פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: כדורסל ישראלי V7 - סטודמאייר בירושלים

26 ספטמבר 2018, 18:03

אני בטוח שהיעדרותו מהבסיס של חייל שהוא במקרה ספורטאי, ושנתפר עבורו תפקיד שקר כלשהו, לערב אחד שבו מתקיים משחק לא היה פוגע בחוסן הביטחוני של מדינת ישראל.

26 ספטמבר 2018, 18:08

felix_r כתב:
TAYO כתב:
felix_r כתב:
TAYO כתב:
MTA2311 כתב:צהל צריך לקבוע תאריך לקורס לפי לוז גביע ווינר של איגור קולשוב?

בוודאי. בין יוני לספטמבר יש מספיק זמן. קולשוב הוא לא הנושא אלא איך צה"ל מתייחס לספורטאים מצטיינים שהקדישו מרבית שנות ילדותם וצעירותם כדי להצטיין בדבר מסוים שיש בו אינטרס לאומי.
צה"ל (המדינה) הרי כבר הכיר בחשיבות הנושא, אז למה כשמגיעים לשלב הביצוע לא פועלים לפי העקרונות המנחים? ואם כבר קבעו את הקורס, מדוע אי אפשר לשחרר אותו לכמה שעות?

מצטער מאוד, אבל לשחק כדורסל זה לא אינטרס לאומי. להגן על המדינה זה כן אינטרס לאומי.

רפואה, תחבורה, תרבות, ספורט, בטחון... הכל אינטרס לאומי. המדינה קובעת עדיפויות ועקרונות מנחים. אני בכלל לא מבין על מה הויכוח?

אז אף אחד לא אמור לעשות צבא, כי הכל זה אינטרס לאומי, למה דווקא ספורטאים? מה גם שספורט זה בסך הכל בידור ורחוק מאוד מלהיות אינטרס לאומי בכלל. אם אף אחד בארץ לא ישחק כדורסל או כדורגל, זה לא יפגע במדינה אפילו במילימטר. אבל אם לא תדאג לביטחון המדינה, המדינה הזאת תעלם בשניה.

אני בכלל לא נכנס לויכוח הזה ולו מהסיבה שצה"ל והמדינה כבר בחרו להגדיר את זה כאינטרס לאומי - לכן ספורטאים מצטיינים מקבלי את ההקלות הנדרשות.
אבל אם הייתי נכנס לויכוח הזה, הייתי מתמצת זאת כך - אם הייתה מדינה ולא היה בה כדורסל, מבחינתי לא הייתה מדינה.

26 ספטמבר 2018, 18:13

באשר לשאלה מדוע רק ספורטאים - פשוט מאוד. מעבר לכך שהפיק של ספורטאי הוא מאוד קצר, הרי שגילאי הצבא מאוד קריטיים בהתפתחות של ספורטאי, כך ששירות צבאי במתכונת מלאה מגיל 18 עד 21 יהרוס גם את מאגר הכישרונות הדליל שקיים היום.
שנית, כמות החיילים שמקבלים מעמד של ספורטאי מצטיין או עילוי היא באמת זעומה. אנחנו בהחלט יכולים לשאת זאת מבלי שאף אחד ירגיש בכך.

26 ספטמבר 2018, 19:11

התנין 2 כתב:אני בטוח שהיעדרותו מהבסיס של חייל שהוא במקרה ספורטאי, ושנתפר עבורו תפקיד שקר כלשהו, לערב אחד שבו מתקיים משחק לא היה פוגע בחוסן הביטחוני של מדינת ישראל.

זה טיעון דמגוגי, אפשר גם לומר שהיעדרותו ממשחק בטורניר קדם העונה של שחקן בן 21 לא יפגע בקריירה שלו.

26 ספטמבר 2018, 19:28

Ran222 כתב:
התנין 2 כתב:אני בטוח שהיעדרותו מהבסיס של חייל שהוא במקרה ספורטאי, ושנתפר עבורו תפקיד שקר כלשהו, לערב אחד שבו מתקיים משחק לא היה פוגע בחוסן הביטחוני של מדינת ישראל.

זה טיעון דמגוגי, אפשר גם לומר שהיעדרותו ממשחק בטורניר קדם העונה של שחקן בן 21 לא יפגע בקריירה שלו.

אין סימטריה בין הצדדים. צה"ל לא ירגיש בכלל את היעדרותו וכל הסירוב הזה נובע מרצון להראות למי יש יותר גדול. לעומת זאת, אמנם זה לא משחק קריטי לקריירה שלו אבל עדיין בשלב הזה של הקריירה חשוב שיראה כמה שיותר דקות משחק, חוץ מזה שזו גם אחלה פלטפורמה להראות מה הוא שווה.

26 ספטמבר 2018, 19:53

התנין 2 כתב:באשר לשאלה מדוע רק ספורטאים - פשוט מאוד. מעבר לכך שהפיק של ספורטאי הוא מאוד קצר, הרי שגילאי הצבא מאוד קריטיים בהתפתחות של ספורטאי, כך ששירות צבאי במתכונת מלאה מגיל 18 עד 21 יהרוס גם את מאגר הכישרונות הדליל שקיים היום.
שנית, כמות החיילים שמקבלים מעמד של ספורטאי מצטיין או עילוי היא באמת זעומה. אנחנו בהחלט יכולים לשאת זאת מבלי שאף אחד ירגיש בכך.

כן, שמעתי את התירוץ הפופוליסטי הזה הרבה פעמים. אחד הדברים הכי מטומטמים ששמעתי מעולם.

אנחנו חיים במדינה שבה כל האזרחים אמורים להיות שווים. חיים של כל אחד שווים באותה המידה. כל עוד אנחנו לא יכולים לדעת מה יקרה בעתיד, אנחנו לא יודעים מי יתרום למדינה יותר במקצוע העתידי שלו... אולי הספורטאי ששלא שירת בצבא בסוף סתם יהיה שחקן בליגה לאומית, ואילו נער אחר, אשר שירת ונהרג בעזה היה יכול להפוך למדען שימציא תרופה לסרטן, אבל מה לעשות, שהוא התגייס לקרבי במקום ספורטאי...

ספורט לא יותר חשוב משום תחום אחר. אין שום סיבה שספורטאי יקבל עדיפות על מישהו אחר. אנחנו שווים בפני החוק.

לגבי הטענה שאנחנו יכולים להסתדר בצבא גם ללא הספורטאים המצטיינים, אז אנחנו יכולים להסתדר בצבא גם ללא החיילים החרדים (אפילו נסתדר טוב יותר בלעדיהם), אבל עדיין כולם רוצים שגם החרדים יתרמו כמו כולם.

26 ספטמבר 2018, 20:17

רשמנו.

26 ספטמבר 2018, 20:19

וואלה ספורט: אוהדי הפועל ת"א שהתפרעו בבלגיה יוכלו לקנות כרטיסים לדרבי.

26 ספטמבר 2018, 20:21

למה שלא יוכלו? זאת המהות של הקהל שלהם

26 ספטמבר 2018, 20:23

התנין 2 כתב:
Ran222 כתב:

אין סימטריה בין הצדדים. צה"ל לא ירגיש בכלל את היעדרותו וכל הסירוב הזה נובע מרצון להראות למי יש יותר גדול. לעומת זאת, אמנם זה לא משחק קריטי לקריירה שלו אבל עדיין בשלב הזה של הקריירה חשוב שיראה כמה שיותר דקות משחק, חוץ מזה שזו גם אחלה פלטפורמה להראות מה הוא שווה.

א. צה"ל ירגיש בהיעדרותו - שניים מהתנאים לקיום וסגירת קורס בצבא הם אחוז ההשתתפות של כל משתתף (לפחות 80% מהזמן) ואחוז המשתתפים בכל נקודת זמן (משתנה בין קורס לקורס) - אלו בטח חלק מהשיקולים לא לשחרר אותו.

ב. את הטענה שהשלב הזה הוא שלב קריטי בקריירה שלו צה"ל מבין ועושה מעל ומעבר בשביל להתחשב בו ביום יום. זו לא טענה נכונה בשביל לשחרר אותו למשחק.
הטענה הנכונה שראשון וקולשוב יכלו לתת היא שמדובר במשחק נוקאאוט והפסד יפגע בקבוצה בצורה כזו או אחרת.. וגם אז צה"ל לא גוף מטומטם, מבינים יפה מאוד שמדובר רק בגביע ווינר וזה לא שלראשון יש סיכויים גבוהים לזכייה.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

26 ספטמבר 2018, 20:31

טוב נראלי שעם כל הדיבורים על קולשוב שכחו שיש בכל זאת משחק .
נראה שראשל"צ מסתדרת יפה גם בלי קולשוב - מחצית ראשונה הסתיימה 43:31 לראשון .

26 ספטמבר 2018, 21:04

Jack55 כתב:טוב נראלי שעם כל הדיבורים על קולשוב שכחו שיש בכל זאת משחק .

גם קבוצת הקט-סל של הבן שלי הייתה מסתדרת מול הרצליה. מי ההזוי שבנה להם את הסגל הזה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

26 ספטמבר 2018, 21:22

TAYO כתב:

גם קבוצת הקט-סל של הבן שלי הייתה מסתדרת מול הרצליה. מי ההזוי שבנה להם את הסגל הזה?

אלדד אקוניס, זה מי. שי האוזמן ניסה חצי לעקוץ את פוטוצ'ניק לפני המשחק ושאל אותו על תהליך הבנייה.. מראות (מוכרים ו)קשים.

26 ספטמבר 2018, 21:25

Rampel כתב:
TAYO כתב:

אלדד אקוניס, זה מי. שי האוזמן ניסה חצי לעקוץ את פוטוצ'ניק לפני המשחק ושאל אותו על תהליך הבנייה.. מראות (מוכרים ו)קשים.

עד ינואר מחליפים שני זרים, עד פברואר המאמן לא איתנו.

26 ספטמבר 2018, 21:33

אחרי הבושות שהפועל ת"א עשתה אתמול, דווקא נס ציונה מצליחה להביס את יריבתה במשחק החוץ 76-100, ולעלות לשלב הבא של היורופקאפ של פיב"א
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 26 ספטמבר 2018, 21:39, נערך פעם אחת בסך הכל.

26 ספטמבר 2018, 21:33

TAYO כתב:
Rampel כתב:
TAYO כתב:

ינואר ופברואר? חנוכה זה להיות נדיב איתם

26 ספטמבר 2018, 21:38

Holiday_Armadillo כתב:
TAYO כתב:
Rampel כתב:
TAYO כתב:

ינואר ופברואר? חנוכה זה להיות נדיב איתם

הליגה כל כך ארוכה שחבל לשלם לזרים החדשים על עונה כמעט שלמה. עדיף לחכות ולהשיג זרים בגרושים ולתת פוש אחרון כדי להישאר בליגה

26 ספטמבר 2018, 21:44

צביקה שרף עכשיו על ההעדרות של קולשוב בגלל הקורס הצבאי: "הוא התקשר אליי בוכה 3 פעמים... מנעתי ממנו לברוח משם".

עכשיו אין מה להגן עליו יותר. וצביקה טמבל.. להגיד דבר כזה בטלוויזיה מול כולם.. אני במקום קצין הקורס לא מוציא אותו יותר בכלל.

26 ספטמבר 2018, 22:12

עונת הבכורה של עירוני נס ציונה באירופה תימשך לפחות עוד שני משחקים. הקבוצה של נדב זילברשטיין הביסה 76:100 בחוץ את סודרטאליה השבדית במשחק הגומלין אחרי שניצחה בהפרש של חמש נקודות במשחק הראשון ותתמודד מול קלוז' הרומנית על מקום בשלב הבתים

קלעו לנס ציונה: גלאדנס 22, 7 ריבאונדים, 3 חסימות דן 18, 7 ריבאונדים, ו-6 אסיסטים, קוק 13, ברנדוויין 12, גוט 11, בראון-רמירז 9 ו-11 אסיסטים, פיטשון 7, דואו 6 ו-9 ריבאונדים וסולומון 2. הרבו לסודרטאליה: ביזאצה 17 ומגאריטי 15 ו-11 ריבאונדים

26 ספטמבר 2018, 22:15

Holiday_Armadillo כתב:
עונת הבכורה של עירוני נס ציונה באירופה תימשך לפחות עוד שני משחקים. הקבוצה של נדב זילברשטיין הביסה 76:100 בחוץ את סודרטאליה השבדית במשחק הגומלין אחרי שניצחה בהפרש של חמש נקודות במשחק הראשון ותתמודד מול קלוז' הרומנית על מקום בשלב הבתים

קלעו לנס ציונה: גלאדנס 22, 7 ריבאונדים, 3 חסימות דן 18, 7 ריבאונדים, ו-6 אסיסטים, קוק 13, ברנדוויין 12, גוט 11, בראון-רמירז 9 ו-11 אסיסטים, פיטשון 7, דואו 6 ו-9 ריבאונדים וסולומון 2. הרבו לסודרטאליה: ביזאצה 17 ומגאריטי 15 ו-11 ריבאונדים

יותר גרועה מיוני עם הטניס.
נושא נעול