14 אפריל 2023, 12:53
Adam כתב:https://www.youtube.com/watch?v=FzcSI4eU4UI&ab_channel=EUROLEAGUEBASKETBALL
דקה 2:07
אני רוצה רגע להתעכב על ההתקפה האחרונה של מכבי לפני היציאה להארכה.
פעם ראשונה שאני רואה שמכבי עושה תרגיל מסודר (שגם עבד!) בהתקפה שיכולה לנצח משחק. התוצאה אומנם הייתה החטאה של ג'ונדי, אבל צריך לתת פה קרדיט לקטש.
בכל התקפה אחרת ג'ונדי היה קולע את הזריקה הזאת. קולסון חסם לו נהדר והשאיר אותו חופשי. היה כאן הרבה מזל לריאל חשוב להגיד.
14 אפריל 2023, 12:55
felix_r כתב:תקציר עם שדרנים צרפתים. קורע (לפחות לטעמי)
14 אפריל 2023, 13:02
my man כתב:Adam כתב:https://www.youtube.com/watch?v=FzcSI4eU4UI&ab_channel=EUROLEAGUEBASKETBALL
דקה 2:07
אני רוצה רגע להתעכב על ההתקפה האחרונה של מכבי לפני היציאה להארכה.
פעם ראשונה שאני רואה שמכבי עושה תרגיל מסודר (שגם עבד!) בהתקפה שיכולה לנצח משחק. התוצאה אומנם הייתה החטאה של ג'ונדי, אבל צריך לתת פה קרדיט לקטש.
בכל התקפה אחרת ג'ונדי היה קולע את הזריקה הזאת. קולסון חסם לו נהדר והשאיר אותו חופשי. היה כאן הרבה מזל לריאל חשוב להגיד.
היה יכול וצריך להוריד כדור לבונזי שהיה לבד..
מצד שני אם היה עושה את זה השופטים הנבלות בטח היו שורקים לבונזי תוקף כי שחקן ריאל נפל שם
14 אפריל 2023, 13:22
14 אפריל 2023, 13:23
אחדשיודע כתב:מתי ג׳ונדי קלע סל ניצחון?
14 אפריל 2023, 13:25
14 אפריל 2023, 13:31
אחדשיודע כתב:omerk כתב:אחדשיודע כתב:שמואל1 כתב:אבל יש קבוצות אחרות. ואין משחקים שנמחקו.אחדשיודע כתב:בסדר, גם השנה אין רוסיות. לא הרבה יותר מרשים. בסוף השאלה אם יעפילו לפיינל פור או לא
איזה קבוצות אחרות יש? פרטיזן, וירטוס ו-ולנסיה? עם כל הכבוד, הן לא מתקרבות לרמה של הסגלים/תקציבים שהעמידו הרוסיות בעונה שעברה (להזכיר - כולן היו לפני מכבי בטבלה כשהודחו). ומעבר לכך, לפני שנתיים המינימום ההכרחי להעפלה לפלייאוף היה 20 ניצחונות. השנה כנראה יעמוד על 19. אז הרף ירד
לא היה וואקום גדול מדי ביורוליג - זאת אומרת שלא ראית נהירה גדולה של כוכבי יורוליג שנפלטו מהרוסיות לנבא או לסין, דווקא הם די פוזרו ברחבי שאר קבוצות ביורוליג ובנוסף היו לא מעט שחקנים שעשו את הדרך מהנבא בחזרה לאירופה כך שאני לא חושב שהרמה ירדה. זה יצר ליגה יותר שוויוניות שבה לכל קבוצה יש לפחות 2-3 שחקנים יורוליג שהם מעולים.
אנדולו, אלופת אירופה והקבוצה הכי דומיננטית באירופה בשנים האחרונות, השאירה את כוכביה הוסיפה חיזוק (מעניין איך זיזיץ מרגיש היום) והם בכלל לא היו פקטור לפלייאוף במחזור האחרון. ואם לגביהם תגידו שהסגל "עייף" ומיצה את עצמו אז מה תגיד על פנרבחצ׳ה עם סגל נוצץ ורעב, כוכב חדש שיש לו המון מה להוכיח, ובסוף עוד יכולה לסיים בסוף מקום 8 וכנראה לעוף ע"י אולימפיאקוס.
הרוסיות העמידו סגלים על הנייר מאד חזקים, אבל חוץ מצסקא לא הייתה אף קבוצה באמת "מפחידה" ודומיננטית באופן קבוע. גם בתקופות ועונות רעות של מכבי, ההרגשה הייתה שמשחקים מולם אפשר וצריך לנצח.
קודם כל לא אמרתי שהרמה הירדה (אבל אנצל את ההזדמנות ואכתוב עכשיו שבעיניי הרמה כן ירדה). אמרתי שהרף כניסה לפלייאוף ירד. ובאופן כמעט וודאי, בשנה שעברה, מכבי לא הייתה מעפילה לפלייאוף ללא הדחת הרוסיות. ואני די בטוח שמכבי הייתה מתקשה מאוד (וזה במילא היה על הקשקש) להיכנס השנה לפלייאוף עם 3 קבוצות רוסיות חזקות כמו של שנה שעברה. וכמו שאתה אומר, השחקנים של הקבוצות הרוסיות התפזרו בחלקם אצל שאר קבוצות היורוליג. ז״א שאם היו את הקבוצות הרוסיות, סביר להניח שמכבי לא הייתה זוכה בלורנזו בראון למשל. כלומר, מכבי ככל הנראה הייתה קבוצה פחות חזקה.
14 אפריל 2023, 13:39
omerk כתב:יכול מאד להיות שאכן לא היינו מצליחים לגנוב את לורנזו מתחת לאף של העשירות וגם לא בלתי סביר שאחת מהרוסיות גם הייתה אוספת את בולדווין, אבל בסוף זה ספקולציות וגם לדעת לנצל ולהסתגל לסיטואציה שונה זה חשוב, ומכבי עשו את זה מצויין והעמידו אחלה קבוצה שניצחה העונה לפחות פעם אחת את כל הקבוצות ביורוליג, מלבד ברצלונה, ואי אפשר להגיד שבהעדר הרוסיות הרמה של 3 הראשונות ירדה ובנוסף גם קיבלת סופר טים חדשה (מונאקו).
בסוף אפשר להריץ מלא תרחישים מה היה קורה אילולא המלחמה באוקראינה, אבל זו עובדה מוגמרת שלא קשורה לספורט או למכבי וזה קרה, ובניגוד לעונה קודמת שם באמת מכבי הייתה המרוויחה הכי גדולה מהדחת הרוסיות (גם מהקינסול שלהם מהטבלה וגם מהמאזן הנוראי של מכבי מול הרוסיות שפשוט בוטל), אז הפעם אין כוכביות ואין סימני שאלה יש קבוצה חדשה לגמרי, עם מאמן כמעט רוקי שלא היה לו במצטבר עונה אחת מלאה ביורוליג ושהגיעה עד מקום חמישי בזכות ולא בחסד, ואפילו היינו שווים לדעתי עוד כמה נצחונות חוץ במשחקים צמודים שכבר היו שלנו, ועל זה מגיע להם כל הכבוד
14 אפריל 2023, 14:05
14 אפריל 2023, 14:12
JarJarBinx כתב:בתור צופה מהבית, בטלוויזיה, דבר אחד בלט במשחק הזה: תצוגה אולי הכי מרשימה של הקהל שאני זוכר. האוהדים היו ממש בתוך המשחק מההתחלה עד הסוף. מרשים מאד.
14 אפריל 2023, 14:28
14 אפריל 2023, 19:54
אחדשיודע כתב:omerk כתב:אחדשיודע כתב:שמואל1 כתב:אבל יש קבוצות אחרות. ואין משחקים שנמחקו.אחדשיודע כתב:בסדר, גם השנה אין רוסיות. לא הרבה יותר מרשים. בסוף השאלה אם יעפילו לפיינל פור או לא
איזה קבוצות אחרות יש? פרטיזן, וירטוס ו-ולנסיה? עם כל הכבוד, הן לא מתקרבות לרמה של הסגלים/תקציבים שהעמידו הרוסיות בעונה שעברה (להזכיר - כולן היו לפני מכבי בטבלה כשהודחו). ומעבר לכך, לפני שנתיים המינימום ההכרחי להעפלה לפלייאוף היה 20 ניצחונות. השנה כנראה יעמוד על 19. אז הרף ירד
לא היה וואקום גדול מדי ביורוליג - זאת אומרת שלא ראית נהירה גדולה של כוכבי יורוליג שנפלטו מהרוסיות לנבא או לסין, דווקא הם די פוזרו ברחבי שאר קבוצות ביורוליג ובנוסף היו לא מעט שחקנים שעשו את הדרך מהנבא בחזרה לאירופה כך שאני לא חושב שהרמה ירדה. זה יצר ליגה יותר שוויוניות שבה לכל קבוצה יש לפחות 2-3 שחקנים יורוליג שהם מעולים.
אנדולו, אלופת אירופה והקבוצה הכי דומיננטית באירופה בשנים האחרונות, השאירה את כוכביה הוסיפה חיזוק (מעניין איך זיזיץ מרגיש היום) והם בכלל לא היו פקטור לפלייאוף במחזור האחרון. ואם לגביהם תגידו שהסגל "עייף" ומיצה את עצמו אז מה תגיד על פנרבחצ׳ה עם סגל נוצץ ורעב, כוכב חדש שיש לו המון מה להוכיח, ובסוף עוד יכולה לסיים בסוף מקום 8 וכנראה לעוף ע"י אולימפיאקוס.
הרוסיות העמידו סגלים על הנייר מאד חזקים, אבל חוץ מצסקא לא הייתה אף קבוצה באמת "מפחידה" ודומיננטית באופן קבוע. גם בתקופות ועונות רעות של מכבי, ההרגשה הייתה שמשחקים מולם אפשר וצריך לנצח.
קודם כל לא אמרתי שהרמה הירדה (אבל אנצל את ההזדמנות ואכתוב עכשיו שבעיניי הרמה כן ירדה). אמרתי שהרף כניסה לפלייאוף ירד. ובאופן כמעט וודאי, בשנה שעברה, מכבי לא הייתה מעפילה לפלייאוף ללא הדחת הרוסיות. ואני די בטוח שמכבי הייתה מתקשה מאוד (וזה במילא היה על הקשקש) להיכנס השנה לפלייאוף עם 3 קבוצות רוסיות חזקות כמו של שנה שעברה. וכמו שאתה אומר, השחקנים של הקבוצות הרוסיות התפזרו בחלקם אצל שאר קבוצות היורוליג. ז״א שאם היו את הקבוצות הרוסיות, סביר להניח שמכבי לא הייתה זוכה בלורנזו בראון למשל. כלומר, מכבי ככל הנראה הייתה קבוצה פחות חזקה.
14 אפריל 2023, 20:03
14 אפריל 2023, 20:40
אחדשיודע כתב:עזוב. המדד הכי טוב שלך הוא העונה השלמה הקודמת, כלומר עונת 2020/2021 - ששם הרף לפלייאוף היה 20 משחקים וההבדל בין המקום הראשון למקום ה-8 היה 4 משחקים (לעומת 5 עכשיו - אם ז׳לגיריס תנצח את באיירן). כלומר רף כניסה לפלייאוף גבוה יותר מעכשיו (עם ניצחון של ז׳לגיריס יעמוד על 19 משחקים). ואני מניח שאם הרוסיות לא היו מודחות בעונה שעברה, זה היה די דומה. ההבדל העיקרי בין אז (עונת 2020/21) לעכשיו הוא שמכבי בתמונת 8 הראשונות, ולכן חלק פה מנסים לפאר את ההישג יותר ממה שהוא ולהגיד שהרמה לא נפגעה או אפילו עלתה. אני נוטה לחשוב שללא רוסיות, ההישג הזה פחות מרשים ושהרמה הנדרשת להגיע לפלייאוף פחתה.
14 אפריל 2023, 20:53
14 אפריל 2023, 23:58
felix_r כתב:פתאום נזכרתי, שבפעם הקודמת שמכבי שיחקה הארכה מול ריאל, מכבי גם כן הובילה לקראת סיום הזמן החוקי, ונתנה לריאל להשוות, אבל לא נשברה וניצחה בהארכה. בגמר
15 אפריל 2023, 00:41
סומבץ כתב:felix_r כתב:פתאום נזכרתי, שבפעם הקודמת שמכבי שיחקה הארכה מול ריאל, מכבי גם כן הובילה לקראת סיום הזמן החוקי, ונתנה לריאל להשוות, אבל לא נשברה וניצחה בהארכה. בגמר
נזכרתי בזה גם אני עוד בדקות האחרונות לפני ההארכה, כשהמשחק נראה באמת הולך בכיוון הזה. אגב, גם בגמר היה לנו מצב של שלשה חופשית להכריע את המשחק בתום הזמן החוקי ורייס החטיא
15 אפריל 2023, 01:58
אחדשיודע כתב:הם סיימו עם ריצה יפה, אבל זה לא מאוד משמעותי בעיניי (בטח בהתחשב שקמפאצו הורשה להשתתף רק בחלק האחרון של העונה ושמילאנו הייתה פח בחלק גדול מהעונה). גם בעונת 20/21 היו קבוצות לא רעות בכלל במקומות 9-10 (ולנסיה סיימה עם 19 ניצחונות ובאסקוניה עם 18) וקבוצות אחרות שציפו מהם ליותר ונכשלו להעפיל. הסיפור הוא יותר לגבי החלק העליון של הטבלה ובהסתכלות על העונה כולה. השנה לא היה יותר קשה להעפיל לפלייאוף בהשוואה ליורוליג של לפני שנתיים למשל. בעיניי לפחות. כל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה כמובן. הכל בסדר.
15 אפריל 2023, 09:08