jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:yzafrir כתב:דווקא היום כשאנחנו רואים מה פישר ואליהו עשו בהמשך הקריירה שלהם אז זה מגדיל את העונה של ארויו , הוא גרם להם להראות מצויין . (נראה לי שליאור ישמח לראות אותו שוב...)
כספי נבחר בדראפט ממש לא על סמך מה שעשה במכבי (שזה לא כלכך הרבה...)
אליהו נתן עונה לא פחות טובה גם בתקופת ספחיה, כספי פשוט המשיך את מגמת העליה בקריירה שלו ופישר היה הסנטר היחיד של מכבי באותה עונה. למעשה, לכל השחקנים המובילים של מכבי באותה עונה לא היה מחליף ראוי על הספסל, דבר שגרם לכל השחקנים האילו לשחק יותר וכתוצאה מכך, גם לתת לתפוקה גבוהה.
ספק אם זה היה ארויו שגרם להם להראות טוב יותר.
חוץ מזה, לא צריכים לבחון השפעה של שחקן לפי מה שעשו חבריו לקבוצה, אלא לפי מה שהקבוצה עשתה כאסופה אחת. מכבי של ארויו לא נראתה טוב ולא הגיעה להשגים ששחקנים בעלי יכולת אישית פחות טוב מזו של ארויו, כן הצליחו להוביל אותה.
אגב, ארויו לעולם לא הוביל קבוצה להשגים משמעותיים ביורוליג ועד העונה, לעולם לא שיחק בקבוצה שזכתה בתארים (לפחות לא כשחקן מוביל), פרט למכבי של אפי, שגם היא הפסידה תארים שכבר היו לה.
חביב, תסלח לי אבל לפעמים אתה כותב דברים לא לעניין.
גם הלייקרס של קובי התרסקו בעבר ואפילו לא הגיעו לפלייאוף. זה אומר שקובי היה רע, או שזה יותר בכיוון שהקבוצה לא היתה מספיק טובה.
זה לא טניס, שאפשר לשייך הישגים באופן ישיר ליכולת.
ארויו שיחק בקושי שנה במכבי, בקבוצה שנבנתה רע מאוד, בלי ספסל, בלי גבוהים, בלי מחליפים, ועם רכבת של שחקנים שהגיעו ועזבו.
בוודאי שאליהו ופישר חייבים את העונה הכי טובה בקריירה שלהם, לרכז שהפעיל אותם. זה לא עניין של ספק או לא ספק - זאת עובדה.
ארויו מעולם לא הוביל קבוצה להישגים משמעותיים ביורוליג?? כמה עונות הוא שיחק בקבוצת יורוליג? שחקן שאת רוב הקריירה שלו בילה בNBA, לא ניתן
לשפוט לפי הישגים באירופה, כי לא היה לו מספיק זמן בשביל להגיע לאותם הישגים.
וד"א במכבי של אפי הוא זכה בתואר שמכבי איבדה ולא להיפך.
ושוב, אני לא מבין את הקשר של דבריך לדבריי ואני לא מבין מדוע שוב אתה נאלץ להביא דוגמא מאוד לא רלונטית מהNBA.
קובי הוכיח את עצמו גם כאחד השחקנים הטובים ביותר בעולם ברמה האישית וגם כשקחן שיכול לסחוב על גבו לתארים.
אוריו הוא לא השחקן הטוב ביותר בעולם, לא השחקן הטוב ביותר באירופה ולא הצליח לזכות בשום תואר משמועתי בקריירה שלו. יחי ההבדל הקטן.
האמירה לפיה אליהו ופישר חייבים את העונה הטובה ביותר לרכז שהפעיל אותם היא אמריה סתומה משתי סיבות.
הראשונה היא שזה לא היה רק ארויו שהפעיל אותם; מרכוס בראון ידע להפעיל את פישר לא פחות טוב מארויו (ובכלל, בין השניים היה שיתוף פעולה מצויין), ליאור אליהו יצר לעצמו מצבים בעיקר בגלל התנועה הטובה שלו ללא כדור ובכלל, בינו לבין כספי היתה כימיה טובה ושניהם ידעו להפרות היטב אחד השני.
הסיבה השניה היא שישנם סיבות אחרות לכך שהם נתנו את עונת השיא שלהם דוקא אז; כפי שכתבתי, גם ליאור וגם פישר היו שחקנים בודדים בעמדותיהם, לא היה מי שיגבה אותם והם שיחקו הרבה ולכן גם תרמו יותר. כמו כן, מכבי של אז היתה קבוצה חלשה מאוד שבקושי העפילה לטופ 16 ובקבוצות חלשות קל יותר להתבלט.
מכאן ועד לקשור את הצלחתם של השניים האילו רק בארויו, עובר הרבה.
חוץ מזה, אוריו לא אחת היה מקבל החלטות לא טובות ומעדיף זריקה ע"פ מסירה. הוא בפירוש יכל היה להפעיל את השניים האילו טוב יותר.
בכל אופן, הדברים שאתה אומר מחזקים את זה שמסתכלים כאן רק על המספרים של השחקנים ששיחקו לצידו של אוריו ולא על התמונה הכללית.
אם גם כספי, גם אליהו וגם פישר נתנו עונה טובה, אז איך זה שהקבוצה בכל זאת נראתה לא טוב? איך זה שמכבי היתה אחת הקבוצות שמסרו הכי פחות אסיסטים ביורוליג? איך זה שמכבי נתנה את העונה הכי גרועה שלה בשנים האחרונות באותה עונה?
אני לא אומר שארויו אחראי לכך, אבל בפירוש יש לו מניות.
אתה טוען שאוריו לא שיחק הרבה ביורוליג ושלא היה לא מספיק זמן להוכיח את עצמו? אז למה על היקמן אתה לא אומר את זה?
נראה שלמרות גילו של אוריו, אין לו הרבה נסיון ובדיוק כמו שחקנים לא מנוסים, הוא לא עשה הרבה באירופה.