מחשבות לעונת 2019/20 V2

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לעונת 2019/20 V2

הודעהעל ידי Rampel » 16 יוני 2019, 00:34

כולם פה בונים קווים קדמיים שיאנסו על ידי ה-8 הראשונות? מצטער, אנחנו לא נתקדם לשום מקום ככה.. וחבל כי הסגל הזה דורש בסה"כ 3 שדרוגים רציניים.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 16 יוני 2019, 00:38

Rampel כתב:כולם פה בונים קווים קדמיים שיאנסו על ידי ה-8 הראשונות? מצטער, אנחנו לא נתקדם לשום מקום ככה.. וחבל כי הסגל הזה דורש בסה"כ 3 שדרוגים רציניים.

מה אתה מציע?
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי Rampel » 16 יוני 2019, 00:53

החציל האצטקי כתב:
Rampel כתב:כולם פה בונים קווים קדמיים שיאנסו על ידי ה-8 הראשונות? מצטער, אנחנו לא נתקדם לשום מקום ככה.. וחבל כי הסגל הזה דורש בסה"כ 3 שדרוגים רציניים.

מה אתה מציע?
אני רשמתי כבר כמה פעמים מה שאני מציע. בקו הקדמי, המחליף של אובראיינט צריך להשלים את בלאק ולכן זה צריך להיות או 7 פוטר הגנתי או הכי קרוב לזה שאפשר עם יד רכה.

אי אפשר לזרוק את צסקא כדוגמא, זה פוטו מורגנה. כשיש קו אחורי שלם ברמת NBA, כולל השחקן השישי, אפשר להשתין על הקו הקדמי. בטח כשיש בו את היינס שהוא תופעת טבע שאין שנייה לה.

עובדתית, כל הקווים הקדמיים שהתבססו רק על המיקים, הבלאקים, הוויליאמסים והבוקרים למיניהם נשארו בבית. זה לא מספיק.

הדעה שלי לא פופולרית כאן בנוגע לקו הקדמי, אז אני אוסיף לה. טאריק בלאק לא שווה 1.4 מיליון. מעבר לזה שזה לא מחיר ששופכים על סנטר נמוך ומוגבל (ואני אומר את זה עם המון אהבה לטאריק. אהבתי אותו מאוד עוד בתקופה בלייקרס), אם לא קרה משהו לחלוטין בלתי סביר והכניסו את היד מאוד עמוק לכיס, אז זה מהלך שיפגע בבנייה בשאר הקיץ כמעט בודאות. מצד שני, לא הגיוני ששחקן כמו פוייטמן למשל פנוי ונותנים לבאיירן לקחת אותו (אגב, אני עוד לא מצאתי את המקור שעליו התבססו ביורופיד).

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי Jack55 » 16 יוני 2019, 01:02

בלאק אומנם נמוך, אבל הדברים שהוא מביא למשחק מכפרים על החיסרון הזה, הוא חיה מטורפת, אתה רוצה סנטר מהטופ של אירופה? 1.3-1.6, אלה הסכומים .
סנטרים טופ 5 יעלו לך 2 מיליון ומעלה, אלה המחירים, זה שהצלחת לשים יד על סנטר כמו בלאק (משהו שלא היה מאז סופו) זה כבר אדיר, ואולי 1.4 זה קצת מוגזם (אני ציפיתי ל1.2), אבל אני לגמריי סבבה עם זה, הוא שווה את זה מבחינתי .

בנוגע לשחקן שיחליף את אובראיינט, חוץ מפליט NBA אני לא רואה הרבה אופציות בשוק של היורוליג לשחקן שהוא 7 פוטר הגנתי/יד רכה, קשה למצוא כאלה בשוק האירופאי שהם גם עם ניסיון ברמות האלה, אני באמת אשמח אם תתן לי שם אחד (מלבד פויטמן שעכשיו אדבר עליו) .

שנינו מדברים כאן הרבה על פויטמן, מבחינתי הוא הפיט המושלם ליד בלאק, גם אני לא ראיתי שום מקור מלבד יורופיד על הסיכום של בבאיירן, אז יכול להיות שזה סתם בלבול שכל .
צריך ללכת עליו חזק, אני מקווה שבמכבי ישכילו לעשות זאת, ואם לא אין הרבה אופציות לשחקן דומה (לפחות לא בשוק האירופאי) .

אני הייתי שמח אם היו סוגרים את עמדה 5 עם בלאק, לסור וסטודמאייר .
בעמדה 4 הייתי רוצה לראות את פויטמן או שחקן אחר שדומה לו באיכויות (דגש על הגובה ועל היד מחוץ לקשת) + כהן + אם קלויארו לא ממשיך איזה פורוורד התקפי שיוכל לתת דקות טובות גם ב4 מלבד עמדה 3 .
נערך לאחרונה על ידי Jack55 בתאריך 16 יוני 2019, 01:04, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי yellowaura » 16 יוני 2019, 01:04

הבעיה שאתה לא מקבל את המחירים בשוק..
עוד לפני שהמחיר של בלאק התפרסם אמרתי לך שאלו המחירים הרגילים.
סנטר מוביל וצעיר ב 1.4 מיליון זה נורמאלי.

שמציעים 10.5 מיליון להיגינס ל 3 שנים זה נורמאלי?

שלוויבקין משלמים סכום זהה זה נורמאלי ועוד לפני שהוכיח את עצמו ביורוליג?
זה מה יש...

לא הייתי מזלזל בבאיירן...אולי לא שם גדול אבל מדובר בקבוצה עם המון אוהדים, ממדינה עשירה ומועדון גדול וממותג באופן כללי.

לא אתפלא אם הם רוצים לפתוח את הכיס על ויטגמן ולשלם לו מעל מיליון דולר הגיוני שלא נעמוד בדרכם.

אגב הפתרון של ויטגמן וכספי בקו הקדמי כפתרון שיאפשר לנו לא "להיאנס" על ידי הקוים הקדמיים של הקבוצות הבכירות..לא יודע מרגיש לי רך ומוגבל.

כל קו קדמי שנעמיד יהיה על הנייר מוגבל יותר מהגדולות...סיבה פשוטה שאם יש משהו כמעט ודאי שכסף קונה זה את היתרון על הנייר.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי yellowaura » 16 יוני 2019, 01:06

אגב גם סטודמייר רך!!
תראה מה דיימון סימפסון עשה לסטודמייר לעומת מה בלאק עשה לסימפסון.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי yellowaura » 16 יוני 2019, 01:09

ויגטמן שחקן שגם לדעתי יהיה התאמה טובה...לאסור גם טוב (לא ראיתי שרשמת אותו לפני)
אבל בלאק חשוב יותר וטוב יותר.

נראה כמה כסף ישאר..
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי Jack55 » 16 יוני 2019, 01:10

yellowaura כתב:אגב גם סטודמייר רך!!
תראה מה דיימון סימפסון עשה לסטודמייר לעומת מה בלאק עשה לסימפסון.

הוא מספיק חזק ואתלטי בשביל לתת בסביבות ה10 דקות ביורוליג מול הסנטרים הכבדים (שיתאימו אליו), אני רוצה לראות אותו פה בשכר הוגן כסנטר שלישי, לדעתי זאת אופציה טובה ובעונה עמוסה אתה צריך שיהיה לך כמה שיותר גיבויים מהספסל .
את השם של לסור העלתי כבר מלפניי חודש, אני מאוד רוצה אותו פה, לדעתי זה הזמן שלו לפרוח, הוא יכול להיות היורש של טיוס והוא צעיר, זאת יכולה להיות השקעה חכמה וצריך להציע לו חוזה של שנתיים + אופציה במקרה והולכים עליו .
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי גל גל » 16 יוני 2019, 01:14

אמארה לא יהיה במכבי השנה.

ספירופולוס לא מעוניין בו
מכבי 2025
קלארק בלאט בורג
ווקר/אדווארדס,יוקו,דיבה
פאלמר/מחיילוק,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
הול,פאייה,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי yellowaura » 16 יוני 2019, 01:21

בלאק ולסור כקו סנטרים בהחלט קו יפה עם אגרסיביות ואנרגיה.
ויגטמן כפורוורד יחד עם תוספת של זר זול כמו בריימו..בהחלט אפשרי למרות שמדובר בקו לא זול בכלל.
מוותר על סטודמייר שאין סיכוי בעולם שיגיע כגבוה שלישי...באמת שזה הרבה מתחת לכבודו אחרי הקריירה המפוארת שלו.

אם מתעקשים על ישראלי הייתי מביא מישהו מאוד זול וצעיר. בשביל הליגה הישראלית מספיק בלאק אחד ובשביל אירופה כנראה היתרון היחסי שלנו יהיה עם לא נגביל עצמנו בזרים.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי yellowaura » 16 יוני 2019, 01:21

אם
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי Jack55 » 16 יוני 2019, 01:26

yellowaura כתב:בלאק ולסור כקו סנטרים בהחלט קו יפה עם אגרסיביות ואנרגיה.
ויגטמן כפורוורד יחד עם תוספת של זר זול כמו בריימו..בהחלט אפשרי למרות שמדובר בקו לא זול בכלל.
מוותר על סטודמייר שאין סיכוי בעולם שיגיע כגבוה שלישי...באמת שזה הרבה מתחת לכבודו אחרי הקריירה המפוארת שלו.

אם מתעקשים על ישראלי הייתי מביא מישהו מאוד זול וצעיר. בשביל הליגה הישראלית מספיק בלאק אחד ובשביל אירופה כנראה היתרון היחסי שלנו יהיה עם לא נגביל עצמנו בזרים.

הוא רוצה יורוליג?
זה המחיר, הוא לא באמת חושב שבגיל שלו הוא הולך לקבל מעל 10 דק' בממוצע בקבוצת יורוליג, ואם כן שיחפש את החברים שלו .
הוא האופציה היחידה מבחינתי לישראלי השישי, אם לא יסכים ב300-400K להגיע בשביל לקבל 8-10 דק' בממוצע פחות או יותר ביורוליג, גם 5 ישראלים זה בסדר (דיבה, זוסמן, אבדיה, כספי, כהן) .
אני מאוד אוהב את הרעיון של השילוב של בלאק ולסור כצמד סנטרים, אבל במקרה כזה יהיו חייבים להשלים אותם עם 4 גבוה שיכפה על חיסרון הגובה של שניהם .
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי Rampel » 16 יוני 2019, 01:31

yellowaura כתב:הבעיה שאתה לא מקבל את המחירים בשוק..
עוד לפני שהמחיר של בלאק התפרסם אמרתי לך שאלו המחירים הרגילים.
סנטר מוביל וצעיר ב 1.4 מיליון זה נורמאלי.

שמציעים 10.5 מיליון להיגינס ל 3 שנים זה נורמאלי?

שלוויבקין משלמים סכום זהה זה נורמאלי ועוד לפני שהוכיח את עצמו ביורוליג?
זה מה יש...

לא הייתי מזלזל בבאיירן...אולי לא שם גדול אבל מדובר בקבוצה עם המון אוהדים, ממדינה עשירה ומועדון גדול וממותג באופן כללי.

לא אתפלא אם הם רוצים לפתוח את הכיס על ויטגמן ולשלם לו מעל מיליון דולר הגיוני שלא נעמוד בדרכם.

אגב הפתרון של ויטגמן וכספי בקו הקדמי כפתרון שיאפשר לנו לא "להיאנס" על ידי הקוים הקדמיים של הקבוצות הבכירות..לא יודע מרגיש לי רך ומוגבל.

כל קו קדמי שנעמיד יהיה על הנייר מוגבל יותר מהגדולות...סיבה פשוטה שאם יש משהו כמעט ודאי שכסף קונה זה את היתרון על הנייר.
לא אתווכח על המחיר, כי הוא עובדתי. אני רק הבעתי את דעתי והיא תישאר כזו ואני אוסיף שכשלוברן מקבל 1.7 מיליון מפנר, זה יותר הגיוני לי מ-1.4 מיליון על בלאק. החבילה הזו מוגבלת מדי.

אם מכבי כבר בחרה להיכנס למצב הזה, היא תצטרך להתאים את עצמה, אחרת לא תהייה התקדמות משמעותית בקו הקדמי ושם זה היה הגרוש ללירה (או שלא.. בהתחשב בזה שכל המשכורת של אובראיינט הולכת לכיס של בלאק שנה הבאה). כל הקיץ שעבר, לפני שהגיח אובראיינט, רצו פה שמות של גבוהים שהם 4.5 עם ידית כמו ג'סטין המילטון, כריסטיאן ווד והיו עוד כמה. מאמין שניתקל בעוד כאלו בליגת הקיץ הקרובה.

בנוגע לזלזול בווייטמן וכספי. ווייטמן לא כזה רך כמו שעושים ממנו כמה אנשים פה בפורום ובשביל שחקן בגובה שלו הוא מתנייד טוב. הרגליים אמנם לא מהירות, אבל ה-IQ כדורסל מפצה על זה. כספי ב-NBA לפני גולדן סטייט ביסס את עצמו כ-3&D גבוה, בעונה האחרונה בגריזליס הוא סיים עם מדדי הגנה מהגבוהים בקבוצה. ספרופולוס ביקש קומבו פורוורד גבוה. אם הוא יהיה ישראלי ועוד יהיה מימון חלקי של השכר שלו מהצד, אז זה בכלל בונוס. נקווה שהפציעות האחרונות הפחידו את קבוצות ה-NBA.

השורה התחתונה שלי היא שכולם כל הזמן מדברים על רכז וסנטר. אז אם ברכז מוביל כדור גבוה והגנתי יכול להספיק ליד ווילבקין (אגב, רק בצהבת רכז של 1.85 הוא גמד, אבל קו קדמי של 2 מטר ובמבה הוא לגיטימי), בלאק לבדו לא מספיק טוב כסנטר ונדרש להשלים גם אותו. למעט צסקא, לא הייתה קבוצה אחת בהצלבה השנה שהופיעה ללא שחקן אחד של 10'6 לפחות.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי yellowaura » 16 יוני 2019, 01:32

חייב לומר שכמעט כל הליגות באירופה יש מגבלה מסויימת של זרים.

בליגה הטורקית והיוונית לדעתי מותר 5-6 זרים בסגל במשחק מקסימום וגם בספרדית יש הגבלה על אמריקאים..

הקבוצות מתייחסות לנושא.

אני חושב שהשנה צריך ללכת עד הסוף ולקחת 8-9 שחקנים זרים.
ישראלים רק זוסמן, אבדיה ודיברתלומאו.

נחסוך כסף על מיסוי וניקח שחקנים רק על פי איכות ויחס כלכלי.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי Rampel » 16 יוני 2019, 01:37

yellowaura כתב:חייב לומר שכמעט כל הליגות באירופה יש מגבלה מסויימת של זרים.

בליגה הטורקית והיוונית לדעתי מותר 5-6 זרים בסגל במשחק מקסימום וגם בספרדית יש הגבלה על אמריקאים..

הקבוצות מתייחסות לנושא.

זה לא 5-6. זה 6 בדיוק וזה משמעותי. עוד יותר משמעותי גם שלא אומרים להם איך לחלק את הדקות ואיזה דרכון צריך להיות לאחד השחקנים על הפרקט. 3 ישראלים, משמע 8 שחקנים בטופס משחק. אני מבין שאתה חושב שרגב פנאן עושה עבודה נהדרת כמאמן כושר..

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי Jack55 » 16 יוני 2019, 01:39

yellowaura כתב:חייב לומר שכמעט כל הליגות באירופה יש מגבלה מסויימת של זרים.

הקבוצות מתייחסות לנושא.

כהן כבר בתכנונים לעונה הבאה והודעה רשמית על ההישארות שלו תצא בימים הקרובים, צריך לבנות את הסגל ולחשוב על העונה הבאה איתו, זה המצב הנתון .
אז זה כבר 4 ישראלים + כספי שינסו ללכת עליו חזק מאוד, ואיתו זה יהיה 5 .
מלבד זה 8 זרים זה חובה מבחינתי, אם השנה היו 8 זרים, למה שבעונה עמוסה יותר לא יהיו גם 8 זרים?
זה 13 שחקנים, ואם ימצאו עוד ישראלי שישי מתאים, זה יכול להיות רק בונוס לסגל .
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי yellowaura » 16 יוני 2019, 01:58

אני בעצם אומר דבר כזה...
לא מעניין אותי כקליפת השום הליגה הישראלית בדיוק כמו אולימפיאקוס.

מבחינתי 5 זרים ברמה גבוהה שאף קבוצה בליגה לא יכולה להביא אפילו אחד.
עוד 3 ישראלים בכירים שוב שאין כאלו בארץ.

ועוד 3-4 שחקני נוער.

מספיק בשביל פיינל פור בארץ...

לעומת זאת באירופה סגל רחב עם מחליפים שהם זרים זולים יותר ואיכותיים יותר ביחס למקביליהם הישראלים..

גבוהים- בלאק, לאסור, ויגטמן, בריימו
גארדים- זוסמן, קיין,ווליבקין, אבדיה
פוינט גארדים- וונמייקר, וולטרס, דיברתלומאו

8 זרים.

שיש לך כל כך הרבה מחליפים שאתה מייעד כזרים אין לך אופציה לדפוק חשבון אם מישהו זר או לא.
העובדה שאין ישראלים מספיק טובים ובגלל שרוצים יתרון בליגה מנסים להביא מתאזרחים יקרים יותר כמו טיוס, סטודמאייר, האוול שיכול להיות זרים שיותר מתאימים וזולים יותר.

אני מציע להתעלם מהצורך של הליגה הישראלית הפעם כמעט לגמרי לחלוטין.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי Rampel » 16 יוני 2019, 02:06

yellowaura כתב:אני בעצם אומר דבר כזה...
לא מעניין אותי כקליפת השום הליגה הישראלית בדיוק כמו אולימפיאקוס.

מבחינתי 5 זרים ברמה גבוהה שאף קבוצה בליגה לא יכולה להביא אפילו אחד.
עוד 3 ישראלים בכירים שוב שאין כאלו בארץ.

ועוד 3-4 שחקני נוער.

מספיק בשביל פיינל פור בארץ...

לעומת זאת באירופה סגל רחב עם מחליפים שהם זרים זולים יותר ואיכותיים יותר ביחס למקביליהם הישראלים..

גבוהים- בלאק, לאסור, ויגטמן, בריימו
גארדים- זוסמן, קיין,ווליבקין, אבדיה
פוינט גארדים- וונמייקר, וולטרס, דיברתלומאו

8 זרים.

שיש לך כל כך הרבה מחליפים שאתה מייעד כזרים אין לך אופציה לדפוק חשבון אם מישהו זר או לא.
העובדה שאין ישראלים מספיק טובים ובגלל שרוצים יתרון בליגה מנסים להביא מתאזרחים יקרים יותר כמו טיוס, סטודמאייר, האוול שיכול להיות זרים שיותר מתאימים וזולים יותר.

אני מציע להתעלם מהצורך של הליגה הישראלית הפעם כמעט לגמרי לחלוטין.
א. סגל של 11 שחקנים ליורוליג זה סגל מאוד קצר. אין לך מנוס מעוד מקומיים ורצוי שהם יהיו ראויים למקום שלהם.

ב. זה נחמד והכל, אבל זה השקר הכי גדול בפורום. לא לנו ולא למכבי אין באמת את הרצון לוותר על הליגה. לא משנה מה משדרים, הפסד תואר מקומי הוא בבחינת ביזיון וכולם רוצים להצליח בכל מסגרת שמשתתפים בה. אני חושב שאלו שאריות אדי המכביזם היחידים שנותרו וזה חיובי.
המהלך הנכון הוא כמובן לפרוש מהליגה לחלוטין עד שהיא תהייה ספורטיבית או לפחות תתיישר באיזשהו מובן עם החוקים באירופה. אי אפשר גם לחייב ישראלים על הפרקט וגם להגביל את מספר הזרים שרשומים למשחק מעבר למה שקורה בשאר הליגות באירופה. אבל זה לא רלוונטי, כי זה לא הולך לקרות. להנהלה יש גם סנטימנטים להשתתפות בזירה המקומית.. כל תירוצי הזהות שעוד מדברים לחלק אינטגרלי מהקהל לצערי.

סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי yellowaura » 16 יוני 2019, 07:51

תביא עוד זר תגיע לסגל של 12.
הפואנטה תביא את מי שצריך בשביל לייצר יתרון.זוסמן+אבדיה+ נצחונות מספיק לזהות. ותרו על מתאזרחים.

אגב מבחינתי הליגה כן דורשת משהו נכון.
שוב כמעט לכל הליגות בעולם יש הגבלות זרים.
לבקש ישראלי אחד על הפרקט זה יחסית לגיטימי. בכל זאת ליגה ישראלית.

אני רק אומר שמבחינת רוב אוהדי מכבי שנים ברגע שהיורוליג נגמר מתחילה עונת המלאפפונים..כן מאוד נחמד לזכות בליגה ואישית לא הייתי יוצא מהליגה הישראלית אבל לא משנה מה שיש לך 5 זרים שהזר הזול ביותר יותר יקר מכל זר בליגה ושיש לך 3 ישראלים מהטובים בליגה אין שום סיבה שאם עוד 3 שחקני נוער לא תהיה פייבוריט כל שנה.

מכבי מבחינתי צריכה לפתח בליגה הישראלית שחקנים כמו אבדיה, זוסמן ושחקני נוער פוטנציאליים אחרים. אולי אפילו להביא לעמדות הזרים ה 9 ו 10 שחקנים זרים מאוד צעירים וכשרוניים לחוזים ארוכים ולפתח אותם בליגה הישראלית.

שחקן כמו אבדיה צריך לשחק לפחות 25 דק כל משחק בליגה
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי er79 » 16 יוני 2019, 09:05

yellowaura כתב:השנה ברצלונה משקיעה סכומים אדירים.
אם השמות שהיא מביאה היא הופכת למועמדת כמעט וודאית להיות בטופ 8 (כולל חוזה של 10.5 מיליון דולר להיגינס ל 3 שנים לפי שמועות).

מכבי חייבת להשתדרג השנה משמעותית כדי להתחרות...השנה תהיה אפילו יותר קשה

הקבוצות החזקות מלבד צסקא שתיחלש יתחזקו השנה.

אתה באמת דואג לצסקא? :laugh1
יש להם כסף כמו זבל. הם לא ייחלשו. על כל כוכב שעוזב יביאו כוכב לא פחות גדול.
er79

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים