מחשבות לקראת עונת 2020/21

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לקראת עונת 2020/21

הודעהעל ידי bublil27 » 28 יולי 2020, 01:35

felix_r כתב:זה הזמן לקחת את יפתח זיו. נכון, הוא עדיין לא מספיק יציב, אבל הוא לפחות לא עושה פרצופים, ואומר שהוא רוצה מכבי.
צודק לגמרי

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
bublil27

הודעהעל ידי Jack55 » 28 יולי 2020, 01:59

felix_r כתב:זה הזמן לקחת את יפתח זיו. נכון, הוא עדיין לא מספיק יציב, אבל הוא לפחות לא עושה פרצופים, ואומר שהוא רוצה מכבי.

אני גם חושב שהוא צריך להיות אופציה, הרי צריך 6 ישראלים בסגל לעונה הבאה וכרגע אנחנו עם 5 (ואחד בסימן שאלה ענק), וגם תכלס לא בטוח שג'ייק כהן ישאר.
כרגע בטוחים - דיבה, זוסמן, סנדי, וכספי(???). ג'ייק כהן עדיין בסימן שאלה מבחינתי.

אם אני מכבי, הייתי מביא לפה את סורקין במקום כהן (הגיע הזמן קצת לרענן) ובנוסף אליו מחתים או את זיו או משאיר את אמארה\בורדיון.
ככה או ככה אנחנו צריכים במקרה הטוב עוד ישראלי אחד לסגל הזה (אם כולם נשארים ומביאים מישהו במקום דני), או במקרה הרע עוד שלושה (אם כהן עוזב ומכבי לא רוצים לקחת סיכון עם כספי ומחליטים ללכת על 6 ישראלים כשירים).

מה שמפחיד אותי בזיו זה שאם יגיע לפה הוא יהיה ממש רע כמו מקרים קודמים של יבזורי ומשעור שהיו פנטסטיים בליגה וכשהגיעו למכבי לא מצאו את המקום שלהם.
אני חושב שהוא שחקן טוב אבל מצד שני יש עוד שתי בעיות עיקריות - יש את דיבה שדיי יושב על המקום שלו + בעיניי הוא לא מסוגל לתרום ביורוליג בכלל (לפחות לא כרגע, צריך יותר ניסיון באירופה).
למרות הכל הוא כן צריך להיות אופציה כי השוק הישראלי פשוט מת והוא כן אחריי עונה נפלאה, צעיר וגם והראה נכונות להגיע לפה, אבל צריך לקחת בחשבון גם את הצדדים הפחות טובים בעסקה שכזאת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 28 יולי 2020, 05:20

לא צריך את זיו.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי אדגר פו » 28 יולי 2020, 08:24

יהיה קשה למצוא לזיו דקות משחק רבות כשעמדות הגארדים מלאות אחרי שובו של ג'ונדי והרכז החדש. אבל זה תלוי בו אם הוא רוצה לשחק מעט או לשחק הרבה
בקבוצה צרפתית או בלגית .
גם אני חושב כמו jack 55 שצריך קצת לרענן את הסגל הישראלי שלנו באיזה שחקן או שניים.
לגבי כספי, לא אמרו שהוא חוזר להתאמן ביולי מתישהוא ? כנראה לא אמרו איזו שנה.... :disgust:
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי MM3 » 28 יולי 2020, 11:00

דווקא עכשיו זאת ההזדמנות הכי טובה של זיו להגיע .. אם ג'ונס הוא הרכז הפותח הסיכוי שלו לקבל הרבה דקות הוא גבוה מאוד.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
MM3

הודעהעל ידי אדגר פו » 28 יולי 2020, 11:07

מיחסים יותר מדי חשיבות " לרכז הפותח " . כמו שחציל אומר, סקוטי ודורסי יכולים לפתוח בשקט בעמדת הגארדים בשנה הבאה. השאלה היא בעיקר שאלה של רוטציות.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי felix_r » 28 יולי 2020, 11:13

Jack55 כתב:

אני גם חושב שהוא צריך להיות אופציה, הרי צריך 6 ישראלים בסגל לעונה הבאה וכרגע אנחנו עם 5 (ואחד בסימן שאלה ענק), וגם תכלס לא בטוח שג'ייק כהן ישאר.
כרגע בטוחים - דיבה, זוסמן, סנדי, וכספי(???). ג'ייק כהן עדיין בסימן שאלה מבחינתי.

אם אני מכבי, הייתי מביא לפה את סורקין במקום כהן (הגיע הזמן קצת לרענן) ובנוסף אליו מחתים או את זיו או משאיר את אמארה\בורדיון.
ככה או ככה אנחנו צריכים במקרה הטוב עוד ישראלי אחד לסגל הזה (אם כולם נשארים ומביאים מישהו במקום דני), או במקרה הרע עוד שלושה (אם כהן עוזב ומכבי לא רוצים לקחת סיכון עם כספי ומחליטים ללכת על 6 ישראלים כשירים).

מה שמפחיד אותי בזיו זה שאם יגיע לפה הוא יהיה ממש רע כמו מקרים קודמים של יבזורי ומשעור שהיו פנטסטיים בליגה וכשהגיעו למכבי לא מצאו את המקום שלהם.
אני חושב שהוא שחקן טוב אבל מצד שני יש עוד שתי בעיות עיקריות - יש את דיבה שדיי יושב על המקום שלו + בעיניי הוא לא מסוגל לתרום ביורוליג בכלל (לפחות לא כרגע, צריך יותר ניסיון באירופה).
למרות הכל הוא כן צריך להיות אופציה כי השוק הישראלי פשוט מת והוא כן אחריי עונה נפלאה, צעיר וגם והראה נכונות להגיע לפה, אבל צריך לקחת בחשבון גם את הצדדים הפחות טובים בעסקה שכזאת.

לא, יבזורי הוא לא יהיה. יבזורי גם היה מבוגר, גם בלי הגנה. הוא אפילו לא יכול היה לעזור בניהול משחק. סוג של ג'ייסי קארול לעניים מאוד. הוא היה טוב רק בשלשות וגם זה 3 משחקים בעונה. היה ברור שלא יצליח. החתימו אותו רק בשביל שלא ילך לירושלים, שהייתה חמה עליו אחרי שהפציץ נגדה בכמה משחקים.

יפתח זיו שחקן פיזי, אתלטי ומגוון, משחק גם בהתקפה וגם בהגנה, צעיר (בן 25), ובקו עליה. ממש לא יבזורי.

נכון, יש לו גם חולשות. יפתח זיו לא יציב בקליעה, זאת הבעיה העיקרית שלו, חוץ מזה קבלת ההחלטות שלו לא משהו להתלהב ממנו. מסכים.

אבל תשימו לב לעובדה הבאה: רוב הישראלים הטובים יותר עוזבים את הליגה בעונה הקרובה!

אבדיה - NBA
גינת, מנקו, שגב - צרפת.
בלאט חתם באלבה (אולי יעזוב כבר העונה, אולי בעונה הבאה).
מקל ממשיך במלאגה.
אלכסנדר וקליין כנראה לא יהיו פה.
ג'ייק כהן אולי יעזוב.

אז את מי תיקחו ? תחזירו את פניני ? זה לא רציני, עם כל הכבוד לפניני. סורקין? סורקין נחמד, אבל הוא בסך הכל שחקן משלים בקבוצה שלו, ספק אם יתרום במכבי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אדגר פו » 28 יולי 2020, 11:30

אולי אם אין כסף לא כדאי להשקיע בישראלים בכירים וללכת על צעירים. ישראלי בכיר יעלה יותר מזר ממוצע שמכבי הולכת להביא הקיץ. אפשר להביא איזה צעיר מגלבוע
ואת סורקין ולסגור עסק.
אם ממש מתעקשים אז אולי זיו באמת או את בר טימור שעדיין יש לו חוזה בירושלים אבל לא בטוח שירצה להמשיך עם קטש שמיבש לו את הצורה.

כן, נהיה פחות טובים בגזרה הזאת מהשנה הנוכחית אבל אולי שווה להמר כשהליגה בכל מקרה תיחלש מאוד בגזרה הזאת בשנה הבאה. הרוב בורחים.

הבעייה העיקרית שכספי תוקע את התקציב ואת היכולת להבין כמה ישראלים עוד צריך. משכורת שלו זה 3 שחקנים ממוצעים בתקופת הקורונה.

אפשר להחזיר את הנקניק המתקרא סילבן לנדסברג. השאלה אם המאמן שלנו יוכל לסבול אותו יותר מ 10 דקות. :laugh1
נערך לאחרונה על ידי אדגר פו בתאריך 28 יולי 2020, 11:34, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי Jack55 » 28 יולי 2020, 11:34

צריך לנסות לגשש באיזור של זיו, אם ידרוש שכר נמוך אפשר לסגור את העסקה הזאת אבל שוב רק בהנחה והיא באמת לא פוגעת בהחתמות הזרים.

לדעתי יש מצב שמכבי ישאירו את כהן ויחתימו בנוסף אליו את סורקין או ישאירו את אמארה ובכך יסגרו את הפינה של הישראלים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 28 יולי 2020, 11:51

אמארה הכי חשוב , לפי הדברים שלו הוא מרגיש טוב ורוצה לשחק עדיין .
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי A.Parker » 28 יולי 2020, 12:04

Adam כתב:
A.Parker כתב:
Adam כתב:
A.Parker כתב:
Adam כתב:בראיינט וזוסמן הולכים לשחק יותר בעמדה 3 עונה הבאה, זה הכל. זה כמובן חבל כי לדעתי הם אפקטיביים יותר בעמדה 2 (בעיקר בגלל יכולת הובלת הכדור ויתרון פיזי).
אין ספק שאנחנו צריכים ישראלי במקום אבדיה (ולא, סנדי כהן לא יחליף אותו), אך כל שחקן שיבוא במקומו (אפילו זר) יהיה פחות טוב ממנו אז צריך גם לצפות לכך שעונה הבאה נהיה קבוצה פחות טובה, בעיקר בליגה.

שוב, הוא לא היה משמעותי ביורוליג עד כמה מחזורים אחרונים לפני הקורונה, ומכבי היתה קבוצה מנצחת ומובילה עוד לפני זה, כך שביורוליג חסרונו לא יורגש כמעט. אני חושב שבראיינט וזוסמן צריכים לשחק ב-3 (זוסמן מכדרר נורא) כשבראיינט יכול לדלג בין העמדות כי גם קלויארו ישחק בעמדה הזאת. הליגה גם ככה לא משמעותית אז אין צורך לחשוב על זה. מה גם שאני אוהב את סנדי (למרות האנמיות שלו במשחקים האחרונים).

על סמך מה אתה אומר שהוא לא היה משמעותי? זה ממש לא נכון.
מתוך 28 משחקים, רק ב6 מהם הוא שיחק פחות מ-10 דק'. בעשרת המשחקים האחרונים שמכבי שיחקה ביורוליג הוא שיחק 18 דק' בממוצע. זה שחקן רוטציה לכל דבר.
הוא עשה המון (המון!) דברים שלא רואים בסטטיסטיקה. בעיקר בעניין ההגנתי - הוא היה יתרון פיזי עצום על שחקנים בעמדה שלו וזה גרם לקבוצות היריבות לשנות הרבה מאוד הרכבים על המגרש בגללו.
על התרומה בליגה אין על מה לדבר בכלל.. הילד זכה ב-MVP הישראלי בליגה.

במצב של מכבי כרגע לא תוכל למצוא שחקן בגובה 2.05 שיכול להוביל כדור כמוהו, לעבור את המגרש תוך 4 שניות, ולשמור כמוהו (שיפר את ההגנה שלו העונה בצורה מטורפת).

זה שהוא שיחק לא מעט דקות לא אומר שהוא היה טוב בהן. בתחילת העונה הוא היה רע. במחזורים האחרונים הוא השתפר מאוד וכבר אמרתי את זה. עדיין ברוב העונה הוא לא היה שחקן איכותי ואפילו היה חלש מאוד. אין לי סבלנות להסביר שוב למה, אז שכל אחד יישאר פשוט בדעתו.

טוב נחכה לעונה הבאה לראות עד כמה הוא יחסר לנו. כן, גם ביורוליג.

אם תשוו לתרומה שלו היום - אז כן. אם תשוו לתרומה של תחילת עד אמצע העונה - לא. לי ברור כבר מה ההשוואה שתעשה ואיך הוא יוזכר בחצי מהפוסטים עונה הבאה.
A.Parker

הודעהעל ידי refael » 28 יולי 2020, 12:13

למה זיזיץ עדיין לא חתם בריאל מדריד? יש סיכוי שזה סתם שמועות והוא יגיע למכבי בסופו של דבר?
תמונה
refael

מחשבות לקראת עונת 2020/21

הודעהעל ידי Jack55 » 28 יולי 2020, 12:17

refael כתב:למה זיזיץ עדיין לא חתם בריאל מדריד? יש סיכוי שזה סתם שמועות והוא יגיע למכבי בסופו של דבר?

אם אני לא טועה כי עדיין לא שוחרר רשמית מקליבלנד, אבל הוא סגור בריאל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי Adam » 28 יולי 2020, 13:05

A.Parker כתב:
Adam כתב:
A.Parker כתב:
Adam כתב:
A.Parker כתב:שוב, הוא לא היה משמעותי ביורוליג עד כמה מחזורים אחרונים לפני הקורונה, ומכבי היתה קבוצה מנצחת ומובילה עוד לפני זה, כך שביורוליג חסרונו לא יורגש כמעט. אני חושב שבראיינט וזוסמן צריכים לשחק ב-3 (זוסמן מכדרר נורא) כשבראיינט יכול לדלג בין העמדות כי גם קלויארו ישחק בעמדה הזאת. הליגה גם ככה לא משמעותית אז אין צורך לחשוב על זה. מה גם שאני אוהב את סנדי (למרות האנמיות שלו במשחקים האחרונים).

על סמך מה אתה אומר שהוא לא היה משמעותי? זה ממש לא נכון.
מתוך 28 משחקים, רק ב6 מהם הוא שיחק פחות מ-10 דק'. בעשרת המשחקים האחרונים שמכבי שיחקה ביורוליג הוא שיחק 18 דק' בממוצע. זה שחקן רוטציה לכל דבר.
הוא עשה המון (המון!) דברים שלא רואים בסטטיסטיקה. בעיקר בעניין ההגנתי - הוא היה יתרון פיזי עצום על שחקנים בעמדה שלו וזה גרם לקבוצות היריבות לשנות הרבה מאוד הרכבים על המגרש בגללו.

במצב של מכבי כרגע לא תוכל למצוא שחקן בגובה 2.05 שיכול להוביל כדור כמוהו, לעבור את המגרש תוך 4 שניות, ולשמור כמוהו (שיפר את ההגנה שלו העונה בצורה מטורפת).

זה שהוא שיחק לא מעט דקות לא אומר שהוא היה טוב בהן. בתחילת העונה הוא היה רע. במחזורים האחרונים הוא השתפר מאוד וכבר אמרתי את זה. עדיין ברוב העונה הוא לא היה שחקן איכותי ואפילו היה חלש מאוד. אין לי סבלנות להסביר שוב למה, אז שכל אחד יישאר פשוט בדעתו.

אם תשוו לתרומה שלו היום - אז כן. אם תשוו לתרומה של תחילת עד אמצע העונה - לא. לי ברור כבר מה ההשוואה שתעשה ואיך הוא יוזכר בחצי מהפוסטים עונה הבאה.

אין לי תחרות איתך על מי צודק או טועה. אני פשוט חושב שאין לך הערכה מספיק לתרומה של אבדיה, גם בתחילת העונה. אין ספק שהיום הוא תורם הרבה יותר ממה שהוא תרם ב10-15 משחקים הראשונים של היורוליג, אבל גם שם הוא תרם לא מעט דברים שלא רואים בסטטיסטיקה.
בכל מקרה, הלוואי שאני אטעה ולא נרגיש את החוסר שלו עונה הבאה. אך לפי איך שזה נראה עכשיו, מכבי הולכת להיות קבוצה פחות טובה על הנייר עונה הבאה, וזה בעיקר כי הילד לא יהיה כאן.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 יולי 2020, 13:07

אבדיה היה רע בתחילת העונה ביורוליג, לא פחות
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי A.Parker » 28 יולי 2020, 13:10

Adam כתב:
A.Parker כתב:
Adam כתב:
A.Parker כתב:
Adam כתב:על סמך מה אתה אומר שהוא לא היה משמעותי? זה ממש לא נכון.

אין לי תחרות איתך על מי צודק או טועה. אני פשוט חושב שאין לך הערכה מספיק לתרומה של אבדיה, גם בתחילת העונה. אין ספק שהיום הוא תורם הרבה יותר ממה שהוא תרם ב10-15 משחקים הראשונים של היורוליג, אבל גם שם הוא תרם לא מעט דברים שלא רואים בסטטיסטיקה.
בכל מקרה, הלוואי שאני אטעה ולא נרגיש את החוסר שלו עונה הבאה. אך לפי איך שזה נראה עכשיו, מכבי הולכת להיות קבוצה פחות טובה על הנייר עונה הבאה, וזה בעיקר כי הילד לא יהיה כאן.

אם כבר הוא היה רע מאוד בדברים שלא רואים בסטטיסטיקה, בעיקר בהגנה הנוראית שלו.
תחילת המשפט נכון כנראה, אך ההמשך זה בדיוק העניין. אנשים יתלו את היכולת הירודה של מכבי בכך שאבדיה עזב. ברור לי כבר עכשיו שזה יקרה.
A.Parker

הודעהעל ידי Adam » 28 יולי 2020, 13:20

צריך להפריד את זה:
היכולת הירודה של מכבי בליגה תהיה בעיקר מהעזיבה של אבדיה.
היכולת הירודה של מכבי ביורוליג תהיה בעיקר כי שנה הבאה יהיו 4-5 קבוצות שישלטו בליגה ומכבי לא תהיה אחת מהן. כמובן שצריך לחכות לסוף הקיץ לראות את מי מכבי תחתים אך כרגע המצב לא טוב. מה שאני כן רוצה להוסיף זה שאנחנו כן נרגיש את העזיבה של אבדיה (לא כמו בליגה כמובן) בעניין המיס-מאצ'ים. כרגע אין לנו שחקן שובר שיוויון מבחינה פיזית לעמדה שלו.
בנוגע למשפט הראשון שלך, אני לא מסכים. אני באמת חושב שאבדיה נתן הגנה מצוינת, לעיתים אפילו יותר טוב מזוסמן. הבעיה שלו הייתה הקליעה. בכל מקרה, הסכמנו שלא להסכים בעניין הזה.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי felix_r » 28 יולי 2020, 13:30

אם יוחלט בסוף ללכת על שחקן ליגה ממש זול, שלא נמנה עם הישראלים המובילים, יש לי שם מפתיע: צוף בן משה מאשדוד.

גארד יחסית גבוה 194 ס"מ, בן 23.
קיבל במה בגלל מפשיטת רגל של אשדוד.

41.4% לשלוש, אגרסיבי וחצוף (בקטע חיובי). מאלה שמעצבנים אותך כשהם משחקים במדי היריבה, אבל חביבים כשהם בסגל שלך.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 28 יולי 2020, 15:32

לדעתי, חייבים סנטר רציני. סנטר פותח, לא מחליף. לאור הבעיות האחרונות שיש להאנטר בגב, בנוסף לגילו המופלג, אסור להיות אופטימי ושאנן, ולצפות שהאנטר יתן עוד עונה גדולה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Shay_uzan » 28 יולי 2020, 16:17

נגיד את זה ככה... אני בעד לעזוב את הליגה, אבל אם לא, אנחנו חייבים להשים יד על עוד ישראלים טובים וזיו נשמע כאופציה היותר טובה ממה שיש
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־22 אורחים