Jack55 כתב:toja27 כתב:קיצור, אם לסכם את המשחק במשפט- קלויארו היה פנטסטי.
יאללה הלכתי לאכול פאפיה סלט.
סילי החדש בשבילך?
ההבדל הוא שסילי היה היחידי שאהבתי באותה עונה, כאן יש כמה כאלה.
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
Jack55 כתב:toja27 כתב:קיצור, אם לסכם את המשחק במשפט- קלויארו היה פנטסטי.
יאללה הלכתי לאכול פאפיה סלט.
סילי החדש בשבילך?
Jack55 כתב:מישהו שאל פה מי החטיא את העונשין, אז הנה התשובה :
Holiday_Armadillo כתב:לא אמרתי שחבל שהוא כאן, ציינתי עובדהTAYO כתב:Holiday_Armadillo כתב:פארגו בגלגולו הנוכחי דומה למרקוס וויליאמס בזמנו
שחקן שביום נתון יכול להגיע למספר דו ספרתי של אסיסטים אבל לסיים עם אותו מספר איבודים
תראי, עם כל השבעה איבודים שלו, מכבי נראית הרבה פחות חסרת אונים כשהוא על המגרש. ובדקות האחרונות, הוא ווינר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
felix_r כתב:תזכירו למה וילבקין ורול לא שיחקו?
Jack55 כתב:felix_r כתב:תזכירו למה וילבקין ורול לא שיחקו?
ווילבקין חולה
רול עם גב תפוס
SirCharles כתב:2 הסנט (או השנקל) שלי:
ממה שראיתי עד שהשידור נקטע, וכשלוקחים בחשבון שמכבי שיחקה בלי שני הסקוררים הטובים שלה (ווילבקין ואובריינט) שלושת הקלעים המובילים (שניהם + רול) ושניים מהמוסרים הטובים (סקוטי ורול) יצאתי די מרוצה.
5 דברים שאהבתי:
- מלחמה. מכבי ביצעו יותר מהלכי האסל מברוב משחקי העונה שעברה. בעיקר קיין ובלאק, אבל גם שחקנים פחות ידועים בהתלכלכות הגנתית כמו פארגו וריי. הרבה ריבאונדים בהתקפה מול קבוצה גבוהה כמו פנר, השתטחויות על הפרקט ולפחות שני מהלכי 24 ש' שההגנה גרמה לטורקים. אפשר להוסיף לזה מספר חזרות מפיגור ומהלכים טובים במחצית השנייה משחקנים שלא הלך להם במהלך המשחק כמו זוסמן (5 נק' רצופות שצמצמו פיגור כמעט דו ספרתי) כהן (2 סלים רצופים לאחר פתיחה נוראית עם 3 איבודים) ודיבה (שלשה חשובה אחרי 3 החטאות מחוץ לקשת ומחצית ראשונה רעה בכללי) והקבוצה הראתה אופי (חוץ מההפסד בסיום כמובן).
- ההגנה של טאריק בלאק. נראה לי שחוץ מהסל עם עבירה שחטף ברבע הראשון אחרי שניסה לחסום את קאליניץ שברח למישהו בדלת אחורית, אף שחקן לא שם עליו סל (צריך לציין שבתקציר של ההארכה ראו 3 סלים של הגבוה של פנר, נראה לי לוברן, ואת אחד מהם טאריק יכל למנוע עם שמירה טוב ה יותר על הפיקנרול). הוא מגן פיזי וחכם שיודע לעמוד ולנוע נכון, לצאת לפרימטר ולבוא לעזרה חזרה בפנים ושומר יפה בפוסט על חברה גדולים. גם ריבאונדר טוב שתופס כדורים מעל הטבעת. שרק ילמד ששורקים פה באירופה על נגיעות שלא שורקים מעבר לים וישתדל להימנע מעבירות מיותרות.
- הגנת הלחץ של מכבי. לא גרמו לפנר המון איבודים כתוצאה מהלחץ אבל הפריעו להם להתחיל לא מעט התקפות ואני מקווה שנראה השנה את ספחיה משתמש בכלי הזה הרבה יותר.
- אלכס טיוס יצא מתרדמת הקיץ שלו. יופי של משחק של הסנטר מול קו קדמי גבוה שבד"כ מקשה עליו (האמת שאני לא זוכר אם ראיתי את וסלי האיום היום על המגרש אבל עדיין לטורקים יש כמה גופות גדולים בצבע). ובכלל נראה שהשנה למכבי יש עמדת סנטר טובה בהרבה משנים קודמות (35 נק' ו25 כ"ח לצמד הסנטרים אתמול).
- יובל זוסמן מנסה להוביל כדור. אתם בטח חושבים שאני מתבדח, אבל למרות שהוא עשה את זה רק מספר התקפות ובאופן מקרטע למדי הוא עבר אותן בשלום מבלי לאבד כדורים וזה כבר שיפור לעומת העונה שעברה בה הוא ממש פחד לכדרר במגרש הפתוח. ואני מעדיף אותו על פני ה20 כדרורים בממוצע שקנדריק ריי צריך בשביל להתניע את ההתקפה.
5 דברים שלא אהבתי:
- ביצוע בסיומי רבעים. בכל רבע מכבי איבדה כדור מיותר וחטפה סל מהיר ומיותר בחצי דקה-דקה האחרונה. נוסיף לזה שאיבדו ניצחון מסל על הבאזר ונדלקת נורה אדומה. ווילבקין לבטח יעזור, גם פחות מהלכי סוף שעון של ריי וקיין (בבקשה).
- איבודי יתרון מהירים. מכבי לא הובילה בהפרשים גדולים, היא רוב הזמן רדפה אחרי פנר אבל הצליחה לעלות ליתרון קטן מספר פעמים, רק שבכל פעם היא איבדה אותו מאוד מהר ובד"כ לריצה קטנה של הטורקים.
- הוצאות חוץ מול לחץ. גם במשחקים קודמים וגם הערב מכבי התקשתה מול לחץ בהוצאות כדור מהצד או מתחת לסל. אמור להיפתר עם חזרתם של ווילבקין ורול.
- קבלת ההחלטות של קנדריק ריי ודאנדרה קיין. לראשון היו שני אסיסטים במחצית הראשונה שקצת הפיכו בי תקווה , אבל חוץ מהם הוא בעיקר מסר רע וסיים רע חדירות קשות. השני מגן ולוחם נהדר אבל חייב לשפר את המסירה מכדרור ולהפסיק לזרוק לפח הזדמנויות במתפרצות. שוב, אני מקווה שעם חזרתם של סקוטי ורול השניים פחות יקחו החלטות.
- מיעוט קליעות משלוש ומהקו. ווילבקין ורול אמורים לעזור גם פה, לפחות לגבי השלשות, אבל מכבי תסבול גם השנה מקו העונשין אם נגרים כמו קיין, טיוס ובלאק ימשיכו להיות היחידים שמגיעים לשם.
בסה"כ רוב הזמן אהבתי את מה שראיתי. אמנם היו לנו יותר מדי איבודים וספגנו יותר מדי שלשות, אבל גם היו הרבה פוזשנים של הגנה טובה ולמרות ההפסד המתסכל הנוסף במשחק צמוד לא ויתרנו עד הסוף מול קבוצה שנראה לי למעט דיקסון שיחקה בהרכב מלא.
ולכל מי שדואגים מההפסדים הצמודים, תיזכרו בהכנה ובפתיחת העונה שעברה שמכבי ניצחה כמה משחקים צמודים ובהמשך הכל התהפך (נראה לי עם ההפסד הביתי לאולימפיאקוס).
שועל כתב:קבוצת קליעה סבירה ובינונית. יותר טובה מהעונה שעברה זה בטוח.
שועל כתב:קבוצת קליעה סבירה ובינונית. יותר טובה מהעונה שעברה זה בטוח.
החציל האצטקי כתב:אין הרבה חדשות מרעישות מהמשחק הזה.
סה״כ, התמודדות די ראויה של מכבי עם פנר המוכשרת והעמוקה, בעיקר ברמה ההגנתית.
בלאק בהחלט משפיע על המשחק לטובה בשני צדי המגרש. אקטיבי מאוד בהגנה ועל הלוחות, מכסה שטח ומשחק פיזי. גם בהתקפה- עושה תנועה יפה ומסיים יפה.
הגוף הגדול והנייד שלו זה משהו שצריכים ללמוד לנצל למקסימום.
אני מאוד מחכה לראות אותו ואת אובריאנט משתפים פעולה.
ברמה ההתקפית הציוות הזה אמור להיות יעיל מאוד כי אובריאנט נראה כרגע כמו הקלע האיכותי בקו הקדמי וגם ברמת האחד-על-אחד (הן מכדרור והן עם הגב לסל) מדובר בסקורר הכי אפקטיבי.
שניהם יחד אמורים לפתוח הרבה אופציות לקו האחורי המוגבל התקפית של מכבי, ואם יהיה אפשר לחפות על המגבלות ההגנתיות של אובריאנט- יש לנו כאן צמד באיכות גבוהה מאוד.
יתר הגיבויים בקו הקדמי גם נראים טוב. טיוס, כהן, קלויארו (בהנחה שישמש כשחקן גיבוי בכלל)- עושים עבודה טובה מאוד- לשחקני ספסל.
נניח את הקו הקדמי והשאלה המרכזית שנשאלת סביבו בצד (עם הפנים בציפייה ליום שני), וניגע בקו האחורי.
בקצרה: הוא לא טוב.
נתחיל מלמטה, ושם העניינים דווקא נראים בסדר גמור: אבדיה, זוסמן, דיברתולומאו- בסה״כ- מחליפים ברמה גבוהה. גם ליורוליג.
קנדריק ריי- שחקן רע. אחד הבוקים הרציניים שראיתי. אני יכול להבין מה מכבי רואים בו- האתלטיות, החוסר-פחד הזה- אבל מישהו צריך לשים לזה סטופ.
הילד הזה זקוק לחינוך מחדש בדחיפות. אין לו שום יכולת לשחק פוינט גארד, הוא לא שומר גדול, לא הראה לנו כלום ברמת הקליעה, וקבלת ההחלטות והסיומת שלו גובלות בשערוריה.
אפשר איכשהו לסלוח לספאחיה שנאלץ להשתמש בו כרכז לאורך כל ההכנה, אבל הגיע הזמן להבין שאין לו את זה. לפחות כרגע.
באידיאל- הייתי שולח אותו לגלות של שנה בסרביה ונותן למאמנים שם לתרבת אותו אה-לה צ׳ארלס ג׳נקינס.
אני לא חושב שיש לו מקום בקבוצה. ג׳ונדי טוב ממנו בכל פרמטר, וגם אם מכבי הייתה רוצה רכז מחליף כי היא נאלצת לשחק עם ווילבקין ופארגו יחד- הוא לא כשיר למשימה.
כרגע זה מרגיש כמו ספוט מבוזבז בסגל ונקווה שבקבוצה ערים לכך. יש עוד מקום לבחון אותו בעמדה 2 ליד אחד הרכזים- אבל בגדול- התרשמנו מספיק בשביל לא להתרשם.
דיאנדרה קיין- הוא נגר רציני. נראה שהסקורר שהיה בניז׳ני או הרכז שהיה באייווה סטייט פשוט מתו בתוכו. נראה מאוד מוגבל התקפית וזה עצוב לראות.
עדיין, מקומו בסגל מובטח והחשיבות שלו בהגנה גדולה. נקווה שמישהו יצליח להחזיר לו את המוג׳ו כי אם הוא מתחיל לייצר משהו התקפי בצורה יציבה- זו תהיה תוספת כוח משמעותית לקבוצה.
ג׳רמי פארגו- כמו מיכאלנג׳לו, הוא רקדן. רמה מעל כולם בכל מה שנוגע ליצירת מצבים מכדרור, לעצמו ואחרים.
באידיאל אני רוצה לראות אותו בא מהספסל ומשנה מומנטומים, וקצת חושש שהדומיננטיות הגדולה שלו תבוא לרעת הקבוצה.
אין שאלה שהוא שחקן חשוב עם תפקיד משמעותי ונראה שהוא לגמרי עונה לקטגוריה של רכז יורוליג איכותי, אבל צריך לזכור: הקבוצה הזו צריכה להיות הקבוצה של ווילבקין.
אם שיתוף הפעולה הזה בין סקוטי לפארגו יגרום לזה שנקבל ווילבקין חיוור- תהיה כאן בעיה. התקרה שלנו גבוהה יותר עם סקוטי, ואסור להתבלבל ולשכוח את זה.
