התנין כתב:עידן כתב:התנין כתב:כמות השחקנים שעזבו את מכבי והתגלו כשחקני כדורסל ממש מצוינים גורמת לי לחשוד שכך יהיה גם עם ווקר ושהבעיה, כך נגלה, טמונה במערכת של מכבי ולאו דווקא בשחקנים.
מי למשל? כי לי דווקא זכורים הרבה שחקנים שהיו מצוינים במכבי ונחלשו לאחר מכן (זיזיץ', קולסון, בראון).
ווקר כבר שיחק בז'לגיריס וגם להם הוא לא סייע יותר מידי בלשון המעטה. מעבר לכך שאני פשוט לא נהנה לצפות בו, הוא לא שחקן שמתאים לכדורסל האירופאי בכלל.
כמה שמות עולים לי לראש הם לסור שעליו מכבי העדיפה לוותר לטובת ג'יילן ריינולדס, ואח"כ נהיה הסנטר הכי טוב ביורוליג בערך; בנדר שהיה מעולה בספרד עד שנפצע; קמרון טיילור (כנראה הדוגמה הכי קיצונית כאן) שנראה מצוין בולנסיה; דג'וליוס שמככב בספרד, קובי סימונס מבסקוניה ואפילו כריס ג'ונס שאחרי העונה במכבי (שממנה נחתך) נהיה שחקן שהיום היינו יכולים להיעזר בו לא מעט.
לגבי אלו שציינת - זיזיץ היה גרוע גם כאן. קולסון בגדול נראה אותו דבר ובראון פשוט זקן.
לגבי לוני ווקר - צפיתי בו מספיק בזלגיריס, כדי לדעת שהוא שחקן בלבל הגבוה של אירופה מבחינת יכולות. יכול להיות שיש שם בעיה מנטלית, אבל בזלגיריס הוא היה אדיר עד שעזב. אני בטוח שיש לו המון לתרום, אבל המערכת של מכבי חולה מאוד והגיעה לשפל כה חמור כך ששום דבר חיובי לא יכול לשגשג בקרקע הזו.
סורי, כל הדוגמאות שנתת פשוט לא נכונות, למעט לסור.
בנדר - נתן כמה משחקים טובים, נפצע וגמר את הקריירה בגיל צעיר. להסיק מזה שהוא היה "מצוין" זה ממש מוגזם.
קמרון טיילור - אני עדיין מתקשה לקרוא לו שחקן מצוין, אבל גם אם כן, עברו 4 שנים (!) מאז ששיחק במכבי. זה כמו לומר איך הפועל גליל עליון וויתרו על מייק ג'יימס, כי 4 שנים אחרי גליל עליון הוא שיחק בנבא ונתן מספרים יפים.
דג'וליוס - הוא לא שחקן טוב, ובטח לא מצטיין. הרבה שחקנים נותנים עונה טובה בליגה הספרדית מחוץ לקבוצות הגדולות, זה לא הופך אותם לשחקנים טובים. גם לנדסברג נתן שם עונה מצוינת שלא הובילה אותו לכלום חוץ משנים אבודות בסין.
קובי סימונס - לא שיחק במכבי דקה, מה הוא קשור בכלל?
כריס ג'ונס - יכול להיות אחלה בתור שחקן רוטציה משלים, אבל במכבי זה פשוט לא המצב. בתור שחקן מוביל הוא לא יכול להוביל קבוצה לפלייאוף והוכיח את זה. ממש לא הייתי רוצה אותו כאן שוב.
זיזיץ' - אני לא יודע איך אפשר לומר שלא הייתה לו עונה מצוינת כאן, ואני אומר את זה בתור מישהו שלא אהב אותו גם כששיחק פה. מבחינה סטטיסטית הייתה לו עונה נהדרת.
קולסון - אותו כנ"ל, נראה טוב בהרבה במכבי מאיך שנראה עכשיו, בטח לעומת העונה שעברה בפנר שהיה בה חלש להחריד.