07 יוני 2011, 17:28
Holiday_Armadillo כתב:בעל זבוב כתב:רק תזכורת:
בשנתיים שבורשטיין לא היה כאן, 2008 (פציעה) וב-2010 (ספרד), לא לקחנו את הצלחת של קופל.
בשנת 2009, בורשטיין התאושש מהפציעה והיה נהדר בגמר מול חיפה.
שוב,זה שבורשטיין לא היה בשנים האלה לא אומר שבגללו הפסדנו צלחת..
כמו שזה לא אומר שבגללו זכינו בגביעי אירופה
07 יוני 2011, 17:31
בעל זבוב כתב:Holiday_Armadillo כתב:בעל זבוב כתב:רק תזכורת:
בשנתיים שבורשטיין לא היה כאן, 2008 (פציעה) וב-2010 (ספרד), לא לקחנו את הצלחת של קופל.
בשנת 2009, בורשטיין התאושש מהפציעה והיה נהדר בגמר מול חיפה.
שוב,זה שבורשטיין לא היה בשנים האלה לא אומר שבגללו הפסדנו צלחת..
כמו שזה לא אומר שבגללו זכינו בגביעי אירופה
ציינתי עובדות.
עם בורשטיין לקחנו הכל, בלעדיו, אכלנו חצץ.
07 יוני 2011, 17:33
07 יוני 2011, 17:35
07 יוני 2011, 17:39
07 יוני 2011, 17:44
בעל זבוב כתב:לדעתי, אם בורשטיין היה כאן בשנה שעברה, היינו מנצחים את חובב הסנוקר.
07 יוני 2011, 19:33
07 יוני 2011, 20:13
yzafrir כתב:מוזר שכולם שוכחים שפעם הפועל ירושלים הציעה לו חוזה בסכום גדול יותר ממכבי והוא העדיף להישאר צהוב....אף אחד לא חולק על זה שלפניני מגיע בעתיד להיות הקפטן אבל שיחכה יפה בתור כי קודם טל צריך להיות....
ואני בטוח שאם טל היה פה שנה שעברה אז היינו גם עוברים את פרטיזן ולוקחים את הפיינלפור בהליכה ...NOT !!!!
07 יוני 2011, 20:37
yzafrir כתב:מוזר שכולם שוכחים שפעם הפועל ירושלים הציעה לו חוזה בסכום גדול יותר ממכבי והוא העדיף להישאר צהוב....אף אחד לא חולק על זה שלפניני מגיע בעתיד להיות הקפטן אבל שיחכה יפה בתור כי קודם טל צריך להיות....
07 יוני 2011, 22:12
07 יוני 2011, 23:23
08 יוני 2011, 11:58
08 יוני 2011, 18:28
חביב אורנג'ד כתב:Mta_atic כתב:חיכיתי שיהיה מי שירים את הכפפה ויפתח אשכול מתלהם על הדברים בורשטיין.
א. הראיון היה איתו ועליו, אז למה שלא ידבר על עצמו ועל העונה והיכולת המקצועית שלו? (רק העונה היה ראיון עם ליאור שדיבר על כך שהוא רואה את עצמו
כאחד משחקני ה-4 הטובים באירופה, מישהו טרח להתווכח על הצניעות של ליאור?)
ב. אני מכבד את דעתו לגבי הקפטן, לא חושב שהיה צריך להוציא את זה מהפה (ובטח על במה כזו), אבל זה ממש לא מלמד על חוסר צניעות.
אנשים פשוט סופרים לטל את השנתיים האחרונות בקריירה.
זה הוגן ששחקן ששיחק פה 10 שנים, הגיע לכל מעמד אפשרי עם הקבוצה ולקח איתה גביעי אירופה, מדינה ואליפויות,
יהיה פחות רלוונטי לתפקיד קפטן משחקן שמשחק פה שנתיים (פניני) ונתן פליאוף ופיינל פור מצויינים? החלקתם על הראש?
ג. מעולם לא ראיתי אוהדים שכ"כ שונאים שחקן שנתן כ"כ הרבה לקבוצה שלהם.
לדעתי זה זול לצטט ראיונות שלו ולעשות לו ניתוח אישיות כאילו מדובר בבר רפאלי.
א.אני גם לא זוכר שחקן שכמעט בכל פעם שהוא רואיין הוא התיחס בעיקר על עצמו וידע לפרגן לעצמו כל-כך הרבה.
אפילו שחקנים אנוכיים כמו אלן אנדרסון לעולם לא אמרו משפטים כמו "שיחקתי מצויין" "הייתי שחקן בולט בליגה (כלשהי)" ו"הייתי השחקן הכי בולט (במשחק נתון כלשהו)".
ב. מעולם לא ראיתי שחקן של מכבי שאומר על עצמו שהוא צריך להיות קפטן או שהוא חושב כך. כל הקפטנים האחרונים של מכבי (לרבות דריק, גור ונדב). אדרבא, העובדה ששחקנים אילו לעולם לא דיברו על עצמם יותר מדי בתקשורת ולעולם לא אמרו דבר על תפקיד הקפטן, היא זאת שחיזקה את מעמדם, הפכה אותם לשחקנים אהודים וכפועל יוצא, הביאה להחלטה למנותם לקפטנים.
ג. אתה מצייר תמונה לפיה בורשטיין הוא גורם קרדינלי להצלחותיה של מכבי ועל כן, כל האוהדים צריכים להתעלם מהכל ולשבח אותו על פועלו בשנים שעברו (ויש לציין שעברו הרבה שנים מאז). בפועל, בורשטיין היה שחקן די משני במכבי הגדולה של אמצע העשור הקודם והחלק של בורשטיין בהצלחותיה של מכבי של אז, הוא די זניח ביחס לחלק של שחקנים כמו שאראס, שארפ, פארקר, ניקו ואחרים (אפילו הייתי אומר, שחלקו של שלף השקט בהצלחותיה של מכבי באותה עונה, הוא גדול יותר מזה של בורשטיין).
יתר מזאת, גם אם באמת בורשטיין היה שחקן כה גדול, הוא לעולם לא היה הצטייר וגם לא היה שחקן לוחמני, "שחקן נשמה" או שחקן שהיה בעל קשר מיוחד עם האוהדים.
אני חושב שההנהלה והאוהדים נתנו הרבה כבוד לבורשטיין במהלך השנים, גם בעונות הן הוא לא היה פקטור מקצועי חשוב (והיו הרבה עונות כאלו).
אני גם לא יודע איפה אתה רואה פה שנאה.
דבריי לא נכתבו מתוך שנאה אליו, אלא מביקורת.
אני חושב ששחקן שבאופן שיטתי מדבר הרבה על עצמו בראיונות, התבטא בעבר נגד מכבי, פעמיים רצה לעזוב את הקבוצה (ופעם אחת גם הצליח), דרש מספר פעמים שידרוג בשכרו (וקיבל אותו, גם כשברמה המקצועית לא בדיוק הגיע לו) וכיום, הוא מהווה נטל כלכלי על מכבי, יזכה לביקורת ואפילו לסלידה.
אני לא מבין מדוע דברים שקרו לפני מספר לא קטן שנים, הופכים את בורשטיין לחסין מביקורת.
אני מזכיר שרק בשנה שעברה, היה כאן שחקן שכונה "בלתי עציר" (אלן אנדרסון), ובאותו ערב שמכבי הפסידה את האליפות לגליל, הוא כבר היה על הטיסה היתה. על אף שאנדרסון היה גורם מקצועי חשוב מאוד במכבי של הוענה שעברה, הרבה מאוד ביקרו את מהלך זה ובצדק.
אני לא חושב שאף אחד חסין מביקרות, בטח לא בורשטיין.
08 יוני 2011, 20:08
להזכיר את בורשטיין ואנדרסון באותה נשימה זה עוול משווע,
08 יוני 2011, 20:25
חביב אורנג'ד כתב:קובי, אני מסכים עם רוב דבריך, רק שיש כאן נקודה אחת שאנחנו לא שמים אליה לב.
בורשטיין כולה בן 31. בגיל זה רוב השחקנים נמצאים בשיאם או רק במעט אחריו (ולעיתים גם לפניו). שחקן כמו דריק למשל, נתן עונה טובה מאוד בגיל זה, וזאת כידוע, עוד לפני נס ז'לגיריס ועונת ספחיה, שהיתה עונת השיא שלו ביורליג מבחינה אישית.
בורשטיין הובא העונה למכבי לא רק בגלל שהוא שחקן ישראלי, לא בגלל שהוא אמור להיות סמל וגם לא משום שהוא "שחקן חשוב לחדר ההלבשה".
השיקול להחתמת בורשטיין היה בראש ובראשונה מקצועי; מדובר כאמור בשחקן לא צעיר, אך גם לא זקן, בעל נסיון עשיר ביורוליג ובמכבי, הוא הגיע לאחר עונה יחסית טובה בספרד ולפחות למראית עין, נראה היה שהוא חוזר לכושרו ושכיום, הוא הגארד הישראלי הטוב ביותר שהיה בהישג יד בקיץ האחרון.
יתרה מכך, בורשטיין הוחתם העונה לתפקיד בכיר יותר מבעבר (וגם קיבל שכר ההולם זאת) וכפי שכתבת, היה חלק מסגל עם קו אחורי מדולל מאוד.
אוסיף, שגם כאן דיברו בקיץ על כך שבורשטיין צפוי או עשוי היה להיות שחקן חמישיה, ובורשטיין בעצמו אמר באחד הראיונות עמו בקיץ שבמכבי בונים עליו כשחקן מוביל העונה.
כעולה מהדברים הנ"ל, די ברור שבורשטיין הובא בכדי לתת תפוקה מקצועית משמעותית וכאמור, היו לו את כל התנאים לעשות זאת (במיוחד לאחר פציעתו של פרקינס).
אי-לכך, אני חושב שאת הצלחתו של בורשטיין העונה, צריכים לאמוד קודם כל בפרמטרים מקצועיים וכאן, אי-אפשר לחמוק מהעובדה שבורשטיין התגלה ככשלון צורם שלמזלינו, לא הזיק או פגע בהצלחותיה של מכבי העונה (ואני באמת מאמין שמדובר כאן בעניין של מזל).
כל הדיבורים לפיהם בורשטיין הוא סמל (ואני מסתייג מאוד ממתן תואר שכזה לשחקן כמו בורשטיין. לעניות דעתי, סמל זה תואר שניתן פעם בדור ולשחקנים בודדים בלבד) או שבורשטיין הוא שחקן חשוב התורם בחדר ההלבשה או שצריכים לכבד אותו רק בגלל מה שהוא עשה בעבר, הם דיבורים שבאים להסתיר את כשלונו המקצועי של בורשטיין. אני גם נוטה להאמין שאם בורשטיין היה מצליח העונה במכבי, הדברים האילו כלל לא היו עולים.
בכל מקרה, אני לא רואה את הדברים האילו כרלוונטים בכלל. כפי שציינתי קודם, בורשטיין רק בן 31 והוא בפירוש לא בשלב של הקריירה בו ניתן להזניח את תפקידו המקצועי ולייחס לו מעמד של סמל או של שחקן בעל תפקיד של מנהל או מנהיג.
צריכים גם לזכור שבשלושת העונות האחרונות של טל במכבי, הוא לא היווה פקטור משמעותי מבחינה מקצועית ולא סביר שניתן להזניח תרומה מקצועית של שחקן בן 26 בלבד למשך כל-כך הרבה עונות.
08 יוני 2011, 20:45
08 יוני 2011, 21:08
08 יוני 2011, 21:47
08 יוני 2011, 21:57
חביב אורנג'ד כתב:אני לא רואה כאן שום השפלה.
מכבי נתנה לבורשטיין כבוד ששמור רק ליחידי סגולה.
מכבי החתימה את בורשטיין בקיץ בו הוא רצה לעזוב אותה, שילמה לו על שלוש עונות מלאות (ומשכורת מכובדת) כאשר ברובן, הוא היה פצוע ולא תרם הרבה, וגם הואהדים תמיד היו לצדו של בורשטיין.
גם העונה מכבי די התאמצה בשביל בורשטיין.
בכדי להחתים אותו, מכבי נאלצה לזרוק את לימונד (שהיה חתום לעוד שתי עונות), לשלם לו פיצויים ולהכניס את היד עמוק לכיס, ולהציע לבורשטיין את הסכום השני בגבוהו שקיבל שחקן ישראלי של מכבי העונה (כל זאת, בכלל בלי להזכיר את התנהלותו של בורשטיין בקיץ בו עזב ואת הדברים שהוא אמר על מכבי).
כל הפעולות שמכבי עשתה כלפי בורשטיין מצביעות באופן חד משמעי על כבוד והערכה רבה.
גם היחס שבורשטיין קיבל מהאוהדים תמיד היה אוהד ומחבק, וזאת על אף שהיו לא מעט סיבות לסלוד מדברים שבורשטיין עשה או אמר.
אבל זהו, הגיעו מים עד נפש, עם כל הכבוד והערכה, אי אפשר להמשיך לשלם סכומי עתק לשחקן שמגיל 26 אינו פוגע, שבשלושת העונות האחרונות שלו במכבי התרומה שלו היא זניחה וכל זאת, כשהוא סה"כ שחקן יחסית צעיר.
מכבי נתנה לבורשטיין הרבה כבוד, הערכה וכסף, אבל הגיע הזמן להפרד.
שחרורו ו/או השאלות הם מהלכים כשרים מבחינה ניהולית ונכונים מבחינת מקצועית. גם אם המהלכים האילו יפגעו בכבודו של טל, עדיין מדובר באחד השחקנים שזכו לכבוד יוצא דופן מכל המערכת הנקראת מכבי תל-אביב ואני גם בכלל לא בטוח שיבושו על הספסל לעוד שתי עונות תוסיף לו הרבה כבוד.( ליניב גרין זה לא בדיוק עזר.)
אני בכלל לא מבין את הביטוי "צריך להתפרנס".
גם דיויד בלו, דריק שארפ וגיא פניני צריכים להתפרנס, ואף אחד מהם לא הרוויח כמו בורשטיין העונה.
אז נכון, צריכים להפנות את האצבע לכוון ההנהלה שנותנת כאלו סכומים לשחקן כה מוגבל, אבל דרישת הסכומים המופקעים האילו היתה כולה של בורשטיין, ובקיץ זאת בפירוש לא היתה הפעם הראשונה בה בורשטיין דרש סוכמים גובהים במיוחד (שאינם תואמים את יכולתו) והערים קשיים בהבאתו.
דרישות השכר הגבוה, ההתפארות ביכולותיו בתקשורת, העזיבה לספרד ודברי הביקורת שהשמיע בורטשיין על מכבי באותו קיץ, משלימות תמונה די עגומה לגבי צניעותו, מסירותו ואופיו של בורשטיין. זאת גם מבלי לציין בכלל, שחלק מהאמירות שנאמרו ע"י בורשטיין בראיון בוואן היו פשוט לא נכונות או אולי אפילו שקרים.
אי-לכך הייתי מסתייג מאוד ממתן התואר "סמל" לשחקן כזה ואני אפילו יכול להבין אוהדים שסולדים ממנו.
אני גם לא מבין למה לערבב את הישגיו של בורשטיין בעבר למה שקורה היום.
גם בלו ודריק הביאו את מכבי לגביעי אירופה, פיינל-פורים ולהשגים מרשימים, כל זאת כאשר מבחינה מקצועית הם תרמו יותר מבורשטיין ואף אחד מהם לא מתבטא כמוהו וכאמור, גם לא מרוויח כמוהו.
שוב, בורשטיין נתן הרבה למכבי ובאמת שאי-אפשר לקחת את מה שהוא עשה ונתן, אבל צריכים לדעת גם מתי להפסיק.
גם כשבורשטיין ירד מגדולתו, מכבי זכרה אותו וכיבדה אותו, אבל גם לדברים האילו יש גבול. אחרי כל-כך הרבה זמן בו הוא לא היה פקטור משמעותי ובד בבד, היווה נטל כלכלי, צריכים לומר לו יפה שלום ולהפרד. אני מזכיר שמכבי יכלה לעשות זאת גם לפני חמש עונות, אבל בחרה שלא.להזכיר את בורשטיין ואנדרסון באותה נשימה זה עוול משווע,
אני רק מזכיר לך, שבת'רד אחר, אתה העלת את דריק ובורשטיין באותה נשימה ולכן, החלטתי גם אני להשוות את בורשטיין לשחקן אחר.
08 יוני 2011, 23:30
השוואה בין טל לאלן פירושה:
9 אליפויות מדינה, 7 גביעי מדינה ו-3 גביעי אירופה לעומת אגו נפוח וסוציומטיות.