17 אוקטובר 2012, 09:12
yiffy כתב:Mta_atic כתב:אובמה הפך את הקערה על פיה.
רואים שהוא עשתה שיעורי בית ונגע בנקודות הנכונות בעיתוי הנכון.
חבל לי מאד שרומני פספס הזדמנות להלום באובמה על הפקרת המזרח התיכון וישראל בפרט.
איכשהו, נושא בעל חשיבות רבה שיכל להיות מהלומה פוליטית פוטנציאלית, תפס איזה שורה או שתיים שהשחיל רומני ולא בדיוק בצורה מאתגרת שדורשת תשובה מלאה מהנשיא.
דבר אחד שצרם לי - הרגשתי שאובמה משחק במגרש הבייתי שלו.
ידוע ש-CNN הם פרו אובמה. התחושה הייתה שגם המנחה הייתה מוטה יותר לטובתו ואפילו התערבה והתקילה את רומני בנושא התבטאות הנשיא אחרי המתקפה על השגרירות בלוב.
מקאדו,
כל מה שאמרת טוב ויפה, אבל במבחן התוצאה - בארבע שנות כהונת אובמה המזרח התיכון הוא מקום הרבה פחות סימפטי לחיות בו.
תרשה לי להרגיע אותך. העימות האחרון בבוקה רטון יעסוק באופן בלעדי בנושאי חוץ, וישראל תעלה שם על המוקד לכם. דקות טובות. בכלל, אם הייתי יכול לקבל שקל על כל פעם ששמו של ביבי יוזכר בעימות הבא, לא הייתי חוסך לפנסיה.
21 אוקטובר 2012, 21:29
22 אוקטובר 2012, 15:56
Holiday_Armadillo כתב:בעימות האחרון הייתה שאלה מהקהל מה מתכוונים לעשות בקשר לחוקי הנשק בארה''ב(שכמעט כל אחד יכול להשיג נשק בלי בעיות)..שני המועמדים בעצם אמרו שהם לא יעשו כלום..הם הרי יודעים שזה יעלה להם בהרבה קולות וכל הנראה בבחירות
עכשיו היה עוד ירי קטלני של מטורף בוויסקונסין וזה כמובן מצטרף למקרים קודמים כמו הירי באולם הקולנוע לפני כמה חודשים ומקרים יותר ישנים כמו מקרי הירי שהיו במכללות או בתיכון קולומביין
שוב הנושא יעלה לסדר היום ומצד אחד יגידו שצריך להקשיח את החוקים ומצד שני יהיו אלה שיגידו שלא אקדחים הורגים אלא חינוך\מחלות נפש ושוב בשורה התחתונה כולם ישכחו מזה ושום דבר לא ייעשה..שיבושם להם
22 אוקטובר 2012, 16:43
yiffy כתב:Holiday_Armadillo כתב:בעימות האחרון הייתה שאלה מהקהל מה מתכוונים לעשות בקשר לחוקי הנשק בארה''ב(שכמעט כל אחד יכול להשיג נשק בלי בעיות)..שני המועמדים בעצם אמרו שהם לא יעשו כלום..הם הרי יודעים שזה יעלה להם בהרבה קולות וכל הנראה בבחירות
עכשיו היה עוד ירי קטלני של מטורף בוויסקונסין וזה כמובן מצטרף למקרים קודמים כמו הירי באולם הקולנוע לפני כמה חודשים ומקרים יותר ישנים כמו מקרי הירי שהיו במכללות או בתיכון קולומביין
שוב הנושא יעלה לסדר היום ומצד אחד יגידו שצריך להקשיח את החוקים ומצד שני יהיו אלה שיגידו שלא אקדחים הורגים אלא חינוך\מחלות נפש ושוב בשורה התחתונה כולם ישכחו מזה ושום דבר לא ייעשה..שיבושם להם
זה לא מדויק ששניהם אמרו שלא יעשו כלום. אובמה אמר שהוא יפעל להוצאת רובי התקיפה מחוץ לחוק למכירה פרטית ותקף את רומני על כך שהוא תומך כיום בחוקיות של רובי התקיפה למרות שכמושל מסצ׳וסטס הוא דווקא חוקק את אותם חוקים בהם אובמה מעוניין. השינוי, לטענת אובמה, הגיע בגלל הצורך של רומני לקבל מימון ותמיכה מתאגיד הנשק הלאומי, ה-NRA.
My take away from last night’s debate with respect to guns is that Governor Romney has no vested interest in supporting a federal assault weapons ban or other measures to reduce gun violence. In President Obama, you have someone who in the past has said positive things about reducing gun violence (including last night), but has no actual record during his first four years of pushing for legislation that would help reduce gun deaths and injury.
23 אוקטובר 2012, 02:22
23 אוקטובר 2012, 03:23
yiffy כתב:העימות האחרון מאחורינו.
אובמה היה אגרסיבי מאוד ורומני דווקא היה נרפה יותר, אולי מתוך רצון להיראות מתון כדי שעצמאים וקולות מתנדנדים יצביעו עבורו. הוא כנראה ממש נכבא מקנדי קראולי בעימות הקודם, כי הוא ויתר לחלוטין על לתקוף את אובמה בנושא לוב (חרף העובדה שזה היה הנושא הראשון על השולחן ורומני היה הראשון שדיבר).
הרושם שלי: אובמה לקח. האם זה ישפיע על הסקרים? לא בטוח.
23 אוקטובר 2012, 05:03
23 אוקטובר 2012, 05:16
yiffy כתב:כפי שהנחתי, הסקרים הולכים באופן חד משמעי עם אובמה - כמעט באותו אופן מוחץ כמו שהלכו עם רומני אחרי העימות הראשון (למגינת ליבם של החבר'ה בפוקס ניוז שמתעקשים שרומני ניצח).
כפי שאני צפיתי (ואת כרמל, אישרת), הדיון עכשיו הוא על כמה זה השפיע. הדעה שלי: השפיע קצת. העימות הזה היה מוגדר "חוץ", אבל שני המתמודדים דחפו את נושאי הפנים עד כדי שמילאו כ-40% מהעימות עצמו. הכלכלה עלתה שוב ושוב וציבור הצופים בוודאי לא סתם את האזניים נוכח העובדה שהזמן המוגדר לשיח על נושא זה כבר חלף.
כמה הערות:
א. אני לא מסכים שאובמה דיבר יותר מרומני - רומני לאורך כל העימותים משך הרבה מעבר לזמן התקני ולכן נקטע. גם אובמה עשה את זה לא מעט ובוב שיפר קטע גם אותו פעמיים הערב. הרפובליקנים לא יכולים להתלונן.
ב. קנדי קראולי צדקה - ומה לעשות שאם יש אפשרות לעשות fact checking תוך כדי עימות אז צריך לעשות את זה. עובדתית אובמה קרא לתקיפה בלוב פיגוע טרור ביום שאחרי וההצהרה של רומני הייתה שקרית.
ג. המורמונים - סתם לידע כללי, המורמונים אולי סבבה עם ישראל (חוץ מזה שהם "מטבילים אחרי המוות" יהודים ומחזירים אותם בתשובה) אבל בארה"ב הם הכת הנוצרית השנואה מכולן. הסקרים מראים שיש אחוז זהה של רפובליקנים שלא יצביעו לרומני בגלל היותו מורמוני כפי שיש דמוקרטיים שלא יצביעו לאובמה בגלל היותו שחור.
ולבסוף, אני חייב להודות שאני עדיין לא מבין מה עבר לרומני בראש כשהוא ויתר לחלוטין על פתיחת נושא לוב. מכל הנושאים שעלו על השולחן, זה באופן חד משמעי היה הנושא בו הנשיא היה הרגיש מכולם, בטח נוכח ההודעה של הילארי קלינטון לפני שבועיים על שהיא לוקחת אחריות על המקרה. צעד אסטרטגי או שגיאה של הרגע, זה לדעתי הכריע את העימות.
23 אוקטובר 2012, 05:34
23 אוקטובר 2012, 22:03
Holiday_Armadillo כתב:בעימות האחרון הייתה שאלה מהקהל מה מתכוונים לעשות בקשר לחוקי הנשק בארה''ב(שכמעט כל אחד יכול להשיג נשק בלי בעיות)..שני המועמדים בעצם אמרו שהם לא יעשו כלום..הם הרי יודעים שזה יעלה להם בהרבה קולות וכל הנראה בבחירות
24 אוקטובר 2012, 20:42
24 אוקטובר 2012, 21:25
Maccabikid כתב:מה דעת המומחים על הצהרת דונלד טראמפ - האם זה באמת יכול לשנות משהו? יכול באמת לעזור לרומני?
במידה ואובמה לא יפרסם כלום - אני מאמין שכן, השאלה היא מה יקרה במידה ואובמה יפרסם והכל יהיה בסדר?
24 אוקטובר 2012, 22:06
24 אוקטובר 2012, 22:55
Dperk כתב:השמועות אמרו שטראמפ בכלל הולך לפרסם את בקשת הגירושים של אובמה מאשתו.
25 אוקטובר 2012, 05:13
25 אוקטובר 2012, 19:25
felix_r כתב:Maccabikid כתב:מה דעת המומחים על הצהרת דונלד טראמפ - האם זה באמת יכול לשנות משהו? יכול באמת לעזור לרומני?
במידה ואובמה לא יפרסם כלום - אני מאמין שכן, השאלה היא מה יקרה במידה ואובמה יפרסם והכל יהיה בסדר?
לא חושב שזה יעשה משהו. במשך כל תקופת כהונתו של אובמה, הרבה מאוד אנשים ואירגונים דורשים ממנו הוכחות לגבי מקום לידתו האמיתי. לדעתי אין סיכוי לדעת את האמת
25 אוקטובר 2012, 20:44
25 אוקטובר 2012, 22:52
Maccabikid כתב:felix_r כתב:Maccabikid כתב:מה דעת המומחים על הצהרת דונלד טראמפ - האם זה באמת יכול לשנות משהו? יכול באמת לעזור לרומני?
לא חושב שזה יעשה משהו. במשך כל תקופת כהונתו של אובמה, הרבה מאוד אנשים ואירגונים דורשים ממנו הוכחות לגבי מקום לידתו האמיתי. לדעתי אין סיכוי לדעת את האמת
אבל ברגע שהוא לא יגיש - לא יבואו בטענות לאובמה - אם הכל כ"כ בסדר - למה מנעת 5 מיליון דולר מצדקה?
05 נובמבר 2012, 21:45
05 נובמבר 2012, 21:53
LIAV10 כתב:עוד 12 שעות אובאמה יבחר לנשיא ארה״ב..