רבע גמר גביע ווינר: מכבי ת"א נגד קריית אתא ,רביעי, 21:00

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: רבע גמר גביע ווינר: מכבי ת"א נגד קריית אתא ,רביעי, 21:00

הודעהעל ידי Shay_uzan » 25 ספטמבר 2025, 04:57

Gevaudan כתב:גם שלח וגם הבחור השני ששידר לידו (שלדעתי משדר גם NBA בלילה וגם שם מפספס בלי הפסקה) קשים לצפייה, אבל השיא הערב היה איך שניהם התעלקו על בריסט ש"לא יודע איפה הוא משחק" בזמן שהם מראים שריקה לחסימה לא חוקית של סנטוס שנחשבה לטובת אתא. בריסט רק עמד לידו

זה כלום ביחס ל45+52=102 של גיל ברק
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי Mitelka » 25 ספטמבר 2025, 09:03

יש פה שתי בעיות עיקריות, שנוגעות לשני שחקני רכש מובילים - אולי נתייחס לשלישי גם.

אושיי ברייסט - אוקיי, פה לדעתי זה יותר חמור מהשני. הגיע שחקן שנתן בנ.ב.א הרבה האסל והגנה. כל מה שראיתי ממנו זה בתחומי ההגנה, ריבאונד, הקרבה ושאר ירקות. הייתה לו איזה עונה אחת עם קצת יותר קליעה משלוש אבל לא משהו מיוחד.
ואז הבן מגיע לאירופה ויש כאלה אמריקאים שחושבים שעכשיו ש"ירדתי ברמה" אני כמובן לא יהיה באותו רול, אני אקח על עצמי. בשום מצב וזה כבר משחק שני הבן אדם לא אמור לקחת 8-9-10 זריקות בערב. זה שבאת מהנ.ב.א ולא קלעת שם לא אומר שאתה באירופה פתאום תקלע. פשוט תעשה מה שאתה יודע. כי להיות שחקן בעמדה 3 עם הגנה חזקה, ריבאונד ופה ושם לתפור איזה שלשה יכול מאוד להתאים פה. אני מקווה שהוא ינקה את זה אבל הוא בא עם הגישה הזו מהבית וזה מדאיג. באת על תקן שחקן משלים (גם שחקן חמישייה הכוונה) ולשחק אוף דה בול, אל תהיה חצוף ותרים 8 זריקות בערב שרובן אגב לא טובות, כולל זו שנכנסה.

מכבי תל אביב תגיע העונה בדיוק למקום של דאוטין ג'וניור יקח אותה אמר דרור הופמן במכביבול - ואני איתו.
וכרגע זה לא נראה רחוק. שוב, גם פה נדמה שיש מישהו שהגיע מהנ.ב.א ועשה איקס ועכשיו מנסה לעשות יותר כי עכשיו הוא חושב שיהיה לו יותר קל. ראינו בנ.ב.א שחקן שחודר ועוצר במיד ריינג' ולא נכנס עד הטבעת, לזכותו יגיד שעשה אחוזים טובים משם.
אתמול ניסה הרבה פעמים ללכת עד הטבעת ולרוב זה נגמר רע. מצד אחד אפס כבוד מהשופטים למגע, מצד שני שעצר ועשה את המיד ריינג' או טיפה יותר קרוב, לרוב עם האורך שלו זה היה טוב.
אז האם צריך להתעקש להמשיך לסיים ליד הטבעת? עד עכשיו זה היה נראה רע. גם הוא עם 8-9 זריקות בערב. ביינתים באחוזים רעים. אני כן מרגיש שיש לו פוטנציאל והוא ישתפר אבל באמת שקשה לי להעריך כמה.

סנטוס נראה לא מחובר אבל הוא סנטר שחייבים להפעיל ואין את זה במכבי. בלאט אתמול היה אאוט וזה בערך האופציה היחידה להפעיל סנטר.

חלוקת זריקות נוראית ובעייתית. בריסט 8, דאוטין 8, ווקר 18...

ועכשיו כל קלארק או דיבה או סורקין או לביא או ליף מסתפקים במה שיש. צריך לאזן את זה הרבה יותר. סנטוס יש איכויות בצבע, לביא וסורקין סולידיים וביחד אתמול עשו 8/9 (התווכחו איתי על העמדה של לביא ובדיוק כמו בגליל גם אתמול משחק בעיקר ב-4 והיה אחלה). מכבי צריכה לשחק על היתרונות שלה. במשחק מסויים כמו אתמול לביא וסורקין נועלים בפנים את היריבה אבל ווקר ואין לי תלונות אליו אבל זה לא כדורסל ממשיך לירות. דאוטין ובריסט חושבים הם במשחק אימון של פילי. יכול להיות בשלישי נגד אפס ללביא וסורקין לא יהיה שום יתרון ונשחק הירו בול של ווקר, אבל בערב נתון מכבי צריכה לשחק על היתרונות שלה ואתמול מול קריית אתא והדולינסקי שלהם בצבע, מכבי לא שיחקה חכם וזה מתחיל משלישיית דאוטין-ווקר-ברייסט.

סומך על קטש אבל מסכן כמה עבודה.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
תמונה
Mitelka

Re: רבע גמר גביע ווינר: מכבי ת

הודעהעל ידי Gevaudan » 25 ספטמבר 2025, 11:03

Mitelka כתב:יש פה שתי בעיות עיקריות, שנוגעות לשני שחקני רכש מובילים - אולי נתייחס לשלישי גם.

אושיי ברייסט - אוקיי, פה לדעתי זה יותר חמור מהשני. הגיע שחקן שנתן בנ.ב.א הרבה האסל והגנה. כל מה שראיתי ממנו זה בתחומי ההגנה, ריבאונד, הקרבה ושאר ירקות. הייתה לו איזה עונה אחת עם קצת יותר קליעה משלוש אבל לא משהו מיוחד.
ואז הבן מגיע לאירופה ויש כאלה אמריקאים שחושבים שעכשיו ש"ירדתי ברמה" אני כמובן לא יהיה באותו רול, אני אקח על עצמי. בשום מצב וזה כבר משחק שני הבן אדם לא אמור לקחת 8-9-10 זריקות בערב. זה שבאת מהנ.ב.א ולא קלעת שם לא אומר שאתה באירופה פתאום תקלע. פשוט תעשה מה שאתה יודע. כי להיות שחקן בעמדה 3 עם הגנה חזקה, ריבאונד ופה ושם לתפור איזה שלשה יכול מאוד להתאים פה. אני מקווה שהוא ינקה את זה אבל הוא בא עם הגישה הזו מהבית וזה מדאיג. באת על תקן שחקן משלים (גם שחקן חמישייה הכוונה) ולשחק אוף דה בול, אל תהיה חצוף ותרים 8 זריקות בערב שרובן אגב לא טובות, כולל זו שנכנסה.

מכבי תל אביב תגיע העונה בדיוק למקום של דאוטין ג'וניור יקח אותה אמר דרור הופמן במכביבול - ואני איתו.
וכרגע זה לא נראה רחוק. שוב, גם פה נדמה שיש מישהו שהגיע מהנ.ב.א ועשה איקס ועכשיו מנסה לעשות יותר כי עכשיו הוא חושב שיהיה לו יותר קל. ראינו בנ.ב.א שחקן שחודר ועוצר במיד ריינג' ולא נכנס עד הטבעת, לזכותו יגיד שעשה אחוזים טובים משם.
אתמול ניסה הרבה פעמים ללכת עד הטבעת ולרוב זה נגמר רע. מצד אחד אפס כבוד מהשופטים למגע, מצד שני שעצר ועשה את המיד ריינג' או טיפה יותר קרוב, לרוב עם האורך שלו זה היה טוב.
אז האם צריך להתעקש להמשיך לסיים ליד הטבעת? עד עכשיו זה היה נראה רע. גם הוא עם 8-9 זריקות בערב. ביינתים באחוזים רעים. אני כן מרגיש שיש לו פוטנציאל והוא ישתפר אבל באמת שקשה לי להעריך כמה.

סנטוס נראה לא מחובר אבל הוא סנטר שחייבים להפעיל ואין את זה במכבי. בלאט אתמול היה אאוט וזה בערך האופציה היחידה להפעיל סנטר.

חלוקת זריקות נוראית ובעייתית. בריסט 8, דאוטין 8, ווקר 18...

ועכשיו כל קלארק או דיבה או סורקין או לביא או ליף מסתפקים במה שיש. צריך לאזן את זה הרבה יותר. סנטוס יש איכויות בצבע, לביא וסורקין סולידיים וביחד אתמול עשו 8/9 (התווכחו איתי על העמדה של לביא ובדיוק כמו בגליל גם אתמול משחק בעיקר ב-4 והיה אחלה). מכבי צריכה לשחק על היתרונות שלה. במשחק מסויים כמו אתמול לביא וסורקין נועלים בפנים את היריבה אבל ווקר ואין לי תלונות אליו אבל זה לא כדורסל ממשיך לירות. דאוטין ובריסט חושבים הם במשחק אימון של פילי. יכול להיות בשלישי נגד אפס ללביא וסורקין לא יהיה שום יתרון ונשחק הירו בול של ווקר, אבל בערב נתון מכבי צריכה לשחק על היתרונות שלה ואתמול מול קריית אתא והדולינסקי שלהם בצבע, מכבי לא שיחקה חכם וזה מתחיל משלישיית דאוטין-ווקר-ברייסט.

סומך על קטש אבל מסכן כמה עבודה.

לגבי דאוטין - גם ממה שראיתי ממנו בג'יליג הוא לא חודר גדול (בלשון המעטה).
מצד שני הוא אמור לקלוע טוב יותר מיד ריינג' ושלשות ממה שעשה בשני המשחקים האחרונים.

אני חושב שהוא נמצא בשלב בו מצופים ממנו לעשות דברים שהוא לא עשה בקריירה וזה מבלבל אותו.
ברגע שהרול שלו יחזור להיות קומבו שקולע מכדרור במקביל ללוני ולא גארד שמוביל כדור המספרים שלו ישתפרו.

סנטוס מדאיג אותי יותר ממנו. זה נכון שהוא די קטן ביחס לעמדה ולא אתלט, אבל לא התרשמתי שהוא מתמקם כמו שצריך בצבע עם מספיק כוח.
ריברו למשל פיצה על חוסר האתלטיות שלו עם מסה והתמצאות טובה בצבע שעזרה לו לעשות סלים קלים. גם היה לו ג'אמפר לא רע שריווח לא מעט התקפות עבורו, שלא לדבר על זה שידע טוב בהרבה לשחק פיק אנד רול ולהתגלגל מחסימה.

לסנטוס בינתיים אין את זה (אלו דברים שניתן ללמוד, ובכל זאת). נדמה שהוא יותר 4 מאשר 5, אבל מצד שני הקליעה שלו לא מספיק מפותחת כדי שישחק כמו סורקין מסביב לקשת ה-3 ורים ראנים כאלה ואחרים. גם ההגנה שלו רעה. חייבים להביא 5 פותח ולהזיז את סנטוס למקום השלישי בעמדה, אחרת זה יראה רע לא רק מול אתא.
Gevaudan

הודעהעל ידי refael » 25 ספטמבר 2025, 12:02

לדעתי יותר חשוב מסנטר פותח צריך רכז
הקבוצה הזאת זועקת לרכז ליד ווקר
תמיר בלאט לא יכול להיות הרכז הפותח בשום מצב - כמות האיבודים שלו והמסירות הכל כך צפויות שלו נמאסו כבר, הוא שחקן שצריך לעלות מהספסל ל15 דק ולשנות מומנטום.
שלא נדבר על דאוטין וקלארק - רכזים הם לא.

ככה שבפועל אין שום רכז משמעותי בקבוצה, שלדעתי היא העמדה החשובה ביותר
תמונה
refael

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 ספטמבר 2025, 12:13

חברים, צריך להגיד את האמת, להתעסק ברכז אחר או בסנטר אחר זה ניואנסים. בסופו של דבר נבנה פה סגל ששווה תחתית יורוליג, החלפה של שחקן כזה או אחר יכולה להביא לעליה של עוד מקום-שניים בדירוג, לא משהו משמעותי.

סגל חלש מאוד.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי עידן » 25 ספטמבר 2025, 12:22

MTA2311 כתב:חברים, צריך להגיד את האמת, להתעסק ברכז אחר או בסנטר אחר זה ניואנסים. בסופו של דבר נבנה פה סגל ששווה תחתית יורוליג, החלפה של שחקן כזה או אחר יכולה להביא לעליה של עוד מקום-שניים בדירוג, לא משהו משמעותי.

סגל חלש מאוד.

בדיוק. ואפילו אם זה ישפר אותנו בכמה מקומות (נניח נגיע עד מקום 13), זה עדיין לא צפוי להיות קרוב לאזורי הפלייאוף/פלייאין.
עידן

הודעהעל ידי Mitelka » 25 ספטמבר 2025, 12:44

MTA2311 כתב:חברים, צריך להגיד את האמת, להתעסק ברכז אחר או בסנטר אחר זה ניואנסים. בסופו של דבר נבנה פה סגל ששווה תחתית יורוליג, החלפה של שחקן כזה או אחר יכולה להביא לעליה של עוד מקום-שניים בדירוג, לא משהו משמעותי.

סגל חלש מאוד.
האמת שזה משעשע, אני לא יודע מה יצא עם דאוטין וברייסט, זה נראה רע לפחות ביינתים - אבל בכל מקום שאני עוקב של עכברי נ.ב.א (בארץ זה נגיד סורוקה אבל בעיקר אמריקאים אני מדבר) מציינים לא מעט את הנהירה לאירופה של שחקני נ.ב.א ותמיד בטופ 10 איפשהו בין כל השמות המעניינים (בוסטון בפנר, גראהם בכוכב למשל) מציינים את השניים האלה.

נו מה נגיד.

תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי עידן » 25 ספטמבר 2025, 12:50

Mitelka כתב:

סגל חלש מאוד.
האמת שזה משעשע, אני לא יודע מה יצא עם דאוטין וברייסט, זה נראה רע לפחות ביינתים - אבל בכל מקום שאני עוקב של עכברי נ.ב.א (בארץ זה נגיד סורוקה אבל בעיקר אמריקאים אני מדבר) מציינים לא מעט את הנהירה לאירופה של שחקני נ.ב.א ותמיד בטופ 10 איפשהו בין כל השמות המעניינים (בוסטון בפנר, גראהם בכוכב למשל) מציינים את השניים האלה.

נו מה נגיד.

מציינים את מי? ווקר ודאוטין הכוונה?
עידן

הודעהעל ידי Mitelka » 25 ספטמבר 2025, 12:52

דאוטין ובריסט.

ווקר כאילו כבר היה באירופה אז לא כאלה הכוונה.
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי A.Parker » 25 ספטמבר 2025, 16:31

סגל חלש מאוד.

בדיוק. אם כבר יש פה שניים שלושה שחקנים ברמה, לא להפך.
A.Parker

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot] ו־29 אורחים