ת'רד המלפפונים V5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד המלפפונים V5- מחפשים רכז - ג'רמי לין הוצע למכבי

הודעהעל ידי cifkcv » 03 אוגוסט 2019, 14:21

אחדשיודע כתב:
toja27 כתב:אני חושש שאין הרבה מנהלי משחק טובים מעמדות 2-3 שהם לא מנייה חמה וכבר חתומים בקבוצות אחרות.
אני חושב שהכוונה שלך היא מישהו כמו איידסון בעונה ההיא של מכבי, וכאלו לצערי אין הרבה.

אז אני מכיר קצת את השוק, ויודע שיש כאלו. אף אחד לא עונה באופן מושלם לצרכים, אבל כשמסתכלים על כל השחקנים החופשיים - אני חושב שהשחקנים הפנויים בעמדה 2/3 יכולים לתת לא פחות מאלו שפנויים מעמדת הרכז (להוציא אולי 1-2 שחקנים). בעיניי מספיק שיהיה מישהו שיידע להוביל התקפות וליצור מהלכים מעמדה 2/3. לאו דווקא שיהיה השחקן הכי קבוצתי שיש, כמו שהיה אידסון.

על הנייר השוק של עמדות 2-3 מכיל שחקנים יותר איכותיים מרכזים 'קלאסיים'. למרות שגראנט אם אפשר להביא הוא אחלה אופצייה ואני אישית מאוד בעד דילייני מהרבה סיבות.
את מי למשל אתה היית מביא?
נערך לאחרונה על ידי cifkcv בתאריך 03 אוגוסט 2019, 14:22, נערך פעם אחת בסך הכל.
cifkcv

הודעהעל ידי toja27 » 03 אוגוסט 2019, 14:21

אחדשיודע כתב:
toja27 כתב:אני חושש שאין הרבה מנהלי משחק טובים מעמדות 2-3 שהם לא מנייה חמה וכבר חתומים בקבוצות אחרות.
אני חושב שהכוונה שלך היא מישהו כמו איידסון בעונה ההיא של מכבי, וכאלו לצערי אין הרבה.

אז אני מכיר קצת את השוק, ויודע שיש כאלו. אף אחד לא עונה באופן מושלם לצרכים, אבל כשמסתכלים על כל השחקנים החופשיים - אני חושב שהשחקנים הפנויים בעמדה 2/3 יכולים לתת לא פחות מאלו שפנויים מעמדת הרכז (להוציא אולי 1-2 שחקנים). בעיניי מספיק שיהיה מישהו שיידע להוביל התקפות וליצור מהלכים מעמדה 2/3. לאו דווקא שיהיה השחקן הכי קבוצתי שיש, כמו שהיה אידסון.

תרגיש חופשי לשתף בשמות :)
מעלים כאן את אותם שמות בתקופה האחרונה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי תומר ט » 03 אוגוסט 2019, 14:22

https://twitter.com/Mr_MakeItLukEZ/stat ... 76448?s=19

דאריוס אדאמס כותב בטוויטר שהוא חושב שכל האופציות באירופה כבר סגורות. מה שאומר שכנראה מכבי לא דיברה איתו...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
תומר ט

הודעהעל ידי אחדשיודע » 03 אוגוסט 2019, 14:23

toja27 כתב:
אחדשיודע כתב:

תרגיש חופשי לשתף בשמות :)
מעלים כאן את אותם שמות בתקופה האחרונה.

מעלה את השמות בת'רד של ה-NBA. תציץ.
אני אעלה גם רשימה מעודכנת בשבילך.
אחדשיודע

הודעהעל ידי אחדשיודע » 03 אוגוסט 2019, 14:25

cifkcv כתב:
אחדשיודע כתב:

על הנייר השוק של עמדות 2-3 מכיל שחקנים יותר איכותיים מרכזים 'קלאסיים'. למרות שגראנט אם אפשר להביא הוא אחלה אופצייה ואני אישית מאוד בעד דילייני מהרבה סיבות.
את מי למשל אתה היית מביא?

אף אחד בעמדה 2/3 הוא לא רכז קלאסי, אני גם לא רוצה "רכז קלאסי". כמו שאמרתי, אני רוצה מישהו שיידע להוביל כדור וליצור מהלכים.
אחדשיודע

הודעהעל ידי ShiriV » 03 אוגוסט 2019, 14:29

jol9 כתב:אני כן חושב שיש מקום למנהל משחק גם היום. אבל בגלל שמכבי די מיסמסה את כל העניין, אז יכול להיות באמת שהאלטרנטיבה שאחדש למשל מדבר עליה - להביא את השחקן הכי טוב שאפשר גם אם הוא 2-3, היא הטובה ביותר.
במצב הזה ווילבקין יזוז ל-1, וולטרס יחליף אותו וג'ונדי ייתן גב במידת הצורך.

הנקודה היא שמכבי צריכה שחקן משמעותי לקו האחורי, שיוכל לשחק לצד ווילבקין, אם זה כמנהל משחק, או כאוף בול כשסקוטי הוא הרכז

סקוטי לא רכז והוא בטח שלא יכול להיות רכז כ"ברירת מחדל" ליד 2-3 איכותי ככל שיהיה. איך אפשר בכלל להרהר באופציה כזאת אחרי העונה האחרונה שבה ראו בבירור שחייבים רכז ומוביל כדור אמיתי ואיכותי שיוריד את לחץ ניהול המשחק מסקוטי?
אי אפשר להפיל את כל מלאכת ניהול המשחק על וולטרס מהספסל. ג'ונדי? יכול לתת גב רק בליגה וזה לא מספיק.
לדעתי חייבים לנסות בכל הכוח שנותר להביא רכז שיודע לנהל התקפות ברמה גבוהה. חבל שהשוק התרוקן ומכבי שוב ירתה לעצמה ברגל כמו תמיד..
מחליקה על מדבקה
סמל אישי של המשתמש
ShiriV

הודעהעל ידי Jack55 » 03 אוגוסט 2019, 14:46

סקוטי צריך לידו מנהל משחק/שחקן שמתאים לשחק לידו בשביל שייתן לו את הביטחון והאפשרות לייצר נקודות ברמה הכי גבוהה כמו שהוא רוצה ואוהב.
זה יכול להיות שחקן בעמדה 2/3 וזה יכול להיות גם רכז (אני אישית מעדיף רכז).
מה שהכי חשוב בעיניי זה שווילבקין לא יהיה השחקן היחידי בחמישייה שיעלה בה שיצטרך לנהל את המשחק ולארגן את ההתקפות, הוא צריך לידו מישהו (לא משנה באיזה עמדה) שהאחריות העיקרית הזאת תהייה עליו ושסקוטי יתמקד בלשים את הכדור בטבעת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי אחדשיודע » 03 אוגוסט 2019, 14:49

ShiriV כתב:
jol9 כתב:אני כן חושב שיש מקום למנהל משחק גם היום. אבל בגלל שמכבי די מיסמסה את כל העניין, אז יכול להיות באמת שהאלטרנטיבה שאחדש למשל מדבר עליה - להביא את השחקן הכי טוב שאפשר גם אם הוא 2-3, היא הטובה ביותר.

הנקודה היא שמכבי צריכה שחקן משמעותי לקו האחורי, שיוכל לשחק לצד ווילבקין, אם זה כמנהל משחק, או כאוף בול כשסקוטי הוא הרכז

סקוטי לא רכז והוא בטח שלא יכול להיות רכז כ"ברירת מחדל" ליד 2-3 איכותי ככל שיהיה. איך אפשר בכלל להרהר באופציה כזאת אחרי העונה האחרונה שבה ראו בבירור שחייבים רכז ומוביל כדור אמיתי ואיכותי שיוריד את לחץ ניהול המשחק מסקוטי?
אי אפשר להפיל את כל מלאכת ניהול המשחק על וולטרס מהספסל. ג'ונדי? יכול לתת גב רק בליגה וזה לא מספיק.
לדעתי חייבים לנסות בכל הכוח שנותר להביא רכז שיודע לנהל התקפות ברמה גבוהה. חבל שהשוק התרוקן ומכבי שוב ירתה לעצמה ברגל כמו תמיד..

הבעיה שלך שאת מסתכלת רק על צד אחד של המטבע.
להתקבע על המילה "רכז" כאילו זה מהות כל העניין, זה חסר כל היגיון. יש עוד דברים שצריכים להסתכל עליהם. אם מתסכלים על ווילבקין לצורך העניין, אז מעבר לניהול משחק בעייתי, גם להגנה שלו (בטח אם רוצים לשים אותו בעמדה 2) צריך להתייחס. אם את מביאה "רכז" וכביכול פוטרת את ווילבקין מניהול המשחק, מה באשר להגנה? מי ישמור בעמדה 2 (או באופן כללי בעמדות הגארד)? ואם הרכז שתביאי, הוא סקורר (אדאמס ודילייני למשל הם כאלה), אז למה זה שונה בהכרח משחקן שתביאי בעמדה 2/3 שיודע להוביל כדור ולנהל משחק? זה לא. לא מבין את הקיבעון על העמדה. כאילו אנחנו לא בשנת 2019. השאלה שצריכה להישאל היא מה כל שחקן מביא איתו. להסתכל על הפלוסים והמינוסים של כל אחד.
אחדשיודע

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 אוגוסט 2019, 15:10

אחדשיודע כתב:
ShiriV כתב:

הבעיה שלך שאת מסתכלת רק על צד אחד של המטבע.
להתקבע על המילה "רכז" כאילו זה מהות כל העניין, זה חסר כל היגיון. יש עוד דברים שצריכים להסתכל עליהם. אם מתסכלים על ווילבקין לצורך העניין, אז מעבר לניהול משחק בעייתי, גם להגנה שלו (בטח אם רוצים לשים אותו בעמדה 2) צריך להתייחס. אם את מביאה "רכז" וכביכול פוטרת את ווילבקין מניהול המשחק, מה באשר להגנה? מי ישמור בעמדה 2 (או באופן כללי בעמדות הגארד)? ואם הרכז שתביאי, הוא סקורר (אדאמס ודילייני למשל הם כאלה), אז למה זה שונה בהכרח משחקן שתביאי בעמדה 2/3 שיודע להוביל כדור ולנהל משחק? זה לא. לא מבין את הקיבעון על העמדה. כאילו אנחנו לא בשנת 2019. השאלה שצריכה להישאל היא מה כל שחקן מביא איתו. להסתכל על הפלוסים והמינוסים של כל אחד.

100%
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי SirCharles » 03 אוגוסט 2019, 15:12

מכבי חייבת פלור מנג'ר שינהל את ההתקפות. זה לא חייב להיות מישהו וירטואוז עם מסירות עין עקומה סטייל שאראס/תאודושיץ אבל כן מישהו שיודע לעשות את המהלך הפשוט ולתת את האקסטרא פס כדי להזיז את ההתקפה. במובן הזה אניס יכל להיות מצוין (אם היה כשיר).
בעונה שעברה עם סקוטי ראינו שהוא לא יודע מתי לתת את המסירות; בפיקנרול הוא פעם אחר פעם היה מפספס את הרגע הנכון למסור ואז קורא לחסימה נוספת (כי אין לו באמת צעד ראשון מהיר והוא מתקשה לעבור שומרים טובים בכדרור) ומבזבז את השעון וגם ככה רוב הזמן היה מסיים בעצמו בין עם בעליה לשלשה או בזריקה מקרוב. הוא לא טוב בחדירה והוצאה, הוא מתקשה תחת לחץ והוא גרוע במתפרצות (חוץ משלשה במעבר הוא לא באמת יודע להריץ מתפרצת ואפילו לא תמיד באיזה מסלול לרוץ ותוקע את ההתקפה). יש לו מדי פעם מסירות נאות של זיהוי הזדמנות כי למרות הכל הוא כן שחקן התקפה מוכשר (בוידאו של בלאק יש כמה דוגמאות טובות) אבל רכז שמניע התקפה ומזין את החברים (להזכירכם יש עוד 4 שחקנים על הפארקט שצריכים להשתתף בחגיגה) הוא לא בשום מצב שהוא.

אפרופו הדיון על רכזים סקוררים שהם גם מוסרים עילאיים כמו שאראס/תאודושיץ או רכזים אחרים שהם פס פירסט (יוביץ' או אוחיון למשל) - הרכז המושלם להרכב הנוכחי הוא תואם אריאל מקדונלד. הוא לא היה מוסר גדול ולא סקורר גדול אבל הוא תמיד עשה את המהלך הנכון בזמן הנכון, שלט בקצב באופן מושלם והיה קילר בהגנה.
SirCharles

הודעהעל ידי SirCharles » 03 אוגוסט 2019, 15:18

לגבי הדיון האם להסתפק ברכז שמסדר את החברים גם אם לא יהיה מוכשר במיוחד מול סווינגמן מוכשר כסלדן ושסקוטי ירכז, אני עדיין בעד האופציה הראשונה. על ווילבקין כרכז כבר דיברתי מספיק, אבל סלדן הוא בראש ובראשונה סקורר. הוא מסוגל להוביל כדור וליצור מדי פעם לאחרים אבל לא הייתי בונה עליו לאורך זמן. גם לנסות להקדים את המאוחר ולתת לאבדיה לרכז יהיה מוקדם מדי כי אין לו עדיין את שיעור הקומה לנהל התקפה ברמת הבוגרים. במקומו הייתי מתרכז בתנועה נכונה וחיתוכים בהתקפה, שיפור הקליעה והשקעה בהגנה.
SirCharles

הודעהעל ידי cifkcv » 03 אוגוסט 2019, 15:23

SirCharles כתב:מכבי חייבת פלור מנג'ר שינהל את ההתקפות. זה לא חייב להיות מישהו וירטואוז עם מסירות עין עקומה סטייל שאראס/תאודושיץ אבל כן מישהו שיודע לעשות את המהלך הפשוט ולתת את האקסטרא פס כדי להזיז את ההתקפה. במובן הזה אניס יכל להיות מצוין (אם היה כשיר).
בעונה שעברה עם סקוטי ראינו שהוא לא יודע מתי לתת את המסירות; בפיקנרול הוא פעם אחר פעם היה מפספס את הרגע הנכון למסור ואז קורא לחסימה נוספת (כי אין לו באמת צעד ראשון מהיר והוא מתקשה לעבור שומרים טובים בכדרור) ומבזבז את השעון וגם ככה רוב הזמן היה מסיים בעצמו בין עם בעליה לשלשה או בזריקה מקרוב. הוא לא טוב בחדירה והוצאה, הוא מתקשה תחת לחץ והוא גרוע במתפרצות (חוץ משלשה במעבר הוא לא באמת יודע להריץ מתפרצת ואפילו לא תמיד באיזה מסלול לרוץ ותוקע את ההתקפה). יש לו מדי פעם מסירות נאות של זיהוי הזדמנות כי למרות הכל הוא כן שחקן התקפה מוכשר (בוידאו של בלאק יש כמה דוגמאות טובות) אבל רכז שמניע התקפה ומזין את החברים (להזכירכם יש עוד 4 שחקנים על הפארקט שצריכים להשתתף בחגיגה) הוא לא בשום מצב שהוא.

אפרופו הדיון על רכזים סקוררים שהם גם מוסרים עילאיים כמו שאראס/תאודושיץ או רכזים אחרים שהם פס פירסט (יוביץ' או אוחיון למשל) - הרכז המושלם להרכב הנוכחי הוא תואם אריאל מקדונלד. הוא לא היה מוסר גדול ולא סקורר גדול אבל הוא תמיד עשה את המהלך הנכון בזמן הנכון, שלט בקצב באופן מושלם והיה קילר בהגנה.

אניס באמת היה יכול להתאים כי יש לו את התכונה של 'לחיות את המשחק' והוא שחקן מאוד לא אנוכי שיתן את המסירה הנכונה גם אם היא לא זאת שתוביל לאסיסט(הרבה שחקנים מחפשים בכוח את המסירה שהיא אסיסט במקום לתת למשחק לזרום). אבל אחרי הפציעה שלו לא הייתי נוגע בו כרכז ראשון וטוב שעשו כך.
לגבי האופציות האחרות בעמדה 1: גראנט מתאים מאוד - ואם יעשה שדרוג קל בקליעה מחוץ לקשת יכול להיות רכז מוביל באירופה. דילייני ואדאמס הם חיות משחק, שולטים בקצב המשחק ומריצים טוב מתפרצות. כן הם יותר סקוררים אבל הם כבר הוכיחו את עצמם באירופה ולכן הם גבוה מאוד ברשימה אצלי. לין.. כנראה לא יגיע לפה(סורי אורי).
לגבי שחקן בעמדה 2-3, להביא את סלדן בחוזה לשנתיים יכול להיות גניבה אבל לא הייתי הולך למהלך כזה אלא אם יש הזמדנות להביא שחקן בלבל גבוה ולשנתיים לפחות, אחרת זה לא שווה עוד עונה של סקוטי כרכז.
cifkcv

הודעהעל ידי אחדשיודע » 03 אוגוסט 2019, 15:30

אגב, הכי חכם היה אם הגאונים במכבי היו מביאים גם שחקן ל-1 וגם שחקן ל-2/3 (עם התכונות הנדרשות), ונפטרים משחקן משלים פחות הכרחי. הבעיה שכנראה ביזבזו את כל הכסף (על המשלימים), והפדרמנים לא מואילים להכניס את ידם לכיס, כך שאין מספיק מזומנים בשביל מהלך כזה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 03 אוגוסט 2019, 15:54

אחדשיודע כתב:אגב, הכי חכם היה אם הגאונים במכבי היו מביאים גם שחקן ל-1 וגם שחקן ל-2/3 (עם התכונות הנדרשות), ונפטרים משחקן משלים פחות הכרחי. הבעיה שכנראה ביזבזו את כל הכסף (על המשלימים), והפדרמנים לא מואילים להכניס את ידם לכיס, כך שאין מספיק מזומנים בשביל מהלך כזה.

לדעתי, מכבי בכוונה לא החתימה 2-3 דומיננטי כדי להשאיר יותר דקות לאבדיה וזוסמן
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 03 אוגוסט 2019, 15:56

felix_r כתב:
אחדשיודע כתב:אגב, הכי חכם היה אם הגאונים במכבי היו מביאים גם שחקן ל-1 וגם שחקן ל-2/3 (עם התכונות הנדרשות), ונפטרים משחקן משלים פחות הכרחי. הבעיה שכנראה ביזבזו את כל הכסף (על המשלימים), והפדרמנים לא מואילים להכניס את ידם לכיס, כך שאין מספיק מזומנים בשביל מהלך כזה.

כן, ע"ע בנדר. ובכל מקרה, אם היית מפנה זר משלים אחד, עדיין הם יכלו לקבל דקות משמעותיות (בטח בליגה).
אחדשיודע

הודעהעל ידי תומר ט » 03 אוגוסט 2019, 15:59

לא יודע עד כמה הוא אמין, אבל לפי הציוץ הזה:

https://twitter.com/Eduardo29713561/sta ... 1726935040

After deciding not to signs Tyler Ennis, Maccabi Tel Aviv is still looking for a PG, i was told that Briante Weber who left Olympiacos last season and NBA free agent Jerryd Bayless who played for Minnesota last season are candidates.
תומר ט

הודעהעל ידי אחדשיודע » 03 אוגוסט 2019, 16:09

טרול. די בטוח שזה אותו ישראלי שהתחזה לפני כן לצייצן סרבי בטוויטר.
אחדשיודע

הודעהעל ידי SirCharles » 03 אוגוסט 2019, 16:20

תומר ט כתב:לא יודע עד כמה הוא אמין, אבל לפי הציוץ הזה:

https://twitter.com/Eduardo29713561/sta ... 1726935040

After deciding not to signs Tyler Ennis, Maccabi Tel Aviv is still looking for a PG, i was told that Briante Weber who left Olympiacos last season and NBA free agent Jerryd Bayless who played for Minnesota last season are candidates.

בריאנטה וובר יכול להיות אופציה מעניינת. רכז לא גבוה וצנום (1.88 מ' 77 ק"ג) אבל מגן קשוח, מאוד זריז ואתלטי (ניתור של 45 אינטש) ויודע להשיג נקודות באחוזים נאים למרות שהוא לא קלעי מי יודע מה. הבעיה שהוא מאבד יותר מדי ולא מנהל משחק גדול. ב8 המשחקים שלו ביורוליג בסיום העונה החולפת באולימפיאקוס הוא נתן תרומה נאה - 11.6 נק' (54% ל2 46% ל3 77% מהקו) 4.6 כ"ח 2.6 אס' וחטיפה ב-24 דקות בממוצע - אבל הקבוצה סיימה אותם במאזן 3-5 שלילי (כשהנצחונות באו מול בודוצנוסט, באיירן ודרושפקה החלשות) כשהוא מאבד 2.8 כדורים (יחס אס'/איב' שלילי) ונחסם 1.3 פעמים למשחק.
SirCharles

הודעהעל ידי Jack55 » 03 אוגוסט 2019, 16:22

אחדשיודע כתב:
felix_r כתב:

כן, ע"ע בנדר. ובכל מקרה, אם היית מפנה זר משלים אחד, עדיין הם יכלו לקבל דקות משמעותיות (בטח בליגה).

אתה מאמין שזוסמן יכול להפוך בעונה הקרובה לשחקן מחליף טוב ביורוליג?
בוא נגיד משהו כמו 15-20 דק' למשחק של הגנה ברמה גבוהה ו7-9 נק' בממוצע.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי אחדשיודע » 03 אוגוסט 2019, 16:27

Jack55 כתב:
אחדשיודע כתב:
felix_r כתב:

אתה מאמין שזוסמן יכול להפוך בעונה הקרובה לשחקן מחליף לגיטימי ביורוליג?

לא יודע, תלוי מה הציפיות והדרישות ממנו. אני תמיד חשבתי שעדיף לו ולנו, שייצא לעונת השאלה בקבוצה קטנה, כדי שיוכל לעבוד על הכדרור וניהול המשחק שלו, ובאופן כללי לקחת על עצמו יותר. אני לא רואה אותו מתקדם במכבי בצורה משמעותית באספקטים הללו, וזה חבל. אני מקווה שיוכל להיות יציב ועקבי יותר בכל הקשור לקליעה שלו ולהגנה (שזה כשלעצמו יכול להיות נחמד בשביל שחקן משלים), אבל לצערי אני לא רואה הרבה יותר מזה כרגע.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 03 אוגוסט 2019, 16:30, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אחדשיודע

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־20 אורחים