החציל האצטקי כתב:Adam כתב:תמיד טענתי את זה, אבל אני אחזור על כך לאור המשחקים האחרונים בהם רואים את זה יותר לעומק - אנחנו הולכים לסבול הרבה מאוד מהעזיבה הצפויה של אבדיה. ישראלי, גבוה, שומר טוב, מנהל משחק, מלך המיס-מצ'ים.
זה שחקן שגם בסדר גודל של שחקן זר יהיה קשה עד בלתי אפשרי למצוא במחיר שפוי..
מכבי צריכה להחתים ישראלי במקומו ואני לא רואה אף אחד שמתקרב לרמה שלו למעט טי.ג'יי ליף אולי שככל הנראה ימשיך ב-NBA.
זה די נכון,
רק שצריך לזכור שביורוליג התרומה שלו לאורך חלק נכבד מהעונה הייתה דלה.בליגה כרגע מדובר במגה-סטאר שלא היה למכבי. 3 אולטימטיבי, סטייל לברון.
נהנה מזה כל עוד זה נמשך, אבל בהחלט יידרשו התאמות בסגל.
לא נמצא שחקן שלם כזה וצריך לבחור (ולהבין) טוב מה הערך המרכזי שהוא מביא.
אני לא לגמרי מסכים עם זה. אין ספק שאם מסתכלים על הסטטיסטיקה אז כמו שאתה אומר הוא משמעותית לא היה פקטור כמו שהוא בליגה. זה נכון גם שהוא קיבל פחות דק' ביורוליג מאשר בליגה.
עם זאת, ברגעים בהם זוסמן היה פצוע העונה - הוא נתן הופעות יפות מאוד. ובכלל, יש המון דברים קטנים שלא רואים בסטטיסטיקה, בעיקר הנוכחות שלו במגרש (הגנה, מיס-מאצ'ים מול היריב שגורמים לו לעשות כל פעם חישוב מסלול מחדש ברוטציות ההגנה).
בקיצור, לי אישיתי קצת עצוב שעונה הבאה רק זוסמן יהיה הדובר עברית היחיד בהלבשה (כספי לא פקטור). נכון שזהות ישראלית לא מביאה תארים, אבל אין ספק שזה חימם את הלב לראות חמישיות של שחקנים שצמחו מהנוער של מכבי.
אגב, לעניין צירוף ישראלי - אני יכול לדמיין איזשהו תסריט בו לא יחתימו ישראלי בכיר במקום אבדיה וייתנו פשוט יותר הזדמנויות לדורי סהר או אטיאס, עם כי הם באמת כמה רמות מתחת לזוסמן/אבדיה/מדר או אפילו דוברת (שאני מאוד אוהב).