המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:כשיותם וליאור עזבו באמצע חוזה, וכולם ביקרו את המהלך הזה, הייתי הראשון להגן עליהם. כל עוד זה נעשה בתיאום עם הקבוצה, לכל שחקן יש את הזכות להתקדם כלכלית. כשזה נעשה מאחורי הגב של הקבוצה, זה לא "מעשה לא יפה", זה שפל ואולי גם לא חוקי( את זה נראה אחרי הבוררות).
הטעות היחידה של ההנהלה בסיפור הזה, הייתה החוזה, שככל הנראה לא היה מספיק ברור. משם, זה כבר הכל אוחיון.
jol9 כתב:MTA2311 כתב:כשיותם וליאור עזבו באמצע חוזה, וכולם ביקרו את המהלך הזה, הייתי הראשון להגן עליהם. כל עוד זה נעשה בתיאום עם הקבוצה, לכל שחקן יש את הזכות להתקדם כלכלית. כשזה נעשה מאחורי הגב של הקבוצה, זה לא "מעשה לא יפה", זה שפל ואולי גם לא חוקי( את זה נראה אחרי הבוררות).
הטעות היחידה של ההנהלה בסיפור הזה, הייתה החוזה, שככל הנראה לא היה מספיק ברור. משם, זה כבר הכל אוחיון.
אתה יודע מה, לכל הפחות היתה טעות אחת נוספת וזה הראיון שפדרמן האב העניק ל103 או לאופירה (לא זוכר) והשמיץ בו את אוחיון בצורה מתנשאת ומזלזלת.
לדעתי היתה עוד טעות גסה, אבל על זה ניתן להתווכח. על שתי הטעויות האחרות שציינתי לא ניתן להתווכח לדעתי.
MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:כשיותם וליאור עזבו באמצע חוזה, וכולם ביקרו את המהלך הזה, הייתי הראשון להגן עליהם. כל עוד זה נעשה בתיאום עם הקבוצה, לכל שחקן יש את הזכות להתקדם כלכלית. כשזה נעשה מאחורי הגב של הקבוצה, זה לא "מעשה לא יפה", זה שפל ואולי גם לא חוקי( את זה נראה אחרי הבוררות).
אתה יודע מה, לכל הפחות היתה טעות אחת נוספת וזה הראיון שפדרמן האב העניק ל103 או לאופירה (לא זוכר) והשמיץ בו את אוחיון בצורה מתנשאת ומזלזלת.
לדעתי היתה עוד טעות גסה, אבל על זה ניתן להתווכח. על שתי הטעויות האחרות שציינתי לא ניתן להתווכח לדעתי.
בוודאי שניתן להתווכח. שחקן ברח לו מהקבוצה, אי אפשר לשפוט אותו.
jol9 כתב:פליקס, בנושא של המס אתה טועה. אדם שעובד בחו"ל לא צריך לתת למס הכנסה אפילו שקל. בשביל זה יש אמנת מס שמדינות נורמליות חתומות עליה.
הוא מן הסתם משלם ביטוח לאומי כאן בארץ, וזה כל מה שהוא צריך לשלם למדינה בפועל.
בעיית המס נובעת בעיקרה מהפרשי המס בין המדינות, הפרש שמתבטל עבור אדם ששוהה בחו"ל למטרות עבודה מעל מספר מסויים של שנים.
זה כל הסיפור.
felix_r כתב:jol9 כתב:פליקס, בנושא של המס אתה טועה. אדם שעובד בחו"ל לא צריך לתת למס הכנסה אפילו שקל. בשביל זה יש אמנת מס שמדינות נורמליות חתומות עליה.
בעיית המס נובעת בעיקרה מהפרשי המס בין המדינות, הפרש שמתבטל עבור אדם ששוהה בחו"ל למטרות עבודה מעל מספר מסויים של שנים.
זה כל הסיפור.
אתה במקרה יועץ מס?
אם כן, אולי תעזור להלפרין עם "הבעיה" שלו. הרי הוא מסכן שלא מצליח להבין כמה מס הוא חייב (ואין לו גם כסף ליועץ מס).
אם לא, בוא לא נקבע פה מי טועה ומי לא.
MTA2311 כתב:felix_r כתב:jol9 כתב:פליקס, בנושא של המס אתה טועה. אדם שעובד בחו"ל לא צריך לתת למס הכנסה אפילו שקל. בשביל זה יש אמנת מס שמדינות נורמליות חתומות עליה.
זה כל הסיפור.
אתה במקרה יועץ מס?
אם כן, אולי תעזור להלפרין עם "הבעיה" שלו. הרי הוא מסכן שלא מצליח להבין כמה מס הוא חייב (ואין לו גם כסף ליועץ מס).
אם לא, בוא לא נקבע פה מי טועה ומי לא.
אתה חושב שהוא לא לקח יועצי מס?
רשות המסים לא מוכנה לתת לו מספר מדוייק, עד שהוא לא יגיע לארץ. נשמע לך לגיטימי?
אל תתן לשנאה שלך כלפיו לבלבל אותך.
MTA2311 כתב:אז מה הבעיה? הוא לא מכחיש שהוא מעדיף לחזור כשהוא לא יצטרך לשלם כל כך הרבה כסף.
felix_r כתב:MTA2311 כתב:אז מה הבעיה? הוא לא מכחיש שהוא מעדיף לחזור כשהוא לא יצטרך לשלם כל כך הרבה כסף.
אין שום בעיה אם הוא יאמר זאת באופן ישיר. זכותו לדאוג לפרנסתו.
אני רק לא אוהב את כל הסיפור הזה כאילו הוא רוצה לבוא אבל הוא לא מצליח.
רוצה - תבוא בכייף. לא רוצה - אל תבוא, לא נורא, נסתדר בלעדיך.
felix_r כתב:jol9 כתב:פליקס, בנושא של המס אתה טועה. אדם שעובד בחו"ל לא צריך לתת למס הכנסה אפילו שקל. בשביל זה יש אמנת מס שמדינות נורמליות חתומות עליה.
זה כל הסיפור.
אתה במקרה יועץ מס?
אם לא, בוא לא נקבע פה מי טועה ומי לא, כי אתה כותב דבר והיפוכו. מצד אחד אתה כותב שהלפרין לא חייב לשלם מס, אז למה לעזאזל הוא רוצה שמכבי תשלם לו את המיסים שהוא חייב? זה לא נשמע לך קצת לא הגיוני?
jol9 כתב:felix_r כתב:jol9 כתב:פליקס, בנושא של המס אתה טועה. אדם שעובד בחו"ל לא צריך לתת למס הכנסה אפילו שקל. בשביל זה יש אמנת מס שמדינות נורמליות חתומות עליה.
זה כל הסיפור.
אתה במקרה יועץ מס?
אם לא, בוא לא נקבע פה מי טועה ומי לא, כי אתה כותב דבר והיפוכו. מצד אחד אתה כותב שהלפרין לא חייב לשלם מס, אז למה לעזאזל הוא רוצה שמכבי תשלם לו את המיסים שהוא חייב? זה לא נשמע לך קצת לא הגיוני?
אני רחוק מתחום המס כמו מתחום הבאלט בערך, אבל במקרה בנושא הזה היתה לי שיחה עם מישהו שעבד בחו"ל וסיפר לי קצת על הנושא.
בכל מקרה, ההערה שלי אליך היתה בהקשר ש"כל ישראלי חייב לשלם מס, אז שגם הוא יישלם"... אז זהו שהוא משלם, ולא בא לו לשלם יותר ממה שצריך.
felix_r כתב:jol9 כתב:felix_r כתב:jol9 כתב:פליקס, בנושא של המס אתה טועה. אדם שעובד בחו"ל לא צריך לתת למס הכנסה אפילו שקל. בשביל זה יש אמנת מס שמדינות נורמליות חתומות עליה.
זה כל הסיפור.
אתה במקרה יועץ מס?
אני רחוק מתחום המס כמו מתחום הבאלט בערך, אבל במקרה בנושא הזה היתה לי שיחה עם מישהו שעבד בחו"ל וסיפר לי קצת על הנושא.
בכל מקרה, ההערה שלי אליך היתה בהקשר ש"כל ישראלי חייב לשלם מס, אז שגם הוא יישלם"... אז זהו שהוא משלם, ולא בא לו לשלם יותר ממה שצריך.
פה אני לא מסכים איתך. מה זה לא לשלם יותר ממה שצריך? אין חוקים במדינה הזאת? למה שיקחו ממנו יותר ממה שהוא חייב? אתה באמת מאמין שלהלפרין אין איזה רו"ח רציני ביותר שידאג שלא יקחו ממנו יותר מס ממה שהוא חייב? לדעתי, הוא פשוט לא רוצה לשלם בכלל, כי הוא בונה על זה, שאחרי 5 שנים בחו"ל יוותרו לו על רוב המיסים בגלל ההטבות שמקבל תושב חוזר. אני לא אוהב את הגישה הזאת של ניצול הצדדים החלשים של החוק (כי החוק של תושב חוזר נועד בשביל להקל על ישראלים שפעם ירדו מהארץ לחזור לישראל, הלפרין הוא לא ממש כזה), אבל זאת זכותו, ואין לי טענות אליו. הטענות שלי אל הלפרין הן רק בגלל שהוא מאשים את רשויות המס בכך שהוא לא חותם במכבי. לטעמי זה קישקוש במיץ. אני חושב שהוא דווקא כן יודע טוב מאוד כמה הוא צריך לשלם, ובגלל זה הוא לא חתם במכבי.
jol9 כתב:felix_r כתב:jol9 כתב:felix_r כתב:jol9 כתב:פליקס, בנושא של המס אתה טועה. אדם שעובד בחו"ל לא צריך לתת למס הכנסה אפילו שקל. בשביל זה יש אמנת מס שמדינות נורמליות חתומות עליה.
זה כל הסיפור.
אתה במקרה יועץ מס?
פה אני לא מסכים איתך. מה זה לא לשלם יותר ממה שצריך? אין חוקים במדינה הזאת? למה שיקחו ממנו יותר ממה שהוא חייב? אתה באמת מאמין שלהלפרין אין איזה רו"ח רציני ביותר שידאג שלא יקחו ממנו יותר מס ממה שהוא חייב? לדעתי, הוא פשוט לא רוצה לשלם בכלל, כי הוא בונה על זה, שאחרי 5 שנים בחו"ל יוותרו לו על רוב המיסים בגלל ההטבות שמקבל תושב חוזר. אני לא אוהב את הגישה הזאת של ניצול הצדדים החלשים של החוק (כי החוק של תושב חוזר נועד בשביל להקל על ישראלים שפעם ירדו מהארץ לחזור לישראל, הלפרין הוא לא ממש כזה), אבל זאת זכותו, ואין לי טענות אליו. הטענות שלי אל הלפרין הן רק בגלל שהוא מאשים את רשויות המס בכך שהוא לא חותם במכבי. לטעמי זה קישקוש במיץ. אני חושב שהוא דווקא כן יודע טוב מאוד כמה הוא צריך לשלם, ובגלל זה הוא לא חתם במכבי.
OK, אז אנחנו באותו הדף בספר. גם אני חושב כמעט כמוך, רק שאני לא חושב שהלפרין עושה משהו בזדון.
ד"א כמעט כל עובדי ההייטק ולא רק שעוברים לעבוד בחו"ל, משתמשים בחוקים האלה באופן הזה. זה בסדר לחלוטין.
felix_r כתב:
אני לא אמרתי בזדון, אמרתי שהוא מתחמק מלאמר את האמת כמו שהיא.
rc4991 כתב:מתי המשחק מול אסטוניה?
felix_r כתב:rc4991 כתב:מתי המשחק מול אסטוניה?
היום
משתמשים הגולשים בפורום זה: Cobra, Google [Bot], JarJarBinx ו־9 אורחים