כדורסל מאירופה והעולם 23/24

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כדורסל מאירופה והעולם 23/24

הודעהעל ידי felix_r » 28 יוני 2023, 10:10

אחדשיודע כתב:אני מבין שאתה צריך להצדיק טיעוני עבר, אבל להגיד ״עפתם״ על שחקן שסיים בחמישייה הראשונה של היורוליג ולהשוות אותו לצירבס או פרחוסקי - מוגזם. הוא סה״כ בן 27 ומגיע לשיאו עכשיו. גם הטיעון שלא הצליח בשום מקום לפני מכבי - שגוי. הצליח מאוד במונאקו בעונה לפני מכבי (זכה איתה ביורוקאפ ונבחר לחמישיית המפעל), ולפני כן הצליח גם במלאגה (נבחר לחמישייה השנייה ביורוקאפ) ובגם בכוכב האדום (יורוליג) היה טוב מאוד ביחס לשחקן בן 22 שזו הייתה העונה הראשונה שלו ברמות הגבוהות. הפלטה היחידה שלו הייתה בבאיירן מינכן. זהו.

אני יכול להתחבר לטענה שלא מדובר בשחקן על חלל או בשובר שיוויון (להבדיל מטבארס), אבל אי אפשר להתכחש לעובדה שמדובר בשחקן מצוין שנמצא בהתקדמות מתמדת (להוציא כאמור נפילה בבאיירן בעונת 19/20). השחקן השישי של העונה בצרפת ב-2016 (בגיל 20), זכייה עם נאנטר בגביע הצרפתי וביורופקאפ ב-2017 כשחקן מרכזי (בגיל 21), עונת בכורה לא רעה ביורוליג ב-2017/18 (בגיל 22), חמישייה שנייה ביורוקאפ ב-2019, חמישייה ראשונה ביורוקאפ ב-2021 וחמישייה ראשונה ביורוליג ב-2023.

במכבי לא קיבל בכלל הזדמנויות. הוחתם על חוזה זמני לחודשיים, ואז כשז׳יז׳יץ׳ חזר מפציעה אחרי חודש - החליטו לוותר על שימושיו (בהחלטה טיפשית לדעתי) והושיבו אותו בצד. אבל במעט ששיחק (ב-3 משחקי יורוליג לפני שז׳יז׳יץ׳ חזר), היה יותר מבסדר (וזה לא קל עבור שחקן שמגיע על חוזה זמני ומשחק רק במסגרת אחת). 11.6 נק׳ ו-14.3 נק׳ במדד היעילות ב-16 דק׳ בממוצע.

מה מיוחד בלסור?

קליעה? אין לו (כמו לניבו)
משחק טוב עם הגב לסל? אין לו (כמו לניבו)
גודל יוצא מן הכלל? אין לו (אפילו פחות מניבו)

מה שיש לו זה אתלטיות ופיזיות (כמו לניבו)

יש לו הרבה השקעה, אגרסיביות ועבודה קשה בכול רגע נתון. המספרים שלו יותר טובים מאלה של ניבו, בעיקר כי לסור שיחק בממוצע מעל 30 דקות למשחק וניבו פחות מ-22. השאר זה בגלל שניבו חיפש את עצמו בחצי הראשון של העונה.

אם מנרמלים את המספרים ל-40 דקות, אז לסור קולע קצת יותר ואילו ניבו לוקח יותר ריבאונדים.

אסור לשכוח שהשחקנים הגבוהים תמיד נראים מצוין בקבוצות הסרביות לאורך השנים. שם פשוט יודעים לעבוד איתם.

יחד עם זאת, גם אם כולנו מסכימים שלסור טוב יותר מניבו, זה לא הופך את לסור לאיזה כוכב על ביורוליג למרות המספרים היפים שעשה העונה. לסור הוא עדיין שחקן משלים, פועל שחור.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 28 יוני 2023, 10:51

לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד פה שלא אמרתי בעצמי. הוא לא מיוחד ולא שחקן על, אבל הוא שחקן מצוין שהראה התקדמות משנה לשנה. קבוצה סרבית או לא קבוצה סרבית. הוא הצליח גם בקבוצות אחרות וסביר מאוד להניח שהיה מצליח גם פה אם היו משאירים אותו (יותר מאשר הסנטרים האחרים שעברו פה לאורך השנים האחרונות).

וקשה להתווכח עם ההישגים שלו. מיוחד או לא מיוחד. כמעט משנה לשנה (להוציא את באיירן) הוא מגיע להישגים גדולים יותר. בפן האישי ובפן הקבוצתי.

אגב, עוד משהו - נבחר השנה גם לשחקן ההגנתי של הליגה האדריאטית (ביחד עם בחירה לחמישיית העונה). לא שזה מעיד יותר מידי, אבל זה כן נותן להבין שהוא מוערך יותר ויותר גם בצד הזה של המגרש.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 28 יוני 2023, 10:58, נערך 3 פעמים בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי עידן » 28 יוני 2023, 10:52

אני מסכים עם פליקס. לסור שחקן טוב יותר מניבו ואם הוא היה מגיע לפה על חשבונו הייתי מרוצה מאוד, אבל מפה ועד להגיד "וואו, איזו החתמה מדהימה של פאו" כאילו שמדובר בשחקן שובר שוויון ומעל הליגה - המרחק גדול.
עידן

הודעהעל ידי אחדשיודע » 28 יוני 2023, 10:55

עידן כתב:אני מסכים עם פליקס. לסור שחקן טוב יותר מניבו ואם הוא היה מגיע לפה על חשבונו הייתי מרוצה מאוד, אבל מפה ועד להגיד "וואו, איזו החתמה מדהימה של פאו" כאילו שמדובר בשחקן שובר שוויון ומעל הליגה - המרחק גדול.

שים לב למה שנכתב. לא כולם כתבו ״וואו״. אבל קצת ריספקט לשחקן והישגיו, גם אם הייתם בצד של אלו שזילזלו בו כשהיה במכבי וטענו שאין צורך להשתמש בו או להשאיר אותו אחרי שז׳יז׳יץ׳ חזר.

הוא לא שחקן ״סביר״ וההשוואות לצירבס או פרחוסקי מגוכחות. הוא שחקן מצוין.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Avi1508 » 28 יוני 2023, 10:58

על פי ספורט 5 ברצלונה רוצה להחתים את חביב הפורום ג'ואל פארה מבדאלונה אלא שהיא תהיה צריכה לשלם עליו בייאאוט של מיליון דולר
ולא מובן לי מאיפה הכסף הרי אמרו שברצלונה רוצים לקצץ בתקציב מה גם שגם בקבוצת הכדורגל המצב הכלכלי לא מי יודע מה
Avi1508

הודעהעל ידי אחדשיודע » 28 יוני 2023, 11:23

אמרו/דיווחו שהם רוצים לקצץ ב-25-30% מהתקציב. לא לסגור את המועדון. עדיין יהיה להם תקציב הרבה יותר גדול משל רוב קבוצות היורוליג, כולל מכבי. תבינו - הם רוצים לקצץ משכורות מ-40 מיליון אירו בעונה החולפת ל-27 מיליון אירו בעונה הבאה. זה אפילו לא תקציב כולל. תקציב השחקנים והמאמנים של מכבי הוא פחות מחצי מזה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי itai7 » 28 יוני 2023, 12:08

נייג'ל גוס חתם באולימפיקוס לשנתיים
קייל גאי בדרך לוירטוס
itai7

הודעהעל ידי מרסר » 28 יוני 2023, 13:05

גבריאל דק האריך חוזה בריאל.
מרסר

הודעהעל ידי where is the love? » 28 יוני 2023, 13:42

מעניין איך אתה רואה שיש קבוצות שמעוניינות בשחקן וישר כעבור 48 שעות או פחות יש חתימות רשמיות... אצל מכבי יש סיכום ועד החתימה מחכים בלי סוף....
למה לא מודיעים על ריימן בלאט ואנגולה ?
תמונה

אנחנו מכבי ואנחנו יוצאים לקרב ומי שאתנו אתנו !!!! אז המון בהצלחה!!!
where is the love?

הודעהעל ידי felix_r » 28 יוני 2023, 14:14

where is the love? כתב:מעניין איך אתה רואה שיש קבוצות שמעוניינות בשחקן וישר כעבור 48 שעות או פחות יש חתימות רשמיות... אצל מכבי יש סיכום ועד החתימה מחכים בלי סוף....
למה לא מודיעים על ריימן בלאט ואנגולה ?

לא נכון. לפני שנה סגרו את כול הסגל בשבוע אחד.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי er79 » 28 יוני 2023, 14:28

itai7 כתב:נייג'ל גוס חתם באולימפיקוס לשנתיים
קייל גאי בדרך לוירטוס

גאי זאת החתמה מבריקה. הבן אדם ממה שהתרשמתי יכול להיות קארול הבא
er79

הודעהעל ידי toja27 » 28 יוני 2023, 15:29

אחדשיודע כתב:אני מבין שאתה צריך להצדיק טיעוני עבר, אבל להגיד ״עפתם״ על שחקן שסיים בחמישייה הראשונה של היורוליג ולהשוות אותו לצירבס או פרחוסקי - מוגזם. הוא סה״כ בן 27 ומגיע לשיאו עכשיו. גם הטיעון שלא הצליח בשום מקום לפני מכבי - שגוי. הצליח מאוד במונאקו בעונה לפני מכבי (זכה איתה ביורוקאפ ונבחר לחמישיית המפעל), ולפני כן הצליח גם במלאגה (נבחר לחמישייה השנייה ביורוקאפ) ובגם בכוכב האדום (יורוליג) היה טוב מאוד ביחס לשחקן בן 22 שזו הייתה העונה הראשונה שלו ברמות הגבוהות. הפלטה היחידה שלו הייתה בבאיירן מינכן. זהו.

אני יכול להתחבר לטענה שלא מדובר בשחקן על חלל או בשובר שיוויון (להבדיל מטבארס), אבל אי אפשר להתכחש לעובדה שמדובר בשחקן מצוין שנמצא בהתקדמות מתמדת (להוציא כאמור נפילה בבאיירן בעונת 19/20). השחקן השישי של העונה בצרפת ב-2016 (בגיל 20), זכייה עם נאנטר בגביע הצרפתי וביורופקאפ ב-2017 כשחקן מרכזי (בגיל 21), עונת בכורה לא רעה ביורוליג ב-2017/18 (בגיל 22), חמישייה שנייה ביורוקאפ ב-2019, חמישייה ראשונה ביורוקאפ ב-2021 וחמישייה ראשונה ביורוליג ב-2023.

במכבי לא קיבל בכלל הזדמנויות. הוחתם על חוזה זמני לחודשיים, ואז כשז׳יז׳יץ׳ חזר מפציעה אחרי חודש - החליטו לוותר על שימושיו (בהחלטה טיפשית לדעתי) והושיבו אותו בצד. אבל במעט ששיחק (ב-3 משחקי יורוליג לפני שז׳יז׳יץ׳ חזר), היה יותר מבסדר (וזה לא קל עבור שחקן שמגיע על חוזה זמני ומשחק רק במסגרת אחת). 11.6 נק׳ ו-14.3 נק׳ במדד היעילות ב-16 דק׳ בממוצע.

מסכים שחקן נהדר גם אם לא הכי מלוטש ומגוון.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי omerk » 28 יוני 2023, 16:16

מה שאני בעיקר אוהב והתרשמתי מלסור, שזה שחקן עם אופי מאד חזק שמצליח לתת תפוקה במיידי.
לא נראה שלחץ ורעשים מסביב יותר מדי משפיעים עליו. אין את הקטע של "חכו עוד כמה משחקים הוא צריך להסתגל" - ישר מגיע ונותן הופעות מצויינות. בגלל זה חשבתי בזמנו שהוא מאד מתאים למכבי כי הוא ככל הנראה מאד טוב בסינון רעשי רקע וזה חתיכת יתרון בקבוצה כמו מכבי (וגם בפרטיזן).

מפה לשם, פרטיזן מתפרקת ותצטרך ללכת לבנייה מחדש. מעניין מה אוברדוביץ' מתכנן שם כי זו סיטואציה שנראה לי הוא לא חווה כבר הרבה שנים.
omerk

הודעהעל ידי מילוס » 28 יוני 2023, 21:53

אחדשיודע כתב:
עידן כתב:אני מסכים עם פליקס. לסור שחקן טוב יותר מניבו ואם הוא היה מגיע לפה על חשבונו הייתי מרוצה מאוד, אבל מפה ועד להגיד "וואו, איזו החתמה מדהימה של פאו" כאילו שמדובר בשחקן שובר שוויון ומעל הליגה - המרחק גדול.

שים לב למה שנכתב. לא כולם כתבו ״וואו״. אבל קצת ריספקט לשחקן והישגיו, גם אם הייתם בצד של אלו שזילזלו בו כשהיה במכבי וטענו שאין צורך להשתמש בו או להשאיר אותו אחרי שז׳יז׳יץ׳ חזר.

אני לא יודע לאיזה טענות עבר אתה מכווון, אבל אני לגמרי הייתי מאלו שאכלו פה את הראש שצריך להשאיר אותו (ולהטיס את ריינולדס, אגב).
אין פה גרם של זלזול, יש פה אמירה שהוא לא השחקן שהמספרים גורמים לו להיראות, בטח לא מישהו שהופך קבוצה (פאו) למפחידה (ועם זה, אתה בעצם מסכים).

אני לא בא להשוות אותו לאף אחד כשחקן מול שחקן, זה לא מעניין.. (אותו ריינולדס מוכשר ממנו פי כמה, ד"א. הבעיות שם הם אחרות). הדגמתי את צירבס, פרחוסקי וגם ריינולדס כגבוהים שהונחתו במכבי נטו בגלל מספרים טובים בעונות שלפני, ולא בהכרח בגלל היכולות שהביאו וההתאמה המקצועית שלהם, מה שנקרא עבודת סקאוטינג מדוייקת, וההמשך עם כולם היה רע.
אישית אני לא מתלהב מלסור, לא במכבי הנוכחית, לא בתג המחיר שכנראה קפץ, ולא כסנטר מוביל. הוא כן סביר ולא הרבה מעבר בעיני..
מילוס

הודעהעל ידי עידן » 28 יוני 2023, 22:03

אני איתך מילוס. צודק לגמרי.
עידן

הודעהעל ידי אחדשיודע » 28 יוני 2023, 22:07

מילוס כתב:
אחדשיודע כתב:

אני לא יודע לאיזה טענות עבר אתה מכווון, אבל אני לגמרי הייתי מאלו שאכלו פה את הראש שצריך להשאיר אותו (ולהטיס את ריינולדס, אגב).
אין פה גרם של זלזול, יש פה אמירה שהוא לא השחקן שהמספרים גורמים לו להיראות, בטח לא מישהו שהופך קבוצה (פאו) למפחידה (ועם זה, אתה בעצם מסכים).

אני לא בא להשוות אותו לאף אחד כשחקן מול שחקן, זה לא מעניין.. (אותו ריינולדס מוכשר ממנו פי כמה, ד"א. הבעיות שם הם אחרות). הדגמתי את צירבס, פרחוסקי וגם ריינולדס כגבוהים שהונחתו במכבי נטו בגלל מספרים טובים בעונות שלפני, ולא בהכרח בגלל היכולות שהביאו וההתאמה המקצועית שלהם, מה שנקרא עבודת סקאוטינג מדוייקת, וההמשך עם כולם היה רע.
אישית אני לא מתלהב מלסור, לא במכבי הנוכחית, לא בתג המחיר שכנראה קפץ, ולא כסנטר מוביל. הוא כן סביר ולא הרבה מעבר בעיני..

אז אני לחלוטין לא מסכים איתך וחושב שאתה טועה. וכאמור, ההשוואות שעשית, לא עושות איתו חסד (בלשון המעטה). לא דומה.
די ברור שהוא לבדו לא יעשה מפאו קבוצה גדולה. הוא לא שחקן מיוחד מידי או שובר שיוויון. אבל הוא שחקן שעשה התקדמות די עקבית משנה לשנה והפך לשחקן מצוין. קשה להתעלם מכך ו/או להשוות אותו לשמות שציינת.

בנוגע ל-״טענות עבר״ - קבל את סליחתי. אני זוכר בעיקר את עידן בדיון הזה. עירבבתי ביניכם.
אחדשיודע

הודעהעל ידי cannon » 29 יוני 2023, 00:09

סלוקאס בדרך חזרה לפנר, מה שמסביר את החתימה של גוס באולימפיאקוס
cannon

הודעהעל ידי JarJarBinx » 29 יוני 2023, 00:36

cannon כתב:סלוקאס בדרך חזרה לפנר, מה שמסביר את החתימה של גוס באולימפיאקוס

חיזוק רציני. כרגע הוא שתי רמות מעל קלאתס.
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי felix_r » 29 יוני 2023, 00:46

סתם תוצאה מאליפות העולם U19 בהונגריה:

לבנון - ספרד - 102:20

:rolleyes
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי itai7 » 29 יוני 2023, 10:51

קוריץ' חוזר לזניט
נאנאלי צפוי להמשיך בפרטיזן
itai7

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־13 אורחים