תמיר בלאט - חתם במכבי תל אביב לשנתיים

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: תמיר בלאט - חתם במכבי תל אביב לשנתיים

הודעהעל ידי A.Parker » 14 פברואר 2025, 14:37

מרסר כתב:
A.Parker כתב:
Jazzman כתב:
A.Parker כתב:השבוע הגעתי סופית למסקנה שזה לא עניין של תפקיד (חמישיה או משלים) וגם לא של סגנון משחק. הוא פשוט ילד זין שחייב שכל המהלכים יהיו על שמו ושהוא יהיה האלפא לא משנה מה. כמות הפעמים שהוא יכל למסור ליוקו שהיה במצב טוב - ובמקום הוא העדיף להשאיר את הכדור אצלו ולזרוק זריקה הזויה או לאבד מסירה מוגזמת - פשוט בלתי נתפשת. וזה עוד לפני שדיברנו על ההגנה השערורייתית.

מקווה שאיכשהו גם הפעם אבי אבן שם לו סעיף יציאה בחוזה, כי עם השחקן הזה לא בא לי להמשיך.

אני ראיתי במחצית השניה ששחקנים לא ששו למסור לו. צורת המשחק שלו מרגיזה מאד. הוא תמיד עסוק בעצמו.

כן, ניכר כבר אנטי מסויים כלפיו. נראה לי שגם בשלב מסויים לקראת הסוף הוא קלט את זה כשיוקו מסר לו והוא מיד מסר לו בחזרה. לא זוכר מתי פעם אחרונה ראיתי אותו מוסר ככה ישר כשהוא עוד בחצי המגרש שלנו ואין סיבה למסור.

הבעיה איתו שהוא רכז פותח ביורוליג העונה, בעונה שעברה הוא היה עולה מהספסל כמחליף והיה יותר אפקטיבי שהדקות שלו היו מוגבלות, וזה מה שצריך לעשות בעונה הבאה, להביא רכז טופ יורוליג ושהוא יהיה המחליף שלו.

אני חושב שהאגו שלו כבר גדול מדי והוא ישחק הירו בול גם כשחקן מחליף. זה כבר הרבה יותר אופי מכל דבר אחר.
A.Parker

הודעהעל ידי גיא » 14 פברואר 2025, 15:59

אנחנו מדברים הרבה על אגו, אבל בקבוצה הנוכחית עד כמה הוא באמת שבר סטים שהיו אמורים, נגיד, להסתיים בזריקה של קלעי?
המשחק של מכבי מבוסס על פיק אנדרול ממילא. הבעיה איתו זה פחות האגו, ויותר חוסר היכולת לחדור לסל. לצד איבוד שניים למשחק ממסירות רכות מדי.
גיא

הודעהעל ידי A.Parker » 14 פברואר 2025, 16:47

גיא כתב:אנחנו מדברים הרבה על אגו, אבל בקבוצה הנוכחית עד כמה הוא באמת שבר סטים שהיו אמורים, נגיד, להסתיים בזריקה של קלעי?
המשחק של מכבי מבוסס על פיק אנדרול ממילא. הבעיה איתו זה פחות האגו, ויותר חוסר היכולת לחדור לסל. לצד איבוד שניים למשחק ממסירות רכות מדי.

יש מלא פעמים בהתקפת מעבר שהוא לא משחרר את הכדור וממשיך להחזיק בכדור, אז כן הוא דופק גם התקפות עם הזדמנויות משמעותיות.
A.Parker

הודעהעל ידי עידן » 14 פברואר 2025, 17:26

אני גם חושב שזה לא ממש עניין של אגו, אלא פשוט של יכולת. בלאט יודע לעשות (מצוין) שני דברים: לקלוע שלשות ולמסור לגבוהים שמתגלגלים לצבע. הבעיה היא שפה סט היכולות שלו בערך מסתכם.

