מחשבות לקראת עונת 2020/21

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לקראת עונת 2020/21

הודעהעל ידי Neo » 29 יולי 2020, 16:27

מאוד מעניין מה תהיה ההתייחסות של המערכבת כלפי סנדי שממש הפתיע
האם יביאו עוד סמול גבוה שיכול לעשות כמה וכמה דברים או סנדי יהיה המחליף הראשון
וואלה עברה שנה ואני עוד לא יודע איך לעכל את סנדי
Neo

הודעהעל ידי TAYO » 29 יולי 2020, 16:42

Neo כתב:מאוד מעניין מה תהיה ההתייחסות של המערכבת כלפי סנדי שממש הפתיע
לדעתי הגמר הייתה הבלחה, הוא עוד רחוק מלהיות אפוי או רלוונטי ברמת יורוליג. האמת היא שהייתי משאיל אותו לשנה בצרפת או משהו...

Sent from my iPhone using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
TAYO

הודעהעל ידי MTA2311 » 29 יולי 2020, 16:46

TAYO כתב:
Neo כתב:מאוד מעניין מה תהיה ההתייחסות של המערכבת כלפי סנדי שממש הפתיע
לדעתי הגמר הייתה הבלחה, הוא עוד רחוק מלהיות אפוי או רלוונטי ברמת יורוליג. האמת היא שהייתי משאיל אותו לשנה בצרפת או משהו...

Sent from my iPhone using Tapatalk

מסכים
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Jack55 » 29 יולי 2020, 19:14

אז אכן נראה שאמארה יישאר וגם דיבה כמובן.
זאת אומרת שככל הנראה יחתימו את סורקין ופה יסיימו עם הישראלים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי refael » 30 יולי 2020, 10:34

האנטר על אייסי
אני אשים את זה פה על השולחן: אנחנו צריכים שקווינסי אייסי יישאר, זה דבר חשוב מאוד לקבוצה. מה שהוא מביא למגרש, האתלטיות, ההגנה, הרעב - זה מה שאנחנו צריכים, זה מה שהפך את הקבוצה לקבוצה נהדרת. הוא חלק חשוב בקבוצה הזאת, כמו שג'ייק היה חלק חשוב, אבל הוא חתם בקבוצה אחרת. רציתי שכולם יישארו, אני מקווה שיצליחו להשאיר את קווינסי".

תכלס? העונה עובדתית אנחנו קבוצה מנצחת כאשר אייסי הוא ה4 הפותח שלנו.
מעבר לנקודות( לא הדבר הכי חשוב, יש בקבוצה מספיק ספקי נקודות) הוא מביא דברים אחרים שכן חשובים לקבוצה ובתקווה שכספי יחזור וגיבוי של קלוייארו אני חושב שזה מעולה.
תמונה
refael

הודעהעל ידי SirCharles » 30 יולי 2020, 22:58

אני אוהב את אייסי. את הקשיחות, ההגנה, הדבק ומדי פעם הפוסטרים שמכניסים שחקנים יריבים לחרדות, אממה, הוא אחד משחקני ההתקפה הזרים החלשים שהיו פה. אם כספי מסוגל לשחק, וזה 'אם' גדול, אז אייסי משלים אותו נהדר, אבל במידה וכספי רשמית הופך לוולוגר ושחקן לשעבר אז מכבי תהיה חייבת 4 התקפי יותר מוצלח. מלבדו בפורוורדים יש רק את זוסמן וקלויארו ששניהם לא בדיוק מצטיינים בצבירת נקודות ואי אפשר ללכת למכולת עם ליין פורוורדים שכזה.

אני עדיין מאוד מקווה שמכבי יוותרו על דורסי ויביאו במקומו 3 אתלטי two way שיפתח (או יעלה מהספסל מאחורי זוסמן במידה וכספי אכן יהיה ה4 הפותח). מאוד אהבתי את מה שראיתי משאקיל מקיסיק העונה (ואחרי דיישון פייר שחתם לבסוף בפנר הוא המועמד המועדף עלי).

לסנטר המחליף הייתי מאוד שמח אם ידוגו מאולימפיאקוס את אוקטביו אליס (במידה ולא הוחתם שם מחדש). אתלט צעיר ארוך ומהיר שיוכל ללמוד הרבה מאותלו.

הנה הסגל שהייתי רוצה לראות בעונה הבאה (שוב, במידה וכספי חוזר לשחק ומחזיק מעמד):
1 - ג'ונס, ג'ון די (סקוטי)
2 - ווילבקין, בראיינט, סנדי כהן
3 - מקיסיק, זוסמן, קלויארו
4 - כספי, אייסי (קלויארו)
5 - האנטר, אליס
8 זרים (לא אכפת לי כמה ישבו בצד בכל משחק ליגה, זה המינימום שצריך ליורוליג) ו-4 ישראלים (סנדי עוד צריך להוכיח שהוא שווה יורוליג אבל כשחקן 12 הוא בסדר גמור).
לליגה יצטרכו ישראלי או שניים נוספים, רצוי בעמדות 4-5. הבחור מחיפה ששמו זרח מפרחוני הוא פוטנציאל נחמד שיוכל לשחק הרבה בליגה על חשבון כספי השביר.
אני פחות בעד להשאיר את אמארה (למרות התצוגה בגמר הפ"פ), בהגנה הוא מזעזע את השועלים ואיך להגיד את בעדינות, הוא לא נהיה צעיר יותר... הבינג סייד דאת, אם לא מחתימים אף גבוה ישראלי אחר, גם בגילו אמארה עדיין יכול לתת דקות בליגה שלנו (וכסנטר שני מהספסל ביורוליג זה גם לא רע).

ומילה לגבי יפתח זיו. בסגל האידאלי מבחינתי אין לו מקום (יבוא על חשבון ג'ון די ואי אפשר לשרוד ביורוליג עם שני רכזים שלא פוגעים מבחוץ), אבל אם בסופו של דבר דורסי יישאר, עם כל הצער שבדבר ואהבתי אליו, הייתי שוקל להביא את זיו על חשבונו. יכול לשחק לצד דורסי או סקוטי ולהשלים את שניהם נהדר ויוסיף הובלת כדור והגנה על שתי עמדות (שני דברים שג'ון לא ממש מביא).
SirCharles

הודעהעל ידי Neo » 03 אוגוסט 2020, 14:37

זה שמכבי לא הודיעו על החתמתו של אוליבר לאחר סיום ליגת קורונה מצביע אולי שהם ממתינים למישהו או משהו
לא אתפלא לראות כאן את ויטינגטון + רובינסון
אחלה קו קדמי
Neo

הודעהעל ידי Hujirat » 03 אוגוסט 2020, 14:51

Neo כתב:זה שמכבי לא הודיעו על החתמתו של אוליבר לאחר סיום ליגת קורונה מצביע אולי שהם ממתינים למישהו או משהו
לא אתפלא לראות כאן את ויטינגטון + רובינסון
אחלה קו קדמי

אני מאמין שזה בגלל שהם נותנים לקווינסי אפשרות לרדת בשכר. כולנו הפנמנו שהוא משמעותי למערכת.
Hujirat

הודעהעל ידי Adam » 03 אוגוסט 2020, 15:35

לאורך כל העונה לא אהבתי שני שחקנים: דורסי ואייסי. הסיבה לכך הייתה בעיקר בגלל רמת ה-IQ כדורסל הנמוכה שלהם (במיוחד אצל דורסי).
עכשיו כשאין מה לעשות יצא לי לראות לא מעט סרטונים היילייטס ביוטיוב של אייסי מהשנה האחרונה, וייתכן שהגזמתי איתו.
דעתי עבור דורסי עדיין לא השתנתה. בעיניי עדיין שחקן טיפש שלרוב יותר הורס למכבי מאשר מועיל לה. עם זאת עבור אייסי דעתי השתנתה מעט - אם עושים טבלת יתרונות-חסרונות, הרי שהיתרונות עולים על החסרונות.
מעבר לכך, הגנתית, הוא באמת היה מפלצת. נוסיף את זה שכבר צוין שהוא הדבק של החדר הלבשה (וגם רואים איך השחקנים מדברים אליו כשמכבי מפרסמת סרטונים מחדר ההלבשה), ושיאניס מאוד מעריך אותו - הוא צריך להישאר כאן בסופו של דבר.
כמובן שאפשר לדבר על אייסי עד מחר, אך בסופו של דבר העניין הכספי הוא הבעיה כאן. בשוק של היום לא בטוח שיש שחקן מוכח שעדיף על אייסי, וייתכן שמכבי אולי יצליחו להוריד כמה גרושים מהחוזה שלו. עם זאת, צריך לראות מה התקציב שמכבי תקצבה לעמדה הזאת - כי אייסי לא שחקן ששווה פחות מ500-600 אלף לעונה. גם לא אחרי הקורונה.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 אוגוסט 2020, 15:42

רחוק מאוד מאוד מלהיות מפלצת הגנתית. מבין שזה הנרטיב שניסו לבנות סביבו לאורך כל העונה, אבל גם בזה הוא לא יותר מבינוני במקרה הטוב.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Adam » 03 אוגוסט 2020, 15:46

MTA2311 כתב:רחוק מאוד מאוד מלהיות מפלצת הגנתית. מבין שזה הנרטיב שניסו לבנות סביבו לאורך כל העונה, אבל גם בזה הוא לא יותר מבינוני במקרה הטוב.

בינוני? וואו. לא יודע אם אנחנו אפילו מדברים על אותו שחקן.
יש לו הרבה חסרונות אבל אי אפשר לקחת ממנו את היכולות ההגנתיות. הוא יכול לשמור לך כמעט על כל עמדה במגרש.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי Hujirat » 03 אוגוסט 2020, 15:48

MTA2311 כתב:רחוק מאוד מאוד מלהיות מפלצת הגנתית. מבין שזה הנרטיב שניסו לבנות סביבו לאורך כל העונה, אבל גם בזה הוא לא יותר מבינוני במקרה הטוב.

מה בעיניך הגורמים המרכזיים להגנה המפלצתית שראינו השנה באירופה?
Hujirat

הודעהעל ידי my man » 03 אוגוסט 2020, 15:48

הוא לא מפלצת הגנתית, רחוק מזה..היו לו את הרגעים שלו(למשל במשחק מול פאו במחצית השנייה) אבל ממש לא באופן קבוע ויציב..
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 אוגוסט 2020, 15:53

Adam כתב:

בינוני? וואו. לא יודע אם אנחנו אפילו מדברים על אותו שחקן.
יש לו הרבה חסרונות אבל אי אפשר לקחת ממנו את היכולות ההגנתיות. הוא יכול לשמור לך כמעט על כל עמדה במגרש.

מה אחי?

אכן לא מדברים על אותו שחקן כנראה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 אוגוסט 2020, 15:53

Hujirat כתב:

מה בעיניך הגורמים המרכזיים להגנה המפלצתית שראינו השנה באירופה?

גארדים+זוסמן+האנטר+ תיאום קבוצתי
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Mitelka » 03 אוגוסט 2020, 15:54

אני מנסה להמנע ממונחים כמו מפלצת וכו' - היו לו משחקים הגנתיים מצויינים ברמה ההגנתית. ומהראש עולות לי ברצלונה, פנאתנייקוס, אולימפיאוקוס. בהיכל. והיו עוד.
לדעתי דווקא המפתח הוא ביכולת שלו לנעוץ שלשות באחוזים טובים. ושם הוא נפל.

אני בדעה שאתה מחמיר איתו. קודם כל שנה ראשונה באירופה לטעמי זה גורם שתמיד נוטים לזלזל בו. זוכר איך בלאק בחצי עונה הראשונה הסתבך בעבירות עד שהוא קצת הבין יותר את השופטים פה ובחצי שנה השנייה היה נדיר?.
אני גם בזמנו רציתי להשאיר את ג'וני אוברייאנט. בדיוק בגלל זה. הוא עשה שטויות ודברים שמתאימים לבן אדם ששנה ראשונה באירופה. כמובן שהם שונים בתכלית בתור שחקנים.

קשיחות, הגנה (ברב המקרים) טובה, כמובן בונוס גדול שהוא דבק רציני בחדר ההלבשה (לדעתי אתה מזלזל בזה קצת) אמורים לתת לו עוד נקודות זכות.לא צריך 3 אייסי בקבוצה רק כי הם בחורים טובים. מספיק 1. ולכן אני הייתי נותן לו עוד שנה ומנסה להוריד אותו בחוזה קצת.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 אוגוסט 2020, 16:02

Mitelka כתב:
אני מנסה להמנע ממונחים כמו מפלצת וכו' - היו לו משחקים הגנתיים מצויינים ברמה ההגנתית. ומהראש עולות לי ברצלונה, פנאתנייקוס, אולימפיאוקוס. בהיכל. והיו עוד.
לדעתי דווקא המפתח הוא ביכולת שלו לנעוץ שלשות באחוזים טובים. ושם הוא נפל.

אני בדעה שאתה מחמיר איתו. קודם כל שנה ראשונה באירופה לטעמי זה גורם שתמיד נוטים לזלזל בו. זוכר איך בלאק בחצי עונה הראשונה הסתבך בעבירות עד שהוא קצת הבין יותר את השופטים פה ובחצי שנה השנייה היה נדיר?.
אני גם בזמנו רציתי להשאיר את ג'וני אוברייאנט. בדיוק בגלל זה. הוא עשה שטויות ודברים שמתאימים לבן אדם ששנה ראשונה באירופה. כמובן שהם שונים בתכלית בתור שחקנים.

קשיחות, הגנה (ברב המקרים) טובה, כמובן בונוס גדול שהוא דבק רציני בחדר ההלבשה (לדעתי אתה מזלזל בזה קצת) אמורים לתת לו עוד נקודות זכות.לא צריך 3 אייסי בקבוצה רק כי הם בחורים טובים. מספיק 1. ולכן אני הייתי נותן לו עוד שנה ומנסה להוריד אותו בחוזה קצת.

אם הייתי יכול להגיד שהוא "טוב בהגנה", סביר להניח שנקודת המבט שלי על הסיטואציה הייתה משתנה, אבל זה לא המצב. הוא באופן די עקבי לא טיפל טוב בפיק אנד רול, עשה לא מעט טעויות קריטיות (בעיקר בסוף הפוזשנים, כנראה התעייף) ובעיקר היה לא יציב. היו לו משחקים טובים בהגנה, אבל היו גם מספיק משחקים שהוא היה בהם לא טוב.

אם אייסי נשאר זה פחות או יותר כל מה שיש בעמדה 4. בהתחשב בזה, האם אני מחמיר איתו? אני בספק. אופי ודבק בחדר הלבשה זה חשוב מאוד, אבל כשזה מגיע מהמקומות הנכונים ולא על חשבון איכות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 אוגוסט 2020, 16:04

אגב אני עדיין חושב שהרול של 5 מחליף הרבה יותר מתאים לו
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Mitelka » 03 אוגוסט 2020, 16:36

MTA2311 כתב:אגב אני עדיין חושב שהרול של 5 מחליף הרבה יותר מתאים לו
בהרכבי סמול בול בארץ לכמה דקות בודדות. בטח לא שיש לך את זיזיץ (הלוואי), האנטר ואמרה.

אני חושב שהבעיה היא קונסטלצית ה-4 שלנו. כ-4 מחליף ל4 כישרוני, אתלטי ובעיקר התקפי (באמת חבל לי שלא השאירו את אוברייאנט. קובאן נהנתה מאוד משנת הטבילה שלו אצלנו) אני חושב שהוא מתאים.

כרגע הבעיה היא שעמדה 4 מורכבת מכספי שלא שיחק שנה וקלויארו שאנחנו יודעים שאי אפשר לבנות עליו כשחקן מוביל.

בעולם אידיאלי אני לא הולך עם כספי אלה מביא 4 עם סט יכולות התקפיות ומגבה אותו באייסי וקלויארו.

דווקא שנת הפציעות המחרידה הזו חייבית להבהיר שצריך על כל עמדה 3 שחקנים. אייסי יכול בהחלט להיות שם. אופציה 2 כ-4, אופציה שלישית כ-5. יו ניים איט.
הרי אתה תקום בינואר שהברכיים של אותלו פרשו, זיזיץ עם קרע בשריר הירך וכספי מנחה את מי רוצה להיות מיליונר, כן?

תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי שמוליק » 03 אוגוסט 2020, 17:10

Mitelka כתב:
MTA2311 כתב:אגב אני עדיין חושב שהרול של 5 מחליף הרבה יותר מתאים לו
בהרכבי סמול בול בארץ לכמה דקות בודדות. בטח לא שיש לך את זיזיץ (הלוואי), האנטר ואמרה.

אני חושב שהבעיה היא קונסטלצית ה-4 שלנו. כ-4 מחליף ל4 כישרוני, אתלטי ובעיקר התקפי (באמת חבל לי שלא השאירו את אוברייאנט. קובאן נהנתה מאוד משנת הטבילה שלו אצלנו) אני חושב שהוא מתאים.

כרגע הבעיה היא שעמדה 4 מורכבת מכספי שלא שיחק שנה וקלויארו שאנחנו יודעים שאי אפשר לבנות עליו כשחקן מוביל.

בעולם אידיאלי אני לא הולך עם כספי אלה מביא 4 עם סט יכולות התקפיות ומגבה אותו באייסי וקלויארו.

דווקא שנת הפציעות המחרידה הזו חייבית להבהיר שצריך על כל עמדה 3 שחקנים. אייסי יכול בהחלט להיות שם. אופציה 2 כ-4, אופציה שלישית כ-5. יו ניים איט.
הרי אתה תקום בינואר שהברכיים של אותלו פרשו, זיזיץ עם קרע בשריר הירך וכספי מנחה את מי רוצה להיות מיליונר, כן?

גיל שוחרר מחימקי
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=346748
פדרמן ורקנאטי קוברים את מכבי.
שיעופו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמוליק

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־12 אורחים