דני אבדיה וקבוצתו החדשה פורטלנד

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דני אבדיה וקבוצתו החדשה פורטלנד

הודעהעל ידי עידן » 20 אוקטובר 2024, 13:43

Shay_uzan כתב:אני יודע שאני אתחרט שאני מקפיץ את התרד הזה אבל אתמול מול יוטה (הקבוצה כנראה הכי חלשה בליגה העונה הקרובה) פורטלנד הראתה המון סימנים חיוביים.
שמרו חזק, מסרו טוב, ניהול משחק נהדר ודני היה שחקן מרכזי על המגרש, רוב התרגילים עברו דרכו ולמרות ערב קליעה לא טוב הוא התקרב לטריפל באבל ב2 רבעים וחצי. אם פורטלנד תמשיך ככה בעונה זה יהיה טוב

אני לא חושב שמשחקי קדם עונה בנבא הם מדד למשהו. נהיה חכמים יותר אחרי שתתחיל העונה, אני בספק שפורטלנד יגיעו ליותר מידי הישגים חיוביים.

לגבי דני עצמו - מקווה שישכיל להמשיך את קו השיפור מהעונה שעברה.
עידן

הודעהעל ידי שמואל1 » 20 אוקטובר 2024, 14:26

Shay_uzan כתב:אני יודע שאני אתחרט שאני מקפיץ את התרד הזה אבל אתמול מול יוטה (הקבוצה כנראה הכי חלשה בליגה העונה הקרובה) פורטלנד הראתה המון סימנים חיוביים.
שמרו חזק, מסרו טוב, ניהול משחק נהדר ודני היה שחקן מרכזי על המגרש, רוב התרגילים עברו דרכו ולמרות ערב קליעה לא טוב הוא התקרב לטריפל באבל ב2 רבעים וחצי. אם פורטלנד תמשיך ככה בעונה זה יהיה טוב

פורטלנד שיחקו בהרכב חסר, בלי שלושה שחקנים מאוד משועתיים (אייטון, שארפ וטייבול).
כולנו מכירים את הסגנון של הקבוצה הזאת, ההרכב שם לא השתנה מהותית מעונה שעברה.
משחק קבוצתי וריווח (שני פרמטרים קריטיים להצלחתו של דני) - לא נראה שם. הוא הגיע לקבוצה רעה בשבילו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Shay_uzan » 20 אוקטובר 2024, 19:40

עידן כתב:

אני לא חושב שמשחקי קדם עונה בנבא הם מדד למשהו. נהיה חכמים יותר אחרי שתתחיל העונה, אני בספק שפורטלנד יגיעו ליותר מידי הישגים חיוביים.

לגבי דני עצמו - מקווה שישכיל להמשיך את קו השיפור מהעונה שעברה.

לא אמרתי שאפשר ללמוד רק שיש דגלים ירוקים מהמשחק הזה. האמת אני לא מצפה לגדילה גדולה בסטטיסטיקה שלו, אבל כן בתפקיד ובמעמד שלו.
שמואל1 כתב:פורטלנד שיחקו בהרכב חסר, בלי שלושה שחקנים מאוד משועתיים (אייטון, שארפ וטייבול).
כולנו מכירים את הסגנון של הקבוצה הזאת, ההרכב שם לא השתנה מהותית מעונה שעברה.
משחק קבוצתי וריווח (שני פרמטרים קריטיים להצלחתו של דני) - לא נראה שם. הוא הגיע לקבוצה רעה בשבילו.

בילאפ אמר ששיפור הגנתי ומשחק ריצה זה מה שהם ניסו ליצור בסוף העונה, הוא גם נזף בשחקנים שלא עשו את זה לפני המשחק. גם קבוצה שעושה הגנה בטרום עונה זה הרבה פחות מובן מעליו מהעונה עצמה.
עד עכשיו לא ראיתי משחק שדני שיחק בו עם רמת משחק כזאת
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי עידן » 20 אוקטובר 2024, 22:27

אני לא מצפה לגדילה משמעותית בסטטיסטיקה של דני, אבל בעיני הוא חייב להמשיך ברף שיפור, גם אם הוא קטן
עידן

הודעהעל ידי ~Box & 1~ » 21 אוקטובר 2024, 06:07

עידן כתב:אני לא מצפה לגדילה משמעותית בסטטיסטיקה של דני, אבל בעיני הוא חייב להמשיך ברף שיפור, גם אם הוא קטן

+1

אסתפק כרגע בלפחות שיפור קטן מהעונה שעברה.

ופורטלנד אכן נראו טוב במשחקי ההכנה. במיוחד בהגנה, שם ב4 משחקים קבוצות קלעו מולן: 101, 85 ,100, 86.
מוצא חן בעיניי הפורוורד שלהם קמארה, שחקן שנבחר רק 52 בדראפט אבל כיף לצפות בו. הוא משחק נכון את המשחק, הוא ודני יוצרים הגנה חזקה ודינמית מאוד על הפרימטר.
יש להם גם את ראיין רופר שיש לו יופי של פוטנציאל. פורוורד בגובה 2 מטר בערך עם מוטת ידיים בגובה 2.21 מ', עם קוארדינציה והרבה אלגנטיות ושקט במשחק שלו.

החמישיה של דני, גראנט, קמארה, סיימונס וקלינגן נראיתה מרשים מאוד מול יוטה. הנוכחות של קלינגן בצבע מדהימה. מקווה שהוא כמה שיותר מוקדם יפתח במקום אייטון, שהוא אחלה סקורר אבל שומר הרבה פחות טוב.

לגבי דני עצמו. אם הוא יהיה מעורב כמו במשחק האחרון מול יוטה, הוא יוכל לעשות אחלה עונה. מקווה שיבוא רעב לבלוט ולא יחפש להאשים אחרים בהיעלמויות שלו אלא יעשה הכל לבלוט עם מה שיש. בינתיים נראה שיש מצד פורטלנד הבנה מה היכולות שלו ורצון לתת לו אפשרות להביא את זה לידי ביטוי.

להמשיך את המומנטום מהחצי השני של עונה שעברה ולא לעצור.
~Box & 1~

הודעהעל ידי שמואל1 » 26 אוקטובר 2024, 14:58

פתיחת עונה לא טובה של דני.
חזר להיות דני שחקן ההגנה המהוסס התקפית. בדיוק אותו דני של לפני שנתיים בוושינגטון.
הוא אופציה רביעית בהתקפה נכון להיום - אחרי גרנט, סיימונס, אייטון וסקוט הנדרסון. וזה עוד לפני ששארפ חזר מפציעה, עוד שחקן שזורק בכמויות.
חבל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי ~Box & 1~ » 26 אוקטובר 2024, 17:12

הוא אופציה רביעית רק בגללו.

הבלייזרס שמים את הכדור הרבה פעמים בידיים שלו ואפשר להריח את חוסר הביטחון וההססנות שלו מקילומטרים.

לפעמים הם מבודדים אותו באחד על אחד והוא נראה חסר רעיונות, בד"כ זה נגמר במסירה רוחבית או בזריקה מוזרה ולא אסתטית.

יאמר לזכות הבלייזרס שהם מחפשים אותו הרבה ועושים לא מעט כדי שהוא ייכנס לעניינים (קיבל 31 דקות היום למרות שעמד רוב המשחק על 0 נק' עם אחוזים אפסיים).
~Box & 1~

הודעהעל ידי שמואל1 » 26 אוקטובר 2024, 17:37

~Box & 1~ כתב:הוא אופציה רביעית רק בגללו.

הבלייזרס שמים את הכדור הרבה פעמים בידיים שלו ואפשר להריח את חוסר הביטחון וההססנות שלו מקילומטרים.

לפעמים הם מבודדים אותו באחד על אחד והוא נראה חסר רעיונות, בד"כ זה נגמר במסירה רוחבית או בזריקה מוזרה ולא אסתטית.

יאמר לזכות הבלייזרס שהם מחפשים אותו הרבה ועושים לא מעט כדי שהוא ייכנס לעניינים (קיבל 31 דקות היום למרות שעמד רוב המשחק על 0 נק' עם אחוזים אפסיים).

נכון, הם נוחנים לו את הכדור אבל זה גם יגמר בקרוב. לראייה אתמול את הפוזשנים המכריעים הוא בילה בספסל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 אוקטובר 2024, 01:32

אבדיה נראה רע
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 28 אוקטובר 2024, 09:09

יצא לי לראות את המשחק אתמול ולמרות ערב קליעה חלש של דני, יצאתי עם תחושה חיובית לגביו, כן סופרים אותו, הקבוצה עצמה שיחקה הגנה והייתה טובה יותר מהתיאורים ששמעתי בטרום העונה. רק לשפר אחוזים והדברים יסתדרו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי omerk » 28 אוקטובר 2024, 09:57

אני אף פעם לא הבנתי למה תמיד אומרים על דני שמה שמאפיין אותו זה הביטחון שלו.
ראיתי ביטחון לפני שהגיע לנבא, אבל מאז שהגיע זה באמת ההפך מביטחון עצמי. זה שהוא אומר בראיונות כמה הוא מאמין בעצמו וכמה הוא לא מפחד מכלום זה בעייני נובע דווקא מחוסר ביטחון.
omerk

הודעהעל ידי עידן » 28 אוקטובר 2024, 10:43

omerk כתב:אני אף פעם לא הבנתי למה תמיד אומרים על דני שמה שמאפיין אותו זה הביטחון שלו.
ראיתי ביטחון לפני שהגיע לנבא, אבל מאז שהגיע זה באמת ההפך מביטחון עצמי. זה שהוא אומר בראיונות כמה הוא מאמין בעצמו וכמה הוא לא מפחד מכלום זה בעייני נובע דווקא מחוסר ביטחון.

בעונה שעברה הוא הראה שיפור די גדול בתחום הזה. בינתיים העונה מרגיש שהוא הלך אחורה, נקווה שזה יתאזן עם הזמן וההתרגלות שלו לקבוצה החדשה.
עידן

הודעהעל ידי felix_r » 28 אוקטובר 2024, 11:01

אני רואה איך טייריז מאקסי (שנבחר בחירה מספר 21 בדראפט של דני) קולע 45 נקודות, ואני שואל את עצמי איך היה אפשר לבחור את אבדיה בחירה מספר 9 ?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי עידן » 28 אוקטובר 2024, 11:43

felix_r כתב:אני רואה איך טייריז מאקסי (שנבחר בחירה מספר 21 בדראפט של דני) קולע 45 נקודות, ואני שואל את עצמי איך היה אפשר לבחור את אבדיה בחירה מספר 9 ?

טוב זו כבר ממש לא חוכמה גדולה לומר בדיעבד. אפשר באותה מידה להסתכל על כאלו שנבחרו מעליו כמו פטריק וויליאמס, אוקורו, אונייקה אוקונגוו ולומר "איך הם נבחרו כזה גבוה?". המספרים שלהם אפילו פחות טובים משל אבדיה.
עידן

הודעהעל ידי felix_r » 28 אוקטובר 2024, 11:57

עידן כתב:
felix_r כתב:אני רואה איך טייריז מאקסי (שנבחר בחירה מספר 21 בדראפט של דני) קולע 45 נקודות, ואני שואל את עצמי איך היה אפשר לבחור את אבדיה בחירה מספר 9 ?

טוב זו כבר ממש לא חוכמה גדולה לומר בדיעבד. אפשר באותה מידה להסתכל על כאלו שנבחרו מעליו כמו פטריק וויליאמס, אוקורו, אונייקה אוקונגוו ולומר "איך הם נבחרו כזה גבוה?". המספרים שלהם אפילו פחות טובים משל אבדיה.

כן, אבל אצל מאקסי כבר בעונתו הראשונה בליגה ראו שהוא סקורר אדיר.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי A.Parker » 28 אוקטובר 2024, 13:43

ראיתי אתמול את הרבע הראשון שלו והוא אנמי מאוד. באמת מוזר בהתחשב בכך שהוא די דוש ומוחצן.
A.Parker

הודעהעל ידי שמואל1 » 29 אוקטובר 2024, 00:21

toja27 כתב:יצא לי לראות את המשחק אתמול ולמרות ערב קליעה חלש של דני, יצאתי עם תחושה חיובית לגביו, כן סופרים אותו, הקבוצה עצמה שיחקה הגנה והייתה טובה יותר מהתיאורים ששמעתי בטרום העונה. רק לשפר אחוזים והדברים יסתדרו.

אולי הם שומרים יותר טוב מוושינגטון אבל ההתקפה שלהם נוראית. לא הסגנון שדני יכול לפרוח בו, אלא אם הוא יעשה סוויץ' רציני בראש ויפסיק לשחק קבוצתי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 29 אוקטובר 2024, 00:33

שמואל1 כתב:
toja27 כתב:יצא לי לראות את המשחק אתמול ולמרות ערב קליעה חלש של דני, יצאתי עם תחושה חיובית לגביו, כן סופרים אותו, הקבוצה עצמה שיחקה הגנה והייתה טובה יותר מהתיאורים ששמעתי בטרום העונה. רק לשפר אחוזים והדברים יסתדרו.

אולי הם שומרים יותר טוב מוושינגטון אבל ההתקפה שלהם נוראית. לא הסגנון שדני יכול לפרוח בו, אלא אם הוא יעשה סוויץ' רציני בראש ויפסיק לשחק קבוצתי.

בוא. הוא לא איזה עילוי באחד על אחד
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי גיא » 29 אוקטובר 2024, 02:37

אפרופו דני, אני לא יודע אם בארץ צורת האימון שמנחילה לכאורה כדורסל קבוצתי ובוגר (שאכן מביא הצלחות קבוצתיות בגילאים הצעירים)
לא מתנקם יותר מאוחר בשחקן הישראלי. אני מזהה את זה גם על עומר מאייר, שמשחק ״בוגר״ ואחראי.
חסר לי כדורסל של אינסטינקטים, אגרסיביות, ״אגואיסטיות״. כנס לסל כבר!!
היחידי שלא רואה אף אחד ממטר זה תמיר בלאט.
גיא

הודעהעל ידי עידן » 29 אוקטובר 2024, 13:03

גיא כתב:אפרופו דני, אני לא יודע אם בארץ צורת האימון שמנחילה לכאורה כדורסל קבוצתי ובוגר (שאכן מביא הצלחות קבוצתיות בגילאים הצעירים)
לא מתנקם יותר מאוחר בשחקן הישראלי. אני מזהה את זה גם על עומר מאייר, שמשחק ״בוגר״ ואחראי.
חסר לי כדורסל של אינסטינקטים, אגרסיביות, ״אגואיסטיות״. כנס לסל כבר!!
היחידי שלא רואה אף אחד ממטר זה תמיר בלאט.

מצד שני, צורת המשחק באירופה לא דומה לצורת המשחק הסוליסטית של הנבא. גם אין פה מספיק מאמנים כנראה שיידעו לאמן בצורה כזו, וגם אני לא יודע אם זה נכון להנחיל יסודות כאלו לשחקנים שרובם המוחלט לא יגיע לשם, ואם לא יידעו לשחק קבוצתי אז גם לא ימצאו מקום ברמות הגבוהות של אירופה.

מי שכן מזוהה כעילוי עם פוטנציאל נבא מגיל צעיר (אבדיה, שרף) צריך לקחת מאמן אישי שיידע להכין אותו לנבא.
עידן

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־13 אורחים