תראה, בלאט לא חייב לך או לי שום דבר. הוא לא חייב להחליט מהר, ובטח לא תוך שעות או דקות. הפשלה היתה של פדרמן, וזאת היתה פאשלה מתוכננת ומערכתית, כי מייד אחרי הראיון בישראל היום,
רצו כל מיני מקורבים לוואלה, לוואן ולספורט5, ונתנו שם ראיונות עוד יותר פוגעניים.
זה מפתיע שבלאט חושב האם כדאי לו להמשיך ולוקח את הזמן? אתה לא היית עושה את זה, אם במקום העבודה שלך, היו נותנים לך תחושה שאתה לא עושה עבודה טובה?
הוא חייב להחליט תוך מספר שעות, אף אחד לא ייתן לו לנסוע לנבחרת רוסיה(לאור מה שקרה לאחרונה), בלי לחתום לפני כן, אם הוא נוסע(ולא משנה אם הוא חותם בסופו של דבר בצסק"א או לא), אף אחד לא ייחכה לו, יש גבול.
נכון, הוא לא לקח אליפות אירופה עם מכבי עדיין, אבל הוא בהחלט כבר עכשיו, אחד המאמנים המוצלחים ביותר שהיה לקבוצה ב-20 השנים האחרונות.
תחליף יש לכל אחד, גם לקובי ברייאנט, גם למייקל ג'ורדן, גם לסטיב ג'ובס. השאלה היא איך ייראו הארגונים/קבוצות שהם השאירו מאחוריהם, לאחר לכתם.
אני חושב, שאם בלאט יילך, זה יפגע במכבי גם בטווח הקצר וגם בארוך. כמו שראינו מה שקרה לאחר עזיבתו הראשונה של פיני.
אין ספק שהוא אחד המאמנים שהשאירו חותמת במכבי, אבל הוא לא המאמן הכי מוצלח ואהוב שהיה לנו כאן, התגברנו על העזיבה של פיני(פחות או יותר), אז בטח גם מהעזיבה של דוויד.
לגבי הסעיפים והאופציות - הוא יכול לדרוש מה שבא לו, ומנהלים על זה מו"מ. פשוט אחרי התקרית, כדאי שהצד הפוגע יתפשר קצת לטובת הצד הנפגע.
בטח שהו יכול לדרוש מה "שבא לו", זה לא סיבה לתת לו כל מה "שבא לו", להתפשר תמיד אפשר.
לבסוף, בלאט לא דפק שום נבחרת. היתה ממנו דרישה לא הגיונית, לעבור קורס הסמכה בו הוא עצמו מרצה בכיר... זה כמו לבקש מפרופסור למתמטיקה באוניברסיטה, לעשות שוב
את חדו"א ב' וגם להיבחן בקורס ולהגיש תרגילים...
כאשר בלאט מונה לנבחרת הוא ידע טוב מאוד(והסכים לכך מראש), שעליו לעבור את הקורס המצחיק הזה, הוא הסכים לדרישה המצחיקה הזו, מצחיקה ככל שתהיה(והיא מצחיקה), אבל הוא הסכים לזה.
בשורה תחתונה הוא השיאר את הנבחרת בדקה ה90 ללא מאמן, זו עובדה.
אני גם חושב שעיקר המחלוקת היתה בעובדה שהדרישה היתה מיידית ולא מתפשרת, כשכל בר דעת מבין, שהיה אפשר להתגמש ולתת לדייויד להשלים את התעודה בזמנו החופשי (מה שאם
אינני טועה, הוא גם עשה לבסוף).
אני חושב שהיו שם כמה גורמים, וזה לא שחור ולבן. אבל שוב, בדקה ה90 הנבחרת נשארה ללא מאמן. אתה הבנת את זה? (כי זה מה שחשוב).