ניקולה וויצ׳יץ - עד מתי הוא חתום?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ניקולה וויצ׳יץ - עד מתי הוא חתום?

הודעהעל ידי עידן » 17 פברואר 2022, 15:44

Thorin כתב:זה לא משנה שאוהדי הפועל היו הראשונים לדבר על זה.
מה שמשנה הוא למה במכבי יש כל כך הרבה אנשים מהתקופה ההיא שלא צריכים להיות כאן.
כל עוד ניקולה נשאר פה, ההסבר ההגיוני ביותר לכך קשור לבנק של מוני לכאורה.
זה לא אומר שזוהי הסיבה האמתית למחדל.
בהחלט קיים מצב שבו כל אנשי המועדון נחטפו על ידי חייזרים אדומים שכל מטרתם הייתה להרוס את האמפרייה הצהובה.
שנים שהם מחדירים לראשים של שמעון, פדרמן והשאר חומרי הרדמה ו/או פטריות הזיה.
זוהי גם אופציה קיימת.
אבל תסכים איתי שתרחיש א' הגיוני יותר.

ברור שזה משנה שזה מגיע מאוהדי הפועל! אני ברצינות צריך להסביר למה? אתה ואחרים נותנים פה לגיטימיציה לקונספירציה חסרת כל בסיס שמגיעה מהשונאים הכי גדולים שלך. זה לא משנה בכלל שהיא יכולה להיות הגיונית. גם דברים אחרים שאוהדי הפועל המציאו יכולים לפעמים להישמע הגיוניים, כמו ששמעון משחד באופן אישי שופטים או כל פייק כזה או אחר שהם מעלים על דעתם.

כמו שאמרתי - זה שמשהו נשמע הגיוני לא עושה אותו נכון. לא כשיש לו אפס הוכחות בשטח. אם וכאשר יתבררו הדברים כנכונים אז אין בעיה, אבל זה כרגע רחוק מאוד מלהיות המצב. פליקס נתן הסבר הגיוני אחד למעלה שאני לא רואה סיבה לחזור עליו שוב, ויכולים להיות נוספים. בעיני לתת לגיטימציה לפייק שמפיצים אוהדי הפועל נגד הקבוצה שאני אוהד זה בלתי נסבל.
עידן

ניקולה וויצ׳יץ - עד מתי הוא חתום?

הודעהעל ידי TAYO » 17 פברואר 2022, 16:11

עידן כתב:
Thorin כתב:זה לא משנה שאוהדי הפועל היו הראשונים לדבר על זה.
מה שמשנה הוא למה במכבי יש כל כך הרבה אנשים מהתקופה ההיא שלא צריכים להיות כאן.
כל עוד ניקולה נשאר פה, ההסבר ההגיוני ביותר לכך קשור לבנק של מוני לכאורה.
זה לא אומר שזוהי הסיבה האמתית למחדל.
בהחלט קיים מצב שבו כל אנשי המועדון נחטפו על ידי חייזרים אדומים שכל מטרתם הייתה להרוס את האמפרייה הצהובה.
שנים שהם מחדירים לראשים של שמעון, פדרמן והשאר חומרי הרדמה ו/או פטריות הזיה.
זוהי גם אופציה קיימת.
אבל תסכים איתי שתרחיש א' הגיוני יותר.

ברור שזה משנה שזה מגיע מאוהדי הפועל! אני ברצינות צריך להסביר למה? אתה ואחרים נותנים פה לגיטימיציה לקונספירציה חסרת כל בסיס שמגיעה מהשונאים הכי גדולים שלך. זה לא משנה בכלל שהיא יכולה להיות הגיונית. גם דברים אחרים שאוהדי הפועל המציאו יכולים לפעמים להישמע הגיוניים, כמו ששמעון משחד באופן אישי שופטים או כל פייק כזה או אחר שהם מעלים על דעתם.

כמו שאמרתי - זה שמשהו נשמע הגיוני לא עושה אותו נכון. לא כשיש לו אפס הוכחות בשטח. אם וכאשר יתבררו הדברים כנכונים אז אין בעיה, אבל זה כרגע רחוק מאוד מלהיות המצב. פליקס נתן הסבר הגיוני אחד למעלה שאני לא רואה סיבה לחזור עליו שוב, ויכולים להיות נוספים. בעיני לתת לגיטימציה לפייק שמפיצים אוהדי הפועל נגד הקבוצה שאני אוהד זה בלתי נסבל.
אין הוכחות למה? לבנק של מוני? יש. לכך ששחקנים ואנשי צוות הפסידו בו כסף? יש. אז מה? זה שמכבי טוענת שלא ידעה דבר ואין דברים בגו זה אמור לגרום לנו לעצום עיניים כשכל שנה שעוברת רק מחזקת את הסבירות? בוא תן לי הסבר אחר מניח את הדעת מדוע המנהל המקצועי הכושל בתולדות היורוליג, זה שהחליף יותר מאמנים מגרביים, זה שלא מדבר ולא נותן שום דין וחשבון לאף אחד, עדיין נמצא כאן כאבן שאין לה הופכין?

Sent from my iPhone using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
TAYO

הודעהעל ידי felix_r » 17 פברואר 2022, 17:28

עוד מעט תגידו שקלויארו במכבי בגלל הבנק של מוני
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 18 פברואר 2022, 09:28

האמת היא ככל הנראה איפשהו באמצע.

ויקיפדיה כתב:תאוריית קשר (הנקראת גם תאוריית קונספירציה או טענת מזימה), היא תאוריה המסבירה מצב או אירוע באופן מהפכני הנראה כסותר את הממצאים הגלויים לעין, על-בסיס ההנחה שגורמים רבי-כח מסתירים את האמת ומונעים את חשיפתה לציבור. תאוריות מסוג זה נדחות בדרך כלל על ידי רוב העוסקים בתחום, משום שתאוריה המבוססת על הממצאים באופן ישיר נראית סבירה יותר מן ההנחה שאותם ממצאים עוותו על ידי התארגנות חשאית.

הסיפור על ״הבנק של מוני״ נחשף לכולם לאחר מותו, ובמכבי ידעו לפני כולם שמשהו בהתנהלות של מוני מבחינה כספית לא תקין. כבר ב-2004 זה עלה בתקשורת (כפי שניתן לראות בדקה 1:00 ודקה 35:45 ב-״שאראס של המדינה״). זה לא אומר כמובן שמישהו מהבעלים/הנהלה של מכבי ידע ספציפית על ״הבנק של מוני״ בזמן אמת. למען האמת, הגיוני מאוד שמוני ניסה להסתיר זאת מפניהם. אבל גם הגיוני שבמכבי, לאור הפרשה הזאת, ניסו לחפר על מה שקרה שם. על סמך הפרסומים וויצ׳יץ׳ הפסיד בין 1.2 ל-2.5 מיליון דולר. בנקודה הזאת אכן עולות תיאוריות קונספירציה. למשל, כשאומרים שהעבודה של וויצ׳יץ׳ במכבי היא בעצם סוג של דמי שתיקה. אבל לא צריך להרחיק לכת עד לשם בעיניי. צריך להפריד בין הטענות הללו (שאכן אין להן שום הוכחה) לבין ההשערה שהסיפור עם מוני עזר לו לקבל לתפקיד במועדון. אולי אפילו מתוך תחושת אחריות מצד הבעלים. אני לא חושב שזה היה המניע העיקרי למנות אותו (אלא אם כן באמת יש דברים שאנחנו לא יודעים), אבל בתת מודע זה בטוח ישב להם בראש איפשהו. ומשם, הכל רקוב בלי קשר. אנשי מקצוע כושלים נשארים בתפקיד רק כי הם חברים/משפחה. וזאת השורה התחתונה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי TAYO » 18 פברואר 2022, 10:53

אחדשיודע כתב:האמת היא ככל הנראה איפשהו באמצע.

ויקיפדיה כתב:תאוריית קשר (הנקראת גם תאוריית קונספירציה או טענת מזימה), היא תאוריה המסבירה מצב או אירוע באופן מהפכני הנראה כסותר את הממצאים הגלויים לעין, על-בסיס ההנחה שגורמים רבי-כח מסתירים את האמת ומונעים את חשיפתה לציבור. תאוריות מסוג זה נדחות בדרך כלל על ידי רוב העוסקים בתחום, משום שתאוריה המבוססת על הממצאים באופן ישיר נראית סבירה יותר מן ההנחה שאותם ממצאים עוותו על ידי התארגנות חשאית.

הסיפור על ״הבנק של מוני״ נחשף לכולם לאחר מותו, ובמכבי ידעו לפני כולם שמשהו בהתנהלות של מוני מבחינה כספית לא תקין. כבר ב-2004 זה עלה בתקשורת (כפי שניתן לראות בדקה 1:00 ודקה 35:45 ב-״שאראס של המדינה״). זה לא אומר כמובן שמישהו מהבעלים/הנהלה של מכבי ידע ספציפית על ״הבנק של מוני״ בזמן אמת. למען האמת, הגיוני מאוד שמוני ניסה להסתיר זאת מפניהם. אבל גם הגיוני שבמכבי, לאור הפרשה הזאת, ניסו לחפר על מה שקרה שם. על סמך הפרסומים וויצ׳יץ׳ הפסיד בין 1.2 ל-2.5 מיליון דולר. בנקודה הזאת אכן עולות תיאוריות קונספירציה. למשל, כשאומרים שהעבודה של וויצ׳יץ׳ במכבי היא בעצם סוג של דמי שתיקה. אבל לא צריך להרחיק לכת עד לשם בעיניי. צריך להפריד בין הטענות הללו (שאכן אין להן שום הוכחה) לבין ההשערה שהסיפור עם מוני עזר לו לקבל לתפקיד במועדון. אולי אפילו מתוך תחושת אחריות מצד הבעלים. אני לא חושב שזה היה המניע העיקרי למנות אותו (אלא אם כן באמת יש דברים שאנחנו לא יודעים), אבל בתת מודע זה בטוח ישב להם בראש איפשהו. ומשם, הכל רקוב בלי קשר. אנשי מקצוע כושלים נשארים בתפקיד רק כי הם חברים/משפחה. וזאת השורה התחתונה.
אתה זוכר מתי פנאן פרש ולמה?

Sent from my iPhone using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
TAYO

הודעהעל ידי אחדשיודע » 18 פברואר 2022, 10:55

ויקיפדיה כתב:בדצמבר 2006 הודיע פנאן על פרישתו מהתפקיד, אולם חזר בו לאחר זמן קצר. ביולי 2008 פרש סופית מהתפקיד, בשל סכסוכים פנימיים ומאבקי כוחות בהנהלת הקבוצה. לתפקיד מחליפו מונה שחקנה לשעבר של הקבוצה, גור שלף. בידיו של פנאן נותרו 5.5% ממניות הקבוצה, אולם זמן קצר לאחר הפרישה מכר אותן לאיש העסקים האמריקאי דייוויד סולומון.

כשנה לאחר פרישתו, ב-19 באוקטובר 2009, התאבד בתלייה בביתו שברמת אביב.
אחדשיודע

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־12 אורחים