18 ספטמבר 2012, 17:32
Mta_atic כתב:חביב אורנג'ד כתב:סופו לא היה צריך להשאר במכבי כי המאמן לא רצה אותו.
זהו, אין יותר מה להוסיף בעיניין.
למרות שהיה מאד כואב לקרוא את הראיון ולחוש את הפספוס הגדול, אני מסכים עם כל מילה.
הרי בינינו, רובנו פה פרקליטים נלהבים של הגישה שדוגלת בלתת למאמן יד חופשי בנושא המקצועי שכולל בין היתר בחירת שחקנים,
אז עכשיו יש מקרה קלאסי כזה שאומנם הוא נגד דעתנו האוהדים, וצריך לדעת לכבד אותו (ואני אומר את זה למרות שאני חושב שסופו עדיף עשרות מונים על הסנטרים שהביאו לכאן). בסופו של דבר את הברכות במקרה של הצלחה והביקורות במקרה של כישלון בלאט יקבל.
אפשר רק לתהות ולהרהר מה גרם לבלאט לוותר על סנטר כ"כ דומיננטי בהתקפה (כשהוא בריא ובכושר הוא היה משנה לגמרי את המשחק) תמורת שחקן שנופל על עמדות 4-5 ולא בדיוק להיט התקפי. אני בטוח שהכל כל ונפל על ההגנה של סופו.
18 ספטמבר 2012, 17:53
18 ספטמבר 2012, 18:29
MTA2311 כתב:yzafrir כתב:זה לא חוכמה לומר היום אחרי שברור לנו שפופס הוא המחליף של סופו שחבל שלא השארנו אותו . הרי ברור שאם היינו יודעים שזה יהיה המצב אז היינו מתפללים שישאר....
סופו לצד סנטר שני איכותי וגבוהה יכל להיות אפשרות מצויינת אבל מכבי לא יכלה לאפשר זאת מבחינה כלכלית כנראה...לפחות זה מה שסברו בהנהלה בהתחלה עד שהבינו שאין ברירה ואין סנטרים איכותיים בפחות מ-500K....
מי שנראה מצויין במשחק הוא קיצ'ן שמנווט את המשחק בצורה יפה מאוד..בכלל פאו בנו קבוצה מעניינת עם גארדים מצויינים והרבה תלוי במאמן שלהם אבל יש להם פוטנציאל להגיע רחוק...
איזה שחקן יותר טוב מסופו יכולנו להביא? מאריץ'? פרוביץ'? וויוקאס?
היינו צריכים להתפלל שיישאר בכל מצב. מדובר בסנטר שהוביל אותנו לגמר היורוליג... אני גם לא מסכים שחייבים סנטר כל כך דומיננטי לידו. בעונה הראשונה הסתדרנו מצויין כשלידו היה "רק" הנדריקס שנתן עונה חלשה.
18 ספטמבר 2012, 18:51
18 ספטמבר 2012, 18:55
yzafrir כתב:MTA2311 כתב:yzafrir כתב:זה לא חוכמה לומר היום אחרי שברור לנו שפופס הוא המחליף של סופו שחבל שלא השארנו אותו . הרי ברור שאם היינו יודעים שזה יהיה המצב אז היינו מתפללים שישאר....
סופו לצד סנטר שני איכותי וגבוהה יכל להיות אפשרות מצויינת אבל מכבי לא יכלה לאפשר זאת מבחינה כלכלית כנראה...לפחות זה מה שסברו בהנהלה בהתחלה עד שהבינו שאין ברירה ואין סנטרים איכותיים בפחות מ-500K....
מי שנראה מצויין במשחק הוא קיצ'ן שמנווט את המשחק בצורה יפה מאוד..בכלל פאו בנו קבוצה מעניינת עם גארדים מצויינים והרבה תלוי במאמן שלהם אבל יש להם פוטנציאל להגיע רחוק...
איזה שחקן יותר טוב מסופו יכולנו להביא? מאריץ'? פרוביץ'? וויוקאס?
היינו צריכים להתפלל שיישאר בכל מצב. מדובר בסנטר שהוביל אותנו לגמר היורוליג... אני גם לא מסכים שחייבים סנטר כל כך דומיננטי לידו. בעונה הראשונה הסתדרנו מצויין כשלידו היה "רק" הנדריקס שנתן עונה חלשה.
כל אחד מהשמות שנתת יכל להיות טוב יותר למכבי מהסיבה שהם יכולם לשחק 30 דק' . מכבי לא יכלה להרשות לעצמה שהסנטר המוביל שלה יהיה שחקן של 15 דק למשחק כשרוני ככל שיהיה .
בשנה הראשונה שלו זה הלך טוב לא רק בגללו אלא בגלל צוות גארדים מוכשר שסחב את הקבוצה . אבל בשנה אחרי זה זה כבר קרס לגמרי ולמכבי היה קוו קידמי חלש כשסופו כבר בקושי משחק...
סופו יכול להתאים לקבוצה שיכולה להחזיק עוד סנטר איכותי לצידו שיכול לתת תפוקה בדקות שסופו לא על המגרש (וזה לא מעט ) ומכבי לא יכולה להרשות לעצמה את זה .
18 ספטמבר 2012, 19:13
MTA2311 כתב:אף אחד לא טען שבלאט לא רצה בכלל את לוגאן, הביקורת(שלי לפחות), הייתה על כך שהסתפקו בעדיפות משנית של בלאט, והביאו שחקן רע כמו לוגאן.
אתה שוב חוזר על הטענה שסופו הוא שחקן שבלאט לא רצה שיהיה כאן. אם היית קורא את הראיון עם סופו היית יודע שכשמאריץ' חתם בקובאן, מכבי פנתה שוב לסופו שסירב להגיע. לפי ההגיון שלך, במכבי לא נמצא שחקן שהמאמן לא רוצה, אז כנראה שכשפנו לסופו בלאט רצה אותו.
18 ספטמבר 2012, 19:57
חביב אורנג'ד כתב:MTA2311 כתב:אף אחד לא טען שבלאט לא רצה בכלל את לוגאן, הביקורת(שלי לפחות), הייתה על כך שהסתפקו בעדיפות משנית של בלאט, והביאו שחקן רע כמו לוגאן.
אתה שוב חוזר על הטענה שסופו הוא שחקן שבלאט לא רצה שיהיה כאן. אם היית קורא את הראיון עם סופו היית יודע שכשמאריץ' חתם בקובאן, מכבי פנתה שוב לסופו שסירב להגיע. לפי ההגיון שלך, במכבי לא נמצא שחקן שהמאמן לא רוצה, אז כנראה שכשפנו לסופו בלאט רצה אותו.
ואם אתה היית קורא כתבות אחרות, היית שם לב שהפניה של מכבי לסופו, היתה בניגוד לרצונו של בלאט.
לאילו, אתה גם יכול להוסיף את העבודה שבלאט לעולם לא אמר שהוא רוצה לראות כאן את סופו, בניגוד גמור למה שקרה עם הנדריקס, לנגפורד וטיוס.
את זה שבלאט לא רצה את סופו במכבי ידענו ממזמן, עוד לפני סיום העונה הגיעו מספר ידיעות שהרומן בין הצדדים נגמר.
ועוד טיפ קטן, תקרא היטב את מה שאני קורא לפני שאתה קבוע מה הוא "ההגיון" שלי.
19 ספטמבר 2012, 05:30
19 ספטמבר 2012, 16:04
MTA2311 כתב:
בלאט לא אמר שהוא רוצה את סופו, כי הוא לא רצה את סופו העונה. וזאת ההוכחה שההנהלה לא בהכרח מקשיבה אך ורק לרצונות של בלאט, וטוב שכך.
MTA2311 כתב:אם אני לא טועה, זה היית אתה שבמשך עמודים רבים והודעות ארוכות מקרוא, טענת שכל השחקנים שהוחתמו השנה במכבי, היו כאלה שבלאט רצה. לא? לא ניהלת ויכוח ארוך ומיותר עם יוני על רצונו של בלאט בחתימת לוגאן הנפלא והיקמן הנהדר?
19 ספטמבר 2012, 16:55
19 ספטמבר 2012, 17:04
MTA2311 כתב:כמו שכבר אמרתי, ההנהלה צריכה לעשות כל מאמץ להתחשב ברצון המאמן, אבל לפעמים יש יוצאי דופן. מבחינתי, סופו הוא אחד מהמקרים האלה..
19 ספטמבר 2012, 17:07
חביב אורנג'ד כתב:MTA2311 כתב:כמו שכבר אמרתי, ההנהלה צריכה לעשות כל מאמץ להתחשב ברצון המאמן, אבל לפעמים יש יוצאי דופן. מבחינתי, סופו הוא אחד מהמקרים האלה..
לא יודע מה הופך את סופו ליוצא דופן ולא יודע אם יש במקרים כאלו יוצא דופן בכלל.
חוץ מזה, אני לא זוכר שאי-פעם יצא משהו טוב משחקן (ובפרט, שחקן זר מוביל) שהונחת בכוח על ראשו של המאמן.
המקרה כי טוב שזכור לי הוא תום צ'יימברס, שגם איתו היתה הצלחה מוגבלת ולא יותר מזה.
במקרים פחות טובים שכבר קרו בעבר, מצב כזה יערער את מעמדו של המאמן וגם עשוי גם לגרום לו לרצות לעזוב. כשזה קורה, האוהדים נוטים פתאום לשתוק ולצדד לפתע במאמן.
19 ספטמבר 2012, 17:31
אלמוג כתב:חביב אורנג'ד כתב:MTA2311 כתב:כמו שכבר אמרתי, ההנהלה צריכה לעשות כל מאמץ להתחשב ברצון המאמן, אבל לפעמים יש יוצאי דופן. מבחינתי, סופו הוא אחד מהמקרים האלה..
חוץ מזה, אני לא זוכר שאי-פעם יצא משהו טוב משחקן (ובפרט, שחקן זר מוביל) שהונחת בכוח על ראשו של המאמן.
המקרה כי טוב שזכור לי הוא תום צ'יימברס, שגם איתו היתה הצלחה מוגבלת ולא יותר מזה.
במקרים פחות טובים שכבר קרו בעבר, מצב כזה יערער את מעמדו של המאמן וגם עשוי גם לגרום לו לרצות לעזוב. כשזה קורה, האוהדים נוטים פתאום לשתוק ולצדד לפתע במאמן.
הוא שונה בכך, שאתה מקבל במחיר מצחיק את אחד הסנטרים הטובים ביבשת שהוא בשיאו(אם לא הטוב ביותר, ולא רק מבחינה אישית, אלא מבחינת כל מה שהוא נותן לקבוצה, כולל ההרתעה).
אז בשביל מחיר כזה אין מה לעשות, צריך להשקיע בו ולטפח אותו.
19 ספטמבר 2012, 17:43
19 ספטמבר 2012, 18:37
MTA2311 כתב:כנראה שהפורמט של ג'נרל מנג'ר שאחראי על ההחתמות, שעובד לא רע בכלל בנבא, ובענפי ספורט אחרים הוא רעיון לא טוב.
אני חושב שבלאט העדיף שחקנים אחרים על פני סופו העונה, אבל זה לא אומר שהוא לא רצה אותו חד משמעית, ולא ברור לי איך את קובע את זה.
19 ספטמבר 2012, 18:52
19 ספטמבר 2012, 18:59
מקאדו 3 כתב:מה זה משנה כל ההסברים והתרוצים ? ואם בלאט באמת לא רצה אותו אז מה ? אז הוא רצה את פופס הפצוע ושרמדיני החסר נסיון בקו הקדמי ? ממש גאון הדור , בלאט הוא לא כזה גאון הדור בעניי וכשרואים את התחליפים ואת המצב בו אנחנו מצויים עכשיו אז או שהוא אידיוט או שהוא תמים וחשב שיביאו איזה סנטר עילוי ב 1.5 מליון מינימום , סופו היה צריך להישאר במכבי ופורסם שהוא היה מוכן להיתפשר בחוזה קצת בשביל זה אני לא זוכר איזה בעיות משמעת בלתי ניסלחות מצידו , הוא היה צריך לעבור ניתוח ולהחלים ולחזור לכושר טוב כמו שקרה וכולנו עוד נצטער על הוויתור הנמהר עליו וזה כולל את בלאט .
20 ספטמבר 2012, 11:09
חביב אורנג'ד כתב:אלמוג כתב:חביב אורנג'ד כתב:MTA2311 כתב:כמו שכבר אמרתי, ההנהלה צריכה לעשות כל מאמץ להתחשב ברצון המאמן, אבל לפעמים יש יוצאי דופן. מבחינתי, סופו הוא אחד מהמקרים האלה..
הוא שונה בכך, שאתה מקבל במחיר מצחיק את אחד הסנטרים הטובים ביבשת שהוא בשיאו(אם לא הטוב ביותר, ולא רק מבחינה אישית, אלא מבחינת כל מה שהוא נותן לקבוצה, כולל ההרתעה).
מי אמר שהוא היה מגיע בשביל מחיר מצחיק? בכלל, החוזה שהיה לסופו במגיע נאמד באיזור ה1.1 מליון דולר נטו. זה מחיר מצחיק?
ואיך בדיוק צריך להשקיע בו ולטפח אותו כאשר המאמן בכלל לא רוצה אותו?
בקיצור, סופו לא שונה משום מקרה.
הוא לא היה צריך להגיע לכאן, כי המאמן לא רצה אותו וכאן הויכוח צריך להסתיים, אלא אם כן לאנשים לא אכפת שה"ג'יונירים" הם אילו שבונים את הקבוצה ולא חורה להם שהמאמן הוא בובה של ההנהלה.
20 ספטמבר 2012, 11:29
20 ספטמבר 2012, 11:29
אלמוג כתב:חביב אורנג'ד כתב:אלמוג כתב:חביב אורנג'ד כתב:MTA2311 כתב:כמו שכבר אמרתי, ההנהלה צריכה לעשות כל מאמץ להתחשב ברצון המאמן, אבל לפעמים יש יוצאי דופן. מבחינתי, סופו הוא אחד מהמקרים האלה..
מי אמר שהוא היה מגיע בשביל מחיר מצחיק? בכלל, החוזה שהיה לסופו במגיע נאמד באיזור ה1.1 מליון דולר נטו. זה מחיר מצחיק?
ואיך בדיוק צריך להשקיע בו ולטפח אותו כאשר המאמן בכלל לא רוצה אותו?
בקיצור, סופו לא שונה משום מקרה.
הוא לא היה צריך להגיע לכאן, כי המאמן לא רצה אותו וכאן הויכוח צריך להסתיים, אלא אם כן לאנשים לא אכפת שה"ג'יונירים" הם אילו שבונים את הקבוצה ולא חורה להם שהמאמן הוא בובה של ההנהלה.
הוא לא רצה את סופו כי הבטיחו לו או את הנדריקס או את מאריץ'.
אם הוא היה יודע שמכבי הולכת לנהל משא ומתן כמו חובבנים, ותחתים לו שחקנים שגמרו את הקריירה(פופס), קשה לי להאמין שהוא היה מתעקש שסופו לא טוב לו.