דני אבדיה נבחר לאולסטאר!

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דני אבדיה נבחר לאולסטאר!

הודעהעל ידי עידן » 23 פברואר 2026, 22:19

A.Parker כתב:
עידן כתב:
A.Parker כתב:לא אתפלא עם דני דחף לשחק

ברור לי, אבל זו לא אמורה להיות החלטה שלו. בשביל זה יש צוות רפואי שאמור לקבל החלטות הנוגעות לעניינים רפואיים.

חבל מאוד. אחרי חצי עונה אדירה שלו, בחירה ראשונה לאולסטאר ופייבוריט לתואר השחקן המשתפר - הוא הולך לאבד את התואר הזה. היה סיכוי מסוים גם להיבחר לחמישיית עונה שלישית שזה תואר עוד יותר ענק, אבל זה עוד יש לו סיכוי לזכות בעתיד. את השחקן המשתפר הוא איבד לעד קרוב לודאי, למרבה הצער.

למה? אם ישחק מעט במשחקים שנותרו הוא עדיין לא יעמוד בתנאי הסף?

הוא יכול להפסיד רק עוד 6 משחקים עד סוף העונה. רק השבוע יש לפורטלנד שלושה משחקים נוספים, נראה לי שהסיכוי שישחק בהם אפסי עד לא קיים. שבוע הבא יש שלושה משחקים נוספים.

כלומר גם אם יפסיד רק את השבוע הקרוב, זה כבר לא נראה ריאלי. שלא לדבר על משחקי הבאק טו באק שבטח הוא לא ישותף בהם.
עידן

הודעהעל ידי ~Box & 1~ » 23 פברואר 2026, 23:02

דבר אחד בטוח, לעונה הבאה הוא יצטרך לבנות עם המעטפת שלו תוכנית איך לשחק המון ולעמוד בעומסים עצומים כשהגוף עומד בזה בהצלחה.

יש כל מיני ישראלים מצחיקים שאני קורא ברשתות החברתיות מתלוננים כל העונה על כמות הדקות שלו. אי אפשר גם לצפות שהוא יהיה כוכב וגם לבקש כמות דקות נמוכה יותר. בטח לא שחקן כמו דני שהסטטיסטיקה אצלו מתפזרת על פני דקות רבות והוא לא שחקן שייקח 20 זריקות בזמן קצר.

בשורה התחתונה כוכבים משחקים המון דקות פר משחק, והעומס עליהם הוא עצום. אם דני שואף להיות כוכב באופן קבוע ולא כהבלחה, הוא צריך להגיע למצב שהגוף שלו והגב שלו מסוגלים לעמוד בעומס הזה באופן קבוע. וכשאני אומר עומס הכוונה גם לכמות דקות משחק גבוהה מאוד וגם לרמת אקטיביות גבוהה מאוד.

זה מסתמן כנקודה קריטית ביותר שהמעטפת הגופנית שלו תצטרך לשים עליה דגש בקיץ הקרוב, כי השנה כבר למדנו שכשהוא כן מסוגל לעמוד בעומס הזה כשחקן שהכל עובר דרכו, הוא כבר קרוב לרמת סופרסטאר, אבל כשהוא מקבל רול פחות "עמוס" הרמה שלו יורדת.
~Box & 1~

הודעהעל ידי עידן » 23 פברואר 2026, 23:09

~Box & 1~ כתב:דבר אחד בטוח, לעונה הבאה הוא יצטרך לבנות עם המעטפת שלו תוכנית איך לשחק המון ולעמוד בעומסים עצומים כשהגוף עומד בזה בהצלחה.

יש כל מיני ישראלים מצחיקים שאני קורא ברשתות החברתיות מתלוננים כל העונה על כמות הדקות שלו. אי אפשר גם לצפות שהוא יהיה כוכב וגם לבקש כמות דקות נמוכה יותר. בטח לא שחקן כמו דני שהסטטיסטיקה אצלו מתפזרת על פני דקות רבות והוא לא שחקן שייקח 20 זריקות בזמן קצר.

בשורה התחתונה כוכבים משחקים המון דקות פר משחק, והעומס עליהם הוא עצום. אם דני שואף להיות כוכב באופן קבוע ולא כהבלחה, הוא צריך להגיע למצב שהגוף שלו והגב שלו מסוגלים לעמוד בעומס הזה באופן קבוע. וכשאני אומר עומס הכוונה גם לכמות דקות משחק גבוהה מאוד וגם לרמת אקטיביות גבוהה מאוד.

זה מסתמן כנקודה קריטית ביותר שהמעטפת הגופנית שלו תצטרך לשים עליה דגש בקיץ הקרוב, כי השנה כבר למדנו שכשהוא כן מסוגל לעמוד בעומס הזה כשחקן שהכל עובר דרכו, הוא כבר קרוב לרמת סופרסטאר, אבל כשהוא מקבל רול פחות "עמוס" הרמה שלו יורדת.

בדצמבר ובמחצית הראשונה של ינואר הוא שיחק יותר מידי דקות, בעיני. הוא שיחק באזור ה-37-38 דקות למשחק, שזה המון.

היו לו מספרים יפים מאוד גם באוקטובר-נובמבר כשהוא שיחק פחות, 33-35 דקות. לצפות ממנו שיחזיק עונה שלמה על 38 דקות למשחק לא נראה לי ריאלי, גם רוב הכוכבים הגדולים בליגה לא יעמדו בעומס משחק כזה.
עידן

הודעהעל ידי ~Box & 1~ » 23 פברואר 2026, 23:26

עידן כתב:
בדצמבר ובמחצית הראשונה של ינואר הוא שיחק יותר מידי דקות, בעיני. הוא שיחק באזור ה-37-38 דקות למשחק, שזה המון.

היו לו מספרים יפים מאוד גם באוקטובר-נובמבר כשהוא שיחק פחות, 33-35 דקות. לצפות ממנו שיחזיק עונה שלמה על 38 דקות למשחק לא נראה לי ריאלי, גם רוב הכוכבים הגדולים בליגה לא יעמדו בעומס משחק כזה.

ככה זה אצל כל הכוכבים, יש חודשים מסויימים שהם משחקים יותר, אבל בסוף זה מתנקז לממוצע. ובממוצע דני העונה מדורג בכמות דקות מקום 30 בלבד בליגה פר משחק, ומקום 47 בכמות דקות בטוטאל. אלה מספרים שרחוקים מאוד מלהיות מוגזמים.

38 דקות זה קצת יותר מדי לעונה שלמה, אבל אני חושב שהצוות שלו כן צריך להכין אותו להיות מסוגל לעמוד בעומס של 35-36 דקות בממוצע כל העונה, כשהכדור עובר דרכו המון. לשם הוא צריך לשאוף. זו כמות דקות נורמלית מאוד לכוכב, והוא שחקן צעיר מאוד. דוראנט בגיל 37 משחק העונה כמעט 37 דקות בממוצע כל משחק, והוא גם שיחק יותר משחקים מדני. אפילו יוקיץ' הטנק מרכבה משחק העונה יותר דקות מדני בממוצע, כשהוא בן 31.
~Box & 1~

הודעהעל ידי עידן » 23 פברואר 2026, 23:30

~Box & 1~ כתב:
עידן כתב:

ככה זה אצל כל הכוכבים, יש חודשים מסויימים שהם משחקים יותר, אבל בסוף זה מתנקז לממוצע. ובממוצע דני העונה מדורג בכמות דקות מקום 30 בלבד בליגה פר משחק, ומקום 47 בכמות דקות בטוטאל. אלה מספרים שרחוקים מאוד מלהיות מוגזמים.

38 דקות זה קצת יותר מדי לעונה שלמה, אבל אני חושב שהצוות שלו כן צריך להכין אותו להיות מסוגל לעמוד בעומס של 35-36 דקות בממוצע כל העונה, כשהכדור עובר דרכו המון. לשם הוא צריך לשאוף. זו כמות דקות נורמלית מאוד לכוכב, והוא שחקן צעיר מאוד. דוראנט בגיל 37 משחק העונה כמעט 37 דקות בממוצע כל משחק, והוא גם שיחק יותר משחקים מדני. אפילו יוקיץ' הטנק מרכבה משחק העונה יותר דקות מדני בממוצע, כשהוא בן 31.

יוקיץ' היה פצוע המון והוא גם בדרך הבטוחה להפסיד את פרסי סוף העונה (אם לא הפסיד כבר, לא וידאתי). דוגמה די רעה.

דני נפצע אחרי רצף של משחקים ששיחק בהם המון דקות, אז וודאי שזה השפיע לפחות חלקית. צריך לחלק את העומסים טוב יותר. אני מאמין שעונה הבאה גם פורטלנד כבר יהיו חכמים יותר מהבחינה הזו ולא יעמיסו עליו כמות דקות כזו, בסופו של יום זו בעיקר החלטת הצוות המקצועי.
עידן

הודעהעל ידי ~Box & 1~ » 23 פברואר 2026, 23:44

עידן כתב:
יוקיץ' היה פצוע המון והוא גם בדרך הבטוחה להפסיד את פרסי סוף העונה (אם לא הפסיד כבר, לא וידאתי). דוגמה די רעה.

דני נפצע אחרי רצף של משחקים ששיחק בהם המון דקות, אז וודאי שזה השפיע לפחות חלקית. צריך לחלק את העומסים טוב יותר. אני מאמין שעונה הבאה גם פורטלנד כבר יהיו חכמים יותר מהבחינה הזו ולא יעמיסו עליו כמות דקות כזו, בסופו של יום זו בעיקר החלטת הצוות המקצועי.

יוקיץ' ב2 העונות שלפני העונה הזו:

עונת 23-24: 34.6 דקות בממוצע למשחק כשהוא משחק 79 משחקים, זכה ב MVP.
עונת 24-25: 36.7 דקות בממוצע למשחק, כשהוא משחק 70 משחקים, סיים מקום 2 בהצבעות לMVP.

המסר ברור. כמות הדקות שדני שיחק העונה, גם ברגעים העמוסים ביותר, היא דבר נורמלי לכוכבים בליגה הזו.

מה שכנראה לא היה נורמלי זה שהוא עצמו לא הוכן טוב לעומסים כאלה, ואני מקווה שבקיץ הקרוב המעטפת הגופנית תתקן את זה.
~Box & 1~

הודעהעל ידי עידן » 23 פברואר 2026, 23:52

~Box & 1~ כתב:
עידן כתב:

יוקיץ' ב2 העונות שלפני העונה הזו:

עונת 23-24: 34.6 דקות בממוצע למשחק כשהוא משחק 79 משחקים, זכה ב MVP.
עונת 24-25: 36.7 דקות בממוצע למשחק, כשהוא משחק 70 משחקים, סיים מקום 2 בהצבעות לMVP.

המסר ברור. כמות הדקות שדני שיחק העונה, גם ברגעים העמוסים ביותר, היא דבר נורמלי לכוכבים בליגה הזו.

מה שכנראה לא היה נורמלי זה שהוא עצמו לא הוכן טוב לעומסים כאלה, ואני מקווה שבקיץ הקרוב המעטפת הגופנית תתקן את זה.

איך הנתונים האלו סותרים מה שכתבתי? 35 דקות בממוצע זה הרבה יותר סביר מכמה שדני שיחק. גרמת לי לבדוק, ברוב החודשים ב-23/24 יוקיץ' שיחק 33-34 דקות. רק בסוף העונה הממוצעים קפצו, במיוחד בפלייאוף. זה בדיוק מה שאמרתי, שדני יכול לשחק את כמות הדקות הזו ועדיין לתת מספרים יפים.

לגבי עונה שעברה - יוקיץ' הפסיד 12 משחקים שזה הרבה והיה קרוב גם אז לאבד את פרסי סוף העונה. אז אני לא חושב שזו טקטיקה טובה לאורך זמן, במיוחד שדני הוא לא יוקיץ', שהוא שחקן של פעם בדור.
עידן

הודעהעל ידי ~Box & 1~ » 24 פברואר 2026, 00:02

עידן כתב:
איך הנתונים האלו סותרים מה שכתבתי? 35 דקות בממוצע זה הרבה יותר סביר מכמה שדני שיחק. גרמת לי לבדוק, ברוב החודשים ב-23/24 יוקיץ' שיחק 33-34 דקות. רק בסוף העונה הממוצעים קפצו, במיוחד בפלייאוף. זה בדיוק מה שאמרתי, שדני יכול לשחק את כמות הדקות הזו ועדיין לתת מספרים יפים.

לגבי עונה שעברה - יוקיץ' הפסיד 12 משחקים שזה הרבה והיה קרוב גם אז לאבד את פרסי סוף העונה. אז אני לא חושב שזו טקטיקה טובה לאורך זמן, במיוחד שדני הוא לא יוקיץ', שהוא שחקן של פעם בדור.

סותרים כי אתה מתעלם מחוק הממוצע. אין דבר כזה ששחקן ישחק כל חודש את אותה כמות דקות בדיוק, יש חודשים יותר עמוסים (למשל כשיש מכת פציעות והכוכב צריך לקחת על עצמו יותר) ויש חודשים פחות עמוסים. מה שקובע את רמת העומס זה הממוצע בסוף העונה, גם בדקות פר משחק וגם בכמות המשחקים. וציינת פלייאוף, כלומר יוקיץ' וכוכבים אחרים משחקים הרבה הרבה מעבר לכמות המשחקים שדני שיחק עד כה בגלל שהם משחקים גם בפלייאוף, שזה הכדורסל הכי אינטנסיבי שיש. דני עד עכשיו לא שיחק אפילו בפלייאוף אחד.

בקיצור, אני מרגיש שלטעון שהופעל עליו איזשהו עומס מוגזם העונה זה ממש להתייחס אליו בכפפות של משי. אי אפשר להינות מכל העולמות, גם לרצות שהוא יעמיד סטטיסטיקות של כוכב וגם לרצות שהוא ישחק פחות מ35 דקות בממוצע עונתי. לצערי דני לא מסוג השחקנים שיפציץ סטטיסטיקה מרשימה לאורך עונה שלמה אלא אם כן הוא ישחק כמות גבוהה של דקות (35-36), ויהיה זה שהכדור רוב הזמן אצלו. אשמח לטעות לגבי זה.

אגב, עוד שאלה שצריך לשאול זה מה היתה ההשפעה של התאונה שהוא עבר כמה ימים לפני הפציעה הראשונה מול הניקס. אני מקווה מאוד שכתבים ישאלו אותו את השאלה הזו, כי אם הפציעה בגב היא בכלל במקור מהתאונה ולא מה"עומס", זה משנה את השיח.
~Box & 1~

הודעהעל ידי עידן » 24 פברואר 2026, 10:02

דני כצפוי לא ישחק במשחק הלילה.

השאלה היא האם הוא בכלל ייצא עם הקבוצה למסע משחקי החוץ שלה לאחר מכן.
עידן

הודעהעל ידי שמואל1 » 24 פברואר 2026, 10:33

עידן כתב:דני כצפוי לא ישחק במשחק הלילה.

תואר השחקן המשתפר (ואולי חמישייה שלישית) הולך ומתרחק.
חבל. פשוט חבל. הזדמנות שלא תחזור
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי עידן » 24 פברואר 2026, 10:35

שמואל1 כתב:

מבאס אבל אין מה לעשות. זה לא שאם הוא ישחק בכוח זה יעזור, הרי הוא יהיה גרוע גם ככה ועלול להיפצע בצורה חמורה עוד יותר.

השחקן המשתפר כבר אבוד כמעט בוודאות אלא אם יקרה סוג של נס. לגבי חמישיית עונה - לזה יש לו עוד סיכוי בעתיד כמובן.
עידן

הודעהעל ידי ankram » 24 פברואר 2026, 10:45

שמואל1 כתב:

זה ממש לא מעניין , כרגע דני לא יכול לחבר 2 משחקים , שלא לדבר על 5 דקות רצופות על המגרש , קודם שיהיה בריא
אחר כך נדבר , הוא לא יהיה השחקן המשתפר כבר העונה , כי יש יותר ראויים ממנו , בטח כאלו שמשחקים.
יש לדני מזל שהפציעה הגיע בזמן שגיע , שבוע שבועיים לפני וגם לאולסטאר הוא לא היה מגיע.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי שמואל1 » 24 פברואר 2026, 10:59

ankram כתב:
שמואל1 כתב:

זה ממש לא מעניין , כרגע דני לא יכול לחבר 2 משחקים , שלא לדבר על 5 דקות רצופות על המגרש , קודם שיהיה בריא
אחר כך נדבר , הוא לא יהיה השחקן המשתפר כבר העונה , כי יש יותר ראויים ממנו , בטח כאלו שמשחקים.
יש לדני מזל שהפציעה הגיע בזמן שגיע , שבוע שבועיים לפני וגם לאולסטאר הוא לא היה מגיע.
אני חולק עליך, אין ראוי ממנו לשחקן המשתפר העונה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי עידן » 24 פברואר 2026, 11:39

ankram כתב:
שמואל1 כתב:

מה זאת אומרת? הוא היה פצוע כבר לפני האולסטאר אתה יודע, כן? הוא לא שיחק כמעט בשבועיים לפני

הוא היה נבחר לאולסטאר בכל מקרה כי...כבר ראינו שהוא נבחר חח. מקסימום אתה יכול להגיד שהוא לא היה משחק באולסטאר, אבל את התואר הוא היה מקבל.
עידן

הודעהעל ידי עידן » 24 פברואר 2026, 11:40

שמואל1 כתב:
ankram כתב:
שמואל1 כתב:

אין מה לעשות, להיות בריא זה משהו מאוד חשוב.

ג'יילן ג'ונסון הוא כרגע הפייבוריט החדש לתואר (בפער עצום על פני דני שהתרסק בתחזיות), והוא גם עשה קפיצה מרשימה העונה.
עידן

הודעהעל ידי שמואל1 » 24 פברואר 2026, 14:47

עידן כתב:
שמואל1 כתב:
ankram כתב:
שמואל1 כתב:

אין מה לעשות, להיות בריא זה משהו מאוד חשוב.

ג'יילן ג'ונסון הוא כרגע הפייבוריט החדש לתואר (בפער עצום על פני דני שהתרסק בתחזיות), והוא גם עשה קפיצה מרשימה העונה.
הוא לא עשה קפיצה ברמה של דני.
אם לא הפציעה, דני היה לוקח את התואר בהליכה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי עידן » 26 פברואר 2026, 15:31

כצפוי אבדיה בחוץ למשחק הלילה. השאלה אם בכלל ייצא למסע משחקי החוץ הנוכחי של פורטלנד או שהחליטו שם להשבית אותו לשבועיים-שלושה (שזה כנראה המהלך הנכון).
עידן

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־63 אורחים