סנטר חדש? פלאניניץ' מועמד להגיע על חשבון שרמאדיני

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: חיזוק בדרך? סנטר עלול להגיע על חשבון מדלי ושרמאדיני

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 דצמבר 2012, 23:40

אני ממש לא חושב שבלאט מאמן גדול. יש לו הרבה חסרונות משמעותיים( מאמן התקפה לא טוב, מאוד מקובע, מיושן וכו'), אבל כמו כל דבר בחיים זה שאלה של אלטרנטיבות. כרגע אני לא רואה הרבה מאמנים שאנחנו יכולים להביא במקומו. בכל מקרה, אני לא רואה אותו נשאר פה עוד הרבה זמן, ובצדק מבחינתו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

Re: מכבי עשויה להביא גבוה בינואר, מדלי עלול לשלם את המחיר

הודעהעל ידי מני » 08 דצמבר 2012, 06:44

itay92 כתב:אני פשוט לא מבין לאיפה כל התקציב הולך?!?!
רוב השחקנים סביב ה500K-אז איך אנחנו כבר בבור?

שקובעים רף תקציבי על שחקנים מגוחך (של עד 2 מיליון תקציב שחקנים) אז ברור שהם מעבר לרף, ויש חריגה.
סמל אישי של המשתמש
מני

הודעהעל ידי התנין » 08 דצמבר 2012, 08:40

MTA2311 כתב:אני ממש לא חושב שבלאט מאמן גדול. יש לו הרבה חסרונות משמעותיים( מאמן התקפה לא טוב, מאוד מקובע, מיושן וכו'), אבל כמו כל דבר בחיים זה שאלה של אלטרנטיבות. כרגע אני לא רואה הרבה מאמנים שאנחנו יכולים להביא במקומו. בכל מקרה, אני לא רואה אותו נשאר פה עוד הרבה זמן, ובצדק מבחינתו.

אם בלאט לא מאמן גדול(במובן של יכולות נטו ולא תארים)אז מה זה אומר על שאר המאמנים ביורוליג? כמו כל מאמן הוא תלוי בסגל השחקנים שיש לו. מה שכן, בלאט הוא אחד המאמנים שיודעים הכי טוב להוציא מהקבוצה שלו יותר ממה שהיא שווה על הנייר. אבל הבעיה שזה בד''כ עובד לו כשהתקציב שלו מוגבל, ולא כשהוא מגיע כפייבוריט. באפס פילזן הוא כשל לחלוטין, ובדינמו מוסקבה הקבוצה המאוד מוכשרת שהיתה לו, לא הראתה שום ערך מוסף, אלא הסתמכה בעיקר על הכישרון האדיר שלה.
התנין

הודעהעל ידי jol9 » 08 דצמבר 2012, 10:37

felix_r כתב:מצטער, אבל כל התירוצים האלה לא מקובלים עלי. כבר בשנה שעברה כתבתי, שבלאט לא אוהב לשחק עם סנטרים, ובגלל זה הוא מנסה להעיף את סופו. השנה הוא עושה את המוות לשרמאדיני. אין מה לעשות, אין לנו תקציב של צסקא, אז הוא צריך לנצל את מה שיש, ולא לעשות מה שבא לו!

העונה הראשונה המוצלחת היתה רק בגלל שבנו את הקבוצה בלעדיו. את פרקינס ואיידסון הוא קיבל מפיני. את סופו ההנהלה הנחיתה עליו ולמרות שהוא לא רצה, ואת פארגו הוא בכלל לא הכיר (הוא אימן מחוץ לישראל ולא ראה את הליגה), ההנהלה לקחה אותו בעודף שנשאר מהתקציב. גם את אליהו הוא לא ממש רצה, אבל לא ממש שאלו אותו. בגלל שבעונה הראשונה הוא היה צריך להוכיח להנהלה שהוא באמת שווה, הוא עבד כמו שצריך, וניצל את כל מה שהיה לו (כולל סופו). אבל אחרי שהגיע לגמר היורוליג, עלה לו השתן לראש.

נשבר לי הזיין לראות כבר שנה שניה ברציפות לראות קבוצה מגעילה שלא משתפרת בכלום לאורך העונה בגלל העקשנות של בלאט!

אני לא מסכים עם זה.
לבלאט תמיד יש מה להוכיח, כמו לכל מאמן. עובדה שהוא מצליח מאוד בנבחרת רוסיה, שם יש לו סגל עם כשרון.
כמו שאמרתי, יש מקום לביקורת, אבל לא לביקורת גורפת.

הקבוצה לא טובה, כי התקציב לא מספיק גבוה.
כשהיו פה שחקנים טובים אז הקבוצה נראתה טוב, ולצורך העניין זה לא משנה מי בחר אותם.

כשיש לו בנבחרת רוסיה סנטרים טובים, אז זה גם נראה אחרת. זה לא שאתה רואה שהוא מעדיף לא להזמין את קאון ואת טימופייב ובמקומם לאזרח את שון ג'יימס...

צריך לזכור שבלאט מאמן בפועל את מכבי זו השנה החמישית.
בארבע השנים המלאות בהן היה כאן הוא השיג שני פיינל פורים (כולל גמר אחד), תואר אדריאטית, 4 אליפויות, 4 גביעים.

אני אשמח לשמוע את מי אתה מציע כמאמן במקומו, שיוכל להשיג הישגים כאלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 08 דצמבר 2012, 12:02

jol9 כתב:
felix_r כתב:מצטער, אבל כל התירוצים האלה לא מקובלים עלי. כבר בשנה שעברה כתבתי, שבלאט לא אוהב לשחק עם סנטרים, ובגלל זה הוא מנסה להעיף את סופו. השנה הוא עושה את המוות לשרמאדיני. אין מה לעשות, אין לנו תקציב של צסקא, אז הוא צריך לנצל את מה שיש, ולא לעשות מה שבא לו!

העונה הראשונה המוצלחת היתה רק בגלל שבנו את הקבוצה בלעדיו. את פרקינס ואיידסון הוא קיבל מפיני. את סופו ההנהלה הנחיתה עליו ולמרות שהוא לא רצה, ואת פארגו הוא בכלל לא הכיר (הוא אימן מחוץ לישראל ולא ראה את הליגה), ההנהלה לקחה אותו בעודף שנשאר מהתקציב. גם את אליהו הוא לא ממש רצה, אבל לא ממש שאלו אותו. בגלל שבעונה הראשונה הוא היה צריך להוכיח להנהלה שהוא באמת שווה, הוא עבד כמו שצריך, וניצל את כל מה שהיה לו (כולל סופו). אבל אחרי שהגיע לגמר היורוליג, עלה לו השתן לראש.

נשבר לי הזיין לראות כבר שנה שניה ברציפות לראות קבוצה מגעילה שלא משתפרת בכלום לאורך העונה בגלל העקשנות של בלאט!

אני לא מסכים עם זה.
לבלאט תמיד יש מה להוכיח, כמו לכל מאמן. עובדה שהוא מצליח מאוד בנבחרת רוסיה, שם יש לו סגל עם כשרון.
כמו שאמרתי, יש מקום לביקורת, אבל לא לביקורת גורפת.

הקבוצה לא טובה, כי התקציב לא מספיק גבוה.
כשהיו פה שחקנים טובים אז הקבוצה נראתה טוב, ולצורך העניין זה לא משנה מי בחר אותם.

כשיש לו בנבחרת רוסיה סנטרים טובים, אז זה גם נראה אחרת. זה לא שאתה רואה שהוא מעדיף לא להזמין את קאון ואת טימופייב ובמקומם לאזרח את שון ג'יימס...

צריך לזכור שבלאט מאמן בפועל את מכבי זו השנה החמישית.
בארבע השנים המלאות בהן היה כאן הוא השיג שני פיינל פורים (כולל גמר אחד), תואר אדריאטית, 4 אליפויות, 4 גביעים.

אני אשמח לשמוע את מי אתה מציע כמאמן במקומו, שיוכל להשיג הישגים כאלה.

מצליח בנבחרת רוסיה... בסדר. גם אני, אם היה לי את קירילנקו וחריאפה היתי בוחר לשחק בשיטה הגנתית לוחצת מבלי להתמקד הרבה בהתקפה. אבל גם שם זה מצליח רק בגלל שהטורנירים קצרים ואין הרבה זמן לאנאליזה ולחקר צורת המשחק של היריבה. היורוליג הוא טורניר ארוך, וכמו שאתה יודע, אחרי חודשים שלושה כולם כבר יודעים איך לשחק מול הגנת הלחץ של בלאט (מה גם שמכבי אין לנו שחקני הגנה כמו קירילנקו).

כן, בלאט כבר שנה חמישית במכבי. אני רוצה להזכיר לך, שבשתי הקדנציות הוא הגיע לפיינל פור דווקא בשנה הראשונה, כאשר ירש חלק גדול מהסגל שבנה פיני גרשון. בשני המקרים אחרי העונה הראשונה המוצלחת, ההמשך היה פחות טוב, כי הוא היה מתחיל להביא שחקנים לפי הבנתו.

מה שמעצבן זה שבגלל השם של בלאט, ובגלל שאין לו אויבים מוצהרים בין אנשי המקצוע, אתה כמעט ולא שומע ביקורת על העבודה שלו. אם זה היה צביקה שרף או פיני גרשון, כבר היו אוכלים אותם חיים בכלי התקשורת.

לא צריך כל שניה לחזור לעניין התקציב! זה לא שבלאט מוציא 100% ממה שיש לו בסגל, ורק מגבלות התקציב הן אלה שמפריעות למכבי לשחק טוב יותר.

אתה רוצה לשמוע על מאמנים שכן מוציאים את המאקסימום מהסגל? סבבה. קח את מאמן קאנטו לדוגמא. בשנה שעברה עם קבוצה ברבע תקציב של מכבי, ששרמאדיני ומיצוב היו הכוכבים שלה, הוא היה רחוק סל אחד מלהעפיל להצלבה (כדור אחרון של באזילה במשחק בית נגד בארסה נכנס, עשה סיבוב בתוך החישוק, ויצא החוצה). השנה, אחרי שצסקא לקחה לו את מיצוב ומכבי לקחה את שרמאדיני (בשביל שלניב ראסקין יהיה על מי לרדת), הוא קיבל סגל ברמה של אשקלון בערך, עם זר כמו טיוס (שגם בקופליג לא היה נחשב לשוס גדול), אם הסנטר קוזין (CUSIN) שהוא ברמה של קוז'יקארו ביום בנוני. ובנוסף לכל נפצע לו הרכז הראשון ג'רי סמית' אחרי 4 משחקים. אז מה הוא עשה? הוא בכה על התקציב? הוא התלונן על מר גרולו? לא! הוא התחיל לעבוד קשה בנסיון לנצל כל קמצוץ של טוב בסגל שלו, כל יתרון במאטצ'-אפ, והינה מה הפלא, הוא נותן בראש לקבוצות המיליונרים כמו פנרבאחצ'ה וריאל מדריד! אז נכון, בניגוד למכבי, קאנטו עוד לו הבטיחה את מקומה בטופ-16, ויש מצב שגם לא תצליח לעשות זאת, אבל למאמן שלה יש הרבה יותר סיבות להיות גאה בעבודתו מאשר לדיוויד בלאט.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 דצמבר 2012, 12:33

