המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
עידן כתב:Mitelka כתב:נסכים שלא להסכים. מה יותר קשה - לקחת גביע אירופה עם קבוצה היסטורית ותקציב גדול, או לקחת קבוצה עם תקציב אמצע ומטה, ללא ביתיות, עם מלחמה משום מקום, ולהביא אותה רבע אחד פלוס פציעה של בולדווין מפיינל פור?עידן כתב:Mitelka כתב:מהטובים שהיו פה.
הייתי סופר סקפטי לגביו והוא הוביל את המועדון בתקופה הכי מזוויעה שלו עם אפס אמצעים בליגה שמכבי לא מותאמת אליה כבר, ברמת אלבה ברלין בתקציב ובסגל ועם ציפיות לשחק כמו שיקאגו בולס.
בהצלחה והלוואי וימשיך ביורוליג, יקבל קבוצה עם אמצעים ויצליח.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
אני מאוד מעריך את מה שנתן, אבל הוא ממש לא מהטובים שהיו פה. הטובים שהיו פה זה כאלו שלקחו תארים (פיני, בלאט) או לכל הפחות הגיעו קרוב לשם (שרף).
אני לא חושב שהוא ימשיך לקבוצת יורוליג, לא רואה אף קבוצה כרגע שתיקח מאמן ישראלי.
עודד לא יכול לעמוד מול מאמנים אחרים כי תנאי המגרש לא אותם תנאים. מלחמה, אין בית שנתיים, תקציב נמוך ביחס לאחרות משמעותית.
בהינתן נתונים בלתי אפשריים הוא עשה עבודה מדהימה.
אז אולי לא בלאט ופיני, נגיד, אבל לגמרי בטופ 5 שלי.
הקבוצה שבלאט לקח איתה אליפות אירופה ממש לא הייתה עם תקציב גדול ובטוח שהיא לא הייתה היסטורית בשום מובן.
התנאים לא אותם התנאים, נכון, אבל בסופו של דבר אתה נמדד על פי הישגים. קטש הוא לא בלאט, לא פיני ובטוח לא רלף קליין. נסכים שלא להסכים כמו שכתבת.
A.Parker כתב:עידן כתב:Mitelka כתב:נסכים שלא להסכים. מה יותר קשה - לקחת גביע אירופה עם קבוצה היסטורית ותקציב גדול, או לקחת קבוצה עם תקציב אמצע ומטה, ללא ביתיות, עם מלחמה משום מקום, ולהביא אותה רבע אחד פלוס פציעה של בולדווין מפיינל פור?עידן כתב:Mitelka כתב:מהטובים שהיו פה.
הייתי סופר סקפטי לגביו והוא הוביל את המועדון בתקופה הכי מזוויעה שלו עם אפס אמצעים בליגה שמכבי לא מותאמת אליה כבר, ברמת אלבה ברלין בתקציב ובסגל ועם ציפיות לשחק כמו שיקאגו בולס.
בהצלחה והלוואי וימשיך ביורוליג, יקבל קבוצה עם אמצעים ויצליח.
אני מאוד מעריך את מה שנתן, אבל הוא ממש לא מהטובים שהיו פה. הטובים שהיו פה זה כאלו שלקחו תארים (פיני, בלאט) או לכל הפחות הגיעו קרוב לשם (שרף).
עודד לא יכול לעמוד מול מאמנים אחרים כי תנאי המגרש לא אותם תנאים. מלחמה, אין בית שנתיים, תקציב נמוך ביחס לאחרות משמעותית.
הקבוצה שבלאט לקח איתה אליפות אירופה ממש לא הייתה עם תקציב גדול ובטוח שהיא לא הייתה היסטורית בשום מובן.
התנאים לא אותם התנאים, נכון, אבל בסופו של דבר אתה נמדד על פי הישגים. קטש הוא לא בלאט, לא פיני ובטוח לא רלף קליין. נסכים שלא להסכים כמו שכתבת.
רק חשוב להזכיר שזה היה בשיטה הקודמת. ספק גדול אם מכבי של 2014 היתה עושה פיינל פור, או אפילו פלייאוף, בשיטת הליגה.
וזה כמובן מבלי להוריד מהבלאט ומההישגים שלו. קטש לא שם, אבל הוא השיג המון בתנאים מחפירים ובזמן שהיריבות רק משתפרות.
JarJarBinx כתב:קטש בשנים הקודמות הרוויח ביושר את החוזה שלו.
השנה הרוויח ביושר פיטורים. הקבוצה אולי הכי לא מאומנת שראיתי בחיים.
ההגנה הזו זה משהו שבגללו מאמן צריך להתבייש לצאת מהבית. או שאין לו שיטה, או שהוא לא יודע ללמד את השיטה, או שהוא לא מסוגל לייצר שביב מוטיבציה אצל השחקנים שלו. כך או כך כישלון קולוסאלי.
עכשיו, מילא אם בהתקפה היה עומד במוניטין שלו כמאמן התקפה מבריק.. אבל גם שם הכל נראה מקרי ולא מאומן.
קטש השנה נתן תצוגת אימון אולי הכי גרועה שזכורה לי בקבוצה כלשהי. אפס השפעה, ואפס שיפור גם אחרי שליש עונה.
אני נגד החלפת מאמן באמצע עונה בגדול, אבל יש גבול. הקבוצה הכי מבזה שראיתי במכבי, ועם כל החולשה של הסגל, לקטש חלק לא מבוטל בזה. פשוט לא עשה את העבודה שלו.
Avi1508 כתב:JarJarBinx כתב:קטש בשנים הקודמות הרוויח ביושר את החוזה שלו.
ההגנה הזו זה משהו שבגללו מאמן צריך להתבייש לצאת מהבית. או שאין לו שיטה, או שהוא לא יודע ללמד את השיטה, או שהוא לא מסוגל לייצר שביב מוטיבציה אצל השחקנים שלו. כך או כך כישלון קולוסאלי.
עכשיו, מילא אם בהתקפה היה עומד במוניטין שלו כמאמן התקפה מבריק.. אבל גם שם הכל נראה מקרי ולא מאומן.
קטש השנה נתן תצוגת אימון אולי הכי גרועה שזכורה לי בקבוצה כלשהי. אפס השפעה, ואפס שיפור גם אחרי שליש עונה.
אני נגד החלפת מאמן באמצע עונה בגדול, אבל יש גבול. הקבוצה הכי מבזה שראיתי במכבי, ועם כל החולשה של הסגל, לקטש חלק לא מבוטל בזה. פשוט לא עשה את העבודה שלו.
ועדיין ב10 מתוך 11 המשחקים הראשונים של העונה הקבוצה לא התבזתה כמו שהיה צפוי לאור הסגל החלש שבנו פה
לאנשים יש זיכרון קצר משתי המשחקים האחרונים שאחד מהם היה בלי הורד, ליף ולוני ווקר והשני בלי הורד, ליף וג״ף דאוטין והתוצאה היא ששחקנים כמו ריימן, אומורי, סנטוס ולביא היו כמעט כל הקו הקדמי של הקבוצה הזאת ולא שהמצב בקו האחורי היה יותר טוב כשהוא מורכב כמעט כול משחקים קלארק, ג׳ונדי ובלאט
עידן כתב:A.Parker כתב:עידן כתב:Mitelka כתב:נסכים שלא להסכים. מה יותר קשה - לקחת גביע אירופה עם קבוצה היסטורית ותקציב גדול, או לקחת קבוצה עם תקציב אמצע ומטה, ללא ביתיות, עם מלחמה משום מקום, ולהביא אותה רבע אחד פלוס פציעה של בולדווין מפיינל פור?עידן כתב:
רק חשוב להזכיר שזה היה בשיטה הקודמת. ספק גדול אם מכבי של 2014 היתה עושה פיינל פור, או אפילו פלייאוף, בשיטת הליגה.
וזה כמובן מבלי להוריד מהבלאט ומההישגים שלו. קטש לא שם, אבל הוא השיג המון בתנאים מחפירים ובזמן שהיריבות רק משתפרות.
מסכים, אבל אמרתי כבר שמבחינתי מה שמשנה זה קודם כל תארים - ואם לא לקחנו תואר, אז לפחות ליהנות מהקבוצה ומהדרך. לצערי פחות נהניתי מהקבוצות של קטש. בעונות של בלאט (במיוחד 2010/2011 עם לחץ מטורף על כל המגרש עם פארגו, פרקינס, אידסון) ואפילו 2019/2020 של יאניס שהזכרתי קודם (הבסנו את אולימפיאקוס ובאסקוניה ב-30 הפרש בחוץ) נהניתי כנראה יותר.
זה הכל אינדיבידואלי ותחושה אישית שלי בלבד, ואני מדגיש שוב - לא גורע מקטש שעשה הרבה יותר ממה שציפיתי ממנו שיצליח לעשות.
JarJarBinx כתב:Avi1508 כתב:JarJarBinx כתב:קטש בשנים הקודמות הרוויח ביושר את החוזה שלו.
ועדיין ב10 מתוך 11 המשחקים הראשונים של העונה הקבוצה לא התבזתה כמו שהיה צפוי לאור הסגל החלש שבנו פה
לאנשים יש זיכרון קצר משתי המשחקים האחרונים שאחד מהם היה בלי הורד, ליף ולוני ווקר והשני בלי הורד, ליף וג״ף דאוטין והתוצאה היא ששחקנים כמו ריימן, אומורי, סנטוס ולביא היו כמעט כל הקו הקדמי של הקבוצה הזאת ולא שהמצב בקו האחורי היה יותר טוב כשהוא מורכב כמעט כול משחקים קלארק, ג׳ונדי ובלאט
יש לך זיכרון קצר.. מכבי התבזתה בהרבה משחקים העונה (פריז, זוכר?) ובאופן כללי לא נראית כמו קבוצה
A.Parker כתב:עידן כתב:A.Parker כתב:עידן כתב:Mitelka כתב:נסכים שלא להסכים. מה יותר קשה - לקחת גביע אירופה עם קבוצה היסטורית ותקציב גדול, או לקחת קבוצה עם תקציב אמצע ומטה, ללא ביתיות, עם מלחמה משום מקום, ולהביא אותה רבע אחד פלוס פציעה של בולדווין מפיינל פור?
מסכים, אבל אמרתי כבר שמבחינתי מה שמשנה זה קודם כל תארים - ואם לא לקחנו תואר, אז לפחות ליהנות מהקבוצה ומהדרך. לצערי פחות נהניתי מהקבוצות של קטש. בעונות של בלאט (במיוחד 2010/2011 עם לחץ מטורף על כל המגרש עם פארגו, פרקינס, אידסון) ואפילו 2019/2020 של יאניס שהזכרתי קודם (הבסנו את אולימפיאקוס ובאסקוניה ב-30 הפרש בחוץ) נהניתי כנראה יותר.
זה הכל אינדיבידואלי ותחושה אישית שלי בלבד, ואני מדגיש שוב - לא גורע מקטש שעשה הרבה יותר ממה שציפיתי ממנו שיצליח לעשות.
דווקא נהניתי ממכבי של החצי השני של העונה הראשונה, אחרי שדברים התחילו להתחבר. גם בעונה השניה היו הרבה רגעי קסם, ואני מאמין שאם היינו משחקים בבית אז זה היה נפרס על פני רוב העונה.
Avi1508 כתב:המשחק מול פריז נגמר 7 הפרש ועד הרבע הרביעי פריז לא עברה את ה10 הפרש כך שמבחינתי זו לא נקראת התבזות
עידן כתב:A.Parker כתב:עידן כתב:A.Parker כתב:עידן כתב:
דווקא נהניתי ממכבי של החצי השני של העונה הראשונה, אחרי שדברים התחילו להתחבר. גם בעונה השניה היו הרבה רגעי קסם, ואני מאמין שאם היינו משחקים בבית אז זה היה נפרס על פני רוב העונה.
היו רגעים יפים, אבל משהו בסה"כ קצת פחות גרם לי להתחבר. לא יודע לשים את האצבע על מה בדיוק.
Avi1508 כתב:JarJarBinx כתב:קטש בשנים הקודמות הרוויח ביושר את החוזה שלו.
גועל נפשמרסר כתב:מה באמת קרה בין עודד קטש להנהלת מכבי ת"א?
האירוע עם ווקר לפני הדרבי שהוביל לכך שלא ישותף מול בולוניה, האחריות של המאמן, תמלילי התקרית הקשה באיטליה, העובדה המדהימה על המחליף שסומן וזריקת מציאות לפנטזיות על ז`ליקו. אלי סהר נכנס אל מאחורי הקלעים במכבי ת"א וחושף פרטים יוצאי דופן.
1. הפור על פיטוריו של עודד קטש נפל כבר עם צאת השבת. בסיום המשחק בבולוניה ניגש היו"ר שמעון מזרחי לחדר המאמנים וצעק על עודד קטש: "אתה הורס את מכבי ת"א. איך אתה לא משתף את השחקן הכי טוב שלנו (לוני ווקר)". קטש לא נשאר חייב. "עליי לא צועקים כאן. אני הורס? אני מציל את מכבי". בנקודה הזאת התערב המנהל המקצועי קלאודיו קולדבלה ואמר לקטש בנחרצות: "כששמעון מדבר, אל תענה לו". לפי אחת הגרסאות, האמירה של קולבדלה גרמה לעימות בינו לבין קטש ונתק סופי. בסיטואציה הזאת קטש איבד לחלוטין את כל שדרת ההנהלה עד שגורם בכיר הפטיר בראשון בבוקר: קטש הוא היסטוריה במכבי.
2. קטש היה נעול לא לשתף את ווקר במשחק בבולוניה מאחר שלטענתו "הוא זרק את הקבוצה מתחת לגלגלים בדרבי האחרון". ווקר נראה כשיר לחלוטין באימון ביום שלפני, אולם אחרי חצות שלח מסר למנהלי הקבוצה שהוא שוב מרגיש כאבים חדים ברגל ולא יוכל לשחק. בבדיקת ה-MRI שנשלח אליה התברר שאפילו המתיחה עליה התלונן בעבר "נעלמה". אחרי שלא השלים אף אימון מאז הדרבי, החליט קטש לא לשתף אותו כלל מול בולוניה, אולם לא שיתף אף גורם בהחלטה מה שהוביל לכעס הגדול וההסכמה לפטרו.
3. בערב הגיע הניצחון המוחץ על חולון, מחאת הקהל התעצמה והישיבה בסיומה אי שם באזור 1.27 היתה אמורה לצאת ההודעה על פיטוריו, התפוצצה. "אי אפשר היה ללכת ראש בראש עם הקהל בתום ערב כזה, כאשר יש עוד 3,000 מנויים ליורוליג בקופה", הסביר גורם במועדון. אבל כפי שאמר בזמנו המחזאי הרוסי אנטון צ'כוב "אקדח שמופיע במערכה הראשונה של ההצגה, חייב לירות עד סוף המערכה האחרונה" ואכן המערכה נמשכה עוד ימים ספורים. האימונים לפני מילאנו נראו בדיכאון מוחלט וקבוצה שעברה זעזוע השבוע (מסינה התפטר ובמקומו בא פואטה שהישרה בטחון על השחקנים), פגשה קבוצה מזעזעת כל הדרך לניצחון הכי קל של מילאנו העונה.
4. קטש היה צריך להתפטר כבר לפני חודש במקום לקונן בכל סיומי משחקים על החיזוק שאינו מגיע, או שביום שהבין שעד שמביאים חיזוק (איפה לונדברג), גם הוא פצוע וייעדר שלושה שבועות במקרה הטוב. "למה שיוותר להם על 70,000 דולר בחודש?" ענו לי בכל מקום. חשבתי אז שעדיף לו להפסיק את הופעות "אלבה ברלין" של מכבי מדי ערב ביורוליג ואת הפגיעה בשמו ולהגיע להסדר על פיצויי הפרישה. קטש המשיך ויישם את אמרתו של חברו הטוב מוטי דניאל לפני שלושים שנה: "מאמן מכבי ת"א הוא האיש הכי בודד בעולם".
אף אחד לא זכר לו את השנתיים הראשונות הקסומות בהן היה מרחק של רבע אחד מפיינל פור, את השנתיים הקשות מאז ה-7 באוקטובר שבלי ביתיות נלחם להציב קבוצה תחרותית מדי ערב. את העובדה שהצליח לשכנע את בולדוויין, קולסון ניבו ושאר הזרים אי שם בדצמבר 2023 לא להשבית את הקבוצה אחרי שקיצצו בשכרם ובעיקר איך עמד מדי שבוע מול המצלמות וניסה להסביר מדוע הספינה שוקעת, בעוד הקברניטים נשארים מאחור ועוד משחררים לו את ג'ורדן לויד ווניין גבריאל בעבור נזיד עדשים. "מאמן זה פשוט רכבת הרים. שלא תמיד מקבלים בה את התמורה לעבודה שהשקעת" (קטש, בראיון שהקדים את זמנו לידיעות, יולי 2024).
5. אי אפשר לפטור את קטש מאחריות על כך שמכבי גרסת 2025/26 היא קבוצת ההגנה הגרועה ביותר שהציב המועדון מעודו. שבסיום השליש הראשון ביורוליג היא במאזן הגרוע ביותר בכל הזמנים של הקבוצה (10:3, לעומת 9:4 בדצמבר 2018). בששה פרמטרים הגנתיים היא מדורגת אחרונה (נקודות יריב, ריבאונד, אחוזי קליעה משתיים) וגם בסוף נובמבר אין שום גרף של שיפור לאוסף שקיבץ קולדבלה. קל לחדור את קו ההגנה הראשון, אין לא עזרה ראשונה ובמקרה הטוב יש איחוד הצלה. הטענה הרווחת היא שהשחקן הישראלי לא יודע לשמור. אבל לראות את הזרים של מכבי כמו ווקר, שאינו מכופף ברכיים בהגנה ומוביל שיירות לקו הבסיס, או בריסט להפעיל WAZE כדי להבין מה לעשות במקרה של שמירה כפולה, שלא לדבר על סנטוס.
6. יאניס ספרופולוס, שאמור להתמנות במקומו של קטש, עושה זאת בפעם הרביעית באמצע העונה. כך קרה לו גם באולימפיאקוס והכוכב האדום. ספרופולוס נכנס לנישה שפעם היו רלף קליין ז"ל, צביקה שרף, פיני גרשון ודייויד בלאט. מאמני עבר שמוזעקים כאשר הספינה מאיימת לטבוע. ספרופולוס בדרך כלל מצליח לייצב את הספינה בכל המקומות, אולם אחרי ההתלהבות של השנתיים הראשונות, מתחילה הנפילה. תראו איך הכוכב האדום המריאה העונה אחרי עזיבתו לפסגת היורוליג. מן הסתם, הוא יעבוד יותר על ההגנה, ידרוש חיזוק, אבל מי בדיוק יביא לו את אותו חיזוק מיוחל? אותו מנהל מקצועי שהנחית כאן את טריפונוביץ' ואומורי הזקן? מצד שני, יאניס היה הממליץ העיקרי על מינויו של קולדבלה למשרת המנהל המקצועי, אז יש כאן בבחינת מין מצא את מינו. ספרופולוס רק צריך לזכור שבפעמיים הקודמות בהן קטש פוטר או התפטר, הפועל ת"א ב-2016 והפועל ירושלים ב-2021 לא התאוששו מכך לפחות שנתיים, כי את חדר ההלבשה הוא לא איבד.
7. בין אוהדי הקבוצה היו כאלה שקפצו אתמול על המציאה וטענו שזה הזמן להנחית כאן את ז'ליקו אובראדוביץ', הסרבי המהולל שזכה בתשעה תארי יורוליג. אז הגיע הזמן לנחות ומהר: אובראדוביץ' בדרך כלל לוקח שנת הפסקה אחרי קדנציות ארוכות. הוא לא יגיע אם לא יקבל הצעה מפתה וקבוצה מאתגרת ותגידו, נראה לכם שאחרי שזרק את איפה לונדברג מבלגרד, הוא ישמח לראות אותו בתל אביב?
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=526067

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־15 אורחים