שי רקנאטי בראיון לוואלה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: שי רקנאטי בראיון לוואלה

הודעהעל ידי מקובי » 20 יולי 2012, 15:21

קודם כל חייבים לציין שאפו לגרינוולד על הראיון.
כל שבוע מחדש הוא מביא חומרים גדולים על מכבי, בזמן ששאר אנשי התקשורת לא שווים שקל הקיץ.

אני באמת לא מבין אותכם- מכבי אף פעם לא היתה מאריות אירופה והביאה את הסופרסטארים, תמיד היא מצאה אותם קטנים והפכה אותם לגדולים, זה לא משהו חדש. (פארקר בקדנציה השנייה זה קצת שונה, אבל גם הוא הגיע לכאן כתעלומה בקדנציה הראשונה)
אני לא מבין מה אתם מתפלאים שגם הקיץ אנחנו לא מכוונים על הכוכבים.

אז נכון, באירופה יש אינפלציה של מחירים על שחקנים שמכבי רוצה, נכון, מכבי לא מוכנה להתמודד עם הסכומים הגבוהים שהטורקיות רוצות (ובצדק לדעתי אגב) אבל זה שתתן לשחקן מיליון וחצי לא אומר שהוא יתן תוצרת של מיליון וחצי, בהרבה מקרים הוא יסחב את זה על הגב שלו כל העונה ויזכירו את זה בכל הזדמנות (מישהו אמר ארויו ועל זה שהזכירו כל העונה את המשכורת שלו?).

מכבי לא תשתולל כדי לא להפוך לתופעה חולפת (האיטלקיות היו בתקופה של ירידה ועכשיו עלייה, עכשיו היווניות יורדות), ועובדה מהשנים האחרונות שאנחנו תמיד מגיעים לשלבים הגבוהים בסופו של עונה, גם אם הביאו את פרקינס ב200 אלף או את פארגו וכד'. (גם היום פתאום בברלי מודיע שהוא רוצה לעזוב וחוזר להיות אופציה, אני זוכר שבעונה של פיני סגרו את הסגל ממש מוקדם ופיספסנו כמה וכמה שחקנים ששוחררו ויכלו להתאים בקונספרציה מסוימת, לפעמים אי סגירת סגל זה דווקא לטובה.)

אני גם לא מבין את הלחץ הזה במחאה.
עזבו שאני בספק כמה מכאן מנויים, וכמה מכאן באמת מוכנים לוותר על המנוי שלהם (ומי שמוכן- שייצור קשר, אני מכיר לא מעט שמוכנים לקנות)
אתם רוצים לזכור את הפעם האחרונה שאיימנו במחאה? היתה שמועה שמרקוביץ' בדרך למכבי והיה כאן אוי אוי אוי ובסוף קיבלנו את גרין בחוזה עתק שישב על התקציב כמה שנים.

טבעי שיש חילוקי דעות, טבעי שיש אופטימיים יותר ופסימיים יותר, באמת שאין לי בעיה עם זה, אבל אתם רציניים? לפתוח במחאה עוד לפני שהקבוצה בנויה?
אני מבין שיש אכזבה מאופן ההתנהלות של מכבי הקיץ, הם לא מושלמים וגם אני חושב שהיו יכולים לעשות דברים יותר טוב, אבל בסופו של דבר זה עסק והמטרה שלהם שהעסק יצליח מה שאומר שהם רוצים בהצלחת הקבוצה בדיוק כמונו ואפילו יותר (כי אם זה לא יצליח הם אלה שיפסידו כסף, אנחנו נאכל את הלב אבל זה עניין אחר) הם אוהדים כמונו.
ומי שחושב שהם מרוויחים כסף על מכבי חי בסרט. לא חושב שאפשר להרוויח כסף מקבוצת כדורסל (כדורגל אולי עם כל ההכנסות המטורפות של עלייה לצ'מפיונס)

לסיכום- תנו חיוך- הכל לטובה.
אני עדיין בדעה שנשפוט את הכל בתחילת האימונים.
רק שידאגו לנו לאימון פתיחה כי אני מתגעגע בטירוף :)
מקובי

הודעהעל ידי yellowaura » 20 יולי 2012, 15:34

אני לא רוצה שיביאו שקל אחד מהבית....

אני רוצה לדעת לאיפה כל ההכנסות הולכות!!!

למה הקבוצה עם הכי הרבה הכנסות באירופה בעלת תקציב שחקנים שולי ביותר ביחס לתקציב הכולל (רמז משכורות לבנים של...)

איך לפני כמה שנים הביאו לקבוצה אחת את: מאמן בשכר גבוה (פיני), אנדרסון, וישינייבסקי, אידסון, פישר, לאמפה, לאסמה, בורשטיין, פרקינס ועוד הקבוצה נחשבה כקבוצה שפויה תקציבית ולא חרגה- 18 מיליון דולר (אחרי העונה עם ארויו).

והשנה לא רואים כלום...

המחאה בדרך.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי rc4991 » 20 יולי 2012, 15:44

yellowaura כתב:אני לא רוצה שיביאו שקל אחד מהבית....

למה הקבוצה עם הכי הרבה הכנסות באירופה בעלת תקציב שחקנים שולי ביותר ביחס לתקציב הכולל (רמז משכורות לבנים של...)

איך לפני כמה שנים הביאו לקבוצה אחת את: מאמן בשכר גבוה (פיני), אנדרסון, וישינייבסקי, אידסון, פישר, לאמפה, לאסמה, בורשטיין, פרקינס ועוד הקבוצה נחשבה כקבוצה שפויה תקציבית ולא חרגה- 18 מיליון דולר (אחרי העונה עם ארויו).

והשנה לא רואים כלום...

המחאה בדרך.

וכל זה היה אחרי עונה בזבזנית עם חילופי זרים בלתי פוסקים
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 20 יולי 2012, 15:50

אני אישית רוצה אחד מהשניים:
או בעלים שכן נותנים כסף (כי קבוצת כדורסל באירופה גם עם ההכנסות הכי גבוהות שיש לא יכולה להסתפק רק בזה)
או הנהלה המורכבת מאנשי כדורסל וניהול ברמה הגבוהה ביותר בעלי רזומה מרשים בתחום כיאה למועדון הפאר שאנחנו, ולא חבורת ילדים שלא ניהלו שום דבר בחייהם!!
תראו לי קבוצה אחת באירופה שנתנה לילדי הבעלים חסרי הניסיון שלה לנהל את העניינים!! :x
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי מקובי » 20 יולי 2012, 15:56

והשנה לא רואים כלום...

המחאה בדרך.

באיזה קבוצת ספורט אומרים לך את דו"ח רווח והפסד?
זה קבוצה פרטית, וזכותם המלאה של הבעלים לא לחשוף את ההוצאות שיש להם, אנחנו עדיין לא נסחרים בבורסה.

כי לקבוצה הזאת יש הוצאות לא קטנות, טיסות, מלונות, אבטחה, שכר למאמנים ולצוות ולעובדים תאמין לי שלא חסר.
אני לא בטוח שבקבוצות אחרות באירופה היחס הוא לא דומה אגב.
ודי עם המשכורת לבנים של- המשפחות האלה מספיק עשירות ויכולות לעשות חיים ולצחוק על העולם. זה לא שפדרמן איזה רעב ללחם או יש לו חובות כמו לברלסקוני במילאן.

קודם כל- המשכורות באירופה עלו, יש התעוררות בענף הכדורסל. בלי קשר בקבוצה שנתת נחשבת זולה ואני בטוח שתהיה פה קבוצה טובה יותר.
רק אידסון ואנדרסון היו שחקנים עם שכר גבוה.
בלי קשר קצת משקר להשוות קבוצה מלאה מול קבוצה שעדיין לא סיימה את ההחתמות שלה.

ואתה חי בסרט שתהיה פה מחאה.
לפחות לא כל עוד הקבוצה לא סיימה את ההכנות, ולדעתי אם תהיה כזאת זה יתחיל אחרי 2-3 משחקי יורוליג בהם מכבי לא תציג יכולת טובה (וגם זה יגמר בקצת שריקות בוז, והחתמת שחקן נוסף).

או בעלים שכן נותנים כסף (כי קבוצת כדורסל באירופה גם עם ההכנסות הכי גבוהות שיש לא יכולה להסתפק רק בזה)
או הנהלה המורכבת מאנשי כדורסל וניהול ברמה הגבוהה ביותר בעלי רזומה מרשים בתחום כיאה למועדון הפאר שאנחנו, ולא חבורת ילדים שלא ניהלו שום דבר בחייהם!!
תראו לי קבוצה אחת באירופה שנתנה לילדי הבעלים חסרי הניסיון שלה לנהל את העניינים!!

או קיי, מגיע בעלים חדש למכבי, נותן כסף, עושה קצת שטויות ואחרי כמה שנים רוצה לברוח והבעלים האחרים יקנו את המניות שלו. לא היינו בסרט הזה?
תזכירי לי מתי היה כאן בעלים ששפך כסף בלי הפסקה ונשאר לאורך זמן? (יעקב שחר תמיד התנהג בצורה שפויה ולא נכנס להרפתקאות של גידאמק, שניידר ומיץ')
את באמת חושבת שרק הילדים עובדים, ושמעון, פדרמן ורקנאטי השאירו את מפעל חייהם בידיים שלהם? יש פה חפיפה, יש פה חילופי דורות, טבעי שיהיו כאלה.
נהיה פה טרנד להאשים את הילדים- בפועל הבעלים של מכבי זה פדרמן, מזרחי ורקנאטי. האש אם צריכה להיות צריכה להיות אליהם בלבד.
מקובי

הודעהעל ידי מתAMסרת » 20 יולי 2012, 15:58

חנו'ש כתב:

תראו לי קבוצה אחת באירופה שנתנה לילדי הבעלים חסרי הניסיון שלה לנהל את העניינים!! :x

מחזקת :thumbup
ואם כבר נותנים להם להיכנס לעניינים (ואני לא נגד. צריך לדאוג ולגדל דור חדש) - לפחות שילוו אותם וידריכו כמו שצריך.
חושבת שבקיץ הזה נגרם נזק לא קטן לשם, למועדון, למוניטין וליוקרה של מכבי. וזה די מעציב ומרגיז.
מתAMסרת

הודעהעל ידי חנו'ש » 20 יולי 2012, 16:00

מקובי כתב:
תראו לי קבוצה אחת באירופה שנתנה לילדי הבעלים חסרי הניסיון שלה לנהל את העניינים!!

או קיי, מגיע בעלים חדש למכבי, נותן כסף, עושה קצת שטויות ואחרי כמה שנים רוצה לברוח והבעלים האחרים יקנו את המניות שלו. לא היינו בסרט הזה?
תזכירי לי מתי היה כאן בעלים ששפך כסף בלי הפסקה ונשאר לאורך זמן? (יעקב שחר תמיד התנהג בצורה שפויה ולא נכנס להרפתקאות של גידאמק, שניידר ומיץ')
את באמת חושבת שרק הילדים עובדים, ושמעון, פדרמן ורקנאטי השאירו את מפעל חייהם בידיים שלהם? יש פה חפיפה, יש פה חילופי דורות, טבעי שיהיו כאלה.
נהיה פה טרנד להאשים את הילדים- בפועל הבעלים של מכבי זה פדרמן, מזרחי ורקנאטי. האש אם צריכה להיות צריכה להיות אליהם בלבד.

מי מנהל אני לא יודעת, אני יודעת מי אוהב לדבר הרבה לתקשורת.....
אני לא רוצה חילופי דורות של העברת הניהול לילדים של..., מה אנחנו דיקטטורה שמעבירה את השלטון מאב לבן??
אני רוצה שהאנשים שינהלו לי את הקבוצה הם אנשים בעלי יכולת לעשות זאת.
ואם כל היכולת שלהם זה מזל גדול להיוולד למשפחת פדרמן, אז אני מעדיפה כבר איזה אגייאר או גאידמק!!
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי מקובי » 20 יולי 2012, 16:09

חנו'ש כתב:
מקובי כתב:

מי מנהל אני לא יודעת, אני יודעת מי אוהב לדבר הרבה לתקשורת.....
אני לא רוצה חילופי דורות של העברת הניהול לילדים של..., מה אנחנו דיקטטורה שמעבירה את השלטון מאב לבן??
אני רוצה שהאנשים שינהלו לי את הקבוצה הם אנשים בעלי יכולת לעשות זאת.
ואם כל היכולת שלהם זה מזל גדול להיוולד למשפחת פדרמן, אז אני מעדיפה כבר איזה אגייאר או גאידמק!!

רגע, לדני היו 2 ראיונות הקיץ- אחד טוב ואחד לא טוב. לא זכור לי מעבר
שי רקנאטי התראיין היום, דיוויד פדרמן התראיין ביציע. אם ישאירו הכל בשקט אז יגידו שבושה שמכבי מתנהלת כמו מאפיה.

לא דיקטטורה- אבל אם יש לי בעלות בחברה מסוימת, אני אבדוק קודם כל אם הבנים שלי יכולים להמשיך את הדרך שלי, כמובן בהדרכה שלי. אם כן אז יופי אם לא אז נבדוק אפשרויות אחרות כי אני לא ארצה שהחברה שלי תתרסק.אני כמובן אלווה אותם עד שאני ארגיש שהם יכולים לשחות לבד.

אם תביאי אנשים מבחוץ יכול להיות שהם לא יבינו מה הדרך של מכבי, יכול להיות שהם ינסו לעשות זעזועים וגם לחתור תחת הבעלים. אי אפשר לדעת.
אנשים בעלי יכולת- מכבי ובית"ר רגל הביאו אנשים מהצבא ומהמוסד לנהל אותם וזה לא נגמר טוב, אם יביאו עוד מנכ"ל מבחוץ יבכו פה למה זה אוכל את התקציב הרי, אין לדבר סוף.

בכל מקרה- אנשים פה לא באמת נתנו להם צ'אנס לנהל.

שתהיה שבת שלום.
מקובי

הודעהעל ידי מתAMסרת » 20 יולי 2012, 16:12

מקובי, ההתנהלות של הקיץ הנוכחי מקצועית לדעתך ? רצינית ? ראויה למועדון פאר כמו מכבי ?
מתAMסרת

הודעהעל ידי מקובי » 20 יולי 2012, 16:18

מתAMסרת כתב:מקובי, ההתנהלות של הקיץ הנוכחי מקצועית לדעתך ? רצינית ? ראויה למועדון פאר כמו מכבי ?

אנחנו לא יודעים הכל.
בסופו של דבר לי חשוב שהמאמן יהיה מרוצה מהסגל שהוא בנה והוא ירגיש שהוא יוכל להצעיד אותנו קדימה.
יש אילוצים, ולא צריך להשתגע כל פעם שמחיר של שחקן עולה- אנחנו לא שם, אבל אנחנו לא יודעים את כל הפרטים.

כולם דיברו על זה שאיך זה שמכבי לא עשתה כלום בשנה האחרונה עם הסיפור של רשות המיסים ויותם- היום רקנאטי אמר שהוא ניסה לקבל תשובה כבר חצי שנה.
היו אילוצים שהם מעבר, לגבי החוזה של אוחיון זה ביזיון, אבל טעויות קורות ואנחנו בני אדם, בסופו של דבר הם יתראו במשפט, לגבי בלו- רצונו של אדם כבודו ואי אפשר להשאיר אותו בכח. לגבי ריצ'- אני לא יודע אם בלאט התעקש עליו או שהוא הסכים לוותר עליו, קית' לא יכול לקבל כאן 1.8 מיליון.
ההחתמות עד כה בסדר גמור.
גם רוט כאילוץ מגיע וזה בסדר בהתחשב ברמת הישראלים בשוק.

לגבי המועמדים- קודם כל אני לא רץ וממהר להגיד אמן על כל מועמד שקופץ בתקשורת. ברור שכמו בכל דבר יש דברים שרוצים יותר ודברים שרוצים פחות ובסוף צריך להגיע לדבר הטוב ביותר גם מהצד הכלכלי כדי שתיבנה פה קבוצה טובה במקרו וגם מהצד המקצועי שתיבנה קבוצה שתלך עד הסוף.

אני לא רוצה לשפוט כי הם לא סיימו.

שבת שלום.
נמשיך מחר.
מקובי

הודעהעל ידי jol9 » 20 יולי 2012, 18:37

מקובי כתב: או קיי, מגיע בעלים חדש למכבי, נותן כסף, עושה קצת שטויות ואחרי כמה שנים רוצה לברוח והבעלים האחרים יקנו את המניות שלו. לא היינו בסרט הזה?

אין שום סיבה שהמועדון ינוהל ע"י בנים של הבעלים, ולא ע"י אנשי מקצוע.
האם מייקל ג'ורדן, ימנה את הבן שלו להיות GM של שארלוט (האמת לא דוגמא טובה בגלל מצבה של שארלוט...).
איפה זה קורה בכלל?

יש בעלים, ויש אנשי מקצוע שמנהלים את העסק. עד היום, הבעלים היו גם המנהלים בפועל, וטבעי שהם די עייפים מזה, ורוצים שמישהו יעזור בחלק מהדברים המתישים
שכרוכים בניהול קבוצת כדורסל בסדר גודל של מכבי.
אבל הבנים שלהם, הם לא אנשים שמתאימים כנראה לנהל את המותג הגדול הזה.

ד"א, לא סתם פדרמן מסתובב כמו טווס ומספר לכולם עד כמה הניהול עכשיו הוא מדהים ונפלא, ועד כמה כיף לעבוד במועדון. וואלה, לדעתי זה בולשיט, שבא לכסות
את התחת של הניהול הלא משהו של הבנים של הבוסים.

עוד דבר שמרגיז אותי מאוד זה הקטע של השחצנות, וכאן אני לגמרי עם יובל.
רקנטי ג'וניור כנראה לא שמע אודות מעלות הצניעות והענווה.
חוץ מהקטע עם בלאט הבחור מדבר על פאו כעל מועדון שעלה וירד, ושמכבי לא רוצים להיות כמותם, הוא רק
שכח לציין שהם לקחו על הדרך איזה חמש אליפויות אירופה... לא רע בשביל ניהול כושל כמו שהוא מתאר אותו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי JeremyP » 20 יולי 2012, 18:50

jol9 כתב:
מקובי כתב: או קיי, מגיע בעלים חדש למכבי, נותן כסף, עושה קצת שטויות ואחרי כמה שנים רוצה לברוח והבעלים האחרים יקנו את המניות שלו. לא היינו בסרט הזה?

אין שום סיבה שהמועדון ינוהל ע"י בנים של הבעלים, ולא ע"י אנשי מקצוע.
האם מייקל ג'ורדן, ימנה את הבן שלו להיות GM של שארלוט (האמת לא דוגמא טובה בגלל מצבה של שארלוט...).
איפה זה קורה בכלל?

יש בעלים, ויש אנשי מקצוע שמנהלים את העסק. עד היום, הבעלים היו גם המנהלים בפועל, וטבעי שהם די עייפים מזה, ורוצים שמישהו יעזור בחלק מהדברים המתישים
שכרוכים בניהול קבוצת כדורסל בסדר גודל של מכבי.
אבל הבנים שלהם, הם לא אנשים שמתאימים כנראה לנהל את המותג הגדול הזה.

ד"א, לא סתם פדרמן מסתובב כמו טווס ומספר לכולם עד כמה הניהול עכשיו הוא מדהים ונפלא, ועד כמה כיף לעבוד במועדון. וואלה, לדעתי זה בולשיט, שבא לכסות
את התחת של הניהול הלא משהו של הבנים של הבוסים.

עוד דבר שמרגיז אותי מאוד זה הקטע של השחצנות, וכאן אני לגמרי עם יובל.
רקנטי ג'וניור כנראה לא שמע אודות מעלות הצניעות והענווה.
חוץ מהקטע עם בלאט הבחור מדבר על פאו כעל מועדון שעלה וירד, ושמכבי לא רוצים להיות כמותם, הוא רק
שכח לציין שהם לקחו על הדרך איזה חמש אליפויות אירופה... לא רע בשביל ניהול כושל כמו שהוא מתאר אותו.

נכון הוא מדבר כאילו הם התרסקו ולמרות כל הבעיות במדינה והירידה החזקה בתקציב שלהם יש להם עדיין תקציב יותר גבוה משל מכבי
JeremyP

הודעהעל ידי Lirca » 20 יולי 2012, 19:17

מקובי כתב:

והשנה לא רואים כלום...

המחאה בדרך.

באיזה קבוצת ספורט אומרים לך את דו"ח רווח והפסד?
זה קבוצה פרטית, וזכותם המלאה של הבעלים לא לחשוף את ההוצאות שיש להם, אנחנו עדיין לא נסחרים בבורסה.

כי לקבוצה הזאת יש הוצאות לא קטנות, טיסות, מלונות, אבטחה, שכר למאמנים ולצוות ולעובדים תאמין לי שלא חסר.
אני לא בטוח שבקבוצות אחרות באירופה היחס הוא לא דומה אגב.
ודי עם המשכורת לבנים של- המשפחות האלה מספיק עשירות ויכולות לעשות חיים ולצחוק על העולם. זה לא שפדרמן איזה רעב ללחם או יש לו חובות כמו לברלסקוני במילאן.

קודם כל- המשכורות באירופה עלו, יש התעוררות בענף הכדורסל. בלי קשר בקבוצה שנתת נחשבת זולה ואני בטוח שתהיה פה קבוצה טובה יותר.
רק אידסון ואנדרסון היו שחקנים עם שכר גבוה.
בלי קשר קצת משקר להשוות קבוצה מלאה מול קבוצה שעדיין לא סיימה את ההחתמות שלה.

ואתה חי בסרט שתהיה פה מחאה.
לפחות לא כל עוד הקבוצה לא סיימה את ההכנות, ולדעתי אם תהיה כזאת זה יתחיל אחרי 2-3 משחקי יורוליג בהם מכבי לא תציג יכולת טובה (וגם זה יגמר בקצת שריקות בוז, והחתמת שחקן נוסף).

קובי אחי, הכל טוב ויפה אבל קודם כל שיפסיקו להעסיק בשכר ולהטיס ברחבי אירופה את מי שכולה אחראי על עמוד הפייסבוק של המועדון (אני ואתה יודעים טוב מאוד מי זה ומה הוא כבר שווה). עם כל הכבוד אני לא חושב שאני צריך לשלם לו את המשכורת (שאני מניח שדי מכובדת יחסית למעמד הזה).
בהכל מוכנים לצמצם אבל במשכורת למפעיל עמוד פייסבוק לא. זה נשמע לי לא הגיוני בעליל...
Lirca

הודעהעל ידי LIAV10 » 20 יולי 2012, 19:54

אם הם לא מוציאים כסף מהכיס שלהם אז למה זאת לא קבוצת אוהדים?
מה? הם מרוויחים על חשבוני?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי קודי » 20 יולי 2012, 20:53

אגב, קצת נמאס לשמוע את הסיסמה הנבובה והטפשית שאומרת ש"הכי קל לחרוג מהתקציב בכמה מיליוני דולרים, אבל אז הקבוצה תתרסק". איזה בולשיט מארץ הבולשיטים. הרי מה זה אומר "לחרוג" - זה אומר שהבעלים מזרימים כסף לקבוצה וכנראה שזה לא הדבר "הכי קל" והם נמנעים מלעשותו לא רק בגלל ש"בעתיד הקבוצה תתרסק" אלא בגלל שלא בא להם להזרים כסף מכיסם. מעבר לכך, יעקב שחר מזרים מדי שנה למכבי חיפה 2-3 מיליון דולר, כלומר מדי שנה יש לקבוצה גרעון בגובה הסכום הזה, ועדיין במשך למעלה מ-20 שנה היא לא מתרסקת. איך הפלא הזה קורה? אם בעלים מנהל את הקבוצה בצורה הגיונית וסבירה אז לא קורה אסון אם יש חריגה כזו או אחרת והזרמת כסף מצידו, מאחר שבדיוק כמו שהחליטו שאין חריגה בכלל והם לא יזרימו שקל, הם היו יכולים להחליט שיש חריגה של 2 מיליון דולר והם מזרימים סכום כזה מדי שנה. לא היה קורה אסון והקבוצה לא היתה מתמוטטת.
לגבי פאו - באמת מגוחך שהוא מדבר על "ההתמוטטות" של פאו, קבוצה שבעשור האחרון לקחה חצי מגביעי אירופה ושגם אחרי "ההתמוטטות" מחזיקה בתקציב דומה או גבוה יותר משל מכבי.
לגבי בלאט - לא ברור לי איך ילד שאין לו מושג בכדורסל וגם לא עשה יותר מדי בעולם העסקים, יכול לבוא בטענות לאחד המאמנים הטובים באירופה, תוך שהוא מאשים אותו בחוסר הבנה של תקציב הקבוצה ובגישה לא טובה כלפי שון ג'יימס וגרוע מכך - הוא מצהיר בפומבי שהם לא רצו להשאיר שחקן שהמאמן רצה מאוד (הנדריקס) בגלל שלדעתם המקצועית הוא לא התאים (מה באמת משנה דעתו המקצועית של המאמן?) ולכן לא השאירו אותו, למרות שהיו יכולים לעשות זאת.
מעבר לכך ובלי שום קשר לראיון האומלל הזה, אני חושב שפשוט משפחות פדרמן ורקנאטי תפסו את מכבי כבת ערובה, בדיוק כמו שאלי טביב עשה להפועל, וגרוע מכך - הם הפכו את הקבוצה למגרש המשחקים של המשפחה ולקרקע לביצוע הסטאז' של הילדים שלהם, שאין להם ממש מושג בניהול ובכדורסל אבל הם בעיקר שחצנים ורודפי פרסום. המשפחות הללו צריכות להחליט: אם הם מזרימים כסף למכבי ולא הופכים את זה לעסק רגיל, אז זכותם לנהל את זה בעצמם, אבל אם הם סוגרים את הברז ולא מוכנים לחרוג בשקל מההכנסות אז שימנו אנשי מקצוע שלבטח יעשו עבודה טובה ומקצועית יותר מהילדים שלהם.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי jol9 » 21 יולי 2012, 06:21

קודי כתב:אגב, קצת נמאס לשמוע את הסיסמה הנבובה והטפשית שאומרת ש"הכי קל לחרוג מהתקציב בכמה מיליוני דולרים, אבל אז הקבוצה תתרסק". איזה בולשיט מארץ הבולשיטים. הרי מה זה אומר "לחרוג" - זה אומר שהבעלים מזרימים כסף לקבוצה וכנראה שזה לא הדבר "הכי קל" והם נמנעים מלעשותו לא רק בגלל ש"בעתיד הקבוצה תתרסק" אלא בגלל שלא בא להם להזרים כסף מכיסם. מעבר לכך, יעקב שחר מזרים מדי שנה למכבי חיפה 2-3 מיליון דולר, כלומר מדי שנה יש לקבוצה גרעון בגובה הסכום הזה, ועדיין במשך למעלה מ-20 שנה היא לא מתרסקת. איך הפלא הזה קורה? אם בעלים מנהל את הקבוצה בצורה הגיונית וסבירה אז לא קורה אסון אם יש חריגה כזו או אחרת והזרמת כסף מצידו, מאחר שבדיוק כמו שהחליטו שאין חריגה בכלל והם לא יזרימו שקל, הם היו יכולים להחליט שיש חריגה של 2 מיליון דולר והם מזרימים סכום כזה מדי שנה. לא היה קורה אסון והקבוצה לא היתה מתמוטטת.
לגבי פאו - באמת מגוחך שהוא מדבר על "ההתמוטטות" של פאו, קבוצה שבעשור האחרון לקחה חצי מגביעי אירופה ושגם אחרי "ההתמוטטות" מחזיקה בתקציב דומה או גבוה יותר משל מכבי.
לגבי בלאט - לא ברור לי איך ילד שאין לו מושג בכדורסל וגם לא עשה יותר מדי בעולם העסקים, יכול לבוא בטענות לאחד המאמנים הטובים באירופה, תוך שהוא מאשים אותו בחוסר הבנה של תקציב הקבוצה ובגישה לא טובה כלפי שון ג'יימס וגרוע מכך - הוא מצהיר בפומבי שהם לא רצו להשאיר שחקן שהמאמן רצה מאוד (הנדריקס) בגלל שלדעתם המקצועית הוא לא התאים (מה באמת משנה דעתו המקצועית של המאמן?) ולכן לא השאירו אותו, למרות שהיו יכולים לעשות זאת.
מעבר לכך ובלי שום קשר לראיון האומלל הזה, אני חושב שפשוט משפחות פדרמן ורקנאטי תפסו את מכבי כבת ערובה, בדיוק כמו שאלי טביב עשה להפועל, וגרוע מכך - הם הפכו את הקבוצה למגרש המשחקים של המשפחה ולקרקע לביצוע הסטאז' של הילדים שלהם, שאין להם ממש מושג בניהול ובכדורסל אבל הם בעיקר שחצנים ורודפי פרסום. המשפחות הללו צריכות להחליט: אם הם מזרימים כסף למכבי ולא הופכים את זה לעסק רגיל, אז זכותם לנהל את זה בעצמם, אבל אם הם סוגרים את הברז ולא מוכנים לחרוג בשקל מההכנסות אז שימנו אנשי מקצוע שלבטח יעשו עבודה טובה ומקצועית יותר מהילדים שלהם.

נכון. גם אני שמתי לב למשפט הזה על הנדריקס. כאילו מה שבלאט אומר, זה זניח לחלוטין.

לא שמעתי את גור שלף (שלדעתי מחזיק בתפקיד מנהל הקבוצה) וכנראה עבר דבר או שניים בכדורסל בקריירה שלו, מתבטא לגבי משהו מקצועי ועוד בניגוד לעמדת המאמן.
לעומת זאת החבורה הזאת (כולל פדרמן האב) עושה זאת תחת כל עץ רענן, וזה ממש מרגיז.

תשים לב, שה"פתיחות" שהונהגה כאן בידי דייויד פדרמן, הפכה בעצם למשהו שמחליף את הענייניות והמקצועיות.
למה צריך לעבוד טוב וקשה, כשאפשר לבוא לתקשורת, לקשקש קצת ב"פתיחות", ואז כולם מתפעלים מזה ומפסיקים להקשיב לתוכן...
מקסימום, במקרה הכי גרוע, תמיד אפשר לזרוק את השם של שאראס, וכולם יעמדו דום.

בסופו של יום, כל מה שנאמר כאן בפורום לגבי הניהול זה נכון לחלוטין. אין שום סיבה שאנשים עשירים יישבו ליד ההגה, כשהם לא מכניסים כסף לתוך העניין. הצרה היא שהם השתלטו על המניות
של המועדון, ובשביל לרכוש את אותן המניות, באמת צריכים להיות עשירים. עכשיו אי אפשר כבר להזיז אותם משם, ככה שאפשר לצפות שהמדיניות הזאת תימשך.

לדעתי גם כל עוד בלאט במכבי, נפילות, אם יהיו, לא יהיו כואבות מדי. זאת הסיבה בדיוק שהם מוכנים לשלם לדייויד לא מעט כסף (בטח ביחס למה שהם היו רוצים), וגם לאפשר לו
לאמן את נבחרת רוסיה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 21 יולי 2012, 12:14

צר לי להגיד את זה, אבל הנהלת מכבי חיה במגדל שן. הראיון הזה הוא הוכחה ניצחת לכך שאין להם שום כוונה להעמיד קבוצה ראויה לשנה הקרובה.

הטיעונים של רקאנטי מגוחכים ומזכירים את הטיעונים של שטייניץ כנגד המחאה החברתית. הבחור פשוט מנותק. אם הוא חושב שמכבי נועדה להיות עסק כלכלי שהוא יוכל למזער בו את הסיכונים ולצאת ברווח - שנה אחרי שמחירי המנויים הועלו - הוא כנראה משוכנע שאוהדי מכבי הם פראיירים. מה שעצוב הוא שאחוז ניכר מהאנשים שעושים את המינויים הם לא רולקסים ופרווה אלא אנשים מעוטי יכולת. בתמורה הם הולכים לקבל קו אחורי של מורן רוט ושאראס בגיל 39 (או זרי ליגת ווינר אחרים).
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי מקאדו » 21 יולי 2012, 12:16

yiffy כתב:צר לי להגיד את זה, אבל הנהלת מכבי חיה במגדל שן. הראיון הזה הוא הוכחה ניצחת לכך שאין להם שום כוונה להעמיד קבוצה ראויה לשנה הקרובה.

הטיעונים של רקאנטי מגוחכים ומזכירים את הטיעונים של שטייניץ כנגד המחאה החברתית. הבחור פשוט מנותק. אם הוא חושב שמכבי נועדה להיות עסק כלכלי שהוא יוכל למזער בו את הסיכונים ולצאת ברווח - שנה אחרי שמחירי המנויים הועלו - הוא כנראה משוכנע שאוהדי מכבי הם פראיירים. מה שעצוב הוא שאחוז ניכר מהאנשים שעושים את המינויים הם לא רולקסים ופרווה אלא אנשים מעוטי יכולת. בתמורה הם הולכים לקבל קו אחורי של מורן רוט ושאראס בגיל 39 (או זרי ליגת ווינר אחרים).

הבעיה היא שגם בדברים הרבה יותר חשובים מכדורסל אנחנו ממש כאלה ... בוכים בוכים ובסוף משלמים.
מקאדו

הודעהעל ידי jol9 » 21 יולי 2012, 12:44

מקאדו כתב:
yiffy כתב:צר לי להגיד את זה, אבל הנהלת מכבי חיה במגדל שן. הראיון הזה הוא הוכחה ניצחת לכך שאין להם שום כוונה להעמיד קבוצה ראויה לשנה הקרובה.

הבעיה היא שגם בדברים הרבה יותר חשובים מכדורסל אנחנו ממש כאלה ... בוכים בוכים ובסוף משלמים.

זה נכון. עד שלא באו כאן כמה אנשים ועשו מהפך בשוק הסלולר למשל, כולנו שילמנו 300, 400, 500 ואפילו יותר לחודש, והיום החשבונית מגיעה על מאה וקצת...
במקרה הזה הפתרון הוא לא פשוט, כי בניגוד כנראה למנהלי העסק, רוב האנשים שקונים את המנויים, הקבוצה חשובה להם, וכך גם לאלה שיושבים בבית ורואים את המשחקים בטלויזיה.

ככה שלא נראה לי שרוב המנויים יוכלו לוותר על המנוי, ורוב הצופים על המשחקים בבית, ולכן ההנהלה יכולה להמשיך ולעלות את המחירים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי מתAMסרת » 21 יולי 2012, 17:39

מקובי כתב:
מתAMסרת כתב:מקובי, ההתנהלות של הקיץ הנוכחי מקצועית לדעתך ? רצינית ? ראויה למועדון פאר כמו מכבי ?

אנחנו לא יודעים הכל.
בסופו של דבר לי חשוב שהמאמן יהיה מרוצה מהסגל שהוא בנה והוא ירגיש שהוא יוכל להצעיד אותנו קדימה.
יש אילוצים, ולא צריך להשתגע כל פעם שמחיר של שחקן עולה- אנחנו לא שם, אבל אנחנו לא יודעים את כל הפרטים.

כולם דיברו על זה שאיך זה שמכבי לא עשתה כלום בשנה האחרונה עם הסיפור של רשות המיסים ויותם- היום רקנאטי אמר שהוא ניסה לקבל תשובה כבר חצי שנה.
היו אילוצים שהם מעבר, לגבי החוזה של אוחיון זה ביזיון, אבל טעויות קורות ואנחנו בני אדם, בסופו של דבר הם יתראו במשפט, לגבי בלו- רצונו של אדם כבודו ואי אפשר להשאיר אותו בכח. לגבי ריצ'- אני לא יודע אם בלאט התעקש עליו או שהוא הסכים לוותר עליו, קית' לא יכול לקבל כאן 1.8 מיליון.
ההחתמות עד כה בסדר גמור.
גם רוט כאילוץ מגיע וזה בסדר בהתחשב ברמת הישראלים בשוק.

לגבי המועמדים- קודם כל אני לא רץ וממהר להגיד אמן על כל מועמד שקופץ בתקשורת. ברור שכמו בכל דבר יש דברים שרוצים יותר ודברים שרוצים פחות ובסוף צריך להגיע לדבר הטוב ביותר גם מהצד הכלכלי כדי שתיבנה פה קבוצה טובה במקרו וגם מהצד המקצועי שתיבנה קבוצה שתלך עד הסוף.

אני לא רוצה לשפוט כי הם לא סיימו.

שבת שלום.
נמשיך מחר.

אפשר לצייר את התמונה בצבעים וורודים, ואפשר להסתכל למציאות בעיניים פקוחות. מסכימה שאנחנו רחוקים מלדעת הכל, אבל אנחנו יודעים אולי מספיק...
אם היו נותנים לבלאט לבנות את הקבוצה - היה יופי. בפועל, נדמה שהוא לא קבל את השחקנים שרצה להשאיר ולא את אלה שרוצה.
אז רקנאטי אמר שלגבי הלפרין ניסה לקבל תשובה חצי שנה. בפועל, אם מכבי הייתה רוצה, עם קצת רצון ומאמץ, הלפרין וגם יוגב היו במכבי (הבחירות הראשונות של בלאט) ולא היינו מקבלים את רוט כאילוץ.
אתה לא יכול להציע, ממרום האולימפוס, לשחקן שהפך לרכז הבכיר שלך 30 אלף שידרוג. זה בדיחה ! ולא שאני מסירה אחריות מאיך שיוגב בחר להתנהל ולפעול. ממש לא !
עם הלפרין פורסם שתמורת חוזה ל-3 שנים ו-500 אלף הוא היה חותם. אני נוטה להאמין לזה...
גם לגבי ריצ'י - בלאט רצה, וההנהלה החליטה שהוא לא מתאים (אז מה אם המאמן רוצה..) - עכשיו.. לך תבנה מדינה..

נכון שיש עוד שתי החתמות חשובות שיכולות לשנות את התמונה, אבל לא את הניהול וההתנהלות הכושלים.
לצאת בראיון שיש בו שחצנות ויהירות, להפגין ביקורת גלויה וסמויה על בלאט, לא להסכים להשקיע כסף, ולדעת הכל יותר טוב מכולם מה נכון וצריך מקצועית - לא יוביל את המותג שנקרא מכבי קדימה להצלחות.
בינתיים, לדעתי, אנחנו רק הולכים אחורה, גם אם תהיה פה קבוצה מצויינת בסוף.
מתAMסרת

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: JarJarBinx, yon1 ו־29 אורחים