התנין כתב:
MTA2311 כתב:אני ממש לא חושב שבלאט מאמן גדול. יש לו הרבה חסרונות משמעותיים( מאמן התקפה לא טוב, מאוד מקובע, מיושן וכו'), אבל כמו כל דבר בחיים זה שאלה של אלטרנטיבות. כרגע אני לא רואה הרבה מאמנים שאנחנו יכולים להביא במקומו. בכל מקרה, אני לא רואה אותו נשאר פה עוד הרבה זמן, ובצדק מבחינתו.

אם בלאט לא מאמן גדול(במובן של יכולות נטו ולא תארים)אז מה זה אומר על שאר המאמנים ביורוליג? כמו כל מאמן הוא תלוי בסגל השחקנים שיש לו. מה שכן, בלאט הוא אחד המאמנים שיודעים הכי טוב להוציא מהקבוצה שלו יותר ממה שהיא שווה על הנייר. אבל הבעיה שזה בד''כ עובד לו כשהתקציב שלו מוגבל, ולא כשהוא מגיע כפייבוריט. באפס פילזן הוא כשל לחלוטין, ובדינמו מוסקבה הקבוצה המאוד מוכשרת שהיתה לו, לא הראתה שום ערך מוסף, אלא הסתמכה בעיקר על הכישרון האדיר שלה.

זה לא צריך להגיד שום דבר על שאר המאמנים ביורוליג( השנה סמית' הוא השחקן הכי טוב של מכבי, זה הופך אותו לשחקן גדול?). מאמן גדול זה מאמן שזכה בתארים, או הביא משהו חדש לכדורסל. בסך הכל בלאט מאמן טוב, שמתאים למכבי, אבל מאמן גדול? לא.
נערך לאחרונה על ידי MTA2311 בתאריך 08 דצמבר 2012, 13:14, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 08 דצמבר 2012, 12:51

פליקס, הדוגמא של המאמן של קאנטו היא לא טובה.
גם בארץ יש לך מאמנים שמצליחים עם קבוצות מוגבלות מעל ומעבר (דן שמיר למשל). זה לא אומר שאם ייקבלו קבוצה גדולה כמו מכבי הם יצליחו בה.

למעשה, אם המאמן של קאנטו מחליף מחר את דייויד בלאט, אני הייתי מהמר בסבירות של 90% שהוא ייכשל. למה? כי הוא לא יעמוד בלחץ.
אני מזכיר לך את ספאחיה המצויין, שאף הוא לא עמד בלחץ של מכבי ועזב אחרי שנה.

כמו שאתה יודע, כדורסל זה לא רק להביא שחקנים, ולנהל משחקים. זה הרבה מעבר לזה, וזה לא מקרי שהמאמנים היחידים שהצליחו במכבי ב-20 השנים האחרונות, הם פיני ובלאט,
ואפילו צביקה, שאני מאוד מעריך אותו, לא ממש הצליח עם מכבי בפרק הזמן הזה בעונות שהוא אימן בה.

אני כן מסכים שבלאט לא מוציא כרגע 100% מהסגל, אבל זה לא אומר שהבעיה העיקרית היא לא של השחקנים. הוא לא נקי מאחריותכי הוא בחר/אישר חלק מהם,
אבל זה שאתה חושב ששרמדיני הוא שחקן טוב (ואני גם חשבתי ככה), לא אומר שהוא יכול להצליח גם במכבי, ואולי דייויד החליט שגם שרמדיני טוב, לא מספיק עבור מה שהוא מצפה מגבוה,
ומעדיף ללכת עם השחקנים הטובים יותר שנמצאים בכושר הטוב יותר.

בסופו של דבר לבלאט יש קבוצה שניהול המשחק שלה תלוי ב-100% באוחיון, וכשהוא לא על הפרקט, אז הוא לא ממש יכול לקבל משחק התקפי נורמלי.
כשאוחיון על המגרש, דווקא יש כדורסל לא רע. מחפשים את אליהו, את ג'יימס, את סמית' בפינות לזריקות - הכל זורם. כשאוחיון על הספסל זה לא קורה.

בשורה התחתונה אני אומר דבר כזה - אם אתם שחקני ספסל, ואתם מרגישים מקופחים, תמצאו את הדרך שלכם לשכנע את בלאט לתת לכם דקות.
הדרך היא בטח לא להיות רך ועב"מ בהגנה, ולזרוק בלוקים בהתקפה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 דצמבר 2012, 13:24

הלוואי שהיינו משחקים כדורסל טוב ב25 דקות שיוגב נמצא על המגרש כל ערב. בדרך כלל 25 דקות טובות מספיקות בשביל לנצח משחקים, ובצורה משכנעת אפילו.
אני לא בטוח שראינו עד עכשיו 25 דקות טובות של מכבי כל העונה. כשיוגב על המגרש אנחנו נראים מקסימום פחות גרוע, לא טוב. וגם זה, רק בגלל שהוא רכז טבעי, לא בגלל שיש איזה משחק התקפה מתוכנן, שבנוי על תרגילים יעילים. אתה חייב להודות, שלא רואים השנה ממכבי שום דבר שנראה כמו כדורסל מתוכנן. ובשביל זה לא צריך את לנגפורד וסופו בקבוצה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי toja27 » 08 דצמבר 2012, 15:33

טרינצ'יארי-מאמן קאנטו הוא מאמן באמת מצוין.כשחשבתי לעצמי איזה מאמן טוב יכול להחליף את בלאט אז הוא המאמן הראשון שעלה לי לראש.רק שהסגנון משחק שלו כל כך שונה מזה של מכבי שתמיד מבוסס על שחקנים אמרקאיים וכל היתרונות שבהם שקשה לי "לעכל" אותו כמאמן במכבי למרות שלהודות זה יכול להיות מעניין.
באותו הקשר כשחשבתי על איזה מאמן יכול להחליף את בלאט מצאתי שאני לא מוצא מאמנים רבים. תסתכלו על פריג'אוני למשל שמאמן את פנר, איזה עונה נוראית יש להם עד עכשיו. מסינה המהולל שלמרות התוצאות(גם מכבי מביאה עד עכשיו תוצאות) הקבוצה שלו לא נראית משהו. כנראה שלהיות מאמן זה לא דבר קל וחייבים לקחת את זה בחשבון.

למרות שיש דברים שאני אוהב אצל בלאט( דגש על הגנה, לא מוותר לשחקנים, מאמן עם סמכותיות,אינטינסיבי,מנסה להיות יצרתי,ויש שחקנים שהוא מוציא מהם את המקסימום, ואולי עוד משהו ששכחתי) הרבה פעמים אני מרגיש שאני לא שבע רצון ממנו. קודם כל הבחירת שחקנים שלו עד עכשיו היא לא טובה לדעתי, הוא לא מאמן התקפה טוב- אתה מרגיש חוסר זרימה בהתקפה אצלו, לפעמים הוא עקשן מאוד גם במקומות שהעקשנות לא מועילה(למשל,לא אהבתי את ההתנהלות שלו מול אליהו בשנים האחרונות),לפעמים הוא מתחכם ועושה הפוך על הפוך ובסוף יוצא לו הפוך(למשל ה5 דקות שהוא נתן למיידלי בחמישייה הפותחת עד לא מזמן ורכבת החילופים אחרי 5 דק' משחק), הוא יכול להוריד לשחקנים את הביטחון לרצפה, ולא מוציא מהשחקנים את המקסימום במקרים מסוימים(שרמדיני ואליהו עד לא מזמן).

סך הכל, אני חלוק עליו. לדעתי הוא מאמן טוב סה"כ אבל הרבה פעמים אני פשוט מוצא את עצמי אומר "מה אתה עושה לעזאזל?".
סמל אישי של המשתמש
toja27

Re: מכבי עשויה להביא גבוה בינואר, מדלי עלול לשלם את המחיר

הודעהעל ידי rc4991 » 08 דצמבר 2012, 15:40

קודי כתב:פגשתי היום בצהריים אדם שהוא בכיר במכבי (שמרבית אנשי הפורום כאן מכירים אותו). האדם הזה הוא חבר של מכר ותיק שלי וכך יצא לנו לדבר במשך כמה דקות. הוא טוען ש:
1. בגלל סיפור יוגב אוחיון מכבי התחילה את העונה בחריגה תקציבית.
2. בלאט אכן רוצה גבוה מאסיבי וגם גארד יוצר. אבל איך אמר הבחור: "הוא גם יכול לרצות את השמיים והירח..."
3. ההנהלה מוכנה להביא סנטר אבל במגבלות התקציביות הקיימות בלבד.
4. במכבי לא מתכוונים להגדיל את החריגה התקציבית ולהוציא עוד כסף מהכיס. אם יצליחו לחסוך סכומי כסף משמעותיים על קיינר-מדלי ושרמדיני (לשניהם חוזים מחייבים ולכן יהיה קשה לשחרר אותם) וימצאו גבוה רציני שיוכל לשדרג את הקבוצה (לא עוד שחקן ספסל) אז זה יקרה, אחרת ישאר הסגל הנוכחי עד סוף העונה.
5. ייתכן שישוחרר שחקן אבל הסיכוי שיגיע שחקן נוסף נמוך מאוד. לדברי הבחור הם מתקשים להאמין שבמסגרות התקציביות הנוכחיות יגיע מישהו.
6. ההנהלה כועסת מאוד על בלאט ולדבריהם הקבוצה נראית רע באשמתו למרות שיש לה פוטנציאל טוב בהרבה. לדבריו בלאט לא משתף ולא נותן הזדמנות לשחקנים שהוא לא רוצה בכוונה וכך הוא לא מנצל את יכולותיהם. לדברי הבחור בלאט אישר כל שחקן שהגיע לכאן אז שיפסיק להתלונן עכשיו.

ההנהלה הזאת פשוט משגעת אותי...
עאלק אנחנו בגירעון אחרי הקיץ שעבר עלינו ושבסופו קיבלנו סגל כל כך זול(יחסית)
jol9 כתב:יובל לפי הדברים שלך עושה רושם שההנהלה לא מסתפקת בלקיחת סמכויות בניית הקבוצה מהמאמן
היא גם רוצה לאמן במקומו ולהגיד לו איזה שחקנים לשתף...
עושה רושם שבעונה הבאה המאמן שלנו יהיה שרון דרוקר

עצוב מאוד שזה המצב

אתה ידוע באהבה שלך לבלאט...
להאשים אותו באיך שהקבוצה נראית אחרי התתנהלות וההתערבות שלל ההנהלה זו פשוט חוצפה
כמו שיוני אמר,יש מקום לביקורת על דברים נקודתיים אבל לא על דבר כל כך גדול
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 08 דצמבר 2012, 15:42

jol9 כתב:פליקס, הדוגמא של המאמן של קאנטו היא לא טובה.
גם בארץ יש לך מאמנים שמצליחים עם קבוצות מוגבלות מעל ומעבר (דן שמיר למשל). זה לא אומר שאם ייקבלו קבוצה גדולה כמו מכבי הם יצליחו בה.

למעשה, אם המאמן של קאנטו מחליף מחר את דייויד בלאט, אני הייתי מהמר בסבירות של 90% שהוא ייכשל. למה? כי הוא לא יעמוד בלחץ.

כמו שאתה יודע, כדורסל זה לא רק להביא שחקנים, ולנהל משחקים. זה הרבה מעבר לזה, וזה לא מקרי שהמאמנים היחידים שהצליחו במכבי ב-20 השנים האחרונות, הם פיני ובלאט,
ואפילו צביקה, שאני מאוד מעריך אותו, לא ממש הצליח עם מכבי בפרק הזמן הזה בעונות שהוא אימן בה.

אני כן מסכים שבלאט לא מוציא כרגע 100% מהסגל, אבל זה לא אומר שהבעיה העיקרית היא לא של השחקנים. הוא לא נקי מאחריותכי הוא בחר/אישר חלק מהם,
אבל זה שאתה חושב ששרמדיני הוא שחקן טוב (ואני גם חשבתי ככה), לא אומר שהוא יכול להצליח גם במכבי, ואולי דייויד החליט שגם שרמדיני טוב, לא מספיק עבור מה שהוא מצפה מגבוה,

בסופו של דבר לבלאט יש קבוצה שניהול המשחק שלה תלוי ב-100% באוחיון, וכשהוא לא על הפרקט, אז הוא לא ממש יכול לקבל משחק התקפי נורמלי.
כשאוחיון על המגרש, דווקא יש כדורסל לא רע. מחפשים את אליהו, את ג'יימס, את סמית' בפינות לזריקות - הכל זורם. כשאוחיון על הספסל זה לא קורה.

בשורה התחתונה אני אומר דבר כזה - אם אתם שחקני ספסל, ואתם מרגישים מקופחים, תמצאו את הדרך שלכם לשכנע את בלאט לתת לכם דקות.

לא הבאתי את מאמן קאנטו כאחד שצריך להחליף את בלאט, אלא כאחד שעושה מעל ומעבר עם הסגל שלו. אני לא דורש להחליף את בלאט, אני רק תומך בביקורת של ההנהלה על בלאט.

ספאחיה לא עזב, החליטו להחליף אותו. ואם כבר הזכרת אותו, היה לו הרכב חלש מזה של מכבי היום, ועדיין הוא הגיע להצלבה ונתן קרב ענק לצסקא הגדולה של אז. היתי גאה במכבי של אז למרות הסגל החלש.

ואם כבר הזכרת את ספאחיה, אז אני קצת אאיר את עיניך. לספאחיה יש רשימת תארים עם קבוצות, שדיוויד בלאט כנראה בחיים לא יגיע אליה. יש לו אליפויות באיזה 7 מדינות כולל ספרד.
הינה, תקרא:
http://www.euroleague.net/competition/c ... &pcode=WAI
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 08 דצמבר 2012, 16:55

MTA2311 כתב:הלוואי שהיינו משחקים כדורסל טוב ב25 דקות שיוגב נמצא על המגרש כל ערב. בדרך כלל 25 דקות טובות מספיקות בשביל לנצח משחקים, ובצורה משכנעת אפילו.
אני לא בטוח שראינו עד עכשיו 25 דקות טובות של מכבי כל העונה. כשיוגב על המגרש אנחנו נראים מקסימום פחות גרוע, לא טוב. וגם זה, רק בגלל שהוא רכז טבעי, לא בגלל שיש איזה משחק התקפה מתוכנן, שבנוי על תרגילים יעילים. אתה חייב להודות, שלא רואים השנה ממכבי שום דבר שנראה כמו כדורסל מתוכנן. ובשביל זה לא צריך את לנגפורד וסופו בקבוצה.

מסכים חלקית. כשאוחיון לא טוב,אתה צודק, אבל כשהוא משחק טוב, המשחק של מכבי בדר"כ זורם יפה.
המשפט האחרון שלך הוא נכון, אבל חיפוש של סמית' בזריקות מהפינות, שימוש באליהו כמנהל משחק בפוסט, שימוש באליהו כפינישר בנקודות שהוא אוהב, תרגילי קליעה
ללוגאן, בידודים של שון ג'יימס קרוב לטבעת וכו', אלה הם כן מהלכים מתוכננים, ומכבי מבצעת לא מעט מהם.