בגלל שהוא לא חודר לצבע ולא מוסר לקלעים בפינות אפשר אולי לייחס את זה לאגו, אבל לדעתי זה יותר עניין של מגבלה מקצועית.
עידן

הודעהעל ידי A.Parker » 14 פברואר 2025, 17:29

מסכים שהוא מוגבל במשחק שלו, אבל האם זה אומר שהוא צריך להכריח כל הזמן? למה הוא בונקר ולא מוסר ליוקו שינהל את המשחק, ועוד כשהוא מתפוצץ? למה להרים שלשות הזויות במקום להעביר את הכדור למישהו אחר ולנסות עוד אופציות?

זה פשוט טבוע בו, הוא חולה על ההירו בול.
A.Parker

הודעהעל ידי עידן » 14 פברואר 2025, 17:43

A.Parker כתב:מסכים שהוא מוגבל במשחק שלו, אבל האם זה אומר שהוא צריך להכריח כל הזמן? למה הוא בונקר ולא מוסר ליוקו שינהל את המשחק, ועוד כשהוא מתפוצץ? למה להרים שלשות הזויות במקום להעביר את הכדור למישהו אחר ולנסות עוד אופציות?

אני חושב שהוא פשוט נצמד לדברים שהוא טוב בהם ולכן עושה מעט מאוד דברים אחרים. בשלב הזה בקריירה שלו אני בספק שזה גם ישתנה.

לכן הוא לא יכול להוביל קבוצה, אבל הוא יכול להיות שחקן חמישייה שנייה או לכל הפחות שלישית ביורוליג. בכל מקרה לא הייתי משחרר אותו כי אני רוצה שבמכבי ישחקו כל הישראלים שמסוגלים לתרום ברמת יורוליג. בלאט הוא אחד מהישראלים המעטים שיכולים לעשות זאת (בניגוד לרפי מנקואים, יפתח זיוים ורוב הישראלים ברמה הזו).
עידן

הודעהעל ידי felix_r » 14 פברואר 2025, 23:13

A.Parker כתב:מסכים שהוא מוגבל במשחק שלו, אבל האם זה אומר שהוא צריך להכריח כל הזמן? למה הוא בונקר ולא מוסר ליוקו שינהל את המשחק, ועוד כשהוא מתפוצץ? למה להרים שלשות הזויות במקום להעביר את הכדור למישהו אחר ולנסות עוד אופציות?

כי קטש לא עושה לו סדרת חינוך.

אולי עכשיו, לאחר שרוקאס נכנס באופן רשמי לתפקיד המנהיג, קטש מקבל הזדמנות לחנך קצת את בלאט מבלי לפחד שהקבוצה תישאר ללא המנהיג בקו האחורי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

Re: תמיר בלאט - נפצע ובחוץ לחודש

הודעהעל ידי A.Parker » 03 מרץ 2025, 01:06

A.Parker כתב:מדר >>>>> בלאט

שיחק כמו דוש עם אגו גדול, שלא נדבר על ההגנה...

שוב.
בדקה האחרונה גם לקח שלשה הזויה ועוד העז לא לרדת להגנה, מה שאפשר להפועל לעשות שתיים קלות ולגמור סיפור. ככה הוא, חייב להיות הירו בול.
A.Parker

הודעהעל ידי A.Parker » 03 מרץ 2025, 01:07

גם במשחק הערב היו פעמים שהוא ביקש את הכדור בתחילת ההתקפה ודיבה לא מסר לו. גם אותם זה מעצבן מאוד כנראה.
A.Parker

הודעהעל ידי Gevaudan » 03 מרץ 2025, 01:34

ברגע שכל הארסנל ההתקפי שלך מבוסס על שלשות מהירות אחרי חילוף, אז המספרים שלך נראים כמו שהם נראים.

הוא כבר לא זורק את הג'אמפרים האלה מחצי מרחק אחרי החסימה, הוא לא יודע/מצליח לחדור ולסיים בקרש סל, הוא למעשה לא מגיע כמעט בכלל לטבעת, הוא בעצם מוגבל התקפית כמו שהוא מוגבל הגנתית. מכאן נגזרת השאלה למה הוא לוקח 700 אלף דולר לעונה. בגלל הלובים האלה שגורמים חצי מהזמן לאיבודים? בגלל הכדררת הבלתי נגמרת?
Gevaudan

הודעהעל ידי A.Parker » 03 מרץ 2025, 02:20

Gevaudan כתב:ברגע שכל הארסנל ההתקפי שלך מבוסס על שלשות מהירות אחרי חילוף, אז המספרים שלך נראים כמו שהם נראים.

הוא כבר לא זורק את הג'אמפרים האלה מחצי מרחק אחרי החסימה, הוא לא יודע/מצליח לחדור ולסיים בקרש סל, הוא למעשה לא מגיע כמעט בכלל לטבעת, הוא בעצם מוגבל התקפית כמו שהוא מוגבל הגנתית. מכאן נגזרת השאלה למה הוא לוקח 700 אלף דולר לעונה. בגלל הלובים האלה שגורמים חצי מהזמן לאיבודים? בגלל הכדררת הבלתי נגמרת?

כי כל ישראל שטיפה מצליח, ישר נוצר לו לובי בתקשורת ולצערי גם אצל רוב האוהדים. זה נכון לגביו, לגבי סורקין ולגבי אחרים.
A.Parker

הודעהעל ידי גיא » 03 מרץ 2025, 12:02

איזה פספוס עם ים מדר. הבן אדם מביא כל כך הרבה אנרגיה בהגנה
אולי בניתוח קר לבלאט יש יותר זוויות מסירה מפיק אנד, דברים שעובדים יפה באימון, אבל בסיטואציות של משחק אמיתי מדר הרבה יותר טוב.
גיא

הודעהעל ידי עידן » 03 מרץ 2025, 12:27

גיא כתב:איזה פספוס עם ים מדר. הבן אדם מביא כל כך הרבה אנרגיה בהגנה
אולי בניתוח קר לבלאט יש יותר זוויות מסירה מפיק אנד, דברים שעובדים יפה באימון, אבל בסיטואציות של משחק אמיתי מדר הרבה יותר טוב.

עם כל הכבוד למדר (ויש כבוד), ציפיתי ממנו להרבה יותר. הוא לא הוכיח שהוא מתאים לרמות הבינוניות אפילו ביורוליג. לא ממש אכפת לי מהיכולת שלו בליגה, בליגה שלנו הרבה ישראלים נראים מעולה.

אולי הוא נראה יותר טוב מבלאט כרגע, אבל גם אם כן - זה ממש לא בפער כזה גדול. ומזכיר שבמהלך העונה הזו, וגם הקודמת, הרבה אמרו שבלאט טוב ממנו כי מדר לא היה נראה ברמה.
עידן

הודעהעל ידי Neo » 03 מרץ 2025, 12:58

עידן כתב:

עם כל הכבוד למדר (ויש כבוד), ציפיתי ממנו להרבה יותר. הוא לא הוכיח שהוא מתאים לרמות הבינוניות אפילו ביורוליג. לא ממש אכפת לי מהיכולת שלו בליגה, בליגה שלנו הרבה ישראלים נראים מעולה.

אולי הוא נראה יותר טוב מבלאט כרגע, אבל גם אם כן - זה ממש לא בפער כזה גדול. ומזכיר שבמהלך העונה הזו, וגם הקודמת, הרבה אמרו שבלאט טוב ממנו כי מדר לא היה נראה ברמה.

מדר שומר מדהים !!! בלאט לא מסוגל לשמור על סבתא שלי ,ניצולת גטו וורשה
בלאט זה הדבר הכי גרוע שקרה למכבי בעשור האחרון
לא שומר, שובר תרגילים , מכריח זריקות לשלוש , לא מ ר ג י ש את הקצב של המשחק ,
אתמול לא יודע מי שם לב רנדולף וגם ג'ונדי לא מסרו לו די בהפגניות שהוא דרש את הכדור
אם עודד כזה אוהב את בלאט ...... הייתי משחרר את שניהם
Neo

הודעהעל ידי עידן » 03 מרץ 2025, 14:18

Neo כתב:
עידן כתב:

מדר שומר מדהים !!! בלאט לא מסוגל לשמור על סבתא שלי ,ניצולת גטו וורשה
בלאט זה הדבר הכי גרוע שקרה למכבי בעשור האחרון
לא שומר, שובר תרגילים , מכריח זריקות לשלוש , לא מ ר ג י ש את הקצב של המשחק ,
אתמול לא יודע מי שם לב רנדולף וגם ג'ונדי לא מסרו לו די בהפגניות שהוא דרש את הכדור
אם עודד כזה אוהב את בלאט ...... הייתי משחרר את שניהם

אני בכלל לא חובב גדול של בלאט, וחושב שהוא שחקן מוגבל למדי ומאוד חד גוני, אבל בוא. לומר עליו שהוא "הדבר הכי גרוע שקרה למכבי בעשור האחרון", או אפילו בכלל להפיל עליו את האשמה לאיך שהקבוצה נראית, זו הגזמה סופר פראית וסופר לא הוגנת.

מכבי במצב נוראי בגלל אלף גורמים אחרים חוץ מבלאט (וגם חוץ מקטש לצורך העניין). תפנה את האשמה הזו למי שצריך, לא אליו.
עידן

הודעהעל ידי A.Parker » 14 מרץ 2025, 00:18

ביייי
A.Parker

הודעהעל ידי מרסר » 14 מרץ 2025, 00:22

A.Parker כתב:ביייי

אין לו שום אספקט נוסף חוץ מקליעה מבחוץ ושזה לא נכנס לו הוא גם מתחיל לאבד כדורים וגורם לנזקים, לא חושב שמכבי צריכה להשאיר אותו עוד עונה, יש גארדים ישראלים יותר טובים ממנו.
מרסר

הודעהעל ידי עידן » 14 מרץ 2025, 00:36

מרסר כתב:

אין לו שום אספקט נוסף חוץ מקליעה מבחוץ ושזה לא נכנס לו הוא גם מתחיל לאבד כדורים וגורם לנזקים, לא חושב שמכבי צריכה להשאיר אותו עוד עונה, יש גארדים ישראלים יותר טובים ממנו.

יכולת מסירה (בעיקר לגבוהים שמתגלגלים לצבע) וקליעה מבחוץ, זה שני האספקטים שהוא מביא. חוץ מזה בערך כלום.

לא רואה איך הוא עוזב עם החוזה הנוכחי שלו. ואני לא בטוח שיש הרבה גארדים ישראלים טובים ממנו, כשמגיעים ליורוליג אנחנו רואים איך גם שחקנים ישראלים שהיו mvp בליגה שלנו לא מצליחים להסתגל לרמה.
עידן

הודעהעל ידי מרסר » 14 מרץ 2025, 00:40

עידן כתב:
מרסר כתב:

יכולת מסירה (בעיקר לגבוהים שמתגלגלים לצבע) וקליעה מבחוץ, זה שני האספקטים שהוא מביא. חוץ מזה בערך כלום.

לא רואה איך הוא עוזב עם החוזה הנוכחי שלו. ואני לא בטוח שיש הרבה גארדים ישראלים טובים ממנו, כשמגיעים ליורוליג אנחנו רואים איך גם שחקנים ישראלים שהיו mvp בליגה שלנו לא מצליחים להסתגל לרמה.

לדעתי רון ציפר יכול להיות שחקן של כמה דקות ביורוליג הוא לפחות שומר וחודר לסל מה שבלאט לא עושה, ואם בלאט וריימן יכולים לתת דקות ביורוליג אז גם הוא יכול, שאלה כמה המאמן הבא של מכבי אם זה עודד או מישהו אחר יתנו לו הזדמנות.
מרסר

הודעהעל ידי A.Parker » 14 מרץ 2025, 00:46

לא בטוח שיש רכז פנוי שטוב ממנו, אבל זה לא אומר שצריך להשאיר אותו. עדיף הובר במאתיים אלף.
A.Parker

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־8 אורחים