מייקל רול, נמרוד לוי- לא הרגשתי בחסרונם.
אם במקרה של לוי אפשר עוד להגיד שהוא ישראלי זול שאמור בעיקר למלא את החלל בליגה- במקרה של רול, כמו אצל קנדריק ריי- אני לא מרוצה מעניין ההתאמה לסגל.
לא שיכולתי למדוד את זה יותר מדי אתמול- אבל בסה״כ- רול נופל ברמה ההגנתית ממתחריו (בין אם זה זוסמן ב3 או דיברתולומאו ב2), וגם בפורמה התקפית הוא בסה״כ מוגבל.
אני מחזיק יותר ממה שדיאנדרה מסוגל לתת, ותכל׳ס- מקומו של רול השנה צריך להיות על הספסל, אם כבר נתקענו איתו כאן.
בעולם נורמלי הייתי רוצה לראות את מכבי מתחזקת בעמדה 3.
אני לא יודע כמה זמן ספאחיה יוכל למרוח עם הקומבינות בעמדות 2-3 ואני לא רואה את זוסמן כמי שמסוגל להשתלט על העמדה הזאת ביורוליג (בליגה זה בסדר).
מרגיש לי שחסר לנו שם מישהו כרגע, אבל אתן לחבר׳ה הזדמנות לפחות לעלות לשחק בסגל מלא כדי להבין בדיוק מה אפשר או אי אפשר לעשות.
שורה תחתונה: ידענו גם מראש שמכבי בעמדה לא נוחה בקדם העונה. התוצאות עצמן לא מעניינת כמו הבעיות והפתרונות שיש ואין בסגל, ואפשר כבר לראות את חלקם.
המפתחות להמשך יהיו לנסות ולחבר את הקו הקדמי סביב הכשרון ההתקפי (הגדול) של אובריאנט והסולידיות שמביא בלאק, לשחרר את הנצרה של ווילבקין (וכל יתר הקלעים), ולנסות להלחים משהו בעמדות 2-3.
לצערנו בשבוע הבא יבוא עלינו לרעה החוק הרוסי המזויין, מה שעלול להקשות על השת״פ המיוחל בין ג׳וני לבלאק, אבל נקווה שגם לנבן ברור שכאן טמון הרבה מהפוטנציאל שיש לו בקבוצה השנה.
Jack55 כתב:כרגיל סיכום יפה מאוד חציל!
ריי באמת מאכזב מאוד וכמו שאמרת נקווה שגם בקבוצה מבינים שהוא לא מציאה גדולה ושכבר בקרב נשמע על ניסיון השאלה .
נקווה שאובראיינט יהיה כשיר ביום שני, השילוב שלו עם בלאק סופר מעניין .
דרך אגב, אמרת שהיית רוצה שפארגו יעלה מהספסל, במצב כזה איזה 2 גארדים אתה חושב שצריכים לפתוח יחד עם ווילבקין ?
החציל האצטקי כתב:Jack55 כתב:כרגיל סיכום יפה מאוד חציל!
ריי באמת מאכזב מאוד וכמו שאמרת נקווה שגם בקבוצה מבינים שהוא לא מציאה גדולה ושכבר בקרב נשמע על ניסיון השאלה .
נקווה שאובראיינט יהיה כשיר ביום שני, השילוב שלו עם בלאק סופר מעניין .
דרך אגב, אמרת שהיית רוצה שפארגו יעלה מהספסל, במצב כזה איזה 2 גארדים אתה חושב שצריכים לפתוח יחד עם ווילבקין ?
זאת שאלה טובה.
קיין מבחינתי צריך להיות שם. ברמה הקבוצתית הוא נכס חשוב.
העניין הוא שאני לא רואה איך הקו האחורי והקדמי מתחברים כרגע. חסר לי ה-3 שיכול לזוז קצת ל-2 וקצת ל-4 ולהדביק את הכל.
רול וריי פחות לטעמי כאן. הייתי רוצה לראות 3 אמיתי. אבדיה היה הכי דומה לזה ממה שראיתי עד עכשיו. הייתי רוצה שזוסמן ימלא את הפונקציה הזו אבל לדעתי הוא עדיין לא שם. ברור שגם לא דני.
סוויץ׳ של שחקן אחד יכול לעשות שינוי משמעותי.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], מקאדו 3 ו־19 אורחים