מחשבות לעונת 2019/20

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לעונת 2019/20

הודעהעל ידי גל גל » 08 מאי 2019, 14:18

בוא נגיד שאם מכבי תרים קו קדמי של

סיקמה, פויטמן/מיקי
בלאק/מיקי + כספי ב3 ו4 זה יהיה מעולה .

אבל זה לא נראה לי בתקציב של מכבי.
מכבי 2025
גראהם קלארק בלאט
נדוביץ,הנדס,דיבה
לאמב,בריסט,לביא
הורד,ליף,ריימן
באסי,סנטוס,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי Rampel » 08 מאי 2019, 16:10

גל גל כתב:בוא נגיד שאם מכבי תרים קו קדמי של

סיקמה, פויטמן/מיקי

נכון. כי בנוסף לאחד משני יורוליג רוקיז שהם תכלס על תפר ה-NBA, הכנסת שחקן מוכח בן 26 שמשחק שנים ברמה הזו ו-MVP יורוקאפ ביחד.

למה אנשים כל כך עפים פה על סיקמה, כשיש על הספסל שחקן עם פוטנציאל דומה (פחות האתלטיות) שירוויח בערך חצי ממנו?

לדעתי את מירב תקציב השחקנים צריכים לשתות שחקני החמישיה והשאר מתחלקים בשארית. בהנחה ואחד מבין בלאק ואובראיינט נשאר, צריך להשלים אותם בחמישיה שחקן גבוה ומסיבי ולכן לדעתי סיקמה לא מתאים בכלל.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי SirCharles » 09 מאי 2019, 00:51

Rampel כתב:
גל גל כתב:בוא נגיד שאם מכבי תרים קו קדמי של

סיקמה, פויטמן/מיקי

נכון. כי בנוסף לאחד משני יורוליג רוקיז שהם תכלס על תפר ה-NBA, הכנסת שחקן מוכח בן 26 שמשחק שנים ברמה הזו ו-MVP יורוקאפ ביחד.

למה אנשים כל כך עפים פה על סיקמה, כשיש על הספסל שחקן עם פוטנציאל דומה (פחות האתלטיות) שירוויח בערך חצי ממנו?

לדעתי את מירב תקציב השחקנים צריכים לשתות שחקני החמישיה והשאר מתחלקים בשארית. בהנחה ואחד מבין בלאק ואובראיינט נשאר, צריך להשלים אותם בחמישיה שחקן גבוה ומסיבי ולכן לדעתי סיקמה לא מתאים בכלל.

מי זה השחקן על הספסל עם הפוטנציאל הדומה לסיקמה? אני מקווה שאתה לא מתכוון לקלויארו.

לדעתי סיקמה ובלאק יכול לעבוד נהדר ביחד (בייחוד לצד 3 אתלטי) וצריך להביא לספסל עוד 4-5 שיכול לשחק לצד שניהם (פויטמן למשל) או נפיל נוסף לעמדה 5 בלבד. למה מה הגובה של צמד הגבוהים הפותח של אפס (מוארמן ודאנסטון)? יש להם אבל את הגיבוי של פלייס הטוויל. אז למה שמכבי לא יתחילו לבדוק את השוק האפריקאי ולהביא איזה גבוה אתלטי כמו זה של ויטוריה? יש לא מעט כאלה בליגות הצרפתית והבלגית. למשל יוסופה פאל (לא סגור אם הוא קרוב של מוסטפה) שנותן שם עונה חביבה מאוד.
SirCharles

הודעהעל ידי Rampel » 09 מאי 2019, 01:31

קודם כל, עכשיו ראיתי שאתה רוצה את סיקמה כ-4 ראשון בכלל..
אני אישית לא עף על הקו הקדמי של אפס, אבל זה עניין של טעם וריח. לי נראה שהקו הקדמי שלנו לא היה הבעיה הקריטית העונה. כל מה שהצעתי זה לשפצר טיפה ולשדרג את אובראיינט בווייטמן. גם תקציבית זה אמור להיות שדרוג לא כבד במיוחד (למרות שההיסטוריה מראה שלמכבי גם 200 אלף זה שדרוג קשוח..). וכן, לקלויארו יש אופציה והוא לגמרי הרוויח אותה העונה (בניגוד לקיין ורול בעונה שעברה לדעתי). פועל שחור שעושה את התפקיד שלו, בלי פרצופים, לא מכריח, הרבה האסל, ראיית/קריאת משחק טובה, תנועה טובה ללא כדור וחוש ריבאונד שלדעתי מתעלה גם על סיקמה. מבין שהרבה פה התאכזבו כי הוא לא סיפק את הבטחת הקלאץ' מהקיץ (וזה לא ש-31% מעמדה 4 זה אחוזים רעים כל כך), אבל משחקן 7-10 בסגל אני מעדיף את כל מה שציינתי למעלה, מאשר ה-40% של מייקל רול מול אפס תרומה בהגנה.

בכל אופן, השורה התחתונה שלי היא שאני לא רואה את הפואנטה לבצע הרבה שינויים גם בקו הקדמי, בטח לא שינויים יקרים שכוללים את השדרוג של בלאק, סיקמה עם טייטל של MVP יורוקאפ (שידרוש משכורת בהתאם) ועוד נפיל, כשכבר עכשיו אין בסגל הזה 3 טבעי ובקו האחורי נדרשים מחליפים ראויים לפארגו-רול-קיין.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי SirCharles » 09 מאי 2019, 10:13

Rampel כתב:קודם כל, עכשיו ראיתי שאתה רוצה את סיקמה כ-4 ראשון בכלל..
אני אישית לא עף על הקו הקדמי של אפס, אבל זה עניין של טעם וריח. לי נראה שהקו הקדמי שלנו לא היה הבעיה הקריטית העונה. כל מה שהצעתי זה לשפצר טיפה ולשדרג את אובראיינט בווייטמן. גם תקציבית זה אמור להיות שדרוג לא כבד במיוחד (למרות שההיסטוריה מראה שלמכבי גם 200 אלף זה שדרוג קשוח..). וכן, לקלויארו יש אופציה והוא לגמרי הרוויח אותה העונה (בניגוד לקיין ורול בעונה שעברה לדעתי). פועל שחור שעושה את התפקיד שלו, בלי פרצופים, לא מכריח, הרבה האסל, ראיית/קריאת משחק טובה, תנועה טובה ללא כדור וחוש ריבאונד שלדעתי מתעלה גם על סיקמה. מבין שהרבה פה התאכזבו כי הוא לא סיפק את הבטחת הקלאץ' מהקיץ (וזה לא ש-31% מעמדה 4 זה אחוזים רעים כל כך), אבל משחקן 7-10 בסגל אני מעדיף את כל מה שציינתי למעלה, מאשר ה-40% של מייקל רול מול אפס תרומה בהגנה.

בכל אופן, השורה התחתונה שלי היא שאני לא רואה את הפואנטה לבצע הרבה שינויים גם בקו הקדמי, בטח לא שינויים יקרים שכוללים את השדרוג של בלאק, סיקמה עם טייטל של MVP יורוקאפ (שידרוש משכורת בהתאם) ועוד נפיל, כשכבר עכשיו אין בסגל הזה 3 טבעי ובקו האחורי נדרשים מחליפים ראויים לפארגו-רול-קיין.

גם אני חשבתי עד לא מזמן שכדאי להשאיר את קלויארו אבל אני כבר לא בטוח. ביותר מדי משחקים הוא לא תורם כמעט כלום חוץ מקצת האסל. לא שם כדור על הרצפה, לא מוסר מי יודע מה ובעיקר לא פוגע מבחוץ כשהוא הגיע על תקן של שוטר (ו31% זה אחוז רע מכל עמדה). אם יביאו פורוורדים אתלטים לחמישייה אז אפשר להשאיר אותו בשם ההמשכיות, אבל בטח שלא הייתי סוגר איתו לפני החתמת הפורוורדים הפותחים.
אם יצליחו להנחית את סיקמה אז קלויארו מיותר ובמקומו עדיף להביא פורוורד אתלטי עם יכולת חסימה.

אולי הקו הקדמי שלנו לא היה ה-בעיה הקריטית אבל הוא בטח לא היה מוצלח במיוחד וקו הפורוורדים שלנו היה גרוע. בכלל אני לא מצליח להבין את כל אלו שעפים פה על אובריינט בזכות 2-3 משחקים טובים מול קבוצות הגנה נוראיות ומתעלמים משלל החסרונות הזועקים שלו.
SirCharles

הודעהעל ידי Jack55 » 09 מאי 2019, 12:55

לפי כתבה של יורוהופס, הנה 3 שחקנים שעוזבים את ברצלונה בקיץ ולא צפויים להישאר שם :
תומאס הארטל (יעזוב אם בארסה יחתימו רכז כוכב), כריס סינגלטון (צפוי לעזוב) וקווין סראפין (גם הוא יעזוב) .

אולי אפשר ללכת על שילוב של הארטל + יוביץ' בעמדת הרכז?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי Blondjam » 09 מאי 2019, 13:19

Jack55 כתב:לפי כתבה של יורוהופס, הנה 3 שחקנים שעוזבים את ברצלונה בקיץ ולא צפויים להישאר שם :
תומאס הארטל (יעזוב אם בארסה יחתימו רכז כוכב), כריס סינגלטון (צפוי לעזוב) וקווין סראפין (גם הוא יעזוב) .

הוארטל רכז מצויין אבל שוב אין לך סייז בקו האחורי ואם אינני טועה הגנה היא מלה גסה עבורו ולהזכירך סקוטי לא מגן גדול

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk
Blondjam

הודעהעל ידי Jack55 » 09 מאי 2019, 13:23

Blondjam כתב:
Jack55 כתב:לפי כתבה של יורוהופס, הנה 3 שחקנים שעוזבים את ברצלונה בקיץ ולא צפויים להישאר שם :

הוארטל רכז מצויין אבל שוב אין לך סייז בקו האחורי ואם אינני טועה הגנה היא מלה גסה עבורו ולהזכירך סקוטי לא מגן גדול

לכן אתה יכול לגבות אותו בשחקן כמו יוביץ' שהוא שומר נהדר .

מבחינתי יש 2 אופציות, או ללכת על כוכב גדול עם שם לעמדת הרכז ולגבות אותו בעוד איזה זר שיהמרו עליו בסכום קטן (כמו וולדן מהליגה שלנו למשל) .
או ללכת על 2 זרים סולידים וטובים עם ניסיון ביורוליג, אומנם לא כוכבים אבל עדיין סבירים, שיכולו לגבות זה את זה ושלאחד יהיה יתרונות X ולשני יתרונות Y, וככה אתה לא תהייה תלוי רק בכוכב אחד .

2 האופציות האלה טובות, השאלה את מי אתה מביא, ואם יחליטו ללכת על כוכב גדול צריך שזה באמת יהיה בינגו שמתאים לשחק ליד ווילבקין, ושההימור שיביאו לידו לא יהיה עוד ריי אחד, אלא מישהו שבאמת יכול לתת 15 דקות טובות מהספסל .
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי Blondjam » 09 מאי 2019, 13:39

Jack55 כתב:
Blondjam כתב:

מבחינתי יש 2 אופציות, או ללכת על כוכב גדול עם שם לעמדת הרכז ולגבות אותו בעוד איזה זר שיהמרו עליו בסכום קטן (כמו וולדן מהליגה שלנו למשל) .
או ללכת על 2 זרים סולידים וטובים עם ניסיון ביורוליג, אומנם לא כוכבים אבל עדיין סבירים, שיכולו לגבות זה את זה ושלאחד יהיה יתרונות X ולשני יתרונות Y, וככה אתה לא תהייה תלוי רק בכוכב אחד .

2 האופציות האלה טובות, השאלה את מי אתה מביא, ואם יחליטו ללכת על כוכב גדול צריך שזה באמת יהיה בינגו שמתאים לשחק ליד ווילבקין, ושההימור שיביאו לידו לא יהיה עוד ריי אחד, אלא מישהו שבאמת יכול לתת 15 דקות טובות מהספסל .
פיט טוב לסקוטי זה וונמייקר שכבר שיחק איתו בעבר

Blondjam

הודעהעל ידי A.Parker » 09 מאי 2019, 14:30

אם כבר הייתי הולך על סראפין שנראה שהמחיר שלו צנח משמעותית ויוכל לבוא אולי על תקן מחליף
A.Parker

הודעהעל ידי Jack55 » 09 מאי 2019, 14:59

Blondjam כתב:
Jack55 כתב:
Blondjam כתב:

פיט טוב לסקוטי זה וונמייקר שכבר שיחק איתו בעבר

מסכים ואני גם חושב שוונאמייקר הוא אופציה מצוינת לשחקן שיתאים עם ווילבקין, כתבתי את זה כמה פעמים כבר, אם הולכים על כוכב זה צריך להיות הוא לדעתי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי גל גל » 09 מאי 2019, 15:02

הכי חשוב שיש להם ניסיון יורוליג.

אבל למכבי אין כסף אני רוצה להאמין שזה יקרה אבל זה לא

אם יביאו את כספי ישאר כסף אולי לפיצוחים.

דרך אגב ההכנסות במכבי צריכים לגדול שנה הבאה
מוסיפים 2 משחקים ליורוליג והמנוי כרגע יקר יותר בכמה מאות שקלים
מכבי 2025
גראהם קלארק בלאט
נדוביץ,הנדס,דיבה
לאמב,בריסט,לביא
הורד,ליף,ריימן
באסי,סנטוס,סורקין
גל גל

מחשבות לעונת 2019/20

הודעהעל ידי Jack55 » 09 מאי 2019, 15:27

גל גל כתב:הכי חשוב שיש להם ניסיון יורוליג.

אבל למכבי אין כסף אני רוצה להאמין שזה יקרה אבל זה לא

אם יביאו את כספי ישאר כסף אולי לפיצוחים.

דרך אגב ההכנסות במכבי צריכים לגדול שנה הבאה
מוסיפים 2 משחקים ליורוליג והמנוי כרגע יקר יותר בכמה מאות שקלים

אם יביאו את כספי מאמין שפוקס ישתתפו ויחסכו למכבי לא מעט כי בכל זאת גם להם יש אינטרס כלכלי טוב מכל העניין הזה, זה מאוד יעזור בכל מה שנוגע לתקציב השחקנים בקיץ...
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי er79 » 09 מאי 2019, 16:22

יש פה לדעתי קצת היסחפות על יכולות ההגנה של יוביץ. הוא לא זכור לי השומר הגדול שעשו ממנו. וונאמייקר ודריוס אדאמס הם 2 דוגמאות לגארדים ששומרים טוב ממנו. גם אם אני מביט מטה לשמות פחות נוצצים/יקרים, גם טוני דאגלס וקורי וולדן שומרים טוב ממנו. אם יש פה התעקשות על גארד אירופאי איכותי שחקנים כמו סלוקאס או מיציץ עם תג המחיר שלהם הרבה יותר ראויים מיוביץ. יוביץ הוא פשרה. אם היו אומרים לי כרכז מחליף ניחא אבל זה לא יקרה מן הסתם ואם הוא יובא זה כפותח. לא אוהב את הרעיון הזה
er79

