13 אוקטובר 2012, 14:04
yzafrir כתב:היקמן , כמו פליקס וקובי אני ממש לא מתלהב מהשורה הסטטיסטית שלו . 6 מה-16 שלו באו מעונשין . 2 קליעות ל2 מתחת לסל אחרי החטאות של לייאפ פשוט (ו2 ריבאונדים בעקבות זאת ) ו2 שלשות אבל מתוך 5 זריקות . הבעיה שלי זה שהוא מחזיק בכדור יותר מידי והוא מאוד שקוף במסירות ובכלל במהלכים שהוא עושה והוא מאבד כדורים בגלל זה . נקודת האור לגביו זה הקליעות עונשין וזה שסוף סוף הוא קלע שלשה וגם די חשובה . אבל עדיין הוא לא רכז וזה קצת בעיה כי הוא גם לא קלעי גדול...
אוחיון , קצת לא יציב עדיין אבל בכל זאת מביא את מה שמצפים ממנו וזה ניהול משחק טוב ונקודות מידי פעם .
13 אוקטובר 2012, 14:31
jol9 כתב:
אתה ממשיך בטענות סרק לגבי פרוביץ' ווואסקז, וכשהוספת לדיון את חימנז, הבנתי שאתה לחלוטין לא ענייני.
האם מישהו היה לוקח את שארפ בעונת הפרישה שלו לפני פארמר? הרי הוא שיחק יותר משחקי יורוליג ממנו... ככה בערך נשמעות הטענות שלך.
jol9 כתב:מבין השחקנים שלנו, הטובים ביותר על המגרש היו שחקני יורוליג הותיקים ביותר. מה כ"כ קשה להבין בזה, ולמה צריך לדחוף לעניין הזה את חימנז?
jol9 כתב:תומאס הוא אכן ילד בן 24. מה לא נכון בזה?
jol9 כתב:היקמן הוא אכן חתול בשק. מה לא נכון בזה?
jol9 כתב:פרוביץ' אכן סנטר עם גוף של סנטר שהיה יכול להתאים למכבי. מה לא נכון בזה?
13 אוקטובר 2012, 15:03
13 אוקטובר 2012, 15:05
13 אוקטובר 2012, 15:27
LIAV10 כתב:איך אפשר להיות בינוני עם 16, 4, 4?
הרס את המשחק הוא לא, כפה על עצמו הוא לא, אז לא ברור לי איך הוא היה בינוני שלשום..
13 אוקטובר 2012, 15:41
13 אוקטובר 2012, 15:41
jay כתב:כן, קוראים לזה רגשות סובייקטיביים / הטיות פסיכולוגיות.
13 אוקטובר 2012, 15:47
13 אוקטובר 2012, 15:53
13 אוקטובר 2012, 16:01
13 אוקטובר 2012, 16:05
13 אוקטובר 2012, 16:20
jay כתב:אוקיי, אז הוא לא מצטיין המשחק. הוא לא סטאר נוצץ. הוא פאקינג רוקי ב-300 אלף דולר שתרם בטירוף. אי אפשר לקחת ממנו 16 נק', 4 אס' ו-4 ריב', לא משנה כמה הם שקטים. לעלות לשלשה עם שמירה עלייך ולקבור אותה, או לחדור ולהזין את שרמאדיני בפיק אנד רול (כמו שצריכים לעשות כמעט בכל התקפה שנייה, אבל לא להשתמש בגבוהים כמו שצריך זו מחלה של בלאט), זה אימפקט איך שלא תסובבי את זה. באותה נשימה אומר שאני לא מנסה להלל אותו ואין לי אהבה מיוחדת כלפיו, אבל נראה שלכל אלה שנכנסו בו חזק עד כה יש צורך עז להגיד שהוא היה חלש במשחק הזה, וזו אמירה לחלוטין לא אובייקטיבית.
13 אוקטובר 2012, 18:24
חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:
אתה ממשיך בטענות סרק לגבי פרוביץ' ווואסקז, וכשהוספת לדיון את חימנז, הבנתי שאתה לחלוטין לא ענייני.
האם מישהו היה לוקח את שארפ בעונת הפרישה שלו לפני פארמר? הרי הוא שיחק יותר משחקי יורוליג ממנו... ככה בערך נשמעות הטענות שלך.
