עוד טבח בארה"ב

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

עוד טבח בארה"ב

הודעהעל ידי שחף » 14 דצמבר 2012, 21:14

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4319941,00.html
מעניין מתי יקלטו שם שאי אפשר לחלק נשק לכל מי שרוצה.
שחף

Re: עוד טבח בארה"ב

הודעהעל ידי yiffy » 14 דצמבר 2012, 21:21

הלב נשבר...
בשנתיים בהם גרתי בארה"ב הזעזעתי מהרובים שראיתי בוולמרט על המדפים ומהקלות בה כל אזרח עם רישיון דה לה שמעטה יכול להוריד אותם מהמדפים, לשלם וללכת הביתה שמח וטוב לב. בהרבה מהמדינות הללו הרובים המותרים למכירה הם רובי תקיפה חצי אוטומטיים. ה-NRA (איגוד הרובאים האמריקאי) יושב כל כך חזק בתוך הקישקעס של המפלגה הרפובליקנית שפשוט אי אפשר להזיז שם כלום.

זה חייב להשתנות. במשך 20 שנה ביטוח בריאות היה בלב הדיון הציבורי בארה"ב. עכשיו, אחרי שהחוק של אובמה הוא עובדה מוגמרת, בקרת נשק חייב להפוך להיות נושא הפנים החשוב והדחוף ביותר שם. יותר מהפלות, נישואים חד-מיניים, לגליזציה של מריחואנה ושאר ירקות. ה"תופעה האמריקאית" הזאת של טבחים בבתי ספר חייבת להיפסק.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 14 דצמבר 2012, 21:51

מדהים שאחרי מה שקרה בקולומביין, אף אחד עוד לא הרים את הכפפה וניסה להלחם בNRA או לפחות ניסה להעלות את הזכות לנשיאת נשק על סדר היום הציבורי בארה"ב (אולי חוץ ממייקל מור).
כל עוד זה לא יקרה, כנראה שהמקרים האלו רק יחזרו על עצמם ומכאן, שפשוט לא ניתן למנוע את האירוע הבא.
צריכים גם לציין שרק לפני כמה ימים היה אירוע בקניון בפורטלנד ובו נהרגו שלושה אנשים.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 14 דצמבר 2012, 21:52

פשוט נורא.
לא מצליח להוציא את התמונה של ילדים כ"כ קטנים מוטלים על הרצפה ללא רוח חיים...

אני מניח שאחרי הטבח המזעזע הזה יהיו שינויים במדיניות. לא רק בקטע של הנשק, אלא גם בקטע של מאבטחים מקצועיים בכל מקום שיש בו כמות מסויימת של אנשים.

למרות שאי אפשר לצפות מה יעשה מטורף כזה או אחר, אפשר לפחות להקשות עליהם מעט.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 14 דצמבר 2012, 21:56

אני לחלוטין מסכימה שחוקי הנשק המטורפים של ארה''ב צריכים להשתנות
אבל
יש לי תחושה שמי שרוצה לצאת למסע רצח בבית ספר\קולנוע\בנק או כל מקום אחר יידע להשיג את מה שהוא צריך
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 15 דצמבר 2012, 00:29

טבח מזעזע.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 15 דצמבר 2012, 00:54

Holiday_Armadillo כתב:אני לחלוטין מסכימה שחוקי הנשק המטורפים של ארה''ב צריכים להשתנות
אבל
יש לי תחושה שמי שרוצה לצאת למסע רצח בבית ספר\קולנוע\בנק או כל מקום אחר יידע להשיג את מה שהוא צריך

מסכים איתך לגמרי. אם הבן אדם הוא פסיכופאט או שקיבל סריטה מסמים ואלכוהול, זה ממש של לא משנה. אז אם אין לו נשק, הוא יקח גרזן או מסור חשמלי, או סתם ירעיל מוצרי מזון במכולת .

הינה בישראל, לדוגמא, אנשים מסתובבים ברחובות עם ים של נשק, חיילי סדיר ומילואים יוצאים הביתה אם נשק אוטומאטי (למרות שבשנים האחרונות יש מגמה לצמצם את זה), יש אלפי אזרחים שעובדים כשומרים ומאבטחים ומחזיקים אקדחים בבית. אני לא בטוח שיש עוד מדינה עם כל כך הרבה נשק אצל האנשים ברחוב כמו בישראל, ועדיין מקרי הירי הם מעטים מאוד ביחס לכל מדינה אחרת.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 דצמבר 2012, 01:55

חקירת הטבח בארה"ב: "נראה שלרוצח הייתה הפרעת אישיות".
וואלה... הייתי בטוח שהוא שפוי לגמרי.

אין ספק שזה פשוט מגוחך שכל מטורף יכול להיכנס לסופר ולקנות איזה זיג או ברטה. חייבים לשנות כבר את השטות הזאת.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 15 דצמבר 2012, 08:01

felix_r כתב:
Holiday_Armadillo כתב:אני לחלוטין מסכימה שחוקי הנשק המטורפים של ארה''ב צריכים להשתנות
אבל

מסכים איתך לגמרי. אם הבן אדם הוא פסיכופאט או שקיבל סריטה מסמים ואלכוהול, זה ממש של לא משנה. אז אם אין לו נשק, הוא יקח גרזן או מסור חשמלי, או סתם ירעיל מוצרי מזון במכולת .

הינה בישראל, לדוגמא, אנשים מסתובבים ברחובות עם ים של נשק, חיילי סדיר ומילואים יוצאים הביתה אם נשק אוטומאטי (למרות שבשנים האחרונות יש מגמה לצמצם את זה), יש אלפי אזרחים שעובדים כשומרים ומאבטחים ומחזיקים אקדחים בבית. אני לא בטוח שיש עוד מדינה עם כל כך הרבה נשק אצל האנשים ברחוב כמו בישראל, ועדיין מקרי הירי הם מעטים מאוד ביחס לכל מדינה אחרת.

אבל בישראל יש פיקוח.
חיילים מקבלים נשק באופן די אוטומטי, אבל אני מניח שאנשים עם הפרעה יודעים לזהות עוד מלפני שמגייסים אותם ונותניםלהם נשק בידיים.
חיילי מילואים כנ"ל, אם כי כאן הפיקוח הוא בידיים של מפקדיהם במילואים.
שומרים ומאבטחים גם כן מקבלים אתהנשק לאחר הסמכה כלשהי.

זה לא כמו בארה"ב שאתה נכנס לסופר, קונה לחם, חלב, קצת עגבניות וברוקולי ושני אקדחים...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 15 דצמבר 2012, 09:58

ברור שמי שבאמת רוצה לעשות משהו מטורף בסוף ימצא דרך, אבל החוקים הקיימים בארה"ב הופכים את זה להרבה יותר קל. פשוט מצב אבסורדי. והיו כבר כל כך הרבה מקרים לאורך השנים שום דבר לא משתנה. כמו שיפתח אמר, הלובי של ה-NRA חזק מדי.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 15 דצמבר 2012, 17:48

misha כתב:ברור שמי שבאמת רוצה לעשות משהו מטורף בסוף ימצא דרך, אבל החוקים הקיימים בארה"ב הופכים את זה להרבה יותר קל. פשוט מצב אבסורדי. והיו כבר כל כך הרבה מקרים לאורך השנים שום דבר לא משתנה. כמו שיפתח אמר, הלובי של ה-NRA חזק מדי.

וזה מזעזע את המצפון.
יחד עם זאת, יש לי תחושה שהטבח הזה הולך להניע את אמות הסיפים. אני עוקב בדריכות אחרי פוליטיקה אמריקאית והדיון לגבי הנושא כעת קיבל זינוק שבחיים לא ראיתי (גם לא אחרי הטבח בקולורדו).

הימור שלי: ברגע שאובמה סוגר את הדיונים סביב המצוק הפיסקלי+תקרת החוב הוא נכנס באם-אמא של ה-NRA.

פליקס,
כפי שיוני כתב, יש פיקוח בארץ. זה לא שאלה של כמה רחבה תפוצת הנשק (ובישראל היא אכן רחבה בהשוואה למדינות מפותחות אחרות). השאלה היא באיזו קלות כל אדם נתון יכול להניח את ידיו על נשק. בארץ לא כל משיגנע יכול. אבא שלי הוא בכיר במחלקה על רישוי כלי ירייה במשרד לביטחון פנים ויצא לי להכיר כמה מהתקנות בנושא מקרוב.

מעבר לכך, יש סיבות טובות לחשוב שאירועים כאלו ימנעו ע"י פיקוח הדוק על תפוצת נשק. ראשית, מחקרים פסיכולוגיים על רוצחים סידרתיים הוכיחו שהשימוש בנשק חם הוא "זמין" יותר כי הוא יוצר ריחוק יחסי בין הרוצח לנרצח. זאת לעומת סכין או גרזן בהם הפעולה היא גראפית וקשה יותר לביצוע מבחינת האפקט האנושי. בנוסף, זה די ברור שעם גרזן או סכין הרבה יותר קשה לרצוח 27 איש בבית ספר, וקל הרבה יותר להשתלט על המבצע.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 15 דצמבר 2012, 17:56

חוץ מזה, רוב החיילים עוברים מבדקים כאלה או אחרים לפני שמגייסים אותם. אני לא אומר שאין כאלו שמגיעים לקרבי עם כל מיני הפרעות כאלה ואחרות, אבל מטורפים לחלוטין? לא זוכר מקרה כזה בארץ.
שחף

הודעהעל ידי yiffy » 15 דצמבר 2012, 18:57

השמרנים בארה"ב משתמשים כעת בישראל כדוגמא למדינה בה יש תפוצת נשק רחבה באופן יחסי אך אחוזי רצח נמוכים משמעותית מבארה"ב. אני רק ממתין שאדם יודע דבר ינפץ את הטיעון הקלוש הזה עם ההסברים ששטחנו כאן לגבי ההבדלים בין שתי המדינות.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 דצמבר 2012, 19:21

yiffy כתב:השמרנים בארה"ב משתמשים כעת בישראל כדוגמא למדינה בה יש תפוצת נשק רחבה באופן יחסי אך אחוזי רצח נמוכים משמעותית מבארה"ב. אני רק ממתין שאדם יודע דבר ינפץ את הטיעון הקלוש הזה עם ההסברים ששטחנו כאן לגבי ההבדלים בין שתי המדינות.

מה הנקודה שהם ניסו להעביר? הדבר היחיד שמשתמע מזה, זה שהאנשים בארצות הברית יותר אלימים\מטורפים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 15 דצמבר 2012, 19:33

שחף כתב:חוץ מזה, רוב החיילים עוברים מבדקים כאלה או אחרים לפני שמגייסים אותם. אני לא אומר שאין כאלו שמגיעים לקרבי עם כל מיני הפרעות כאלה ואחרות, אבל מטורפים לחלוטין? לא זוכר מקרה כזה בארץ.

זה לא קשור קרבי או לא קרבי.
כל חייל בצה"ל מחוייב לעבור טירונות, וכל חייל שעובר טירונות מחוייב לירות בנשק, אחרת הוא לא מוסמך.

פעם, כשאני הייתי בצבא, אז חיילים היו יוצאים עם נשק הביתה גם בטירונות 02. יכול להיות שהיום זה כבר לא ככה, אבל נשק זמין יש לכל חייל צהל בנקודת זמן מסויימת.

בכל מקרה, כמו שאמרנו כאן, זה עדיין רחוק מאוד ממה שקורה בארה"ב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 15 דצמבר 2012, 20:49

yiffy כתב:השמרנים בארה"ב משתמשים כעת בישראל כדוגמא למדינה בה יש תפוצת נשק רחבה באופן יחסי אך אחוזי רצח נמוכים משמעותית מבארה"ב. אני רק ממתין שאדם יודע דבר ינפץ את הטיעון הקלוש הזה עם ההסברים ששטחנו כאן לגבי ההבדלים בין שתי המדינות.

אפילו בוושינגטון פוסט http://www.washingtonpost.com/blogs/won ... siness_pop כתבו שטויות בנושא (סעיף 3) עד שהוסיפו תיקון.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי שחף » 15 דצמבר 2012, 21:14

jol9 כתב:
שחף כתב:חוץ מזה, רוב החיילים עוברים מבדקים כאלה או אחרים לפני שמגייסים אותם. אני לא אומר שאין כאלו שמגיעים לקרבי עם כל מיני הפרעות כאלה ואחרות, אבל מטורפים לחלוטין? לא זוכר מקרה כזה בארץ.

כל חייל בצה"ל מחוייב לעבור טירונות, וכל חייל שעובר טירונות מחוייב לירות בנשק, אחרת הוא לא מוסמך.

פעם, כשאני הייתי בצבא, אז חיילים היו יוצאים עם נשק הביתה גם בטירונות 02. יכול להיות שהיום זה כבר לא ככה, אבל נשק זמין יש לכל חייל צהל בנקודת זמן מסויימת.

אז יש לי חדשות בשבילך- יש לא מעט כאלו שיורים עם לייזר(מהלא קרביים). שמירות הם מבצעים עם נשק אמיתי, אבל הם לא הולכים איתו הביתה. וחלק מהחבר'ה האלה לא שומרים בכלל.
שחף

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 דצמבר 2012, 21:17

שחף כתב:
jol9 כתב:

אז יש לי חדשות בשבילך- יש לא מעט כאלו שיורים עם לייזר(מהלא קרביים). שמירות הם מבצעים עם נשק אמיתי, אבל הם לא הולכים איתו הביתה. וחלק מהחבר'ה האלה לא שומרים בכלל.

יצאה פקודה חדשה השנה שמחייבת את כל חיילי החובה לעבור מטווח אש חיה פעם בחצי שנה. מטווחי לייזר הם בדיחה, וטוב שביטלו אותם.
החל מלפני שנתיים לדעתי רק רובאי 03 ומעלה יוצאים עם נשק הביתה, וחלקם רק אחרי הטירונות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 16 דצמבר 2012, 07:24

טוב אני כבר זקן. בזמני זה לא היה ככה...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 דצמבר 2012, 00:55

ההתעסקות של התקשורת בארץ בטבח מוגזמת בטירוף.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים