המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
itay92 כתב:אני פשוט לא מבין לאיפה כל התקציב הולך?!?!
רוב השחקנים סביב ה500K-אז איך אנחנו כבר בבור?
MTA2311 כתב:אני ממש לא חושב שבלאט מאמן גדול. יש לו הרבה חסרונות משמעותיים( מאמן התקפה לא טוב, מאוד מקובע, מיושן וכו'), אבל כמו כל דבר בחיים זה שאלה של אלטרנטיבות. כרגע אני לא רואה הרבה מאמנים שאנחנו יכולים להביא במקומו. בכל מקרה, אני לא רואה אותו נשאר פה עוד הרבה זמן, ובצדק מבחינתו.
felix_r כתב:מצטער, אבל כל התירוצים האלה לא מקובלים עלי. כבר בשנה שעברה כתבתי, שבלאט לא אוהב לשחק עם סנטרים, ובגלל זה הוא מנסה להעיף את סופו. השנה הוא עושה את המוות לשרמאדיני. אין מה לעשות, אין לנו תקציב של צסקא, אז הוא צריך לנצל את מה שיש, ולא לעשות מה שבא לו!
העונה הראשונה המוצלחת היתה רק בגלל שבנו את הקבוצה בלעדיו. את פרקינס ואיידסון הוא קיבל מפיני. את סופו ההנהלה הנחיתה עליו ולמרות שהוא לא רצה, ואת פארגו הוא בכלל לא הכיר (הוא אימן מחוץ לישראל ולא ראה את הליגה), ההנהלה לקחה אותו בעודף שנשאר מהתקציב. גם את אליהו הוא לא ממש רצה, אבל לא ממש שאלו אותו. בגלל שבעונה הראשונה הוא היה צריך להוכיח להנהלה שהוא באמת שווה, הוא עבד כמו שצריך, וניצל את כל מה שהיה לו (כולל סופו). אבל אחרי שהגיע לגמר היורוליג, עלה לו השתן לראש.
נשבר לי הזיין לראות כבר שנה שניה ברציפות לראות קבוצה מגעילה שלא משתפרת בכלום לאורך העונה בגלל העקשנות של בלאט!
jol9 כתב:felix_r כתב:מצטער, אבל כל התירוצים האלה לא מקובלים עלי. כבר בשנה שעברה כתבתי, שבלאט לא אוהב לשחק עם סנטרים, ובגלל זה הוא מנסה להעיף את סופו. השנה הוא עושה את המוות לשרמאדיני. אין מה לעשות, אין לנו תקציב של צסקא, אז הוא צריך לנצל את מה שיש, ולא לעשות מה שבא לו!
העונה הראשונה המוצלחת היתה רק בגלל שבנו את הקבוצה בלעדיו. את פרקינס ואיידסון הוא קיבל מפיני. את סופו ההנהלה הנחיתה עליו ולמרות שהוא לא רצה, ואת פארגו הוא בכלל לא הכיר (הוא אימן מחוץ לישראל ולא ראה את הליגה), ההנהלה לקחה אותו בעודף שנשאר מהתקציב. גם את אליהו הוא לא ממש רצה, אבל לא ממש שאלו אותו. בגלל שבעונה הראשונה הוא היה צריך להוכיח להנהלה שהוא באמת שווה, הוא עבד כמו שצריך, וניצל את כל מה שהיה לו (כולל סופו). אבל אחרי שהגיע לגמר היורוליג, עלה לו השתן לראש.
נשבר לי הזיין לראות כבר שנה שניה ברציפות לראות קבוצה מגעילה שלא משתפרת בכלום לאורך העונה בגלל העקשנות של בלאט!
אני לא מסכים עם זה.
לבלאט תמיד יש מה להוכיח, כמו לכל מאמן. עובדה שהוא מצליח מאוד בנבחרת רוסיה, שם יש לו סגל עם כשרון.
כמו שאמרתי, יש מקום לביקורת, אבל לא לביקורת גורפת.
הקבוצה לא טובה, כי התקציב לא מספיק גבוה.
כשהיו פה שחקנים טובים אז הקבוצה נראתה טוב, ולצורך העניין זה לא משנה מי בחר אותם.
כשיש לו בנבחרת רוסיה סנטרים טובים, אז זה גם נראה אחרת. זה לא שאתה רואה שהוא מעדיף לא להזמין את קאון ואת טימופייב ובמקומם לאזרח את שון ג'יימס...
צריך לזכור שבלאט מאמן בפועל את מכבי זו השנה החמישית.
בארבע השנים המלאות בהן היה כאן הוא השיג שני פיינל פורים (כולל גמר אחד), תואר אדריאטית, 4 אליפויות, 4 גביעים.
אני אשמח לשמוע את מי אתה מציע כמאמן במקומו, שיוכל להשיג הישגים כאלה.
התנין כתב:MTA2311 כתב:אני ממש לא חושב שבלאט מאמן גדול. יש לו הרבה חסרונות משמעותיים( מאמן התקפה לא טוב, מאוד מקובע, מיושן וכו'), אבל כמו כל דבר בחיים זה שאלה של אלטרנטיבות. כרגע אני לא רואה הרבה מאמנים שאנחנו יכולים להביא במקומו. בכל מקרה, אני לא רואה אותו נשאר פה עוד הרבה זמן, ובצדק מבחינתו.
אם בלאט לא מאמן גדול(במובן של יכולות נטו ולא תארים)אז מה זה אומר על שאר המאמנים ביורוליג? כמו כל מאמן הוא תלוי בסגל השחקנים שיש לו. מה שכן, בלאט הוא אחד המאמנים שיודעים הכי טוב להוציא מהקבוצה שלו יותר ממה שהיא שווה על הנייר. אבל הבעיה שזה בד''כ עובד לו כשהתקציב שלו מוגבל, ולא כשהוא מגיע כפייבוריט. באפס פילזן הוא כשל לחלוטין, ובדינמו מוסקבה הקבוצה המאוד מוכשרת שהיתה לו, לא הראתה שום ערך מוסף, אלא הסתמכה בעיקר על הכישרון האדיר שלה.
קודי כתב:פגשתי היום בצהריים אדם שהוא בכיר במכבי (שמרבית אנשי הפורום כאן מכירים אותו). האדם הזה הוא חבר של מכר ותיק שלי וכך יצא לנו לדבר במשך כמה דקות. הוא טוען ש:
1. בגלל סיפור יוגב אוחיון מכבי התחילה את העונה בחריגה תקציבית.
2. בלאט אכן רוצה גבוה מאסיבי וגם גארד יוצר. אבל איך אמר הבחור: "הוא גם יכול לרצות את השמיים והירח..."
3. ההנהלה מוכנה להביא סנטר אבל במגבלות התקציביות הקיימות בלבד.
4. במכבי לא מתכוונים להגדיל את החריגה התקציבית ולהוציא עוד כסף מהכיס. אם יצליחו לחסוך סכומי כסף משמעותיים על קיינר-מדלי ושרמדיני (לשניהם חוזים מחייבים ולכן יהיה קשה לשחרר אותם) וימצאו גבוה רציני שיוכל לשדרג את הקבוצה (לא עוד שחקן ספסל) אז זה יקרה, אחרת ישאר הסגל הנוכחי עד סוף העונה.
5. ייתכן שישוחרר שחקן אבל הסיכוי שיגיע שחקן נוסף נמוך מאוד. לדברי הבחור הם מתקשים להאמין שבמסגרות התקציביות הנוכחיות יגיע מישהו.
6. ההנהלה כועסת מאוד על בלאט ולדבריהם הקבוצה נראית רע באשמתו למרות שיש לה פוטנציאל טוב בהרבה. לדבריו בלאט לא משתף ולא נותן הזדמנות לשחקנים שהוא לא רוצה בכוונה וכך הוא לא מנצל את יכולותיהם. לדברי הבחור בלאט אישר כל שחקן שהגיע לכאן אז שיפסיק להתלונן עכשיו.
jol9 כתב:יובל לפי הדברים שלך עושה רושם שההנהלה לא מסתפקת בלקיחת סמכויות בניית הקבוצה מהמאמן
היא גם רוצה לאמן במקומו ולהגיד לו איזה שחקנים לשתף...
עושה רושם שבעונה הבאה המאמן שלנו יהיה שרון דרוקר
felix_r כתב:מצטער, אבל כל התירוצים האלה לא מקובלים עלי. כבר בשנה שעברה כתבתי, שבלאט לא אוהב לשחק עם סנטרים, ובגלל זה הוא מנסה להעיף את סופו. השנה הוא עושה את המוות לשרמאדיני. אין מה לעשות, אין לנו תקציב של צסקא, אז הוא צריך לנצל את מה שיש, ולא לעשות מה שבא לו!
jol9 כתב:פליקס, הדוגמא של המאמן של קאנטו היא לא טובה.
גם בארץ יש לך מאמנים שמצליחים עם קבוצות מוגבלות מעל ומעבר (דן שמיר למשל). זה לא אומר שאם ייקבלו קבוצה גדולה כמו מכבי הם יצליחו בה.
למעשה, אם המאמן של קאנטו מחליף מחר את דייויד בלאט, אני הייתי מהמר בסבירות של 90% שהוא ייכשל. למה? כי הוא לא יעמוד בלחץ.
אני מזכיר לך את ספאחיה המצויין, שאף הוא לא עמד בלחץ של מכבי ועזב אחרי שנה.
כמו שאתה יודע, כדורסל זה לא רק להביא שחקנים, ולנהל משחקים. זה הרבה מעבר לזה, וזה לא מקרי שהמאמנים היחידים שהצליחו במכבי ב-20 השנים האחרונות, הם פיני ובלאט,
ואפילו צביקה, שאני מאוד מעריך אותו, לא ממש הצליח עם מכבי בפרק הזמן הזה בעונות שהוא אימן בה.
אני כן מסכים שבלאט לא מוציא כרגע 100% מהסגל, אבל זה לא אומר שהבעיה העיקרית היא לא של השחקנים. הוא לא נקי מאחריותכי הוא בחר/אישר חלק מהם,
אבל זה שאתה חושב ששרמדיני הוא שחקן טוב (ואני גם חשבתי ככה), לא אומר שהוא יכול להצליח גם במכבי, ואולי דייויד החליט שגם שרמדיני טוב, לא מספיק עבור מה שהוא מצפה מגבוה,
ומעדיף ללכת עם השחקנים הטובים יותר שנמצאים בכושר הטוב יותר.
בסופו של דבר לבלאט יש קבוצה שניהול המשחק שלה תלוי ב-100% באוחיון, וכשהוא לא על הפרקט, אז הוא לא ממש יכול לקבל משחק התקפי נורמלי.
כשאוחיון על המגרש, דווקא יש כדורסל לא רע. מחפשים את אליהו, את ג'יימס, את סמית' בפינות לזריקות - הכל זורם. כשאוחיון על הספסל זה לא קורה.
בשורה התחתונה אני אומר דבר כזה - אם אתם שחקני ספסל, ואתם מרגישים מקופחים, תמצאו את הדרך שלכם לשכנע את בלאט לתת לכם דקות.
הדרך היא בטח לא להיות רך ועב"מ בהגנה, ולזרוק בלוקים בהתקפה.
MTA2311 כתב:הלוואי שהיינו משחקים כדורסל טוב ב25 דקות שיוגב נמצא על המגרש כל ערב. בדרך כלל 25 דקות טובות מספיקות בשביל לנצח משחקים, ובצורה משכנעת אפילו.
אני לא בטוח שראינו עד עכשיו 25 דקות טובות של מכבי כל העונה. כשיוגב על המגרש אנחנו נראים מקסימום פחות גרוע, לא טוב. וגם זה, רק בגלל שהוא רכז טבעי, לא בגלל שיש איזה משחק התקפה מתוכנן, שבנוי על תרגילים יעילים. אתה חייב להודות, שלא רואים השנה ממכבי שום דבר שנראה כמו כדורסל מתוכנן. ובשביל זה לא צריך את לנגפורד וסופו בקבוצה.
felix_r כתב:jol9 כתב:פליקס, הדוגמא של המאמן של קאנטו היא לא טובה.
גם בארץ יש לך מאמנים שמצליחים עם קבוצות מוגבלות מעל ומעבר (דן שמיר למשל). זה לא אומר שאם ייקבלו קבוצה גדולה כמו מכבי הם יצליחו בה.
למעשה, אם המאמן של קאנטו מחליף מחר את דייויד בלאט, אני הייתי מהמר בסבירות של 90% שהוא ייכשל. למה? כי הוא לא יעמוד בלחץ.
אני מזכיר לך את ספאחיה המצויין, שאף הוא לא עמד בלחץ של מכבי ועזב אחרי שנה.
כמו שאתה יודע, כדורסל זה לא רק להביא שחקנים, ולנהל משחקים. זה הרבה מעבר לזה, וזה לא מקרי שהמאמנים היחידים שהצליחו במכבי ב-20 השנים האחרונות, הם פיני ובלאט,
ואפילו צביקה, שאני מאוד מעריך אותו, לא ממש הצליח עם מכבי בפרק הזמן הזה בעונות שהוא אימן בה.
אני כן מסכים שבלאט לא מוציא כרגע 100% מהסגל, אבל זה לא אומר שהבעיה העיקרית היא לא של השחקנים. הוא לא נקי מאחריותכי הוא בחר/אישר חלק מהם,
אבל זה שאתה חושב ששרמדיני הוא שחקן טוב (ואני גם חשבתי ככה), לא אומר שהוא יכול להצליח גם במכבי, ואולי דייויד החליט שגם שרמדיני טוב, לא מספיק עבור מה שהוא מצפה מגבוה,
ומעדיף ללכת עם השחקנים הטובים יותר שנמצאים בכושר הטוב יותר.
בסופו של דבר לבלאט יש קבוצה שניהול המשחק שלה תלוי ב-100% באוחיון, וכשהוא לא על הפרקט, אז הוא לא ממש יכול לקבל משחק התקפי נורמלי.
כשאוחיון על המגרש, דווקא יש כדורסל לא רע. מחפשים את אליהו, את ג'יימס, את סמית' בפינות לזריקות - הכל זורם. כשאוחיון על הספסל זה לא קורה.
בשורה התחתונה אני אומר דבר כזה - אם אתם שחקני ספסל, ואתם מרגישים מקופחים, תמצאו את הדרך שלכם לשכנע את בלאט לתת לכם דקות.
הדרך היא בטח לא להיות רך ועב"מ בהגנה, ולזרוק בלוקים בהתקפה.
לא הבאתי את מאמן קאנטו כאחד שצריך להחליף את בלאט, אלא כאחד שעושה מעל ומעבר עם הסגל שלו. אני לא דורש להחליף את בלאט, אני רק תומך בביקורת של ההנהלה על בלאט.
ספאחיה לא עזב, החליטו להחליף אותו. ואם כבר הזכרת אותו, היה לו הרכב חלש מזה של מכבי היום, ועדיין הוא הגיע להצלבה ונתן קרב ענק לצסקא הגדולה של אז. היתי גאה במכבי של אז למרות הסגל החלש.
ואם כבר הזכרת את ספאחיה, אז אני קצת אאיר את עיניך. לספאחיה יש רשימת תארים עם קבוצות, שדיוויד בלאט כנראה בחיים לא יגיע אליה. יש לו אליפויות באיזה 7 מדינות כולל ספרד.
הינה, תקרא:
http://www.euroleague.net/competition/c ... &pcode=WAI
שחף כתב:יוני, הנקודה העיקרית היא... שבלאט מראש רצה ללכת לעונה הנוכחית בלי סנטר דומינננטי, כלומר עם הנדריקס. אני לא חושב שעניין החתמת שחקנים הוא שחור ולבן. יש אילוצים תקציביים שתוקעים את בלאט מצד אחד(רצה להשאיר את לאנגפורד, רצה להחתים את ג'אמונט גורדון, קיבל במקום זה את לוגאן ב-500K). מהצד השני, יש שחקנים שהם במובהק כאלה שבלאט מביא. הנדריקס נניח, או דווין סמית'. ד''א, בלאט רצה את מרכוס בראון במקום פארקר בזמנו. פיני היה זה שהעדיף את פארקר. אין לי ספק שהמבחן האמיתי של בלאט היה יכול להיות אם היה מקבל תקציב ראוי יותר לבנות איתו את הסגל, ולא 500K לרכז, 250K לשוטינג גארד ועוד 900K לסנטר.
משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot], omerk ו־35 אורחים