כדורסל מאירופה והעולם 24/25

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כדורסל מאירופה והעולם 24/25

הודעהעל ידי עידן » 09 נובמבר 2025, 02:11

A.Parker כתב:
עידן כתב:ליגת NBA אירופה צפויה להתחיל באוקטובר 27.

שש קבוצות שידועות כרגע שישתתפו במפעל: ריאל מדריד, ברצלונה, באיירן מינכן, וילרבאן, אלבה ברלין וגלאטסראי

https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=524208

למעט ריאל ובארסה הרשימה הזאת חלשה להחריד. מעניין אם יש להם באמת את הכח להפוך אותם למועדוני פאר.

אם זה בכלל ייצא לפועל, אני לא רואה איך זה הולך להצליח.

כמו שכתבת, למעט הספרדיות (שאני לא מבין מה יש להן לחפש שם), שאר הקבוצות הן ברמה של ליגת אלופות ומטה. ואם על פי התכנון המפעל הזה יתקיים יחד עם ליגת האלופות, זה בכלל הזוי ומיותר, בשביל מה צריך עוד מפעל אירופאי? יש כבר עכשיו יותר מידי מפעלים.
עידן

הודעהעל ידי omerk » 09 נובמבר 2025, 11:07

אדם סילבר לא פראייר הם יודעים לעשות שם כסף והם מבינים שהם מקימים ליגה כמעט יש מאין. השם NBA מושך משקיעים ושחקנים. אם זה באמת ירקום עוד וגידים אז מניח שיעזרו ויעודדו משקיעים אמריקאים להכנס ולהשקיע במועדונים החדשים וינסו לסגור חסויות כדי שכבר בשנה הראשונה לכל המשתתפות יהיה תקציב של קבוצת יורוליג לפחות. ברגע שהכסף שם והשם של ה-NBA שם אז זה לא כזה קשה להתחיל בהדרגה להזרים לשם שמות גדולים. כמו שבדובאי בנו קבוצת יורוליג שהיא סבבה תוך עונה אחת, או כמו שמונאקו הפכה תוך שנתיים לקבוצת טופ יורוליג עם אולם מתנס של 3000 אנשים ובלי ניסיון כמעט באירופה. היום עם כסף ושכנוע הכל אפשרי. לא לא סביר שיציעו לשחקני סיבוב שני - סוף סיבוב ראשון בדראפט להכנס לשנה השתפשפות בליגה בתמורה להטבות מסוימות שביורוליג לא יכולים להציע (אין לי רעיון ספצפי כרגע).

אני באמת חושב שיש פה סכנה להגמוניה של היורוליג ולכדורסל הישראלי בפרט, כי אנחנו תלויים במפעלים שלהם.
omerk

הודעהעל ידי A.Parker » 09 נובמבר 2025, 11:21

omerk כתב:אדם סילבר לא פראייר הם יודעים לעשות שם כסף והם מבינים שהם מקימים ליגה כמעט יש מאין. השם NBA מושך משקיעים ושחקנים. אם זה באמת ירקום עוד וגידים אז מניח שיעזרו ויעודדו משקיעים אמריקאים להכנס ולהשקיע במועדונים החדשים וינסו לסגור חסויות כדי שכבר בשנה הראשונה לכל המשתתפות יהיה תקציב של קבוצת יורוליג לפחות. ברגע שהכסף שם והשם של ה-NBA שם אז זה לא כזה קשה להתחיל בהדרגה להזרים לשם שמות גדולים. כמו שבדובאי בנו קבוצת יורוליג שהיא סבבה תוך עונה אחת, או כמו שמונאקו הפכה תוך שנתיים לקבוצת טופ יורוליג עם אולם מתנס של 3000 אנשים ובלי ניסיון כמעט באירופה. היום עם כסף ושכנוע הכל אפשרי. לא לא סביר שיציעו לשחקני סיבוב שני - סוף סיבוב ראשון בדראפט להכנס לשנה השתפשפות בליגה בתמורה להטבות מסוימות שביורוליג לא יכולים להציע (אין לי רעיון ספצפי כרגע).

אני באמת חושב שיש פה סכנה להגמוניה של היורוליג ולכדורסל הישראלי בפרט, כי אנחנו תלויים במפעלים שלהם.

להפוך למועדון מצליח עם השקעה תקציבית זה אפשרי מאוד, גם בטווח המיידי. השאלה אם באמת מועדונים כמו אלבה יהפכו לעשירים מעצם ההצטרפות לליגה.
A.Parker

הודעהעל ידי Gevaudan » 09 נובמבר 2025, 11:28

הייתי יכול להבין את הוויז’ן הזה אילו ליגת הפיתוח ב-NBA לא הייתה קיימת ו-NBA אירופה הייתה בפועל הגרסה שלה. בעיניי, לפני שמקימים ליגה אירופית צריך להבין מי קהל היעד ולאן היוזמה מכוונת. ממה שאני רואה ברשתות, בלי לטעון לנתונים, רק לקרוא את השטח, נראה שיש יותר התלהבות לזה בארה״ב מאשר באירופה (בלשון המאוד מעטה), שם מסתכלים על הרעיון בזלזול. ובסוף, האירופאים אמורים להיות הקהל המרכזי של זה.

מלבד ברסה וריאל, שחוששות מגרסת על של פ.ס.ז׳ באירופה, רוב הקבוצות ביוזמה נראות די חלשות וריקות. גם עם עוד כסף אין הבטחה שזה יהפוך אותן למוצר שמישהו רוצה לראות, והפיצול בין הליגות נראה יותר כמו הרעבה של ליגת האלופות יותר מאשר תרומה ל-NBA עצמו.
Gevaudan

הודעהעל ידי felix_r » 09 נובמבר 2025, 15:01

Gevaudan כתב:הייתי יכול להבין את הוויז’ן הזה אילו ליגת הפיתוח ב-NBA לא הייתה קיימת ו-NBA אירופה הייתה בפועל הגרסה שלה. בעיניי, לפני שמקימים ליגה אירופית צריך להבין מי קהל היעד ולאן היוזמה מכוונת. ממה שאני רואה ברשתות, בלי לטעון לנתונים, רק לקרוא את השטח, נראה שיש יותר התלהבות לזה בארה״ב מאשר באירופה (בלשון המאוד מעטה), שם מסתכלים על הרעיון בזלזול. ובסוף, האירופאים אמורים להיות הקהל המרכזי של זה.

מלבד ברסה וריאל, שחוששות מגרסת על של פ.ס.ז׳ באירופה, רוב הקבוצות ביוזמה נראות די חלשות וריקות. גם עם עוד כסף אין הבטחה שזה יהפוך אותן למוצר שמישהו רוצה לראות, והפיצול בין הליגות נראה יותר כמו הרעבה של ליגת האלופות יותר מאשר תרומה ל-NBA עצמו.

NBA מסתכלת בעיקר על גודל השוק ופחות על שם הקבוצה. בגלל זה קבוצות כמו באיירן או אפילו רומא וגלאטאסראי מועמדות לNBA-אירופה, וקבוצות כמו ז'ליגירס או פרטיזן - לא.

בגלל זה יש מצב שמכבי (והפועל) יישארו ביורוליג עם עוד כמה קבוצות ממדינות קטנות (או ערים קטנות). משהו כמו:

מכבי, הפועל ת"א, ירושלים, ז'לגיריס, ריטאס וילנה, הכוכב האדום, פרטיזן, באסקוניה, אליהן יצטרפו: איגוקאה הבוסנית, קלוז' הרומנית, נימברוק הצ'כית, נפטונאס, וורוצלאב הפולנית, צדוויטה-אולימפיה

גם חלק מהקבוצות מהמדינות הגדולות ספרד, יוון, טורקיה ואיטליה שלא יכנסו ל-NBA מסיבות אלה ואחרות, ישארו ביורוליג.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי מרסר » 09 נובמבר 2025, 16:20

ברצלונה ממשיכה לשקוע, כאשר היא הובסה לפני זמן קצר בליגה על ידי ג'ירונה, 96-78.
מרסר

הודעהעל ידי Avi1508 » 09 נובמבר 2025, 16:37

קינן אוואנס חזר אתמול לשחק אחרי 533 יום בליגה היוונית במשחק בו קלע 15 נקודות ומסר 5 אסיסטים
https://x.com/Urbodo/status/1987506002669830470?s=20
Avi1508

הודעהעל ידי מרסר » 09 נובמבר 2025, 19:26

הסנטר דייויד מקורמק צפוי לעזוב את באיירן מינכן, ומי שמעוניינת בו היא בסקוניה.

https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=524378
מרסר

הודעהעל ידי felix_r » 09 נובמבר 2025, 19:48

מרסר כתב:הסנטר דייויד מקורמק צפוי לעזוב את באיירן מינכן, ומי שמעוניינת בו היא בסקוניה.

https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=524378

כבר שלוש קבוצות ניסו אותו: מילאנו ואבלה בעונה שעברה, ובאיירן העונה, ולא יצא מזה כלום.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Avi1508 » 09 נובמבר 2025, 20:08

ברצלונה עומדת לפטר את חואן פנארויה
צ׳אבי פסקואל הוא אחד המועמדים אבל הוא דורש מספר תוספות לקבוצה
https://x.com/matty_vanpersie/status/19 ... 28221?s=20
Avi1508

הודעהעל ידי Avi1508 » 09 נובמבר 2025, 20:56

קנת׳ פאריד חתם רשמית בפנאתינייקוס
https://x.com/matty_vanpersie/status/19 ... 42450?s=20
Avi1508

הודעהעל ידי התנין » 10 נובמבר 2025, 13:24

לגבי nba אירופה:
להיות "גאון שיווקי" זה דבר אחד והיכןלת למקסם רווחים כשמשחקים אצלך יוקיץ ודונציץ ואתה השוק הכי חזק בעולם, זה דבר אחר.
מי שחושב ש"גאוני השיווק" של הנבא יצליחו לעשות מהפכה בכדורסל האירופי, בגלל המעטפת של הליגה, שעה שהקבוצות נשארות פחות או יותר זהות, ושוק השחקנים זהה - תמים.

לא, הם לא יביאו לכאן מיליארדים של רווחים, הם לא יצליחו לגרום לבריטים לאהוב כדורסל וחוץ מלהרוס את הכדורסל האירופי הם לא יעשו כלום.
הם בסה"כ מחפשים ליגת פיתוח נוספת. נראה לכם שיש להם אינטרס ליצור מתחרה לליגה שלהם? שכחו מזה.
התנין

הודעהעל ידי עידן » 10 נובמבר 2025, 13:41

התנין כתב:לגבי nba אירופה:
להיות "גאון שיווקי" זה דבר אחד והיכןלת למקסם רווחים כשמשחקים אצלך יוקיץ ודונציץ ואתה השוק הכי חזק בעולם, זה דבר אחר.
מי שחושב ש"גאוני השיווק" של הנבא יצליחו לעשות מהפכה בכדורסל האירופי, בגלל המעטפת של הליגה, שעה שהקבוצות נשארות פחות או יותר זהות, ושוק השחקנים זהה - תמים.

לא, הם לא יביאו לכאן מיליארדים של רווחים, הם לא יצליחו לגרום לבריטים לאהוב כדורסל וחוץ מלהרוס את הכדורסל האירופי הם לא יעשו כלום.
הם בסה"כ מחפשים ליגת פיתוח נוספת. נראה לכם שיש להם אינטרס ליצור מתחרה לליגה שלהם? שכחו מזה.

יאפ. הקבוצות אפילו לא נשארות זהות, רוב הקבוצות המיועדות לליגה הזו הן ברמה עלובה לפי מה שפורסם
עידן

הודעהעל ידי התנין » 10 נובמבר 2025, 15:36

בדיוק, לא ברור לי הביטחון שאלבה ברלין או וילרבאן תהפוכנה בן רגע לאימפריות, רק כי הנבא יפרוס חסות על הליגה הזו. ממש גאוני עולם שם בנבא.
מקווה מאוד שהדיווחים על עריקת חלק מהקבוצות לתועבה הזאת יתבררו כספין ותו לא. עד שהיורוליג מתחיל להתרומם ולהגדיל את השווי שלו (כיום מוערך לפי 1.5 מיליארד יורו) הנבא מעוניין להשמיד את זה.
התנין

הודעהעל ידי felix_r » 10 נובמבר 2025, 16:21

שחקנה של אנאדולו-אפס פי ג'יי דוז'ר נפצע ויעדר כחודש עד חודש וחצי
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי עידן » 10 נובמבר 2025, 16:34

התנין כתב:בדיוק, לא ברור לי הביטחון שאלבה ברלין או וילרבאן תהפוכנה בן רגע לאימפריות, רק כי הנבא יפרוס חסות על הליגה הזו. ממש גאוני עולם שם בנבא.
מקווה מאוד שהדיווחים על עריקת חלק מהקבוצות לתועבה הזאת יתבררו כספין ותו לא. עד שהיורוליג מתחיל להתרומם ולהגדיל את השווי שלו (כיום מוערך לפי 1.5 מיליארד יורו) הנבא מעוניין להשמיד את זה.

אלבה ברלין ו-וילרבאן עוד מילא, אמורות להשתתף שם קבוצות מלונדון ומנצ'סטר (!). גם גלאטסראי ורומא (שאפילו לא משחקת בליגה האיטלקית הראשונה) הן לא בדיוק אימפריות כדורסל.

מרגיש כאילו מי שמנהל את המפעל הזה הסתכל על הקבוצות שמשחקות בליגת האלופות בכדורגל והחליט שהוא רוצה שיגיעו קבוצות מאותן ערים. על פי מי שפורסם כרגע זה נראה שרוב הקבוצות הן ברמה של ליגה לאומית אצלנו+כמה קבוצות תחתית יורוליג+ריאל מדריד וברצלונה. הזייה מיותרת מאוד.
נערך לאחרונה על ידי עידן בתאריך 10 נובמבר 2025, 16:36, נערך פעם אחת בסך הכל.
עידן

הודעהעל ידי Avi1508 » 10 נובמבר 2025, 16:35

סקוטי ווילבקין חש כאבים בברך ועבר בדיקות והתוצאות הראו שיש לו בצקת בסחוס של הברך ולבינתיים הוא מושבת ממשחק עד להודעה חדשה
זאת אומרת שהוא לא ישחק נגדנו ביום שלישי
Avi1508

הודעהעל ידי my man » 10 נובמבר 2025, 16:37

Avi1508 כתב:סקוטי ווילבקין חש כאבים בברך ועבר בדיקות והתוצאות הראו שיש לו בצקת בסחוס של הברך ולבינתיים הוא מושבת ממשחק עד להודעה חדשה
זאת אומרת שהוא לא ישחק נגדנו ביום שלישי

לדעתי זאת אומרת שהוא סיים את הקריירה
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי התנין » 10 נובמבר 2025, 16:49

עידן כתב:
התנין כתב:בדיוק, לא ברור לי הביטחון שאלבה ברלין או וילרבאן תהפוכנה בן רגע לאימפריות, רק כי הנבא יפרוס חסות על הליגה הזו. ממש גאוני עולם שם בנבא.

אלבה ברלין ו-וילרבאן עוד מילא, אמורות להשתתף שם קבוצות מלונדון ומנצ'סטר (!). גם גלאטסראי ורומא (שאפילו לא משחקת בליגה האיטלקית הראשונה) הן לא בדיוק אימפריות כדורסל.

מרגיש כאילו מי שמנהל את המפעל הזה הסתכל על הקבוצות שמשחקות בליגת האלופות בכדורגל והחליט שהוא רוצה שיגיעו קבוצות מאותן ערים. על פי מי שפורסם כרגע זה נראה שרוב הקבוצות הן ברמה של ליגה לאומית אצלנו+כמה קבוצות תחתית יורוליג+ריאל מדריד וברצלונה. הזייה מיותרת מאוד.

שמע הרעיון הוא שלכאורה הקבוצות הללו מן הסתם ישדרגו לאור הכניסה לליגה. אבל שוב, זה מנותק. זה עדיין אותו שוק כדורסל, זה עדיין אותו שוק שחקנים, ולכן המוצר הזה לא יביא מיליארדים או יגרום לבריטים לאהוב כדורסל רק כי יקראו לחרטוט הזה נבא אירופה במקום יורוליג.
התנין

הודעהעל ידי עידן » 10 נובמבר 2025, 17:33

התנין כתב:
עידן כתב:

שמע הרעיון הוא שלכאורה הקבוצות הללו מן הסתם ישדרגו לאור הכניסה לליגה. אבל שוב, זה מנותק. זה עדיין אותו שוק כדורסל, זה עדיין אותו שוק שחקנים, ולכן המוצר הזה לא יביא מיליארדים או יגרום לבריטים לאהוב כדורסל רק כי יקראו לחרטוט הזה נבא אירופה במקום יורוליג.

כן, חד משמעית נשמע חרטוט
עידן

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Google Adsense [Bot] ו־23 אורחים