מילוס כתב:Rampel כתב:שם בצד את נושא סקוטי-ז'יז'יץ'. נסכים שלא להסכים. דבר איתי בקיץ הבא כשנסכם את ה"כוכבים" שיהיו פה בהשוואה אליהם.
לגבי קטש.
קודם כל, הוא ממש לא אותו דבר ביחס לאלטרנטיבות הקיימות בשוק.
לא בניסיון, לא בהישגים, לא בותק ולא ברמה. הוא היה יכול להוכיח בפברואר האחרון שאולי הוא ראוי להימור, אבל זה לא קרה. בתחילת עונה, להתחיל עם מאמן כזה, זה לעשות פנאתנייקוס והתוצאות יהיו בהתאם.
לגבי המחיר - אתה כנראה חושב שקטש ממש לא תופס מעצמו אם אתה חושב שהוא יהיה פה ברבע מחיר ממאמני בטן. מזכיר שאחד מהבכירים שבהם הרגע היה פה ועשה 750K. אתה חושב שקטש יהיה פה ב-150K-200K? אם זה יהיה 350K אז או שהוא פראייר או שאפילו הוא לא תופס מעצמו מספיק. כלומר, חצי מחיר במקרה הטוב, בלי רבע מהניסיון של האלטרנטיבות.
ואחרי שביססנו שהוא לא קרוב בכלל להיות "אותו דבר ברבע מחיר", נעבור לטעות הכי גדולה שלך בעיני: "הוא כלי יח"צ חלש יותר עבור ההנהלה" - לא רק שלצערנו זה לא נכון והמון אוהדים נופלים לפופוליזם וטועים לחשוב באמת ובתמים שקטש עדיף, בין אם מקצועית ובין בגלל שטויות של צביון ישראלי - אתה יודע בעיני מי הוא באמת כלי יח"צ חלש? בעיני שחקנים.
שיהיה לנו בהצלחה.
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
קודם כל, אנחנו באותו צד בסוף, אל תשכח.. אז איזי.
אני לא טוען פה שקטש יביא תהילה, ובטח שלא חושב שהוא קלאסי למכבי. אני כן חושב שמי ששופט אותו לפי האפיזודות בפאו ובמכבי 08', מחמיר.
מה ג'ורג'ביץ', שכן קיבל צ'אנס ביורוליג, כדי להוכיח שהוא מאמן יורוליג מעולה?
ומה מיטרוביץ' שפוטר בטונים קשוחים משתי צרפתיות ברצף? איפה הוא הוכיח יותר מדי? ופראסוביץ', כמה הוא הצליח מאז ימי מצ'יאאוסקאס לפני מאה שנה? עונה וחצי טובה מאז, ומחליף קבוצה או מוחלף כל עונה, יש לזה סיבה, לא?
אלה מאמנים שנמצאים פה בנוף היורוליג שנים, ולא הגיעו להישגים ענקיים במקרה הטוב (נכשלו טוטאלית במקרה הרע), הם לא שונים מספאחיה בהרבה. כי אף אחד לא יכול להגיד שהוא התלהב ממוח הכדורסל המבריק של מיטרוביץ, ג'ורג'ביץ' או סשה אוברדוביץ'.
לגבי סכומים, אם מכבי היתה בעניין של להשכיב 1.5מ (פלוס ביי-אאוט מפנק) על פסקוואל, פראסוביץ' אחד יכול בקלות לבקש מיליון, כמו גם יאניס, שחוזה ארוך טווח אולי גרם לו להתפשר.
והאוהדים יפלו לפופוליזם על הרבה פחות ממי המאמן, עובדתית.
מי אמר שאנחנו לא באותו צד? אנחנו לא מסכימים על סוגיית המאמן וחשיבותה. זה דיון ואני מביע את דעתי כמו שאתה מביע את דעתך.
לגבי האלטרנטיבות, אני אתייחס רק לפראסוביץ'. כי עם כל הכבוד לשאר השמות, הם אולי עם רקורד עדיף על זה של קטש (מיטרוביץ' עם זכיית ביורוקאפ עם מונאקו שמאוד שמחה להמשיך איתו ביורוליג. קשה לשרוד ברמה הזו כשמנחיתים עליך סרטן כמו מייק ג'יימס), אבל גם הם לא באמת היו צריכים להיות פה. הוא פשוט עוד היה עדיף פחות מהם, אלא אם אתה ממש מתעקש לחסוך 200K על מאמן.
ואם כבר נוגעים בזה. אין קשר בין פסקוואל שדפקטו עשה סכומים כאלו לבין מאמני הבטן שלא באמת עשו סכומים כאלו. מאמן כזה אמור לעלות באזור ה-750K. אם הוא במומנטום טוב, כמו במקרה של פראסוביץ' אז לגיטימי להתדיין על שכר גבוה יותר.
במצב שוק המאמנים, אפשר היה להביא את פראסוביץ' בשכר כלשהו באמצע. וגם אם הוא היה נוטה למיליון, זה לחלוטין שווה את זה. כי אין באמת תחליף למאמן טוב. והוא אולי לא מאמן טופ, אבל הוא מאמן טוב שהוכיח את עצמו ברמה הזו.
מה שמוביל אותי לשאלה הבאה שלך:
מה הוא עשה מאז 2007 עם באסקוניה? קודם כל הוא התגלה עם בעיית לב שהשאירה אותו בערך שנה מחוץ לשוק ויצרה המון חששות להעסיק אותו מצד קבוצות יורוליג. בגדול התדרדר מבאסקוניה לציבונה ואפס פילזן (שהייתה רחוקה מאוד מאנאדולו אפס שקיימת היום) ועשה איתן עונות סבירות ביחס לגודל הקבוצות שהסתיימו בטופ 16. לא טוב, לא רע.
אחרי זה הוא נכנס לפרויקט של ולנסיה, שהגיע בשיא שלו ל
זכייה ביורוקאפ ב-2014, אבל עונה לאחר מכן נכשל ביורוליג והודח בשלב הבתים.
אבל ההצלחה היחסית בולנסיה החזירה אותו לבאסקוניה עונה לאחר מכן ואיתה הוא
חזר לפיינל פור ב-2016.
משם הוא המשיך לאנאדולו ולפני שהוא פוטר בסוף 2017 אחרי תחילת עונה מגומגמת (כמו שאתה נהנה להזכיר), עונה קודם לכן הוא הוביל את אנאדולו להצלבה בתחילת העידן הנוכחי של הקבוצה.
מפה זה כבר די לא מזמן, ב-18/19 הוא עשה הצלבה עם באסקוניה, פוטר עונה לאחר מכן במאזן 6-9 (במהלך תמוה גם אז), היה שנה בחוץ ועכשיו בקאזאן היה בדרך לעוד הצלבה.
אז בקיצור, הוא זכה ביורוקאפ ועשה פיינל פור ועוד שתי הצלבות (בדרך לשלישית) ביורוליג.
לא שזה משנה כבר, אבל איפה זה ואיפה קטש? רוצה אתה לספר לי מה קטש עשה? להשוות ביניהם בכלל זה מצחיק..
Sent from my SM-S908E using Tapatalk