בסופו של דבר המאמן הוא רק מאמן.
גם פיל ג'קסון הגיע למה שהגיע, בזכות השחקנים הנהדרים שהיו לרשותו.
תיזכר בכדורסל של יוטה של פעם... סלואן הוא מאמן נהדר, אבל מי שעשו את המשחק היו השחקנים והמאמן נתן להם לשחק באופן שהוא נוח עבורם.
אם כבר, אז כאן אולי הביקורת הגדולה לבלאט, שהוא לא ממש מתאים את סגנון המשחק של מכבי, לכישורים הקיימים בקבוצה, אבל מנגד, זה לא דבר קל, וגם למאמנים
גדולים מבלאט היו עונות שבהן חומר השחקנים לא התאים לפילוסופיית האימון שלהם, והם נפלו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 08 דצמבר 2012, 17:04

felix_r כתב:
jol9 כתב:פליקס, הדוגמא של המאמן של קאנטו היא לא טובה.

לא הבאתי את מאמן קאנטו כאחד שצריך להחליף את בלאט, אלא כאחד שעושה מעל ומעבר עם הסגל שלו. אני לא דורש להחליף את בלאט, אני רק תומך בביקורת של ההנהלה על בלאט.

ספאחיה לא עזב, החליטו להחליף אותו. ואם כבר הזכרת אותו, היה לו הרכב חלש מזה של מכבי היום, ועדיין הוא הגיע להצלבה ונתן קרב ענק לצסקא הגדולה של אז. היתי גאה במכבי של אז למרות הסגל החלש.

ואם כבר הזכרת את ספאחיה, אז אני קצת אאיר את עיניך. לספאחיה יש רשימת תארים עם קבוצות, שדיוויד בלאט כנראה בחיים לא יגיע אליה. יש לו אליפויות באיזה 7 מדינות כולל ספרד.
הינה, תקרא:
http://www.euroleague.net/competition/c ... &pcode=WAI

הסכמתי שיש הרבה מאמנים שמוציאים מהסגל שלהם הרבה.
בדר"כ זה קל יותר לעשות עם קבוצות שהן אנדרדוג.

תראה לי מאמנים של קבוצות צמרת ביורוליג (או בNBA) שמוציאים 100% ומעלה מהפוטנציאל שיש בסגל.
יש כאלה, אבל לא הרבה.

ספאחיה גם יכול לחלום על חלק מההישגים של דייויד כמו אליפות אירופה לנבחרות, מדליה אולימפית וגמר היורוליג.
לא הבנתי מה הקשר בין זה שספאחיה לא הצליח במכבי, לבין זה שהוא הצליח בקבוצות אחרות. אם כבר, אז זה מחזק את הטענה שלי, שלהצליח במכבי זה קשה מאוד,
ועד שיש לנו סופסוף מאמן שמצליח לעשות את זה, אין מה לבוא אליו בטענות כל הזמן.

ד"א 1, אם אתה לא דורש להחליף את בלאט, ורק תומך בהנהלה בביקורת שלה, אז איך זה מסתדר עם זה ששנתיים לא היה לך אפילו דבר אחד טוב להגיד עליו?
אני אומר שאם אתה מרוצה מהבן אדם, אז אתה לא אמור לבקר אותו כל הזמן, ואם אתה לא מרוצה, אז אתה לא אמור לרצות שהוא ימשיך בתפקידו (בכל זאת כאן יש קצת
יותר אופציות ממועמדים לראשות הממשלה שלנו... :tongue3 ).

ד"א 2, ההנהלה היא פשוט חצופה בביקורת שלה, ולדעתי המחיר בעונה הבאה יהיה, שהם יצטרכו לחפש מאמן חדש שיאכל את החרא שלהם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 08 דצמבר 2012, 19:50

מדליות עם נבחרות זה משהו אחר לגמרי, שלא קשור לנושא שלנו, כי לא בונים שם קבוצה. הינה עובדה: סקאריולו פעמים אלוף אירופה עם ספרד. אז מה?

למה שנתים אני לא אומר דברים טובים על בלאט? כי שנתים (שנה וחצי) אני סובל מכדורסל תת רמה.

למה אני לא דורש להחליף? כי אני חושב שבלאט כן מסוגל ליותר מזה אם רק יהיה קצת פחות עקשן ומתנשא
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שחף » 08 דצמבר 2012, 19:52

יוני, אני מאוד אוהב את בלאט. אבל חלו בו שינויים מאז הקדנציה הראשונה. הוא השתפר בכל מיני דברים, בעיקר בניהול המשחק. אבל הקבוצה של בלאט ב-2003 הייתה מהפחות אתלטיות של מכבי בכלל. היא לא נכשלה בגלל זה, אלא בגלל שהיא פגשה קבוצה טובה ממנה(בנטון של מסינה). מאז בלאט השתנה. הוא מעדיף סנטרים אתלטיים וזריזים, ובאופן כללי אמריקאים שמסוגלים לשמור חזק וללחוץ, ואני חושב שהוא מעדיף את זה לפעמים על פני כישרון. את הנדריקס הוא רצה להשאיר בסכומים של סנטר ראשון, על כל מוגבלויותיו. הוא די לא ספר את פאפאלוקאס רוב הזמן. ברוסיה בלאט נדרש לעבוד עם מה שיש לו, ולמרות שלרוסים יש סנטרים גדולים וכבדים בלאט הצליח למקסם את זה. אני חושש איפושהו שאם בלאט של היום היה חוזר ל-2002 הוא לא היה מביא לקבוצה את וויצ'יץ', סנטר לא אתלטי עם משחק הגנה בינוני. ואולי גם דוחף להביא למכבי את הוראס ג'נקינס(שהיה מועמד חזק בקיץ 2003) במקום שאראס שעליו הוא המליץ. בלאט מטבעו הוא מאמן הגנתי. הוא לא מאמן התקפה טוב. ראינו את זה ברוב השנים שלו במכבי. בשנה שעברה מכבי התבססה על היכולת האישית של לאנגפורד בטופ 16, קצת בדומה למכבי של פיני ואלן אנדרסון. השנה אנחנו נחיה ונמות על ימי קליעה מבחוץ ומהלכי אחד על אחד של אליהו שיוצר לאחרים. ב-2003 מכבי הייתה קבוצה התקפה לא טובה, למרות שהיו לה כלים לא רעים בכלל כמו וויצ'יץ' ולואיס. אותו לואיס שבלאט שרף לחלוטין בטופ 16 התגלה שנתיים אחר כך כשחקן יעיל שעשה למכבי הרבה צרות עם אולימפיאקוס. דווקא הדוגמא של טרינקיירי, שלקח קבוצה כמו קאנטו עם מעט מאוד כישרון, היא דוגמא טובה. מצד שני דייויד מוציא מהשחקנים שלו את המקסימום בצד ההגנתי רוב הזמן. אני חושב שבלאט מעדיף מן יחידות לוחמות כאלה ששורטות ונלחמות בהגנה על כוכבים. בגלל זה הוא גם נכשל בקבוצות שכן נתנו לו כסף.

אני אסייג ואומר כאן שאני עדיין חושב שדייויד הוא המאמן הטוב ביותר עבור מכבי בשנים הקרובות, פשוט כי אני גם לא רואה מאמן שלוקח קבוצה בתקציב הזה והופך אותה לאלופת היורוליג, ובתקציב הזה סביר להניח שאם הוא יעזוב, נראה פה את דן שמיר או גודס ולא את אובראדוביץ'. אבל זה ממש לא הופך אותו למושלם.
שחף

הודעהעל ידי יוסי22 » 08 דצמבר 2012, 20:50

דווקא בכל מה שקשור לחיזוק אני יכול להבין את ההנהלה , בלאט החליט להמציא את הגלגל ולהביא את מדלי במקום מאצ'באן שהיה חתום ועכשיו הוא מתלונן .

בלאט נלחם על השיחרור של סופו בשביל להביא את תומאס/פופס ועכשיו הוא מתלונן .

הוא גם צריך לדעת לשאת באחריות להחלטות שלו בייחוד כשמכבי שיחררה בגללו שחקנים שהיו חתומים בקבוצה והביאה בעצתו שחקנים חלשים בהרבה כשבמקרה של מדלי מכבי אפילו לא חסכה כסף בדרך.
יוסי22

הודעהעל ידי jol9 » 08 דצמבר 2012, 22:44

שחף ופליקס,

אתם בהחלט מציגים טענות ענייניות שעם חלקן או אפילו רובן קשה להתווכח. עם זאת, שניכם מסכימים שבלאט הוא המאמן הטוב והמתאים ביותר בשביל מכבי.
זאת כבר סוג של הסכמה בינינו.

לגבי השחקנים ואופיים...
בלאט מאמן את מכבי זו השנה החמישית, וזוהי העונה הראשונה (העונה הנוכחית) שאין לו בסגל סנטר דומיננטי ואיכותי (לפחות על הנייר).
היה זה נייט האפמן ב2002, ניקו ב2003 וסופו ב2010 וב2011.
אם כולנו מסכימים שבלאט או בוחר שחקנים לבד, או מאשר את הבחירה של ההנהלה, אז אנחנו צריכים לרדת מאמירות כמו סופו הונחת על בלאט או ליאור הוחתם
בניגוד לדעתו, ומנגד להגיד שבלאט בחר את תומאס, בלאט העיף את מצ'באן במקום מדלי וכו'.
זה צריך לעבוד לכיוון אחד - או שבלאט הוא אחראי על כל שחקן ושחקן בסגל (גם אם הוא לא היה זה שדחף לחתימה שלו) או שהוא לא אחראי על אף שחקן.
באמצע זה לא עובד.

אפשר כמובן ללכת על כל מיני ספקולציות, מה היה קורה אילו... ולהנחית כאן לא רק את ג'נקינס במקום שאראס, אלא גם את רודני ביופורד במקום פארקר.
בסופו של דבר כל זה לא קרה, ולכן לא רלוונטי.

אני אישית חושב שהקשיים שאנחנו חווים מבחינת האיכות של מה שאנחנו רואים ממכבי, קשורה הרבה יותר למה שקורה בקיץ, מאשר מה שקורה במהלך העונה.
אני מזכיר שבעונה שעברה ההנהלה החליטה חד צדדית שהיא מוסיפה לקבוצה משהו כמו 30 משחקים נוספים בעונה, שחקן משמעותי מאוד שהוא זמני, ולא באמת מחליפה את הקו
האחורי האיכותי מאוד שהיה לה בשחקנים ראויים (פארמר היה זמני ולכן לא נחשב ולאנגפורד לא היה בתכניות בקיץ).
גם העונה עברנו כזכור 1001 סיפורי לילה ולילה, עם פרשת אוחיון, עם החתמת מחליפים לא ראויים לשחקנים טובים שעזבו ועוד.

בשורה התחתונה, אני מאמין שעם מאמן אחר מכבי לא היתה מצליחה טוב יותר עם הסגל הזה, בעוד המאמן הזה כבר הוכיח שהוא יכול להצליח טוב יותר עם סגל טוב יותר,
ולכן לפני שההנהלה מבקרת את המאמן, היא חייבת להיות בטוחה שהיא עשתה את כל מה שצריך בשביל שיהיו לו את הכלים לנצח, ולטעמי היא לא עשתה זאת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 דצמבר 2012, 22:53

מבחינתי, ההנהלה היא האשמה העיקרית באיך שהקבוצה נראית( ב9 מתוך 10 מקרים, קבוצה שנבנתה ב2 שקל, גם תשחק בהתאם), ויחד עם זאת אפשר לצפות שאפילו הקבוצה הנוכחית תציג כדורסל טוב יותר ממה שאנחנו מקבלים עד עכשיו(לפחות מול קבוצות כמו שאלון ופרוקום). ופה גם לבלאט יש אחריות.

אבל מה שבטוח, זה שמגיע לבלאט הרבה יותר ממה שהוא מקבל מההנהלה הנוכחית. גם מבחינת יחס, וגם מבחינת משאבים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 08 דצמבר 2012, 23:04

יוני, הנקודה העיקרית היא... שבלאט מראש רצה ללכת לעונה הנוכחית בלי סנטר דומינננטי, כלומר עם הנדריקס. אני לא חושב שעניין החתמת שחקנים הוא שחור ולבן. יש אילוצים תקציביים שתוקעים את בלאט מצד אחד(רצה להשאיר את לאנגפורד, רצה להחתים את ג'אמונט גורדון, קיבל במקום זה את לוגאן ב-500K). מהצד השני, יש שחקנים שהם במובהק כאלה שבלאט מביא. הנדריקס נניח, או דווין סמית'. ד''א, בלאט רצה את מרכוס בראון במקום פארקר בזמנו. פיני היה זה שהעדיף את פארקר. אין לי ספק שהמבחן האמיתי של בלאט היה יכול להיות אם היה מקבל תקציב ראוי יותר לבנות איתו את הסגל, ולא 500K לרכז, 250K לשוטינג גארד ועוד 900K לסנטר.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 09 דצמבר 2012, 00:27

שחף כתב:יוני, הנקודה העיקרית היא... שבלאט מראש רצה ללכת לעונה הנוכחית בלי סנטר דומינננטי, כלומר עם הנדריקס. אני לא חושב שעניין החתמת שחקנים הוא שחור ולבן. יש אילוצים תקציביים שתוקעים את בלאט מצד אחד(רצה להשאיר את לאנגפורד, רצה להחתים את ג'אמונט גורדון, קיבל במקום זה את לוגאן ב-500K). מהצד השני, יש שחקנים שהם במובהק כאלה שבלאט מביא. הנדריקס נניח, או דווין סמית'. ד''א, בלאט רצה את מרכוס בראון במקום פארקר בזמנו. פיני היה זה שהעדיף את פארקר. אין לי ספק שהמבחן האמיתי של בלאט היה יכול להיות אם היה מקבל תקציב ראוי יותר לבנות איתו את הסגל, ולא 500K לרכז, 250K לשוטינג גארד ועוד 900K לסנטר.

שחף אתה שוב מחזיר אותנו לתקופה של לפני קצת פחות מעשור, ומי רצה את מי ולמה. זה לא בדיוק נכון מה שאתה אומר, כי אין גרסה חד משמעית לגבי מי רצה את מי.
היום זה גם לא משנה כמובן. גם אם נניח דייויד רצה את בראון ולא את פארקר, זה לא הופך אותו לפחות מבין, כי גם בראון הוא שחקן נהדר.

זה גם לא ממש נכון שדייויד מראש רצה ללכת ללא סנטר דומיננטי. היו שיחות מאוד רציניות עם מאריץ', ואני מניח שגם סנטרים אחרים שעברו בשוק השנה, היו על הרדר.
בסופו של דבר אנחנו רואים כאן ברירות מחדל כמעט בכל החתמה, ולכן זה שוב חוזר אל ההנהלה.

כנ"ל במקרה של סמית' שהובא במקום אידסון, אותו בלאט רצה מאוד להשאיר במכבי, וזה נפל על ענייני תקציב (והפעם בצדק כנראה).

כמו שאור אמר, בלאט היה יכול לחבר את הקבוצה הספציפית הזאת ולהפיק ממנה כדורסל טוב יותר, אבל במאקרו, אין מה לבוא אליו בטענות,
כמו שחלק כאן עושים (כאילו מצ'באן במקום מדלי, היה משנה ולו בפסיק את מה שקורה העונה, ועוד בהתחשב בזה שליאור נותן עונה טובה, כלומר עמדה 4 דווקא עושה
את העבודה שלה).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot], omerk ו־35 אורחים