הודעהעל ידי SirCharles » 09 מאי 2019, 21:00

שילוב של יוביץ + פאריס לי יתן עמדת רכז עם יכולות מסירה מעולות והגנה טובה + סייז (יוביץ) מול מהירות (לי).
שילוב של יוביץ + מילר-מקינטייר יתן יופי של סייז ואתלטיות אבל יהיה בעייתי בקליעה מבחוץ.
בכל אופן אני חושב שזה יהיה בזבוז משאבים להביא עוד כוכב בקו האחורי שעלול לפתח מלחמת מנהיגות עם ווילבקין. יהיה יותר נבון לתת לווילבקין להיות הסקורר העיקרי ולהקיף אותו בשחקנים שיחפו על החלקים שחסרים לו במשחק (הגנה ויכולת סידור מצבים).
בכלל חסרים לי מאוד בקבוצה הנוכחית שחקנים אינטליגנטים ומוסרים טובים. תוסיפו את יוביץ, סיקמה ולי והbbiq ויכולת הנעת הכדור של הקבוצה ישתפרו פלאים. חסר עוד סקורר ופה אפשר למצוא או 3 דינאמי או גבוה מחליף סקורר (לא אובריינט).
SirCharles

הודעהעל ידי er79 » 09 מאי 2019, 21:45

ווילבקין לא יהיה הכוכב שאתה משווע לו
er79

הודעהעל ידי בשלות » 09 מאי 2019, 21:50

מה דעתכם על סינגלטון ? המנייה שלו בטח תרד , וכמו שאריאל פרסם , הוא כנראה צפוי לעזוב על פי הדיווח .
בשלות

הודעהעל ידי A.Parker » 09 מאי 2019, 22:08

בשלות כתב:מה דעתכם על סינגלטון ? המנייה שלו בטח תרד , וכמו שאריאל פרסם , הוא כנראה צפוי לעזוב על פי הדיווח .

הייפ מוגזם (וגם המחיר עדיין יהיה גבוה) עבור גבוה שטוב בכמה דברים, אבל לא מצטיין באף אחד מהפרמטרים
A.Parker

הודעהעל ידי Rampel » 09 מאי 2019, 22:12

אני לא מתלהב מפליטי ברצלונה. הארטל מסננת בהגנה ולא הייתי רוצה לראות אותו פה, בטח לא כשווילבקין נשאר. מעדיף את בלאק על סראפין וסינגלטון.

יש סיבה שהמניה של סינגלטון בירידה, זו לא הייתה עונה טובה שלו. אם בלאק ואובראיינט לא נשארים אז סינגלטון אולי אופציה טובה כמחליף לאובראיינט, אבל בגדול, לא יודע כמה נכון לנו שחקן פנים אנדרסייזד במגמת ירידה.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי Jack55 » 09 מאי 2019, 22:24

er79 כתב:ווילבקין לא יהיה הכוכב שאתה משווע לו

מסכים, ווילבקין הוכיח השנה שהוא לא שחקן שיכול לקחת על עצמו ברגעים שצריך, ולדעתי נצטרך פה לידו עוד סקורר מוכח שבימים שווילבקין לא יהיה בעניינים הוא יוכל להציל אותנו, כי יהיו ימים כאלה וגם ראינו את זה השנה בלי קשר לשחקנים ששיחקו סביב ווילבקין, הוא פשוט לא מהטופ של אירופה, אוקיי הוא שחקן טוב ויכול להיות שאפילו מאוד לרמות האלה, אבל לא שחקן מצוין כמו סלוקאס, קלאת'ס, מייק ג'יימס וכו', שאתה יודע מה תקבל מהם כל משחק.
מפחיד אותי עוד שנה שווילבקין יהיה הכוכב והגו טו גאי היחיד פה, ובסוף נצטער על זה אם הוא שוב יביא עונה בינונית .
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], omerk, גל גל ו־12 אורחים