06 פברואר 2023, 20:57
זה לא בינוניות, זה בנייה חכמהאחדשיודע כתב:לא הבנתי, סורקין בעינייך סנטר ראשון?
כי אם לא, אז צריך סנטר ראשון.
חבר׳ה, די עם הבינוניות. תשאירו את השאיפות הללו לאבי אבן ודני פדרמן
06 פברואר 2023, 21:55
07 פברואר 2023, 00:53
אחדשיודע כתב:לא הבנתי, סורקין בעינייך סנטר ראשון?
כי אם לא, אז צריך סנטר ראשון.
חבר׳ה, די עם הבינוניות. תשאירו את השאיפות הללו לאבי אבן ודני פדרמן
07 פברואר 2023, 01:45
07 פברואר 2023, 02:02
אחדשיודע כתב:קודם כל, בוא נעשה סדר.
בנייה חכמה זה להביא שחקני טופ יורוליג לכל עמדה. זו בנייה חכמה. אם אין לך אחד ואתה שואף להגיע להישגים במפעל, אז תדאג שיהיה לך.
07 פברואר 2023, 02:18
אחדשיודע כתב:״למה להגדיר את סורקין כבינוני בקטע שלילי״? מה? לא הבנתי. אין פה שום קטע שלילי. אתה לוקח את זה קצת אישי מידי. אני לא מארגן/סופר לו דקות ביורוליג. זה לא מעניין אותי. לעומת חלקכם, אני משתדל להסתכל על זה בצורה אובייקטיבית, בלי לבדוק איזה אזרחות יש לו. ומה לעשות, הוא לא שחקן טופ יורוליג וגם לא קרוב לזה. הלוואי והיה. ואם בונים עליו בתור סנטר ראשון או סנטר שוווה כווחת לסנטר זר אחר, אז זה רע. רע מאוד. זה בעצם לשחזר את הקו הקדמי הנוראי שיש עכשיו (שהוא בין החלשים ביורוליג).
בלי קשר אם סורקין ישתפר או לא בשנים הבאות, ודי יומרני לנחש זאת, חייבים סנטר הרבה יותר טוב ממנו. לא מבין למה זה לא המובן מאליו. זאת נקודת התורפה של מכבי העונה (יש שיגידו בשנים האחרונות) - וזה הדבר הראשון שצריכים להתמקד בו.
07 פברואר 2023, 02:25
07 פברואר 2023, 03:08
07 פברואר 2023, 03:29
felix_r כתב:אחדשיודע,
אתה כותב שהאזרחות שלו באמת לא מעניינת, אבל אתה טועה. ואני לא מדבר על "הזהות הישראלית" שכול כך חשובה לחלק מהאוהדים. אני מדבר על טובת הקבוצה נטו.
בגלל כול הגבלות הזרים בליגה, חשוב מאוד למכבי, שיהיו לה שחקנים מקומיים, בעלי רמה מספיק טובה על מנת לשחק לא רק בליגה המקומית, אלא גם ביורוליג. זה חשוב כדי לא לשנות הרכבים בין מסגרת ומסגרת (או לשנות כמה שפחות). כשאותם השחקנים משחקים בשתי המסגרות, הם לומדים טוב יותר לשחק ביחד, והופכים את הקבוצה ליותר מחוברת ויותר מאומנת.
ולא רק זה, שחקנים שמשחקים ביורוליג באופן קבוע, לומדים לשחק נגד יריבים חזקים, ואז יותר קל להם לשחק בליגה המקומית.
זוכר איך פעם מכבי הייתה לוקחת 20 אליפויות ברצף? זה לא בגלל חולשת היריבות (הפועל הייתה מקבלת מיליונים מההסתדרות), אלא כי כול השחקנים היו משחקים גם בליגה וגם בגביע האלופות, והמאמן לא נאלץ לעשות שינוים בהרכבים ובתרגילים בין אירופה לבין הליגה.
אז נכון, היום בכול מקרה אי אפשר לשתף בשתי המסגרות את כול השחקנים, אבל כמה שיותר, יותר טוב.
07 פברואר 2023, 09:51
אחדשיודע כתב:״למה להגדיר את סורקין כבינוני בקטע שלילי״? מה? לא הבנתי. אין פה שום קטע שלילי. אתה לוקח את זה קצת אישי מידי. אני לא מארגן/סופר לו דקות ביורוליג. זה לא מעניין אותי. לעומת חלקכם, אני משתדל להסתכל על זה בצורה אובייקטיבית, בלי לבדוק איזה אזרחות יש לו. ומה לעשות, הוא לא שחקן טופ יורוליג וגם לא קרוב לזה. הלוואי והיה. ואם בונים עליו בתור סנטר ראשון או סנטר שוווה כווחת לסנטר זר אחר, אז זה רע. רע מאוד. זה בעצם לשחזר את הקו הקדמי הנוראי שיש עכשיו (שהוא בין החלשים ביורוליג).
בלי קשר אם סורקין ישתפר או לא בשנים הבאות, ודי יומרני לנחש זאת, חייבים סנטר הרבה יותר טוב ממנו. לא מבין למה זה לא המובן מאליו. זאת נקודת התורפה של מכבי העונה (יש שיגידו בשנים האחרונות) - וזה הדבר הראשון שצריכים להתמקד בו.
07 פברואר 2023, 10:31
Adam כתב:אחדשיודע כתב:״למה להגדיר את סורקין כבינוני בקטע שלילי״? מה? לא הבנתי. אין פה שום קטע שלילי. אתה לוקח את זה קצת אישי מידי. אני לא מארגן/סופר לו דקות ביורוליג. זה לא מעניין אותי. לעומת חלקכם, אני משתדל להסתכל על זה בצורה אובייקטיבית, בלי לבדוק איזה אזרחות יש לו. ומה לעשות, הוא לא שחקן טופ יורוליג וגם לא קרוב לזה. הלוואי והיה. ואם בונים עליו בתור סנטר ראשון או סנטר שוווה כווחת לסנטר זר אחר, אז זה רע. רע מאוד. זה בעצם לשחזר את הקו הקדמי הנוראי שיש עכשיו (שהוא בין החלשים ביורוליג).
אני לא חושב שאתה יורד לסוף דעתי. אתה מתווכח איתי על משהו שאני לא מתכווח איתך בכלל.
אתה מתאר את סורקין כסנטר בינוני ומציג אותו במובן השלילי לאורך כל התגובות שלך פה. אין פה שום קשר לאישי או לא ואין פה שום קשר לאיזה אזרחות יש לו. העובדה היא שהוא במגמת שיפור כבר שנתיים אז אין סיבה שלא לקוות/לצפות שהוא ימשיך להראות מגמת שיפור גם שנה הבאה.
לעניין הוויכוח, איפה לעזאזל סתרתי אותך ואמרתי שסורקין צריך להיות הסנטר המוביל שלנו? אתה ממשיך להגיד שצריך להביא סנטר טופ יורוליג - אני מסכים איתך. אתה אומר שסורקין אינו סנטר טופ יורוליג - אני גם מסכים איתך. לא יודע מה זה סנטר ראשון או לא, אבל איפה זה סותר את זה שאמרתי שצריך להביא סנטר איכותי שישלים את סורקין ויביא דברים שהוא לא מביא? סורקין לא הולך להיות הסנטר המוביל שלנו אם זאת הטענה שלך לאורך כל השרשור פה. עם זאת, הוא לגמרי סנטר רוטציה ליורוליג אז אני לא מבין מה הבעיה פה.
07 פברואר 2023, 12:01
אני חושב שמעבר האם סנטר הוא טופ יורוליג או טופ טופ יורוליג הוא צריך להתאים לקבוצה ולעשות את הרול שלו בהתחשב בנתונים הקיימים.אחדשיודע כתב:קודם כל, בוא נעשה סדר.
בנייה חכמה זה להביא שחקני טופ יורוליג לכל עמדה. זו בנייה חכמה. אם אין לך אחד ואתה שואף להגיע להישגים במפעל, אז תדאג שיהיה לך.
החולשה הכי גדולה של מכבי השנה היא הקו הקדמי. לפני הכל וקודם הכל. אז מה אתה מציעים לי בדיוק? לשחזר את זה? הדבר הראשון שצריך לעשות הוא להביא סנטר איכותי, בשאיפה לרים פרוטקטור אמיתי. קליעה זה בונוס מבחינתי. ובכל מקרה, להשאיר את המצב על כנו זה הכל חוץ מחכם.
דבר שני, לגבי המספר זרים בעמדה. לא יודע על מה אתה מדברים. לא באמת אכפת לי אם יהיה זר אחד או שניים (השנה יש שני סנטרים זרים בינוניים). זה לא הסיפור מבחינתי. הסיפור הוא שאין לך סנטר יורוליג ברמה גבוהה בקבוצה ורצוי מאוד שיהיה לך לפחות אחד כזה בעונה הבאה (יש קבוצות שיש להם כמה).
07 פברואר 2023, 12:20
Mitelka כתב:אחדשיודע כתב:קודם כל, בוא נעשה סדר.
החולשה הכי גדולה של מכבי השנה היא הקו הקדמי. לפני הכל וקודם הכל. אז מה אתה מציעים לי בדיוק? לשחזר את זה? הדבר הראשון שצריך לעשות הוא להביא סנטר איכותי, בשאיפה לרים פרוטקטור אמיתי. קליעה זה בונוס מבחינתי. ובכל מקרה, להשאיר את המצב על כנו זה הכל חוץ מחכם.
דבר שני, לגבי המספר זרים בעמדה. לא יודע על מה אתה מדברים. לא באמת אכפת לי אם יהיה זר אחד או שניים (השנה יש שני סנטרים זרים בינוניים). זה לא הסיפור מבחינתי. הסיפור הוא שאין לך סנטר יורוליג ברמה גבוהה בקבוצה ורצוי מאוד שיהיה לך לפחות אחד כזה בעונה הבאה (יש קבוצות שיש להם כמה).
אני חושב שמעבר האם סנטר הוא טופ יורוליג או טופ טופ יורוליג הוא צריך להתאים לקבוצה ולעשות את הרול שלו בהתחשב בנתונים הקיימים.
והנתונים הקיימים הם 2 גארדים מאוד דומיננטים כשגם בדרך כלל הגארד השלישי (הילארד שאמנם זה לא צלח השנה אבל הכיוון ברור) גם דומיננטי מאוד ושחקנים שהאופי שלהם זה עם הכדור ולא בלעדיו. סנטר שצריך כדורים סטייל זיזיץ (לא ספיציפית הוא, הסגנון) ואפילו סופו בשיאו הם סנטרים שיהיה להם קשה מאוד להצליח בסגנון כזה.
אז אם לא מפרקים את חבילת הגארדים וכולי תקווה שלא הסנטר צריך להתאים לגארדים וזה משימה יותר בעייתית. הוא לאו דווקא צריך להיות מאוד דומיננטי עם הכדור. אבל אז אם נסתכל על סנטרים כאלה "חסרי מספרים" לא בטוח שלא תגידו אה, אבל זה לא טופ יורוליג.
אגב פויתרס בשיאו בזניט הוא סנטר מדהים לקבוצה הזו. והוא לגמרי היה מצויין ואני מאוד ממליץ לחפש את הסידרה שלו נגד צסקא (3-4 לזניט) בסיום העונה שעברה. הוא עשה פלאים.
עושים לו עוול עם התיפקוד המגוחך שלו כ-4 השנה וכבר זרקו אותו מכאן. עכשיו הפציעה נכנסת לתמונה וקשה לדעת איך יחזור אבל הפתרון לטעמי מתחת לפנס.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
07 פברואר 2023, 13:04
אחדשיודע כתב:Adam כתב:אחדשיודע כתב:״למה להגדיר את סורקין כבינוני בקטע שלילי״? מה? לא הבנתי. אין פה שום קטע שלילי. אתה לוקח את זה קצת אישי מידי. אני לא מארגן/סופר לו דקות ביורוליג. זה לא מעניין אותי. לעומת חלקכם, אני משתדל להסתכל על זה בצורה אובייקטיבית, בלי לבדוק איזה אזרחות יש לו. ומה לעשות, הוא לא שחקן טופ יורוליג וגם לא קרוב לזה. הלוואי והיה. ואם בונים עליו בתור סנטר ראשון או סנטר שוווה כווחת לסנטר זר אחר, אז זה רע. רע מאוד. זה בעצם לשחזר את הקו הקדמי הנוראי שיש עכשיו (שהוא בין החלשים ביורוליג).
אני לא חושב שאתה יורד לסוף דעתי. אתה מתווכח איתי על משהו שאני לא מתכווח איתך בכלל.
אתה מתאר את סורקין כסנטר בינוני ומציג אותו במובן השלילי לאורך כל התגובות שלך פה. אין פה שום קשר לאישי או לא ואין פה שום קשר לאיזה אזרחות יש לו. העובדה היא שהוא במגמת שיפור כבר שנתיים אז אין סיבה שלא לקוות/לצפות שהוא ימשיך להראות מגמת שיפור גם שנה הבאה.
לעניין הוויכוח, איפה לעזאזל סתרתי אותך ואמרתי שסורקין צריך להיות הסנטר המוביל שלנו? אתה ממשיך להגיד שצריך להביא סנטר טופ יורוליג - אני מסכים איתך. אתה אומר שסורקין אינו סנטר טופ יורוליג - אני גם מסכים איתך. לא יודע מה זה סנטר ראשון או לא, אבל איפה זה סותר את זה שאמרתי שצריך להביא סנטר איכותי שישלים את סורקין ויביא דברים שהוא לא מביא? סורקין לא הולך להיות הסנטר המוביל שלנו אם זאת הטענה שלך לאורך כל השרשור פה. עם זאת, הוא לגמרי סנטר רוטציה ליורוליג אז אני לא מבין מה הבעיה פה.
״לעניין הוויכוח, איפה לעזאזל סתרתי אותך ואמרתי שסורקין צריך להיות הסנטר המוביל שלנו?״ תגיד לי, אתה רציני? תסתכל בתגובה הראשונה שלך להודעה שלי פה ל-Mitelka. כל הוויכוח פה (מהצד שלי) הוא על כך שסורקין לא צריך להיות הסנטר הראשון/המוביל (או אחד משני סנטרים שווים ברמתם כמו עכשיו לצורך העניין), אם היא רוצה להתקדם. סה טו. ואתה כתבת שאתה לא מסכים עם הטענה הזאת. אז אל תהפוך את זה למשהו אחר. אם לא הבנת את מה שכתבתי, אז תגיד שלא הבנת. ולגבי הדבר הראשון - כן, סורקין סנטר בינוני ברמת יורוליג (לא בקטע שלילי, אלא בקטע של ״צריך אחד טוב יותר לעמדת הסנטר הפותח״). אתה יכול להתכחש כמה שאתה רוצה לעובדה הזאת. הוא לא סנטר פותח בשום קבוצה ששואפת להגיע רחוק, אלא מקסימום סנטר מחליף כרגע (וגם את זה לא היה מקבל באחת הקבוצות הגדולות-עשירות, אחרת לא היה פה). אם יראה שיפור? אחלה. כרגע הוא עוד לפני השיפור המיוחל, אז קשה לי להתייחס למשהו שיקרה או לא יקרה בעתיד. נכון לעכשיו, הוא לא שם. כך שזה לא משנה את הטענה שמכבי תצטרך להביא לעונה הבאה סנטר יותר טוב ממנו (ומכל אחד אחר שישנו בקבוצה כרגע), בטח הגנתית, כדי לעשות את קפיצת המדרגה.
אני דווקא לא מסכים. אני חושב שסורקין סנטר טוב נגד קבוצות מסוימות. הוא חור הגנתי ובעייתי מדי פעם בריבאונד הגנה אבל יכולת הריבאונד התקפה שלו & ההתמצאות ההתקפית שלו מהגבוהות במפעל לעמדתו (זאת דעתי).
אני מסכים עם מיטלקה שהוא הרוויח ביושר את החוזה שלו ושהוא יכול לשחק 15-25 דק' (תלוי בקבוצה ממול) לערב ביורוליג. הוא פשוט צריך סנטר שישלים אותו וניבו לא עונה על זה.
07 פברואר 2023, 13:09
07 פברואר 2023, 13:11
אחדשיודע כתב:שמע, אתה מבלבל את המוח. אתה יודע לקרוא מה כתבת ב-4 מילים הראשונות בהודעה שלך בתגובה אליי? ״אני דווקא לא מסכים״. למה אתה לא מסכים? למה שכתבתי. מה כתבתי ל-Mitelka? שאין לו סנטר ראשון ושבניגוד למה שהוא כותב, סורקין זה לא מספיק טוב כסנטר ראשון וצריכים יותר ממנו.
מה הקשר הבין מה שאתה כותב למה שאני כתבתי רק אלוהים יודע. ותרשה לי להביע שמחה מדברים קצת יותר משמעותיים מאם סורקין האריך חוזה בקבוצה או לא.
07 פברואר 2023, 13:13
07 פברואר 2023, 13:14
07 פברואר 2023, 13:16
07 פברואר 2023, 16:28