MTA2311 כתב:lirca89 כתב:מצד אחד ההפסד אתמול היה מתסכל והגיע למכבי להפסיד כי היא נראתה רע. היא נראתה רע בגלל הכנה לקויה ואפילו הפרקט החלקלק לא מהווה תירוץ. כך שבקלות אפשר להאשים ובצדק את ספאחיה והצוות המקצועי.
מצד שני אני באמת תוהה אם מי שיבוא יצליח להוציא יותר. ההיסטוריה בשנים האחרונות מלמדת שמאמן שהגיע למכבי באמצע העונה לא הוביל אותה לשום דבר (ובואו, גביע המדינה זה לא נחשב). למה שהיא תשתנה דווקא השנה? אם מפטרים את ספאחיה זה אומר שכל תוכנית השיקום וההתייצבות של מכבי יורדת מהשולחן אחרי שנה וחצי והתהליך שכולם אוהבים לנופף בו במועדון ייגנז. הכל כדי למצוא מישהו להאשים אותו ולהרגיע את המנויים והתקשורת. אני לא חושב שההנהלה של מכבי צריכה לשחק לידיים שלהם. מאמן חדש לא יביא בשורה ויתרה מכך, רוב הסיכויים שגם את האליפות לא ניקח במקרה כזה. יבואו ויגידו לי שאני מדבר שטויות כי גם עם ספאחיה האליפות בסכנה. אז אני טוען שהאליפות בסכנה כל שנה עם כל מאמן כל עוד יש פיינל פור וחוקים הזויים. בינתיים הפסד לגלבוע גליל בנובמבר לא חורץ את גורל האליפות, שמוכרעת בשני משחקים ביוני בלי קשר למאזן איתו נסיים ולמעט המשחק הזה ניצחנו לא מעט בהפרשים מאוד גדולים (קורה שנגררים למשחק צמוד מול ב"ש אבל צריכים לדעת לנצח גם משחקים כאלה).
בקיצור, לפני שעורפים את הראש של ספאחיה כדי לרצות גורמים שההבנה שלהם בכדורסל, איך נאמר, לא גבוהה במיוחד ושרוצים לראות צעד קיצוני, כדאי להסתכל אחורה ולראות מה יצא לנו מזה ולחשוב על כל ההשלכות.
זה נכון מאוד
זה נכון באופן כללי, אבל אני חושב שלא לעשות שום דבר משדר גם מסר, ולא מסר טוב, ולאו דווקא לאוהדים שלא מבינים כדורסל נניח.
אפשר לקחת לדוגמא את הפורום הזה. הדעות כאן חלוקות, וגם אנשים שמבינים כדורסל טוענים שספאחיה צריך ללכת, כי הוא לא מוציא מהקבוצה הזאת את מה שאפשר.
אבל אפילו אם אני מסכים לנקודה הזאת של לירקה, אני עדיין טוען שהמשמעות של לא לעשות שינויים כשאתה למעשה בהתרסקות מקצועית, יפגע במועדון ובתדמיתו יותר מאשר לזרוק את התהליך לפח.
אגב כמו שאני אומר כאן, אין לי שום בעיה עם זה שספאחיה יישאר, ומישהו מבין שלישיית נא"ד יילך הביתה. זה אפילו יישמח אותי מאוד.