Shay_uzan כתב:רשמי: ברבש מוותר על תפקיד הפרוייקטור
מזכיר את סיפור אייל ברקוביץ'.
ביזיון של מדינה.
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
Shay_uzan כתב:רשמי: ברבש מוותר על תפקיד הפרוייקטור
להבדיל מיליוני הבדלותשמואל1 כתב:Shay_uzan כתב:רשמי: ברבש מוותר על תפקיד הפרוייקטור
ביזיון של מדינה.
נכון, אבל יש מספר קוי דימיון.Shay_uzan כתב:להבדיל מיליוני הבדלותשמואל1 כתב:Shay_uzan כתב:רשמי: ברבש מוותר על תפקיד הפרוייקטור
ביזיון של מדינה.
MTA2311 כתב:בקבינט לא מתקבלות אפילו עשירית אחוז מההחלטות שקשורות למצב הזה. לא הכל זה כן סגר לא סגר.jol9 כתב:MTA2311 כתב:jol9 כתב:שאלה אמיתית.
כל הזמן מדברים על הפרוייקטור (כאילו שאם יבוא פרוייקטור, הכל פתאום יסתדר, אבל נגיד).
מה ההבדל בין הפרוייקטור לבין מה שעשה בר סימן טוב למשל?
בסוף יש את משרד הבריאות ומשרד האוצר שנמצאים בלב המאבק הזה. יש שרים, מנכלים, מל״ל, ראש ממשלה וכמובן ממשלה, קבינט, ועדה וכו׳.
ההיררכיה מובנת, והכנסה של גורם נוסף לא תוסיף לדעתי, אבל אולי אני טועה.
בר סימנטוב עמד בראש משרד הבריאות ושלט רק בגוף הזה, הפרוייקטור אמור לתכלל את כל העסק מכל הזוויות ולקבל סמכויות מכל המשרדים הרלוונטיים.
תשמע, זה לא סתם שמערכת הביטחון די בורחת מההתעסקות הזאת. לא ברור האם אדם אחד שבא מבחוץ פתאום יכול לעשות את העבודה הזאת.
בסוף הכל נידון בקבינט הקורונה ושם מקבלים החלטות, לא?
צריך גורם ביצועי שירכז תחתיו סמכויות שעד עכשיו חולקו לכמה גופים באופן שסירבל והקשה על העבודה.
איך בפועל זה יראה יש לי כבר השערה אבל נראה
jol9 כתב:MTA2311 כתב:בקבינט לא מתקבלות אפילו עשירית אחוז מההחלטות שקשורות למצב הזה. לא הכל זה כן סגר לא סגר.jol9 כתב:MTA2311 כתב:jol9 כתב:שאלה אמיתית.
כל הזמן מדברים על הפרוייקטור (כאילו שאם יבוא פרוייקטור, הכל פתאום יסתדר, אבל נגיד).
מה ההבדל בין הפרוייקטור לבין מה שעשה בר סימן טוב למשל?
בסוף יש את משרד הבריאות ומשרד האוצר שנמצאים בלב המאבק הזה. יש שרים, מנכלים, מל״ל, ראש ממשלה וכמובן ממשלה, קבינט, ועדה וכו׳.
ההיררכיה מובנת, והכנסה של גורם נוסף לא תוסיף לדעתי, אבל אולי אני טועה.
בר סימנטוב עמד בראש משרד הבריאות ושלט רק בגוף הזה, הפרוייקטור אמור לתכלל את כל העסק מכל הזוויות ולקבל סמכויות מכל המשרדים הרלוונטיים.
תשמע, זה לא סתם שמערכת הביטחון די בורחת מההתעסקות הזאת. לא ברור האם אדם אחד שבא מבחוץ פתאום יכול לעשות את העבודה הזאת.
צריך גורם ביצועי שירכז תחתיו סמכויות שעד עכשיו חולקו לכמה גופים באופן שסירבל והקשה על העבודה.
בגדול בגדול... ראש הממשלה צריך להיות ה״פרוייקטור״.
לומר את האמירה הצינית שאם הוא יכול לנהל מדינה וגם את המשפט שלו אז מה זה עוד קצת קורונה ללוז שלו?MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:בקבינט לא מתקבלות אפילו עשירית אחוז מההחלטות שקשורות למצב הזה. לא הכל זה כן סגר לא סגר.jol9 כתב:MTA2311 כתב:בר סימנטוב עמד בראש משרד הבריאות ושלט רק בגוף הזה, הפרוייקטור אמור לתכלל את כל העסק מכל הזוויות ולקבל סמכויות מכל המשרדים הרלוונטיים.
ראש ממשלה לא אמור להתעסק במי עשה כמה בדיקות ואיפה ולאן שולחים גדוד של פיקוד העורף ואיזה מחלקה באיזה בית חולים מעבירים למתכונת חירום וכו
כבר החליטו למנות לא מעט... עד שהם מבינים שאין להם שום יכולת לעשות משהו והם בתפקיד השעירים לעזאזל של המערכתRomanR כתב:רוני גמזו מונה לפרויקטור
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
RomanR כתב:רוני גמזו מונה לפרויקטור
MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:בקבינט לא מתקבלות אפילו עשירית אחוז מההחלטות שקשורות למצב הזה. לא הכל זה כן סגר לא סגר.jol9 כתב:MTA2311 כתב:בר סימנטוב עמד בראש משרד הבריאות ושלט רק בגוף הזה, הפרוייקטור אמור לתכלל את כל העסק מכל הזוויות ולקבל סמכויות מכל המשרדים הרלוונטיים.
ראש ממשלה לא אמור להתעסק במי עשה כמה בדיקות ואיפה ולאן שולחים גדוד של פיקוד העורף ואיזה מחלקה באיזה בית חולים מעבירים למתכונת חירום וכו
שמואל1 כתב:RomanR כתב:רוני גמזו מונה לפרויקטור
יפה, מינו את הגרסה העדינה יותר של יורם לס.
שיהיה בהצלחה חברים.
נגיד את זה ככה, פרוטוקולים היו גם לפני, השאלה אם בוחרים להתשמש בהם. המדינות שהכי שמו קצוץ עליהם זה ארצות הברית, ישראל וברזיל ול2 הראשונות יש יכולות יותר משאר העולם, למעשה אובמה זעק לפני כמה שנים שארצות הברית צריכה להתכונן למגיפה. מנגד ראה טייואן ודרום קוראיהA.Parker כתב:שאלה: יש מסקנות ותובנות שהגיעו אליהן ברמה הבינ"ל בנוגע להתמודדות עם מגפות?
לצורך העניין, שאם מתגה פעם נוספת מגיפה דומה חלילה, סוגרים באופן מיידי את מדינת המקור ולא מאפשרים טיסות ממנה ואליה.
Shay_uzan כתב:נגיד את זה ככה, פרוטוקולים היו גם לפני, השאלה אם בוחרים להתשמש בהם. המדינות שהכי שמו קצוץ עליהם זה ארצות הברית, ישראל וברזיל ול2 הראשונות יש יכולות יותר משאר העולם, למעשה אובמה זעק לפני כמה שנים שארצות הברית צריכה להתכונן למגיפה. מנגד ראה טייואן ודרום קוראיהA.Parker כתב:שאלה: יש מסקנות ותובנות שהגיעו אליהן ברמה הבינ"ל בנוגע להתמודדות עם מגפות?
לצורך העניין, שאם מתגה פעם נוספת מגיפה דומה חלילה, סוגרים באופן מיידי את מדינת המקור ולא מאפשרים טיסות ממנה ואליה.
הבין לאומי יכול להמליץ, יש גוף בתוך אירגון הבריאות הבין לאומי שתפקידו להמליץ על מה לעשות במצב הזה. אף אחד לא שם אליהם, קשה לי להאמין שזה ישתנה. שוב, הפרוטוקולים קיימים, מגיפה בסדר גודל כזה זה אחד ל50-15 שנה (תלוי מה אתה מחשיב) והמרחקים קטנים, אני גם היום לא קורה לאירוע הזה חריג ביחס למה שהיה כבר, מה שהתשנה זה המערכת בגוף שנפגעת, דרך ההדבקה והגלובליזציה שמאפשרת מעבר מהיר בין מדינה למדינה. מחלה שפוגעת במערכת החיסון ועוברת בדם היא יותר קטלנית אבל פחות מדבקת ולכן לא דורשת סגר קרתה לא ממזמן במונחים היסטורים והיא עדין לא נפטרה. לפני 100 שנה הייתה מגיפה דומה, שפוגעת באותו דבר בסדר גודל הזה, גם אז היה מעבר גדול של אנשים ממקום למקום. לפני 10 שנים הייתה מחלה דומה מאוד רק בקנה מידה קטן וכל שנה יש מחלות חדשות. שלא נדבר על מה שקורה באפריקה או שאר הדברים שעדיין קורים בסין. יש מוכנות להכל, מי שמבין או נותן לזה יחס יגיע מוכן. בואו, לא היה צריך להיות ביל גייטס או ברק אובמה בשביל לדעת שזה יקרה, צריך להבין שיש דברים כאלה בקנה מידה גדול וקטן כל הזמן ושוירוסים וחידקים "לא טובים" לא סתם איתנו עד היום, הם עוברים שינויים ומהר ולרוב בחיות אחרות שבהן יש להם אחלה סביבה לאבולוציה, במיוחד בשווקים בסין, מספיק אחד שלא עובד לטובתינו ונדפקנו, שינוי קטן באיזה חלבון יכול להפוך את הוירוס שפוגע באיזה יצור שאנחנו לא יודעים מי הוא שמה שתקף את המסכן הזה יתחיל לתקוף אותנו (אם זה עטלף אז הם לא מסכנים, יש להם יכולות חיסוניות נדירות).A.Parker כתב:Shay_uzan כתב:נגיד את זה ככה, פרוטוקולים היו גם לפני, השאלה אם בוחרים להתשמש בהם. המדינות שהכי שמו קצוץ עליהם זה ארצות הברית, ישראל וברזיל ול2 הראשונות יש יכולות יותר משאר העולם, למעשה אובמה זעק לפני כמה שנים שארצות הברית צריכה להתכונן למגיפה. מנגד ראה טייואן ודרום קוראיהA.Parker כתב:שאלה: יש מסקנות ותובנות שהגיעו אליהן ברמה הבינ"ל בנוגע להתמודדות עם מגפות?
הכוונה שלי להנחיות ברמה הבינלאומית. האם ואיך שומרים שהמגיפה לא תצא מגבולות מדינת או איזור המקור. אולי סיוע בינלאומי שיגיע לאותו איזור כדי להתמודד עם המגיפה בשלב ראשוני לפני שהיא מתפשטת וכו
יש כאלה? זה משהו שנידון בכלל?
Shay_uzan כתב:הבין לאומי יכול להמליץ, יש גוף בתוך אירגון הבריאות הבין לאומי שתפקידו להמליץ על מה לעשות במצב הזה. אף אחד לא שם אליהם, קשה לי להאמין שזה ישתנה. שוב, הפרוטוקולים קיימים, מגיפה בסדר גודל כזה זה אחד ל50-15 שנה (תלוי מה אתה מחשיב) והמרחקים קטנים, אני גם היום לא קורה לאירוע הזה חריג ביחס למה שהיה כבר, מה שהתשנה זה המערכת בגוף שנפגעת, דרך ההדבקה והגלובליזציה שמאפשרת מעבר מהיר בין מדינה למדינה. מחלה שפוגעת במערכת החיסון ועוברת בדם היא יותר קטלנית אבל פחות מדבקת ולכן לא דורשת סגר. לפני 100 שנה הייתה מגיפה דומה, שפוגעת באותו דבר בסדר גודל הזה. לפני 10 שנים הייתה מחלה דומה מאוד רק בקנה מידה קטן וכל שנה יש מחלות חדשות. שלא נדבר על מה שקורה באפריקה או שאר הדברים שעדיין קורים בסין.A.Parker כתב:Shay_uzan כתב:נגיד את זה ככה, פרוטוקולים היו גם לפני, השאלה אם בוחרים להתשמש בהם. המדינות שהכי שמו קצוץ עליהם זה ארצות הברית, ישראל וברזיל ול2 הראשונות יש יכולות יותר משאר העולם, למעשה אובמה זעק לפני כמה שנים שארצות הברית צריכה להתכונן למגיפה. מנגד ראה טייואן ודרום קוראיהA.Parker כתב:שאלה: יש מסקנות ותובנות שהגיעו אליהן ברמה הבינ"ל בנוגע להתמודדות עם מגפות?
הכוונה שלי להנחיות ברמה הבינלאומית. האם ואיך שומרים שהמגיפה לא תצא מגבולות מדינת או איזור המקור. אולי סיוע בינלאומי שיגיע לאותו איזור כדי להתמודד עם המגיפה בשלב ראשוני לפני שהיא מתפשטת וכו
מי שצריכה ללמוד מזה זאת בעיקר סין שלא דיווחה כראוי ואחרי זה כל שאר העולם ששם פס על כל מה שבנו למשך שנים בנושא. אם זה טןב או לא, לבין לאומיות אין השפעה בנושא עד שיחליטו אחרת
אתה צריך לקחת ממדינות סמכויות ומכולן. ראינו איך זה עובד יופי במשבר האקלים, כולן התחייבו אבל בתאכלס בא משוגע ממדונה מסויימת והכל הלך לפח.A.Parker כתב:Shay_uzan כתב:הבין לאומי יכול להמליץ, יש גוף בתוך אירגון הבריאות הבין לאומי שתפקידו להמליץ על מה לעשות במצב הזה. אף אחד לא שם אליהם, קשה לי להאמין שזה ישתנה. שוב, הפרוטוקולים קיימים, מגיפה בסדר גודל כזה זה אחד ל50-15 שנה (תלוי מה אתה מחשיב) והמרחקים קטנים, אני גם היום לא קורה לאירוע הזה חריג ביחס למה שהיה כבר, מה שהתשנה זה המערכת בגוף שנפגעת, דרך ההדבקה והגלובליזציה שמאפשרת מעבר מהיר בין מדינה למדינה. מחלה שפוגעת במערכת החיסון ועוברת בדם היא יותר קטלנית אבל פחות מדבקת ולכן לא דורשת סגר. לפני 100 שנה הייתה מגיפה דומה, שפוגעת באותו דבר בסדר גודל הזה. לפני 10 שנים הייתה מחלה דומה מאוד רק בקנה מידה קטן וכל שנה יש מחלות חדשות. שלא נדבר על מה שקורה באפריקה או שאר הדברים שעדיין קורים בסין.A.Parker כתב:Shay_uzan כתב:נגיד את זה ככה, פרוטוקולים היו גם לפני, השאלה אם בוחרים להתשמש בהם. המדינות שהכי שמו קצוץ עליהם זה ארצות הברית, ישראל וברזיל ול2 הראשונות יש יכולות יותר משאר העולם, למעשה אובמה זעק לפני כמה שנים שארצות הברית צריכה להתכונן למגיפה. מנגד ראה טייואן ודרום קוראיהA.Parker כתב:שאלה: יש מסקנות ותובנות שהגיעו אליהן ברמה הבינ"ל בנוגע להתמודדות עם מגפות?
מי שצריכה ללמוד מזה זאת בעיקר סין שלא דיווחה כראוי ואחרי זה כל שאר העולם ששם פס על כל מה שבנו למשך שנים בנושא. אם זה טןב או לא, לבין לאומיות אין השפעה בנושא עד שיחליטו אחרת
טמטום מוחלט. עם הגלובאליות של היום חייבים גוף עם כח שיעבוד במצב הזה. אם היו מתנהלים נכון ומהר על ההתחלה, סביר להניח שהמגיפה לא היתה יוצאת כמעט מגבולות סין.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־17 אורחים