על ידי Mitelka » 23 יוני 2022, 10:09
באסה שלא הייתי זמין אתמול. אחרי כמעט 3 שנים שאני עוקב אחרי הברנש האיש אשכרה נוחת במכבי. ואללה מתרגש.
קודם כל בואו נוריד דברים מהשולחן - קולסון הוא לא שחקן משלים. הוא לא בא ל10-12 דקות בערב. הוא שחקן מוביל, הוא באיזורי החיוג של נאנלי\ווילימאס (מבחינת משמעות ודקות). הוא בא להיות שחקן חמישייה והוא כזה.הוא לא סקוטי ווילבקיין והוא לא יהיה הפרנצ'ייז פלייר אבל הוא שחקן דומננטי. הוא היה כזה, והוא יהיה כזה גם פה. זה השחקן.
קודם כל העונה בצרפת. ראיתי אותו שם והדבר הראשון שחשבתי זה מי זה המיני צ'ארלס בארקלי הזה. היכולת ריבאונד שלו מטורפת. במשחק הראשון שראיתי הוא הוריד איזה 7-8 ריבאונדים. טוב בסדר, מקרי. אבל הבן אדם משחק אחרי משחק שואב ריבאונדים. אתה מסתכל ולא מבין איך - נמוך יחסית, מנתר בסדר (אבל לא וואו). אין לי מושג אם זה חוש, יכולת, חכמה, אבל האיש לוקח ריבאונדים ויש לו גם פיקים של 12-13 ריבאונדים שלקח בערב. לשחקן של 1.98 זה מדהים.
בואו נדבר דווקא על סוף העונה שנייה - הסידרה נגד אנדולו. אלופת היורוליג נתנה לו כבוד עם דאבלים ושמירות מאוד אגרסיביות. במשחק הראשון זה עבד. בשני ובשלישי הוא יותר נכנס פנימה ופחות לקח את השלשה. הוא עומד על 40 אחוז מהשלוש ובסידרה נגד אפס לא הצליח לקלוע לשלוש. אבל הצליח לכפר על זה עם נקודות בצבע ושוב - התקרב לדו ספרתי בריבאונד. שיש לך כזה שחקן שנותן לך עוד הזדמנויות או מביא ריבאונדים בהגנה גם ביום הכי גרוע שלו - זה פתאום נכס. הוא לא ירד מהפרקט, גם שלא היה טוב (ברור שבמכבי זה יהיה אחרת).
מאני טיים - השחקן חולה מאני טיים. אוהב לקחת את הזריקה האחרונה. הוא גם דופק אותה ברוב המקרים (היוש הפועל ירושלים). במקרה הזה אני ממש רגוע.
אז הוא קולע ב40 אחוז לשלוש והוא יודע לקלוע מבפנים והוא גם ריבאונדר מצויין. אז מה הבעיה?
ששחקן משחק בממוצע מעל 30 דקות בערב, שהוא גו גטר של הקבוצה, אתם בדרך כלל תראו שלא תמיד בהגנה האיש מרביץ או נותן עבודה. אני לא חושב שהוא לא יכול, אני באמת חושב שזה עניין של ויסות. הוא יכול לשמור טוב יותר. הוא רך בחילופים, הוא לא אגרסיבי והוא בכלל "נ.ב.א מטרייל" בכל הנושא ההגנתי (לרעה). שכמו שם, החבר'ה שומרים מתי שחשוב. מתי שלא חשוב, מזייפים.
הוא יבין במכבי שכל משחק הוא חשוב ושאין זיופים.
תמיד יגידו "רמת יורוליג" והעובדה שלא שיחק שם הוא תמיד תהיה לו לרועץ. אני לא דואג לו בכלל בקטע הזה. הוא שיחק ברמות מספיק גבוהות כדי להוכיח שמגיע לו את הצ'אנס.
ושלאף אחד לא יהיה ספקות - הוא ה3-4 המוביל שלנו. הוא יקבל הרבה דקות בערב. הוא לא משלים ולא נעליים. והוא הרוויח בשנתיים האחרונות להיות כזה. יצליח? נקווה שכן. אני מאמין בו מאוד. ברור שצריך לראות מי יהיו הרכזים וברור שגם הוא מגיע פעם ראשונה באירופה לקבוצת יורוליג על כל המשמעויות (יש הרבה שחקנים ברמה יחסית, טעויות הרבה פחות נסלחות כמו בקבוצות בינוניות שאתה השחקן המוביל הבלעדי כמעט. כל משחק ביורוליג מלחמת עולם - בקיצור יש וזה טבעי מקום לחשוש)
