ת'רד מגפת הקורונה V2 - ההגבלות חוזרות

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד מגפת הקורונה V2

הודעהעל ידי Shay_uzan » 16 אפריל 2020, 20:26

ישראל היא הייתה אחת המדינות הראשונות שידעו על המחלה והחומרה שלה יחד עם נאטו, ארצות הברית וכמובן סין. למעשה ישראל ידעה על זה לפני כל מדינות המזרח ובניהן דרום קוראיה, זוכרים שאמרתי לכם שלישראל היה חודש מוכנות יותר מדרום קוריאה שהמוכנות הצילה אותה? אז זה פחות בכיוון של חודש אלא יותר של חודשים!
(המידע התקבל כנראה על ידי המודיעין האמריקאי)

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי MTA2311 » 16 אפריל 2020, 20:53

תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 16 אפריל 2020, 20:57

דיברתי עם חבר במיאמי. הוא אומר שהשלטונות שם לוקחים כדוגמא את דרום קוריאה ואת ישראל :laugh2
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Shay_uzan » 16 אפריל 2020, 23:42

דרך אגב נתניהו גם מתגאה במחקרים שאומרים שמערכת הבריאות היא מהטופ 11 בבלומברג ו4 במדד האושר של הOECD.
אם נכנסים למחקרים רואים שאותם מדדים לא מדברים על מערכת הבריאות אלא על רווחת התושבים או בריאות התושבים, נשמע דומה? אז זה ממש לא, חוזק של מערכת בריאות נקבע לפי היכולת של מערכת הבריאות נקבע על פי היכולות של מערכת הבריאות וגודלה (מספר מיטות אישפוז לנפש, רופאים לנפש, מכונות הנשמה לנפש וכו'), יש מדדים של כל אחד מהם (כי מערכת הבריאות היא אחת מהפרמטרים החשובים לקביעת מעמדה של מדינה) וישראל מדורגת במקומות נמוכים בהם, אפילו מאוד ביחס למערב, בריאות הציבור מדבר על גישה למים נקיים, אחןז מעשנים, אורך חיים ואפילו מה הציבור עצמו חושב על הבריאות שלו עצמו (אתה מגדיר את עצמך בריא?), אומנם אורך חיים זה גם אחד מהפרמטרים החשובים שיש בקביעת דירוג המדינה אבל כל שאר הפרמטרים לא אומרים כלום על מערכות הבריאות, אלא יותר על אורך החיים של האוכלוסיה.
זה יכול לספר על כמה הציבור בריא אבל לא על מערכת הבריאות, יש למערכת בריאות השפעה אבל מעוטה.
לנתניהו יש חיבה לקחת "מחקרים" מזוייפים או לא רשמיים או לשנות את הכותרות של מחקרים ואפילו פעם אחת אפילו עובדי המשרד שלו פרסמו מחקרים מזוייפים (לדוגמה המעבר של הביטוי של גולדה על הIQ של ברק למחקר גנטי על נתניהו קודם על ידי המזכירה שלו) ויש לי מלא דוגמאות על כאלה והסיבה היא פשוטה, לרוב אין כוח לבדוק אותם וגם אם כן זה יהיה מאוחר מידי ומבחינת הציבור בוחריו זה קונצינזוס וזה שווה מנדט או 2. זה באמת בעייתח ביחוד בשלב כזה, עצה שלי, אם מישהו, איפשהו נותן לכם נתון ממחקר, תקראו את המחקר או שתתעלמו מהנתון, גם אם זה לא ראש הממשלה, זה אומנם כאב ראש אבל זה חשוב ואפילו מציל חיים בחלק מהמקרים.

דרך אגב, זוכרים את המחקר של בלומברג? המדינות הראשונות בו הן ספרד ואיטליה

תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי felix_r » 17 אפריל 2020, 00:24

כל הדירוגים לא באמת שווים משהו, כי בכל מדינה יש תנאים שונים. סתם דוגמא, על פי הדירוג הרשמי של אירגון הבריאות העולמי (לא איזה עיתון פוליטי) משנה שעברה, שתי המדינות בעלות מערכות בריאות הכי טובות היו ספרד ואיטליה. המציאות הראתה לנו מה זה שווה ומה קורה במדינות האלה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 17 אפריל 2020, 01:03

חחח

תמונה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Shay_uzan » 17 אפריל 2020, 01:28

felix_r כתב:כל הדירוגים לא באמת שווים משהו, כי בכל מדינה יש תנאים שונים. סתם דוגמא, על פי הדירוג הרשמי של אירגון הבריאות העולמי (לא איזה עיתון פוליטי) משנה שעברה, שתי המדינות בעלות מערכות בריאות הכי טובות היו ספרד ואיטליה. המציאות הראתה לנו מה זה שווה ומה קורה במדינות האלה.
הדירוגים שווים משהו, אבל שאתה חיי במדינה תירותית ומבוגרת לא משנה מה יקרה, פנדמיה גדולה תפיל גם אותם. מערכת הבריאות לא בנויה למגיפות כאלה אלא ליום יום, מה שכן היא קובעת את סף הסיבולת של כל מדינה, של ישראל יותר נמול משאר המדינות אבל אנחנו לא הגענו עליו, זה ההבדל, מה שכן מערכת הבריאות בארץ במצב מזוויע ביום יום

תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי felix_r » 17 אפריל 2020, 11:27

מה קורה פה??! התפרצות חדשה?
אחרי שכל החודש בסין היו 10-15 מתים חדשים מדי יום, פתאום היום +1,290 מתים חדשים! :eek

עדכון: מתברר שהם פשוט אספו והוסיפו את כל הנתונים על אנשים שמתו בבית, או פוספסו בספירה מכל סיבה אחרת מאז התפרצות המגפה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי my man » 17 אפריל 2020, 14:31

אני מתקשה להבין את ההגיון של ההמון..

אומרים לכם שאסור להתקהל(על מנת למנוע הדבקה ולהימנע מסכנת נפשות) אז אתם עושים הפגנה המונית..

אומרים לכם שאסור להתקהל (על מנת למנוע הדבקה ולהימנע מסכנת נפשות) אז אתם רצים לערוך מנייני תפילה (כי ההם עשו הפגנה)..

כאילו מה? אתם לא קולטים שאתם מסכנים את עצמכם והקרובים אליכם?

אם המדינה מפסיקה את האיסורים ובמקביל תסביר בצורה הברורה ביותר שההתקהלות תיפגע בכולנו אז אנשים יתקהלו בכל מקרה?
לא מצליח להבין- מה אנחנו כולנו ילדים קטנים?
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי A.Parker » 17 אפריל 2020, 14:54

my man כתב:אני מתקשה להבין את ההגיון של ההמון..

אומרים לכם שאסור להתקהל(על מנת למנוע הדבקה ולהימנע מסכנת נפשות) אז אתם עושים הפגנה המונית..

אומרים לכם שאסור להתקהל (על מנת למנוע הדבקה ולהימנע מסכנת נפשות) אז אתם רצים לערוך מנייני תפילה (כי ההם עשו הפגנה)..

אם המדינה מפסיקה את האיסורים ובמקביל תסביר בצורה הברורה ביותר שההתקהלות תיפגע בכולנו אז אנשים יתקהלו בכל מקרה?

לצערי הרב - כן!
מדינה שחלק גדול ממנה שמה זין על החוקים ומתנהל מרגש במקום משכל.
האמת? לא כל כך אכפת לי מהדפוקים האלה שמסכנים את עצמם, אבל הבעיה היא כמובן שהם מסכנים גם אותי ואת שאר הציבור הנורמלי.
A.Parker

הודעהעל ידי ShiriV » 17 אפריל 2020, 16:26

my man כתב:אני מתקשה להבין את ההגיון של ההמון..

האנשים האלה, חלקם הגדול מטומטמים ואגואיסטים, פשוט לא מאמינים שזה יגיע אליהם. "לי זה לא יקרה" קלאסי והתעלמות מוחלטת ממה שקורה בעולם (לקיצונים בחברה החרדית בכלל אין מושג שיש עולם). גם המצב היחסית טוב במדינה שלנו מבחינת קצב תחלואה ותמותה מכניס אותם עוד יותר לשאננות ולחוסר אכפתיות.
אני כל כך מפחדת מהיום שההקלות המשמעותיות במשק יכנסו לתוקף. ברור לי שהולך להיות פה סוג של כאוס ומשמעת רופפת של חלק גדול מאוד מהעם שלא הולך להתייחס להגבלות כמו שצריך. השנה הקרובה הולכת להיות מאתגרת מאוד.
מחליקה על מדבקה
סמל אישי של המשתמש
ShiriV

הודעהעל ידי Shay_uzan » 18 אפריל 2020, 05:19

דרך אגב, למי שחושב שכמות מכונות הנשמה ומיטות טיפול נמרץ משפיעות רק על כמות המתים במידה והגענו לסף אז זה לא מדוייק... לסף של מערכת הבריאות יש השפעה עצומה על אסטרטגית היציאה מהסגר. ככל שיש יותר מכונות הנשמה ככה היציאה מהסגר תהיה יותר קלה ורמת הסיכון של יציאה מהסגר תהיה יותר קטנה.
על פי מכון דוויסון בשביל שנוכל לצאת מההסגר לתקופה של שבועים מבלי להסתכן בלגרום למערכת הבריאות לקרוס אנחנו צריכים להגיע ל30 חולים חדשים ביום (40, פלוס טווח ביטחון של 10), בערך 100 חולים ביום פחות מהיום, הנתון הזה משתנה בין מדינה למדינה לפי רמת הסף שלה ולכן ישראל תצטרך להגיע לכמות חולים פר נפש חדשים ביום הרבה יותר נמוך מהמערב בשביל להתחיל לשחרר את הסגר.
ובלי קשר, זה שכמות מכונות ההנשמה לא תמיד מסתדר עם מספר המתים בכל מדינה זה בגלל שכמות מכונות הנשמה משפיעה (בשלב הראשון) בעיקר שיש תפוסה מלאה, אם אין תפוסה מלאה לא צריך לבחור את מי להכניס להנשמה ומי לא ומספר המתים צונח

תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 אפריל 2020, 18:04

יום שבת 6 בערב ואף אחד לא יודע אם הוא הולך מחר לעבודה או אם הילדים שלו לומדים ואיך. הגיוני.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 18 אפריל 2020, 18:20

MTA2311 כתב:יום שבת 6 בערב ואף אחד לא יודע אם הוא הולך מחר לעבודה או אם הילדים שלו לומדים ואיך. הגיוני.
כי צריך להודיע את זה בפריים טיים מן הסתם
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 18 אפריל 2020, 18:57

יש פה ניידת שעוברת עם הכריזה ואומרת לכולם לחזור לבתים

אין ספק שיש התרופפות
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 אפריל 2020, 19:26

Holiday_Armadillo כתב:יש פה ניידת שעוברת עם הכריזה ואומרת לכולם לחזור לבתים

אין ספק שיש התרופפות

כן, אנשים מיצו את השלב הנוכחי
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Jack55 » 18 אפריל 2020, 19:35

מישהו ראה מה הולך בפלורנטין ביפו?
נורא
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי jol9 » 19 אפריל 2020, 07:49

MTA2311 כתב:יום שבת 6 בערב ואף אחד לא יודע אם הוא הולך מחר לעבודה או אם הילדים שלו לומדים ואיך. הגיוני.

יום ראשון שמונה בבוקר ואני עדיין לא מבין ויודע איך רומי הולכת ללמוד היום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 19 אפריל 2020, 10:33

ההוראות הן מסובכות בכוונה. כדי שלא יהיה לכם משעמם בבידוד. זה כמו חידת חמיצר :)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 19 אפריל 2020, 10:37

למי שלא הבין את ההוראות:

- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים