המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
yzafrir כתב:מיהו הזר השני המעולה לצד לאנגפורד ? עד כמה שאני יודע למכבי אין כרגע אף זר מעולה כך שאני לא רואה מצב שהיא מחתימה שניים כאלו באותה עלות של כל הזרים שיש לה כרגע....
מבחינתי לאנגפורד הוא לא שחקן שהייתי משלם עליו סכום של שחקן בכיר בעיקר בגלל שהוא לא הופך את הקבוצה שלו ליותר טובה . שנה שעברה הוא קיבל סגל שברובו הגיע עונה קודם לגמר והחלקים החדשים בדמותם של פארמר ואוחיון היו שחקנים איכותיים . במילאנו כרגע יש לו סגל איכותי בהרבה ואפילו עוד שחקן ברמתו שאמור להקל עליו את הלחץ ועדיין הם לא מצליחים כקבוצה .
אם לאנגפורד שווה 1.5 מליון יורו נטו אז כמה צריך היה לקבל פארגו ?
פארגו הוא דוגמא לשחקן שידע גם לעשות את אילו שלידו לטובים יותר וגם לעשות את הנקודות בעצמו .
rc4991 כתב:yzafrir כתב:אני מעדיף לשלם 1.5 מליון יורו לעונה לשחקן בעמדה 1 ולהסתפק בשחקן לעמדה 2 זול מאשר להביא רכז זול ושחקן לעמדה 2 ב-1.5 מליון יורו . זה היה מביא למצב שלאנגפורד היה משחק בעיקר בשביל עצמו כי אין לו כלכך עם מי לשחק...
ואני לא חושב שסגל של לאנגפורד , אוחיון , רוט ,לאנדס וסמית' וכל שאר השחקנים שיש עכשיו בעמדות 3-5 (כי זה מה שהיינו יכולים להשרשות לעצמינו עם שחקן ב-1.5 מליון יורו נטו לעונה) היה מצליח יותר מהסגל שיש היום . לאנגפורד לבדו לא שווה את התרומה של היקמן ולוגן ביחד שעדיין מרווחים פחות מחצי ממנו .
בו נראה לאן לאנגפורד מוביל את מילאנו ואז נחשב כמה באמת הוא שווה . אני בטוח ששנה שעברה לפני שמכבי החתימו אותו , אם היו אומרים שמכבי הולכים להחתים אותו ב-1.5 מליון יורו נטו אז היינו אומרים שהם מטורפים .
לגבי זה שיכלו להחתים אותו בפחות בסוף העונה זה ספקולאציות בשקל . הוא ידע טוב מאוד שהוא יכול לקבל הרבה יותר בקבוצה אחרת וזה הכוח שמניע אותו (ולצערי הוא הדביק את חברו הנדריקס בתכונה הזאת )
1.ואיזה רכז תותח יש לנו במקום(או יותר נכון על חשבון)לאנגפורד?
להזכירכם,בקיץ כולם (או כמעט כולם) חשבו שצריך להביא רכז פותח ושאוחיון יעלה מהספסל,כעבור חודשיים לא רק שאין רכז פותח אנחנו אפילו מאושרים ששחקן כמו אוחיון יהיה הרכז שלנו
אני כבר יודע שמכבי אלופה בלהוריד את הדרישות שלנו אבל זה כבר היה השיא,בתוך חודשיים להוריד את הדרישה מרכז פותח+אוחיון לרמה שאנשים ישמחו על אוחיון+רוט???
2.הסגל של יובל הרבה יותר טוב מהסגל שיש לנו השנה ואני חושב שזה ברר לכולם
3.זה ממש לא נכון לכתוב שהרמה של לאנגפורד תיבחן ביכולת שלו לסחוב את מילאנו בגלל ש:
א.ברור לכולם שהיא מאותם קבוצות מטומטמות ולוזריות,אתה בעצמך אמרת שהם מפגרים שהביאו את לאנגפורד ביחד עם היירסטון ושהם לא יצליחו ככה.
ב.לפי מה שאתה אומר הנדריקס יותר טוב ממירוטיץ' בגלל שהוא סחב את מכבי עד להצלבה ומירוטיץ' הגיע עם ריאל רק לטופ 16
ג.לאנגפורד שחקן נהדר והוא כבר לא צריך להוכיח את זה לאף אחד(אולי חוץ ממך)
קודי כתב:yzafrir כתב:מיהו הזר השני המעולה לצד לאנגפורד ? עד כמה שאני יודע למכבי אין כרגע אף זר מעולה כך שאני לא רואה מצב שהיא מחתימה שניים כאלו באותה עלות של כל הזרים שיש לה כרגע....
מבחינתי לאנגפורד הוא לא שחקן שהייתי משלם עליו סכום של שחקן בכיר בעיקר בגלל שהוא לא הופך את הקבוצה שלו ליותר טובה . שנה שעברה הוא קיבל סגל שברובו הגיע עונה קודם לגמר והחלקים החדשים בדמותם של פארמר ואוחיון היו שחקנים איכותיים . במילאנו כרגע יש לו סגל איכותי בהרבה ואפילו עוד שחקן ברמתו שאמור להקל עליו את הלחץ ועדיין הם לא מצליחים כקבוצה .
פארגו הוא דוגמא לשחקן שידע גם לעשות את אילו שלידו לטובים יותר וגם לעשות את הנקודות בעצמו .
דיברתי על סגל עם לנגפורד ולצידו סנטר טוב אבל זה כבר היסטוריה.
yzafrir כתב:קודי כתב:yzafrir כתב:מיהו הזר השני המעולה לצד לאנגפורד ? עד כמה שאני יודע למכבי אין כרגע אף זר מעולה כך שאני לא רואה מצב שהיא מחתימה שניים כאלו באותה עלות של כל הזרים שיש לה כרגע....
אותו דבר אתה יכול לעשות עם הסגל שיש כרגע , להביא את אותו סנטר טוב שאתה מדבר עליו ....ואז אין לי ספק שסגל שכולל את היקמן ולוגן יהיה עדיף על סגל שקולל רק את לאנגפורד....ברור שאם הייתה אומר היקמן ולאנגפורד או היקמן ולוגן אז הייתי בוחר את הראשון אבל זה לא אפשרי כלכלית ולכן אני לא מוותר על שני זרים תמורת אחד ששוב פעם אני בספק לגבי היכולת שלו להוביל את הקבוצה בניגוד לפארגו למשל....
קודי כתב:yzafrir כתב:קודי כתב:yzafrir כתב:מיהו הזר השני המעולה לצד לאנגפורד ? עד כמה שאני יודע למכבי אין כרגע אף זר מעולה כך שאני לא רואה מצב שהיא מחתימה שניים כאלו באותה עלות של כל הזרים שיש לה כרגע....
אותו דבר אתה יכול לעשות עם הסגל שיש כרגע , להביא את אותו סנטר טוב שאתה מדבר עליו ....ואז אין לי ספק שסגל שכולל את היקמן ולוגן יהיה עדיף על סגל שקולל רק את לאנגפורד....ברור שאם הייתה אומר היקמן ולאנגפורד או היקמן ולוגן אז הייתי בוחר את הראשון אבל זה לא אפשרי כלכלית ולכן אני לא מוותר על שני זרים תמורת אחד ששוב פעם אני בספק לגבי היכולת שלו להוביל את הקבוצה בניגוד לפארגו למשל....
לטעון שהיקמן ולוגאן יחד עדיפים על לנגפורד זה כמו לומר שאוחיון והיקמן יחד עדיפים על דיאמנטידיס...
yzafrir כתב:rc4991 כתב:yzafrir כתב:אני מעדיף לשלם 1.5 מליון יורו לעונה לשחקן בעמדה 1 ולהסתפק בשחקן לעמדה 2 זול מאשר להביא רכז זול ושחקן לעמדה 2 ב-1.5 מליון יורו . זה היה מביא למצב שלאנגפורד היה משחק בעיקר בשביל עצמו כי אין לו כלכך עם מי לשחק...
ואני לא חושב שסגל של לאנגפורד , אוחיון , רוט ,לאנדס וסמית' וכל שאר השחקנים שיש עכשיו בעמדות 3-5 (כי זה מה שהיינו יכולים להשרשות לעצמינו עם שחקן ב-1.5 מליון יורו נטו לעונה) היה מצליח יותר מהסגל שיש היום . לאנגפורד לבדו לא שווה את התרומה של היקמן ולוגן ביחד שעדיין מרווחים פחות מחצי ממנו .
בו נראה לאן לאנגפורד מוביל את מילאנו ואז נחשב כמה באמת הוא שווה . אני בטוח ששנה שעברה לפני שמכבי החתימו אותו , אם היו אומרים שמכבי הולכים להחתים אותו ב-1.5 מליון יורו נטו אז היינו אומרים שהם מטורפים .
לגבי זה שיכלו להחתים אותו בפחות בסוף העונה זה ספקולאציות בשקל . הוא ידע טוב מאוד שהוא יכול לקבל הרבה יותר בקבוצה אחרת וזה הכוח שמניע אותו (ולצערי הוא הדביק את חברו הנדריקס בתכונה הזאת )
להזכירכם,בקיץ כולם (או כמעט כולם) חשבו שצריך להביא רכז פותח ושאוחיון יעלה מהספסל,כעבור חודשיים לא רק שאין רכז פותח אנחנו אפילו מאושרים ששחקן כמו אוחיון יהיה הרכז שלנו
אני כבר יודע שמכבי אלופה בלהוריד את הדרישות שלנו אבל זה כבר היה השיא,בתוך חודשיים להוריד את הדרישה מרכז פותח+אוחיון לרמה שאנשים ישמחו על אוחיון+רוט???
3.זה ממש לא נכון לכתוב שהרמה של לאנגפורד תיבחן ביכולת שלו לסחוב את מילאנו בגלל ש:
א.ברור לכולם שהיא מאותם קבוצות מטומטמות ולוזריות,אתה בעצמך אמרת שהם מפגרים שהביאו את לאנגפורד ביחד עם היירסטון ושהם לא יצליחו ככה.
ב.לפי מה שאתה אומר הנדריקס יותר טוב ממירוטיץ' בגלל שהוא סחב את מכבי עד להצלבה ומירוטיץ' הגיע עם ריאל רק לטופ 16
איזה רכזים ב-1.5 מליון יורו היו בקיץ ? מקאלב , ג'אקסון (בהרבה פחות מיזה) , אוקיץ' .... זה שהיום אנחנו מברכים על זה שאוחיון הרכז המוביל שלנו זו תעודת עניות .
איך בדיוק הסגל של יובל שהוא בסך הכל החליף את היקמן ולוגן בלאנגפורד , יותר טוב מהסגל שיש היום ? רוט יחליף את אוחיון ביורוליג ? לאנדסברג יחליף את לאנגפורד ? נו באמת . סגל כזה לא היה עולה לטופ 16 אפילו מהבית הקל שקיבלנו (ואנחנו יחסית מתקשים...) .
הגדולה של שחקנים בכירים כמו לאנגפורד זה לקחת סגל מטומטם (אבל איכותי) כמו של מילאנו ולהוביל אותו רחוק . אם הוא היה גרוע אז מילא אבל זה שהוא מציג מספרים טובים ועדיין סגל כזה איכותי לא מגיע לכלום מראה על זה שהוא (והיירסטון) משחק בעיקר בשביל עצמו . הוא יותר מזכיר שם את אלן אנדרסון מאשר את לאנגפורד במכבי (שגם לא היה השחקן הכי קבוצתי בעולם...)
מה הקשר למירוטיץ' ???? לא זכור לי שמירוטיץ' שיחק במכבי ומה שהוא עשה בריאל לא ממש קשור פה . מה גם שהעונה הוא נראה מצויין בריאל....לא מבין את הקשר להנדריקס פה בכלל מה גם שהוא לא זה ש"סחב" את מכבי להצלבה אלא היה חלק מקבוצה....
לאנגפורד שחקן נהדר כשבונים סגל נכון לידו שלא נותן לו להיות הכינור היחידי בקבוצה ואת החופש לעשות מה שהוא רוצה כמו שהוא עושה במילאנו או כמו שעשה שנתיים בחימקי .
אני מאוד אהבתי אותו בבולוניה לצד בויקינס ושארוד פורד שם ידע לאזן בין המשחק האישי שלו לקבוצה .
שוב אני מדבר על היכולת שלו לשפר ולהוביל קבוצה ולא על היכולת האישית שלו שהיא מדהימה אבל כך גם הייתה של אנדרסון בזמנו....
rc4991 כתב:yzafrir כתב:rc4991 כתב:yzafrir כתב:אני מעדיף לשלם 1.5 מליון יורו לעונה לשחקן בעמדה 1 ולהסתפק בשחקן לעמדה 2 זול מאשר להביא רכז זול ושחקן לעמדה 2 ב-1.5 מליון יורו . זה היה מביא למצב שלאנגפורד היה משחק בעיקר בשביל עצמו כי אין לו כלכך עם מי לשחק...
איזה רכזים ב-1.5 מליון יורו היו בקיץ ? מקאלב , ג'אקסון (בהרבה פחות מיזה) , אוקיץ' .... זה שהיום אנחנו מברכים על זה שאוחיון הרכז המוביל שלנו זו תעודת עניות .
איך בדיוק הסגל של יובל שהוא בסך הכל החליף את היקמן ולוגן בלאנגפורד , יותר טוב מהסגל שיש היום ? רוט יחליף את אוחיון ביורוליג ? לאנדסברג יחליף את לאנגפורד ? נו באמת . סגל כזה לא היה עולה לטופ 16 אפילו מהבית הקל שקיבלנו (ואנחנו יחסית מתקשים...) .
הגדולה של שחקנים בכירים כמו לאנגפורד זה לקחת סגל מטומטם (אבל איכותי) כמו של מילאנו ולהוביל אותו רחוק . אם הוא היה גרוע אז מילא אבל זה שהוא מציג מספרים טובים ועדיין סגל כזה איכותי לא מגיע לכלום מראה על זה שהוא (והיירסטון) משחק בעיקר בשביל עצמו . הוא יותר מזכיר שם את אלן אנדרסון מאשר את לאנגפורד במכבי (שגם לא היה השחקן הכי קבוצתי בעולם...)
מה הקשר למירוטיץ' ???? לא זכור לי שמירוטיץ' שיחק במכבי ומה שהוא עשה בריאל לא ממש קשור פה . מה גם שהעונה הוא נראה מצויין בריאל....לא מבין את הקשר להנדריקס פה בכלל מה גם שהוא לא זה ש"סחב" את מכבי להצלבה אלא היה חלק מקבוצה....
לאנגפורד שחקן נהדר כשבונים סגל נכון לידו שלא נותן לו להיות הכינור היחידי בקבוצה ואת החופש לעשות מה שהוא רוצה כמו שהוא עושה במילאנו או כמו שעשה שנתיים בחימקי .
אני מאוד אהבתי אותו בבולוניה לצד בויקינס ושארוד פורד שם ידע לאזן בין המשחק האישי שלו לקבוצה .
שוב אני מדבר על היכולת שלו לשפר ולהוביל קבוצה ולא על היכולת האישית שלו שהיא מדהימה אבל כך גם הייתה של אנדרסון בזמנו....
1.מה זה משנה אם היו רכזים פנויים אם הם לא הגיעו? לאנגפורד הלך ובמקומו היינו צריכים שחקן תותח אחר שלא הגיע
2.לאנגפורד כבר הוכיח את עצמו מספיק והוא ממש לא חיב לסחוב קבוצה בשביל להוכיח את זה.
הזכרתי את מירוטיץ' כי לפי מה שאתה אומר שחקן נמדד לפי היכולת שלו לסחוב קבוצה אז בעצם הנדריקס יותר טוב ממירוטיץ' כי הוא סחב את מכבי להצלבה בזמן שמירוטיץ' הגיע עם ריאל רק לטופ 16
3.אני יסביר לך למה עדיף סגל קצר(ואני מקווה שאהיה מובן)...אם נדרג את הזרים מאחד לעשר אז יהיה ככה:
בסגל רחב יהיה לך הרבה שחקנים ברמה 6 ועוד שתים ברמה 4 כך שהם שווים ביחד 68 בזמן שבסגל קצר יהיה לך 2 ברמה 9,ארבע ברמה 6 וארבע ברמה 4 שיהיו ביחד 58
על פניו הקבוצה הרחבה עדיפה אבל זה יהיה טמטום להגיד את זה בגלל שעדיף לבנות סגל קצר ולתת יותר דקות לתותחים
אם נתייחס נגיד לעמדה מסוימת בה יש לך שני שחקנים ברמה שש אז אתה תקבל ממנה כל הזמן(תיאורטית)רמה 6 ובסך הכל תקבל ממנה 240 בארבעים הדקות(6*40=240)
לעומת זאת,בסגל קצר כשבעמדה הזאת יש לך שחקן 9 ושחקן 4 אתה יכול לתת 30-32 דקות לשחקן התותח והשאר לשחקן 4 תקבל בסך הכל מהעמדה הזאת 310 (30*9+4*10=310)
בקיצור,עדיף לקבל 30-32 דקות ברמה 9 והשאר ברמה 4 מאשר לקבל תמיד רמה 6
yzafrir כתב:rc4991 כתב:yzafrir כתב:rc4991 כתב:yzafrir כתב:אני מעדיף לשלם 1.5 מליון יורו לעונה לשחקן בעמדה 1 ולהסתפק בשחקן לעמדה 2 זול מאשר להביא רכז זול ושחקן לעמדה 2 ב-1.5 מליון יורו . זה היה מביא למצב שלאנגפורד היה משחק בעיקר בשביל עצמו כי אין לו כלכך עם מי לשחק...
1.מה זה משנה אם היו רכזים פנויים אם הם לא הגיעו? לאנגפורד הלך ובמקומו היינו צריכים שחקן תותח אחר שלא הגיע
2.לאנגפורד כבר הוכיח את עצמו מספיק והוא ממש לא חיב לסחוב קבוצה בשביל להוכיח את זה.
הזכרתי את מירוטיץ' כי לפי מה שאתה אומר שחקן נמדד לפי היכולת שלו לסחוב קבוצה אז בעצם הנדריקס יותר טוב ממירוטיץ' כי הוא סחב את מכבי להצלבה בזמן שמירוטיץ' הגיע עם ריאל רק לטופ 16
3.אני יסביר לך למה עדיף סגל קצר(ואני מקווה שאהיה מובן)...אם נדרג את הזרים מאחד לעשר אז יהיה ככה:
בסגל רחב יהיה לך הרבה שחקנים ברמה 6 ועוד שתים ברמה 4 כך שהם שווים ביחד 68 בזמן שבסגל קצר יהיה לך 2 ברמה 9,ארבע ברמה 6 וארבע ברמה 4 שיהיו ביחד 58
על פניו הקבוצה הרחבה עדיפה אבל זה יהיה טמטום להגיד את זה בגלל שעדיף לבנות סגל קצר ולתת יותר דקות לתותחים
אם נתייחס נגיד לעמדה מסוימת בה יש לך שני שחקנים ברמה שש אז אתה תקבל ממנה כל הזמן(תיאורטית)רמה 6 ובסך הכל תקבל ממנה 240 בארבעים הדקות(6*40=240)
לעומת זאת,בסגל קצר כשבעמדה הזאת יש לך שחקן 9 ושחקן 4 אתה יכול לתת 30-32 דקות לשחקן התותח והשאר לשחקן 4 תקבל בסך הכל מהעמדה הזאת 310 (30*9+4*10=310)
בקיצור,עדיף לקבל 30-32 דקות ברמה 9 והשאר ברמה 4 מאשר לקבל תמיד רמה 6
אם כדורסל היה מתמטיקה אז היינו אלופי אירופה כל הזמן עם כל הגאונים בארץ אבל מה לעשות שזה לא כך .
אי אפשר להגדיר שחקנים לפי מספרים אלא לפי רמת מחירים . מה שלא מבטיח לך שתקבל תפוקה מכל שחקן בהתאם למחיר שמשלמים עליו (מדלי לעומת פארגו למשל...)והנזק שמחליף נגר יכול לגרום ב-10 דקות שלו על המגרש יכול להיות כזה שגם שחקנים ברמה 10 (לפי החשבון שלך) לא יעזרו לתקן . מה גם שאם שחקן ישחק מעל 30 דקות כל משחק הוא יסיים את העונה על קביים בסוף ובטח לא ישאר באותו כושר לאורך העונה...
סגל קצר טוב לקבוצות קטנות ואנחנו עדיין לא כאלו (אבל בקצב הזה אנחנו בדרך לשם..) . סגל קצר זה נחמד בשביל לנסות להפתיע ולעלות לפיינלפור אבל בשביל להגיע עד הסוף צריך סגל ארוך . אפילו אולימפיאקוס שנה שעברה שלא הייתה פייבורטית היה לה סגל ארוך ואפשר לומר אפילו ביינוני....
שוב לגבי מירוטיץ' , הדרך שלך להקיש דברים מזכירה ילד בן 12 . אין שום קשר בין מה שמירוטיץ' עושה או עשה בריאל למה שהנדריקס (שהוא ממש לא שחקן מוביל ) עשה במכבי . אם כבר אז תשווה מה לאנגפורד עשה במכבי לעומת מה שחקנים אחרים שאתה מגדיר שהם ברמתו כמו דיא או ספאנוליס עשו בקבוצות שלהם .
אתה שואל מה זה משנה אם היו רכזים טובים פנויים ? ברור שזה משנה , במקום לחכות ללאנגפורד היה עדיף ללכת בכל הכוח על אחד הרכזים האלו ואת לאנגפורד להחליף בשחקן זול כמו לוגן . בסופו של דבר לאנגפורד משך את מכבי סתם (כי היה ברור שלא ימשיך) ולא נישארו רכזים טובים בשוק . מה נשאר לנו ? את היקמן כרכז (בגלל שחיכו ללאנגפורד בעמדה 2 ) ולוגן במקום לאנגפורד .
על הפשלה עם פופס אני בכלל לא מדבר כי זה הפך להיות בדיחה באירופה אחרי מה שהמאמן שלו בטורקיה אמר אחרי שהוא חתם....
rc4991 כתב:כמה סטט' מעניינות מהיורוקאפ:
-לין גריר שמאוד אהבתי כשהיה באולימפיאקוס נתן משחק גדול הערב עם 28 נק' ו-10 אסיסטים
-מחיה נתן משחק טוב כהרגלו עם 15 נק',3 ריב' ו-5 אס'
-וויוקאס נתן משחק מטורף של 17 נק',10 ריב',7 אס' ו-3 חסימות!!!
yzafrir כתב:rc4991 , לפי שיטת הניקוד שלך אפשר לדעת מראש מי תיהיה אלופה . תספר את זה לאולימפיאקוס שנה שעברה שבתחילת השנה לא נתנו להם סיכוי לעלות בכלל לפיינלפור....יכולת של שחקן זה לא משהו קבוע ומשתנה מעונה לעונה ומקבוצה לקבוצה . למשל הנדריקס שנה שעברה והנדריקס השנה , או סופו בשנה הראשונה שלו פה לעומת השנה השנייה . גם פארגו לפני מכבי ואחרי מכבי זה שחקן אחר לגמרי . אתה לא יכול מראש לדעת מה תקבל מהשחקן שאתה מביא , בטח ובטח לא בסכומים שמכבי משלמת . אני ממש לא מגדיר יכולת של שחקן על פי רמת מחיר . תקרא שוב את הפוסט ואולי תבין . להפך אני אומר מפורשות שהמחיר של שחקן יכול מאוד להטעות בדיוק כמו שיטת הניקוד שלך .
לומר שאתה מעדיף שחקן ברמה 4 ושחקן ברמה 9 על שני שחקנים ברמה 6 זה פשוט הזוי לחלוטין . מי אמר לך שאותו שחקן שאתה מחתים אותו כי חשבת שהוא רמה 9 באמת יהיה כך גם בקבוצה שלך ? באותה מידה שחקן ברמה 4 או 6 יכול פתאום לתת לך תפוקה של שחקן ברמה 9 כמו במקרה פארגו או פרקינס או מוריס...ולהפך , דוגמאות כמו מדלי ופאפאלוקאס או הפולני הקירח שהגיע בסכום עצום יחסיתכ הבטחה גדולה...
לגבי דקות משחק , אין אף קבוצה בכירה ביורוליג שיש לה שחקן שמשחק מעל 30 דקות . רוב הבכירות השחקנים הבכירים משחק 25-28 דקות . אתה מצפה שמכבי יחזיקו 2-3 כוכבים שישחקו 30-32 דק' למשחק ? זה יעבוד בשלבים הראשונים אבל לא לאורך זמן . זה מאפיין קבוצות קטנות שיכולות להפתיע מידי פעם . זה מה שאנחנו רוצים להיות ?
כשאתה מביא את לאנגפורד ב1.5 מליון יורו נטו לעונה (2 מליון דולר נטו ) אתה לא יכול לצפות מהרכז שתביא לידו שסביר להניח שיעלה זול מאוד שיוביל את הקבוצה ולאנג יתרכז רק בצבירת נקודות . אם יש רכז דומיננטי לידו אז אומנם התפוקה האישית שלו תרד אבל התועלת הקבוצתית שלו תיהיה גדולה יותר וזו המטרה בסופו של דבר . בחימקי ובמליאנו לאנגפורד סוחב את הקבוצה כמעט לבדו כהיירסטון ובורוסיס עוזרים לו אבל הם בהחלט לא משחקים כיחידה אחת . למצוא שחקנים שיכולים להתחבר ליחידה אחת זה דבר מאוד קשה ושום דרוג מספרי ליכולת של שחקן לא מבטיח לך את החיבור הקבוצתי שלו . יכול להיות שני שחקנים שיהיו מדורגים לפי השיטה שלך אותו דבר אבל התרומה שלהם לקבוצה תיהיה שונה מאוד .
אתה לא הבנת משהו , אני לא התכוונתי שזה דבר טוב שלאנגפורד צריך לסחוב את הקבוצה ולכן אני גם לא מבין מה קשור הדוגמא שלך עם מירוטיץ' בטח ובטח עם קבוצה כמו ריאל שיש לו את רודי , יול , קארול....מה נטפלת דווקא למירוטיץ' שאגב נראה מדהים בנתיים ?
כשלאנגפורד הודיע שלא יחתום זה היה השלב מאוד מאוחר וכבר כל הרכזים הכירים חתמו . מכבי לא הייתה צריכה לחכות לו כלכך הרבה זמן וזה פגע בקבוצה בסופו של דבר . גם גארדים תותחים (רמה 9) לפי הגדרתך כבר לא היו פנויים בשב הזה .
הנקודה העיקרית שאני רוצה להבהיר זה , של לחשוב על סגלים שכוללים שחקנים של 1.5 מליון יורו לעונה , לפי השלוש שנים האחרונות זה בגדר חלום רחוק ואני כבר התפכחתי ממנו . לכן גם הסגל בחתימה שלי הוא לא אפשרי כלכלי .
בתקציבים שמכבי מדברת היום וסביר שזה מה שנראה בשנים הבאות לא הייתי בונה אפילו על שחקן אחד של מעל מליון דולר לעונה כך שכל מה שנשאר לנו לעשות זה עבודת סקאוטינג טובה (ועל זה אני סומך על בלאט בטח יותר ממה שסמכנו על אפי...) ולקוות שיביא שחקן שנחשב לרמה 4 ויהפוך אותו לרמה 9 לפי הגדרתך . או במילים אחרות להביא שחקן ב-200K ולקוות שיפרוץ ויהפוך לשחקן של מעל מליון .
yzafrir כתב:1. כמעט כל עונה יש לך קבוצה שמפתיע ועולה לפיינל פור כמו פרטיזן , אולימפיאקוס ואפילו מכבי של פארגו ....ההפתעה היחידה של אולימפיאקוס זה שהיא לקחה את הגביע אבל כמו שאנחנו הפסדנו שני אליפויות בפיינלפור בארץ אז כנראה שזה לא כלכך נדיר...
2.בדיוק הפוך , בסדר גודל של המחירים האלו אתה ממש לא יודע בדיוק מה תקבל ובמיוחד השנה אתה רואה אצל הרבה שחקנים שמקבלים סכומים מאוד גבוהים שהם מאכזבים . דווקא השינוי הוא לרעה אצל הרבה שחקנים שמתחילים בסכומים גבוהים . בכל קבוצה בכירה כמעט השנה יש לך כמה שמשלמים להם הרבה והם מאכזבים . בצסק"א זה ג'אקסון (שאני יודע שגם אתה מאוד רצית אותו בקיץ) , קאון ואפילו תאודוסיץ' . במילאנו זה פוסיס והנדריקס שמרוויחים מעל מליון ונותים תפוקה של שחקנים ב-300K מקסימום , בפנר' יש לך את אנדרסון , בטיסט וסאטו שניראים כמו כלום , בריאל זה בגיץ' ורודריגז , על מאלאגה אני בכלל לא מדבר , הם השקיעו הון ואף שחקן שם לא מצדיק את הסכומים ששמו עליו ....בכלל כל השמות האלו הם שחקנים שבכלל לא בלבל של מכבי מבחינת רמת מחירים . ואם אתה עדיין מאמין שמכבי יכולה להחתים שחקן בסכום שלאנגפורד מקבל היום אז זו זכותך , אני מזמן התפכחתי....הסיכו היחיד שזה יקרה זה אם פדרמן ימכור את חלקו במכבי למליונר נדיב אחר או שהפיינלפור יהיה בתל אביב ואז יבינו שחייבים להשקיע כדי להיות שם .
3. הקבוצות הבכירות מחזיקות סגל ארוך כי זה הדבר הנכון לעשות , במיוחד כשיש לך את התקציב להחזיק שחקנים איכותיים . לנו אין אפשרות כזאת אז או שאתה מהמר בכמה עמדות על שחקנים זולים שאולי יפרצו או שאתה מהמר על שחקן אחד או שניים יקרים רק שאז הנפילה תיהיה גדולה עוד יותר כי שאר הסגל לידו יהיו הרבה פחות טובים . ולכן דווק להחזיק סגל ארוך עם שחקנים יחסית בינוניים (רמה 6 כמו שאתה קורא להם ) עדיף על סגל שיש בו שחקן או שניים שהם לכאורה 9 וכל השאר 4 ....יותר הגיוני ששחק שהוא 6 יעשה את הקפיצה לרמה9 מאשר שחקן ברמה 4 ...
4. מילאנו לא נבנתה בצורה מטומטמת , הם טעו רק בדבר אחד וזה שהם מחזיקים שני שחקנים מאוד דומיננטים מבחינה אישית שזה היירסטון ולאנגפורד . הם בסך הכל צריכים היו להחליף את אחד מהם ברכז בכיר ולא קוק כדי לממש את הפוטנציאל שלהם . לאנגפורד והיירסטון באופן אישי מספקים א הסחורה אבל כמו שאמרתי הקבוצה נפגעת מיזה בסופו של דבר .
5. המחלוקת בינינו היא לא אם אני חושב שהיה צריך להביא רכז טוב במקום לאנגפורד או להשאיר את לאנגפורד . אני כבר הבנתי שהמצב של מכבי הוא כזה שאין לה את הכסף להביא רכז טוב ואין לה כסף להשאיר את לאנגפורד . ולכן מכבי הייתה חייבת לעשות את מה שעשתה וזה להמר על שחקנים . מהבחינה הזאת כבר אין לי טענות עכשיו כי אני מבין שזה המצב . אבל יש לי טענות על השחקנים הספציפים שהימרו עליהם ובמיוחד היקמן ומדלי . בליגה שלנו אפשר היום למצוא זרים שיותר מתאימים לקבוצה מהשניים האלו .
6. לא יודע אם שמת לב אבל מאז העונה של פיני התקציב הולך ויורד . שנה שעברה השחקן הכי יקר בסגל הרוויח 850K והשנה זה ירד ל-750K . הם לא מורידים את רמת הדרישות , הם קובעים לנו עובדות .
התנין כתב:דולמן נותן אחלה עונה בנתיים. שווה לשים עליו עין.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים