בסהכ במחזור הרביעי .
וואו אנאדולו עם לארקין בובואה ודאנסטון...
תביא לפה סנטר טוב+ והסגל של מכבי יראה יותר טוב .

חוץ מ4 החלשות לא אמרתי שיהיה קל נגד אף אחת, אבל כן אני חושב שמבי יכולה לנצח .
ואל תשכח שבסוף גם רשמתי שאני לא אתפלא אם בסופו של דבר נסיים עם מאזן שלילי של 5-6 .
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 אוגוסט 2018, 13:43

פלורליזם ומרחב ציבורי פתוח להשמעת דעות זה אובר רייטד
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Jack55 » 06 אוגוסט 2018, 14:06

אולי הפעם: הכירו את מכבי תל אביב המתחדשת
מכבי השקיעה הקיץ הרבה כסף בקו האחורי הנוצץ שלה כדי לחזור להצלבה ביורוליג אחרי שלוש שנים. סקוטי ווילבקין וג'רמי פארגו ינסו לקחת אותה לשם, גם אם הסגל שנבנה סביבם הרבה פחות אטרקטיבי
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... l#autoplay
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי jol9 » 06 אוגוסט 2018, 18:19

MTA2311 כתב:פלורליזם ומרחב ציבורי פתוח להשמעת דעות זה אובר רייטד

האבא הרוחני מתהפך בקברו מרוב גאווה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 06 אוגוסט 2018, 19:18

כה.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי גל גל » 06 אוגוסט 2018, 19:31

אם מכבי ינצחו 5 משחקים מ ה10 מחזורים הראשונים
תגידו תודה.
מכבי 2025
קלארק בלאט בורג
ווקר,יוקו,דיבה
לאמב,בורנל,לביא
הורד,ליף,ריימן
בראון,באסי,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי Jack55 » 06 אוגוסט 2018, 19:38

גל גל כתב:אם מכבי ינצחו 5 משחקים מ ה10 מחזורים הראשונים
תגידו תודה.

אבל מה, אתה לא מסכים איתי שקבוצה עם שאיפות להגיע למינימום טופ 8, לא צריכה לחשוב בכלל על הפסדים מול 4 הקבוצות הגרועות במפעל?
ואני גם לא מבין למה יש פה כאלה שבטוחים שמכבי לא תנצח שום משחק מבין פאו, אולי, אפס ובארסה בחוץ .

חוץ מזה בסוף רשמתי שאני לא אתפלא אם בסופו של דבר נסיים במאזן של 6-5\/5-6 .
אבל אני לא רואה שום סיכוי שמכבי מסיימת עם פחות מ5 ניצחונות ב11 המשחקים הראשונים, אולי אני אופטימי מדי לעומת רוב חברי הפורום אבל את התשובה אנחנו נדע באמצע נובמבר .
מי שרוצה דרך אגב אני מוכן לעשות התערבות סטייל מה שTAYO וטוז'ה עשו בשביל להפוך את זה לקצת יותר מעניין :wubyellow
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי Jack55 » 07 אוגוסט 2018, 14:42

כאב ראש? ווילבקין זומן לנבחרת טורקיה
חלון הנבחרות מתנגש עם טורניר האימון של מכבי ת"א בקפריסין. גם טיוס, לוי, כהן וזוסמן עלולים להיעדר בתקופת ההכנה
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 61&lang=he

תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי shayD » 07 אוגוסט 2018, 15:12

Jack55 כתב:כאב ראש? ווילבקין זומן לנבחרת טורקיה
חלון הנבחרות מתנגש עם טורניר האימון של מכבי ת"א בקפריסין. גם טיוס, לוי, כהן וזוסמן עלולים להיעדר בתקופת ההכנה
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 61&lang=he

שולחים את לוי וכהן.
לגבי טיוס, המנהלת יכןלה לעשות חמוצים אחרי שהשתלחה בו סתם.
(הוואל דפק להם את התוכניות).

לגבי ויילבקין אין לי מושג, בטוח שהוא רוצה להשאיר את החלון של טורקיה פתוח להמשך הקריירה.

:shimonsleeping:
למות או לכבוש את ההר.
סמל אישי של המשתמש
shayD

הודעהעל ידי שמואל1 » 08 אוגוסט 2018, 10:54

יובל זוסמן ממשיך במכבי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות