המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
Holiday_Armadillo כתב:אני לחלוטין מסכימה שחוקי הנשק המטורפים של ארה''ב צריכים להשתנות
אבל
יש לי תחושה שמי שרוצה לצאת למסע רצח בבית ספר\קולנוע\בנק או כל מקום אחר יידע להשיג את מה שהוא צריך
felix_r כתב:Holiday_Armadillo כתב:אני לחלוטין מסכימה שחוקי הנשק המטורפים של ארה''ב צריכים להשתנות
אבל
יש לי תחושה שמי שרוצה לצאת למסע רצח בבית ספר\קולנוע\בנק או כל מקום אחר יידע להשיג את מה שהוא צריך
מסכים איתך לגמרי. אם הבן אדם הוא פסיכופאט או שקיבל סריטה מסמים ואלכוהול, זה ממש של לא משנה. אז אם אין לו נשק, הוא יקח גרזן או מסור חשמלי, או סתם ירעיל מוצרי מזון במכולת .
הינה בישראל, לדוגמא, אנשים מסתובבים ברחובות עם ים של נשק, חיילי סדיר ומילואים יוצאים הביתה אם נשק אוטומאטי (למרות שבשנים האחרונות יש מגמה לצמצם את זה), יש אלפי אזרחים שעובדים כשומרים ומאבטחים ומחזיקים אקדחים בבית. אני לא בטוח שיש עוד מדינה עם כל כך הרבה נשק אצל האנשים ברחוב כמו בישראל, ועדיין מקרי הירי הם מעטים מאוד ביחס לכל מדינה אחרת.
misha כתב:ברור שמי שבאמת רוצה לעשות משהו מטורף בסוף ימצא דרך, אבל החוקים הקיימים בארה"ב הופכים את זה להרבה יותר קל. פשוט מצב אבסורדי. והיו כבר כל כך הרבה מקרים לאורך השנים שום דבר לא משתנה. כמו שיפתח אמר, הלובי של ה-NRA חזק מדי.
yiffy כתב:השמרנים בארה"ב משתמשים כעת בישראל כדוגמא למדינה בה יש תפוצת נשק רחבה באופן יחסי אך אחוזי רצח נמוכים משמעותית מבארה"ב. אני רק ממתין שאדם יודע דבר ינפץ את הטיעון הקלוש הזה עם ההסברים ששטחנו כאן לגבי ההבדלים בין שתי המדינות.
שחף כתב:חוץ מזה, רוב החיילים עוברים מבדקים כאלה או אחרים לפני שמגייסים אותם. אני לא אומר שאין כאלו שמגיעים לקרבי עם כל מיני הפרעות כאלה ואחרות, אבל מטורפים לחלוטין? לא זוכר מקרה כזה בארץ.
yiffy כתב:השמרנים בארה"ב משתמשים כעת בישראל כדוגמא למדינה בה יש תפוצת נשק רחבה באופן יחסי אך אחוזי רצח נמוכים משמעותית מבארה"ב. אני רק ממתין שאדם יודע דבר ינפץ את הטיעון הקלוש הזה עם ההסברים ששטחנו כאן לגבי ההבדלים בין שתי המדינות.
jol9 כתב:שחף כתב:חוץ מזה, רוב החיילים עוברים מבדקים כאלה או אחרים לפני שמגייסים אותם. אני לא אומר שאין כאלו שמגיעים לקרבי עם כל מיני הפרעות כאלה ואחרות, אבל מטורפים לחלוטין? לא זוכר מקרה כזה בארץ.
זה לא קשור קרבי או לא קרבי.
כל חייל בצה"ל מחוייב לעבור טירונות, וכל חייל שעובר טירונות מחוייב לירות בנשק, אחרת הוא לא מוסמך.
פעם, כשאני הייתי בצבא, אז חיילים היו יוצאים עם נשק הביתה גם בטירונות 02. יכול להיות שהיום זה כבר לא ככה, אבל נשק זמין יש לכל חייל צהל בנקודת זמן מסויימת.
בכל מקרה, כמו שאמרנו כאן, זה עדיין רחוק מאוד ממה שקורה בארה"ב.
שחף כתב:jol9 כתב:שחף כתב:חוץ מזה, רוב החיילים עוברים מבדקים כאלה או אחרים לפני שמגייסים אותם. אני לא אומר שאין כאלו שמגיעים לקרבי עם כל מיני הפרעות כאלה ואחרות, אבל מטורפים לחלוטין? לא זוכר מקרה כזה בארץ.
זה לא קשור קרבי או לא קרבי.
כל חייל בצה"ל מחוייב לעבור טירונות, וכל חייל שעובר טירונות מחוייב לירות בנשק, אחרת הוא לא מוסמך.
פעם, כשאני הייתי בצבא, אז חיילים היו יוצאים עם נשק הביתה גם בטירונות 02. יכול להיות שהיום זה כבר לא ככה, אבל נשק זמין יש לכל חייל צהל בנקודת זמן מסויימת.
בכל מקרה, כמו שאמרנו כאן, זה עדיין רחוק מאוד ממה שקורה בארה"ב.
אז יש לי חדשות בשבילך- יש לא מעט כאלו שיורים עם לייזר(מהלא קרביים). שמירות הם מבצעים עם נשק אמיתי, אבל הם לא הולכים איתו הביתה. וחלק מהחבר'ה האלה לא שומרים בכלל.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים