ת'רד מגפת הקורונה V2 - ההגבלות חוזרות

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד מגפת הקורונה V2

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 מאי 2020, 18:08

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:מה זה אומר שהלימודים לא חובה? נותנים הדלפה לתקשורת ואז נעלמים ליומיים כי שבת, כשכל זה אמור לחזור ביום ראשון.

בינתיים כבר לא מעט ערים הודיעו שאצלן זה לא יקרה.

שכונה.

תראה, בגדול, מי שזה אמור להיות רלוונטי עבורו (אני למשל), קיבל את המידע הדרוש. מה זה אומר? מתי הילד צריך להגיע לבית ספר, לאן הוא צריך להגיע, מתי לאסוף אותו, מה המערכת,
מה הוא צריך להביא, באיזו קבוצת לימוד הוא יהיה וכד'.

מנגד, כמו שאמרת - זה בגדר רשות כרגע. כלומר, אין חובה לשלוח את הילדים. מכאן אני כבר מסיק (זה לא נאמר בפועל) שתכנית הלימודים לא באמת תמשיך כרגיל, ושרוב השיעורים יהיו
שיעורי חברה וספורט למיניהם, ופה ושם קצת חשבון ושפה.
המחנכת אמרה שהיא לא מעבירה יותר חומר בלימוד מרחוק.

בשורה התחתונה, המשבר הזה תפס את כל העולם המערבי לא באמת מוכן. כל מדינה מנסה ללמוד מהאחרת מה לעשות ומה לא לעשות, וחוץ מדרום קוריאה, נדמה לי ששום מדינה לא רשמה עד עכשיו הצלחה מוחלטת במלחמה במשבר הזה.
לדעתי האקט הזה כאן בארץ נובע מהלחץ הציבורי דווקא, שמגיע ממניעים כלכליים. את הלחץ הציבורי הזה מתרגמים יפה מאוד כלי התקשורת ללחץ על מקבלי ההחלטות, ובאותו האופן, אם זה ייכשל
הם יהיו הראשונים לזעוק "למה חזרנו כל כך מוקדם".

לדעתי אין כאן החלטה טובה או לא טובה. זה קצת כמו בניסויי מעבדה. מנסים ככה, אחר כך ככה, בסוף משהו יתפוס.

נפלת על בית ספר טוב כנראה, כי זה ממש לא המצב באופן כללי. תסתכל קצת בטוויטר, גם על תגובות של הורים, גם של מורים וגם של ראשי עיר.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי my man » 01 מאי 2020, 18:25

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:מה זה אומר שהלימודים לא חובה? נותנים הדלפה לתקשורת ואז נעלמים ליומיים כי שבת, כשכל זה אמור לחזור ביום ראשון.

שכונה.

תראה, בגדול, מי שזה אמור להיות רלוונטי עבורו (אני למשל), קיבל את המידע הדרוש. מה זה אומר? מתי הילד צריך להגיע לבית ספר, לאן הוא צריך להגיע, מתי לאסוף אותו, מה המערכת,

מנגד, כמו שאמרת - זה בגדר רשות כרגע. כלומר, אין חובה לשלוח את הילדים. מכאן אני כבר מסיק (זה לא נאמר בפועל) שתכנית הלימודים לא באמת תמשיך כרגיל, ושרוב השיעורים יהיו

בשורה התחתונה, המשבר הזה תפס את כל העולם המערבי לא באמת מוכן. כל מדינה מנסה ללמוד מהאחרת מה לעשות ומה לא לעשות, וחוץ מדרום קוריאה, נדמה לי ששום מדינה לא רשמה עד עכשיו הצלחה מוחלטת במלחמה במשבר הזה.
לדעתי האקט הזה כאן בארץ נובע מהלחץ הציבורי דווקא, שמגיע ממניעים כלכליים. את הלחץ הציבורי הזה מתרגמים יפה מאוד כלי התקשורת ללחץ על מקבלי ההחלטות, ובאותו האופן, אם זה ייכשל

לדעתי אין כאן החלטה טובה או לא טובה. זה קצת כמו בניסויי מעבדה. מנסים ככה, אחר כך ככה, בסוף משהו יתפוס.

נפלת על בית ספר טוב כנראה, כי זה ממש לא המצב באופן כללי. תסתכל קצת בטוויטר, גם על תגובות של הורים, גם של מורים וגם של ראשי עיר.

האמת שגם אצלנו מאד ברור מה יהיה השבוע בשני בתי ספר שונים..

הביקורת שלי על ההחלטות מהרגע להרגע..
כיתות א-ג 'על זה' כבר כמה זמן והיה להם זמן להתארגן על מערכת והסדרת מקום הלימודים שיהיה מתואם לקבוצות הלימוד.

כמו כן הביקרת שלי שאשכרה הופכים את בית הספר לבייבי סיטר. כבר בניתם מתווה - למה להפוך את זה לבדיחה. ילד שלא רוצה לבוא לבי הספר - סבבה! שישלים את חומרי הלמידה מביתו. להפוך את המתווה לרשות זה פשוט בדיחה.
וכמו שהמורה של הבת של יוני אמרה שלא תשלח יותר חומרים מרחוק..למה? הרי יודעים שלא כל הילדים יגיעו..
פשוט הזוי.
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי jol9 » 01 מאי 2020, 18:40

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

שכונה.

האמת שגם אצלנו ההורים ממורמרים... כי אה-בה ציג'לה מה. אני פשוט חושב שכולם מתלוננים, כי אין משהו אחר לעשות. תחשוב איך אתה מתנהל בשדה קרב או במקומות שאתה מכיר מצויין...
זה קשה להתנהל באופן מסודר בלי שיהיו תקלות ובעיות...

אני לוקח את זה יותר בקלות פשוט.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 01 מאי 2020, 18:42

my man כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

שכונה.

האמת שגם אצלנו מאד ברור מה יהיה השבוע בשני בתי ספר שונים..

הביקורת שלי על ההחלטות מהרגע להרגע..
כיתות א-ג 'על זה' כבר כמה זמן והיה להם זמן להתארגן על מערכת והסדרת מקום הלימודים שיהיה מתואם לקבוצות הלימוד.

כמו כן הביקרת שלי שאשכרה הופכים את בית הספר לבייבי סיטר. כבר בניתם מתווה - למה להפוך את זה לבדיחה. ילד שלא רוצה לבוא לבי הספר - סבבה! שישלים את חומרי הלמידה מביתו. להפוך את המתווה לרשות זה פשוט בדיחה.
וכמו שהמורה של הבת של יוני אמרה שלא תשלח יותר חומרים מרחוק..למה? הרי יודעים שלא כל הילדים יגיעו..
פשוט הזוי.

אתה צודק. זה לגמרי בייבי-סיטר.

יש כאן בהחלט המון בעיות, ומקרים פרטיים שהחלטה גורפת אחת יכולה לעשות להם המון נזק.

בסוף מה שלמדנו זה שב2020, מערכת החינוך (ולא רק) לא ערוכה בשיט למצבי קיצון וללמידה מקוונת. על זה יצטרכו לחשוב כשהמשבר הזה ייגמר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Jack55 » 01 מאי 2020, 18:52

זה היה ידוע וברור מראש שמערכת החינוך שלנו על הפנים ולא תוכל להסתדר כמו שצריך עם המשבר הזה.
הגיע הזמן לשינוי רציני של המערכת לאחר המשבר, מישהו צריך להתחיל להזיז שם את העניינים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי felix_r » 01 מאי 2020, 19:26

כבר שלושה ערבים ברצף שאני עושה הליכה מסביב לשכונה, והגעתי למסכנה המפתיעה שהיחידים ששומרים על ההוראות הם דווקא הדתיים...

הדתיים עומדים ומתפללים מחוץ לבית הכנסת, כולם שומרים 2-3 מטר אחד מהשני, כולם במסכות.

בגן הציבורי חבורה של משהו כמו 10 נערים צמודים אחד לשני משחקים איזה משחק כלפים (על פי ההתלהבות, זה על כסף). כולם ממש דבוקים אחד לשני, כולם ללא מסכות.

בפארק הגדול שנבנה לאורך השכונה (הכניסה אליו אסורה כי זה עדיין נחשב אתר בניה ובכל מקום יש שלטים שמזהירים על כך) יש מלא מטיילים שהולכים על שבילי ההליכה, מחציתם ללא מסכות. צעירים משחקים כדורעף כולם כמובן ללא מסכות. ילדים מתגודדים חופשי במתקני המשחקים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Jack55 » 01 מאי 2020, 19:55

אוקיי אז אין חובה להגיע לבתי הספר, לפחות לא בימים הראשונים
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי felix_r » 02 מאי 2020, 00:51

Jack55 כתב:אוקיי אז אין חובה להגיע לבתי הספר, לפחות לא בימים הראשונים

כשתלמד לנהוג ככה, תחזור ללימודים! :)

https://www.facebook.com/10001437426213 ... 377207297/
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Jack55 » 02 מאי 2020, 01:04

felix_r כתב:

כתוב שהקישור לא זמין :disgust:
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי felix_r » 02 מאי 2020, 01:41

Jack55 כתב:
felix_r כתב:

כתוב שהקישור לא זמין :disgust:

אולי כי אתה לא חבר בקבוצה, כי אצלי הלינק נפתח :rolleyes
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 02 מאי 2020, 22:47

לדעתי, ביבי עשה טעות. היה צריך לתת לכל ראשי הערים להחליט לבד מתי ואיך הם מחזירים את בתי הספר.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שמואל1 » 03 מאי 2020, 20:33

מישהו יכול להסביר את ההקלות החדשות? עכשיו אומרים שאפשר לפגוש את סבא וסבתא.
כאילו זהו? אין קורונה?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 03 מאי 2020, 20:52

מנסים לשחרר לחצים. סה"כ הציבור לרוב מתנהג בסדר ושומר על ההנחיות, וזה דבר טוב, וגם אין סימנים להתפרצות נוספת בינתיים (אם כי עוד מוקדם).

אני חושב שמה שיינסו לשמר לאורך זמן זה למנוע התקהלויות גדולות, וכל עוד זה בתוקף, לא באמת נוכל לחזור לשגרה רגילה (תחבורה ציבורית, לימודים אקדמיים, בתי ספר, מקומות עבודה גדולים, הופעות, קולנוע וכד' לא יוכלו לתפקד כרגיל).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 03 מאי 2020, 23:18

רק 29 נדבקים היום
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי A.Parker » 03 מאי 2020, 23:30

כמות הנדבקים בימים האחרונים אמינה? הורידו את מספר הבדיקות? נשמע לי מאוד מוזר
A.Parker

הודעהעל ידי ShiriV » 04 מאי 2020, 00:52

איך אפשר להסביר את ההשתטחות הטוטאלית של העקומה הזאת? את הירידה הכל כך חדה בכמות הנדבקים, המונשמים, החולים קשה ואפילו המתים (1-2 ביום) והעלייה הנפלאה בכמות המחלימים, כשאת רואה שבחוץ לא הכל תמיד ורוד ולא כל האנשים שומרים על ההנחיות כמו שצריך (הרוב כן אבל זה עדיין לא מספיק בעיני)?? זה כל כך מדהים שזה כמעט לא נראה אמיתי..
אני חוששת שהתופעה הזאת רק תכניס את האנשים לשאננות גדולה יותר. מתחילים להכריז על הקלות שעד לפני שבועיים-שלושה נראו דמיוניים לעתיד הקרוב כמו פתיחת בתי מלון, קניונים, היתר לראות את סבא וסבתא.. זה לא הזוי מדי? מה קורה פה?
מחליקה על מדבקה
סמל אישי של המשתמש
ShiriV

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 04 מאי 2020, 01:54

5000 בדיקות ביומיים האחרונים לעומת 10,000+ לפני זה

אם לא בודקים אין חולים חדשים
גאוני
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 04 מאי 2020, 07:08

ShiriV כתב:איך אפשר להסביר את ההשתטחות הטוטאלית של העקומה הזאת? את הירידה הכל כך חדה בכמות הנדבקים, המונשמים, החולים קשה ואפילו המתים (1-2 ביום) והעלייה הנפלאה בכמות המחלימים, כשאת רואה שבחוץ לא הכל תמיד ורוד ולא כל האנשים שומרים על ההנחיות כמו שצריך (הרוב כן אבל זה עדיין לא מספיק בעיני)?? זה כל כך מדהים שזה כמעט לא נראה אמיתי..
אני חוששת שהתופעה הזאת רק תכניס את האנשים לשאננות גדולה יותר. מתחילים להכריז על הקלות שעד לפני שבועיים-שלושה נראו דמיוניים לעתיד הקרוב כמו פתיחת בתי מלון, קניונים, היתר לראות את סבא וסבתא.. זה לא הזוי מדי? מה קורה פה?

ההסבר פשוט. זה הסגר שהיה. יקחו שבועיים בערך עד שנראה את התוצאות של הסרת הסגר. לפי איך שזה נראה עכשיו בכל מקום, אנחנו לקראת גל שני.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי שועל » 04 מאי 2020, 07:08

Holiday_Armadillo כתב:5000 בדיקות ביומיים האחרונים לעומת 10,000+ לפני זה

אם לא בודקים אין חולים חדשים
גאוני

אין ביקוש לבדיקות. צריך לעשות בדיקות יזומות.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי RomanR » 04 מאי 2020, 08:52

גם אם יהיה "גל שני", הוא לא יהיה כנראה הקטסטרופה שמנסים להפחיד אותנו איתה. גם כי אנשים כבר נזהרים ומתנהגים אחרת, גם כי מתחמם, וגם כי הקורונה היא לא נוראית כמו שמציירים אותה

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
RomanR

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד