על ידי felix_r » 08 ספטמבר 2022, 01:56
אחדשיודע כתב:felix_r כתב:Jack55 כתב:ברקוביץ וג׳מג׳י היו עד כדי כך טובים?
מיקי ברקוביץ' נבחר ל MVP של אליפות אירופה 1979, שם ישראל היגיע להישג השיא שלה - מקום שני. אז הוא היה טוב?... הוא גם הוחתם על חוזה באטלנטה הוקס (אם אני זוכר נכון), אבל היה לו חוזה במכבי, שלא רצתה לשחרר אותו ל-NBA, והלכו לבית משפט, שהכריע לטובת מכבי. אז ברקוביץ' נשאר במכבי, אבל כדי שלא יהיה מבואס, הכפילו לו את המשכורת.
ג'מצ'י היה הקלע המוביל של יורובאסקט 1985 עם 28.1 נקודות למשחק (למזלו ניקי גאליס לא השתתף). באליפות הבאה 1987 ג'מצ'י השתפר עוד יותר , וקלע 31 נקודות למשחק, אבל היה רק שני לניקי גאליס הגדול עם 37.0 נקודות למשחק!
באותם השנים אם הייתה נוסע ליוון, והיית אומר שאתה מישראל, אז היו אומרים לך ישר: " ג'מצ'י! ג'מצ'י! " כי כולם ידעו מי זה

דרך אגב גם עודד קטש היה הקלע המצטיין של אליפות אירופה 1997. אבל עם נתון צנוע יותר, רק 22 נקודות למשחק.
אבל מה, היה נאחס ג׳מצ׳י.
מיקי הוא כמובן הגדול מכולם בגלל התארים, אבל אסור גם לשכוח שבתקופתו של מיקי היו במכבי המון מתאזרחים אמריקאים, וזה היה חשוב מאוד, כי אז היה מותר רק זר 1.
גם בנבחרת באליפות אירופה 1979 היו אם זכרוני אינו מטעה אותי 4 ילידי ארה"ב. וזה היה בתקופה לפני שכל המדינות התחילו לאזרח. זה היה פטנט ישראלי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!