כהרלגך בקודש, אתה עושה סלט![]()
אני ממש לא מבין מה הקשר לדריק שארפ, אבל הסיבה שציינתי את את פרוביץ', חימנז וואסקז כי הם הם היו השחקנים הויתיקים ביותר ששיחקו ביום חמישי (וזו עובדה) ולא ליאור אליהו ובטח שלא גיא פניני.
נראה לי מאוד תמוה שהופכים פתאום את פניני ל"שועל ותיק", כאשר מתעלמים מהרבה מאוד עובדות שמעידות באופן מאוד בולט, שסגל השחקנים של מכבי הוא דוקא סגל מאוד לא מנוסה ולא מוכח וגם השחקנים היותר מנוסים בו, הם לא "שועלים ותקים", וזה עוד שמנגד כן משחקת קבוצה עם סגל יותר ותיק ומנוסה ושהיא כן בעלת "שועלים ותיקים".
בכלל, בכל נושא המוכחות, הותק והנסיון, מכבי רק הלכה אחורה ושמענו על כך המון ביקורת בקיץ. בלי קשר לכל הביקורת שנשמע כאן, אפשר שוב להתבונן בעובדות ולראות כמה הסגל של מכבי הוא צעיר יותר ופחות מנוסה באופן משמעותי הן ביחס לקבוצות יורוליג אחרות והן ביחס לקבוצות עבר של מכבי.
ליאור אליהו הוא באמת השחקן הותיק ביותק בסגל, אבל המצב שילד בן 27 ששיחק רק 5 עונות ביורוליג (שחלקן היו בכלל כשחקן משלים), רק מחזקות כמה מכבי נחלשה בנושא הזה, וכבר הרבה מאוד שנים השחקן הותיק ביותר של מכבי לא היה עד כדי כך לא מנוסה (וגם זאת עובדה אגב).
בקיצור, היה נראה לי קצת מוגחך להציג את שחקניה של מכבי כשחקנים ותיקים מבלי לציין את העובדות שהם פשוט לא כאלו וגםשהם קצת יותר ותקים, הם הרבה פחות מנוסים מאילו שהיו כאן בעבר וגם פחות מנוסים וותיקים משחקניה של הקבוצה היריבה. אילו עובודות שראוי לציין, אם כבר בנושאים אילו עסקינן.jol9 כתב:מבין השחקנים שלנו, הטובים ביותר על המגרש היו שחקני יורוליג הותיקים ביותר. מה כ"כ קשה להבין בזה, ולמה צריך לדחוף לעניין הזה את חימנז?
זה לא כ"כ מדוייק.
זה נכון שהשחקן שבלט מעל כולם היה ליאור אליהו, שהוא השחקן הותיר ביותר של מכבי במונחים של עונות ביורוליג (וגם זה כאמור, די בקושי), אבל זה לא נכון לומר שהשחקנים הותיקים בלטו יותר מאילו חסרי הנסיון.
היקמן נתן משחק לא הרבהפחות טוב מזה של לוגאן או של שרמדיני, ליוגב אוחיון, שהחל רק את העונה השניה שלו ביורוליג, היו דקות מצויינות בסוף המשחק, תומאס היה הבולט מבין הגובהים של מכבי וגם מורן רוט וסילבן לנדסברג נתנו משחק טוב.
ספק גדול אם היינו מנצחים את המשחק הזה בלי היקמן ובלי תומאס, גם אם הם היו מוחלפים בשחקנים "מוכחים" כמו פרקינס ופרוביץ', שכרגע לא מגלים יוכלת טובה מהם.jol9 כתב:תומאס הוא אכן ילד בן 24. מה לא נכון בזה?
קודם כל, אתה קצת מקצר את מה שנאמר על תומאס. תומאס לא רק שהוצג כ"ילד בן 24", אלא גם הוצג כשחקן שהונחת ע"י ההנהלה ושאותו המאמן לא רצה, וכל ההצגה נועדה בכדי לצייר אותו כשחקן לא טוב וכהחתמה לא נכונה.
מה לא נכון בזה? תואס הוא כן שחקן טוב ובלאט כן רצה אותו ולא ההנהלה. כמו כן, דוקא נראה שהוא מתאים לקונספט שנבנה במכבי.jol9 כתב:היקמן הוא אכן חתול בשק. מה לא נכון בזה?
להיות שחקן מוביל בקבוצת צמרת באיטליה ולהיות על הכוונת של מספר קבוצות יורוליג זה להיות "חתול בשק"?
אז למה דברים אילו לא נאמרו על רכזה של דונייצק שבנתיים לא מפסיק לידות לבנים ולאבד כדורים בכמויות מסחריות?
למה לא אמרו זאת על שחקנה החדש של אוניקס שגם הוא מפציץ את הטבעת בלבנים מכל עבר והקריירה שלו ממשיך בצנחיתה?
באמת היינו מרגישים טוב יותר אם במקומו של היקמן היינו מנחיתים כאן שחקני יורוקאפ?
נראה שהמושג "חתול בשק" יוצמד לשחקן לא לפי רמת המוכחות שלו, אלא לפי רמת הפופלריות. בנתיים, שני השחקנים שהוכרזו כאן "כמוחכים" מתגלים כאמא של כל החתולים בשקים. אם היקמן הוא לא פארגו, אז לפחות בנתיים, פרקינס ואידסון (שבכלל נמצא מעבר ליכולתיה הכלכליות של מכבי) הם אפילו לא היקמן.jol9 כתב:פרוביץ' אכן סנטר עם גוף של סנטר שהיה יכול להתאים למכבי. מה לא נכון בזה?
כמעט הכל. מכבי היתה צריכה שחקן גבוה שיוכל לתפקד כשחקן מוביל ברמות היורוליג. פרוביץ' הוא לא כזה.
13 אוקטובר 2012, 18:39
LIAV10 כתב:איך אפשר להיות בינוני עם 16, 4, 4?
הרס את המשחק הוא לא, כפה על עצמו הוא לא, אז לא ברור לי איך הוא היה בינוני שלשום..
13 אוקטובר 2012, 18:42
13 אוקטובר 2012, 18:45
Holiday_Armadillo כתב:איזה מוזר זה שבאירופה 11 זריקות נחשב לקחת הרבה זריקות וב-NBA זה נחשב שלא היית מעורב במשחק
אבל אני לא מתלוננת..הייתי שמחה אם ה-NBA היה יותר כמו אירופה
13 אוקטובר 2012, 18:47
felix_r כתב:Holiday_Armadillo כתב:איזה מוזר זה שבאירופה 11 זריקות נחשב לקחת הרבה זריקות וב-NBA זה נחשב שלא היית מעורב במשחק
1) קודם כל לא אמרתי שזה הרבה. אמרתי הכי הרבה בקבוצה.
2) ב NBA הכוכבים לוקחים כמעט את כל הזריקות, אז יוצא להם הרבה. באירופה משחק הוא הרבה יותר קבוצתי, אז הזריקות מתחלקות באופן שווה יותר
3) ב NBA כדוע לך משחקים 48 דקות...
13 אוקטובר 2012, 18:48
Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:Holiday_Armadillo כתב:איזה מוזר זה שבאירופה 11 זריקות נחשב לקחת הרבה זריקות וב-NBA זה נחשב שלא היית מעורב במשחק
2) ב NBA הכוכבים לוקחים כמעט את כל הזריקות, אז יוצא להם הרבה. באירופה משחק הוא הרבה יותר קבוצתי, אז הזריקות מתחלקות באופן שווה יותר
אני לא אמרתי שאתה אמרת..זאת סתם מחשבה שעברה לי בראש ויצאה מהמקלדת
13 אוקטובר 2012, 18:51
felix_r כתב:LIAV10 כתב:איך אפשר להיות בינוני עם 16, 4, 4?
אפשר גם אפשר. אחוזי הקליעה שלו היו די נמוכים. היה לו 2/6 לשתי נקודות ו 2/5 לשלוש, אבל זה לא העיקר. בדקות האחרונות הוא פשוט החזיק את הכדור בלי סוף, לא הניע אותו בכלל, מחזיק את הכדור וכשהזמן נגמר זורק לסל, וזה כשלוגאן ואליהו כמעט ולא נוגעים בכדור במשך דקות ארוכות.
היקמן לקח הכי הרבה זריקות מהשדה במשחק הזה - 11. כאשר לוגאן ואליהו, שני שחקני התקפה הכי מוכשרים שלנו, לקחו רק 9 זריקות כל אחד.
13 אוקטובר 2012, 18:52
felix_r כתב:Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:Holiday_Armadillo כתב:איזה מוזר זה שבאירופה 11 זריקות נחשב לקחת הרבה זריקות וב-NBA זה נחשב שלא היית מעורב במשחק
אני לא אמרתי שאתה אמרת..זאת סתם מחשבה שעברה לי בראש ויצאה מהמקלדת
לא אמרתי שאמרת שאמרתי