כדאי להתעורר, זה אחד הקווים האחוריים הרעים שאני זוכר

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כדאי להתעורר, זה אחד הקווים האחוריים הרעים שאני זוכר

הודעהעל ידי yarinsaky » 04 דצמבר 2011, 12:23

אני גם לא אומר שהוא הראשון שהייתי מחליף, רק השני. :)

אתה עלית באמת על הנקודה הבעייתית במכבי - עד שכבר יש מציאות זולות שמתבררות כמוצלחות, מכבי מוותרת עליהם כי אין לה כסף. לי אין באמת פיתרון לנושא הזה, אולי זולת מה שעושה קבוצה כמו קאחה עם סעיפי יציאה דרקוניים.

בכל מקרה, המציאות היא די עגומה. מכבי איבדה את כל הקו אחורי שלה בשנה שעברה ולא מצאה לזה תחליף ראוי. כל השאר פרפראות מצידי.
מקבוצה שהגדילה את התקציב, לטענתה, היה אפשר לצפות ליותר.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי yzafrir » 04 דצמבר 2011, 12:29

yarinsaky כתב:אני גם לא אומר שהוא הראשון שהייתי מחליף, רק השני. :)

אתה עלית באמת על הנקודה הבעייתית במכבי - עד שכבר יש מציאות זולות שמתבררות כמוצלחות, מכבי מוותרת עליהם כי אין לה כסף. לי אין באמת פיתרון לנושא הזה, אולי זולת מה שעושה קבוצה כמו קאחה עם סעיפי יציאה דרקוניים.

בכל מקרה, המציאות היא די עגומה. מכבי איבדה את כל הקו אחורי שלה בשנה שעברה ולא מצאה לזה תחליף ראוי. כל השאר פרפראות מצידי.

מי הייתה מחליף לפניו ?? ולא ענית לי על מה ששאלתי מקודם , תן לי שמות של 4 זרים שהיית רוצה בקבוצה בלי להתחשב בהאם הם חופשיים אבל כן להתחשב בסכומים שמכי יכולה לשלם להם....

השאלה לגבי ההתנהלות של מכבי בנוגע לזרים צריכה להיות , האם אנחנו קבוצה שהמתרה שלה היא להמר על צעירים ופעם להיות למעלה ופעם למטה אבל כל עונה להחליף שחקנים ? או שאנחנו לוקחים את ההימור הזה בתקווה לפגוע בכמה שחקנים ואז לפתוח את הכיס ולשמר את הסגל הזה לטווח ארוך ?? מה שקורהכרגע זה שאנחנו גרועים יותר מפרטיזן במדיניות שלנו , אנחנו מגלים את הכשרונות ולא מרוויחים עליהם כסף , ופה הבעיה האמיתית....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yarinsaky » 04 דצמבר 2011, 12:37

הראשון ? שון ג'יימס למשל מיותר לגמרי, אם הוא לא מתשלב ב 3 ליגות, הוא בטח מיותר ב 2 .

לגבי שחקנים שעומדים בכסף שמכבי יכולה לשלם להם אני לא יכול לתת לך שמות. אבל מדוע בקיץ לא מביאים, לדוגמא, שחקנים של 800 או 900 אלף דולר ובקיץ פתאום כן מוצאים את הכסף ?
האם יש כאן מדיניות מוכוונת מלמעלה שמונעת מהמאמן לחשוב על שחקנים ברמת שכר של מיליון דולר כרכש חדש ? לי יש הרגשה שכן. אנחנו מאבדים שחקנים של מיליון דולר, סטייל פארגו או איידסון ומביאים שניים בחצי מחיר כל אחד.
נראה לי עניין של מדיניות.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי yzafrir » 04 דצמבר 2011, 12:48

yarinsaky כתב:הראשון ? שון ג'יימס למשל מיותר לגמרי, אם הוא לא מתשלב ב 3 ליגות, הוא בטח מיותר ב 2 .

לגבי שחקנים שעומדים בכסף שמכבי יכולה לשלם להם אני לא יכול לתת לך שמות. אבל מדוע בקיץ לא מביאים, לדוגמא, שחקנים של 800 או 900 אלף דולר ובקיץ פתאום כן מוצאים את הכסף ?
האם יש כאן מדיניות מוכוונת מלמעלה שמונעת מהמאמן לחשוב על שחקנים ברמת שכר של מיליון דולר כרכש חדש ? לי יש הרגשה שכן. אנחנו מאבדים שחקנים של מיליון דולר, סטייל פארגו או איידסון ומביאים שניים בחצי מחיר כל אחד.
נראה לי עניין של מדיניות.

אתה כנראה לא קראת את מה שכתבתי , איידסון הוא לא שחקן של מליון דולר וגם פארגו לא . הם שחקנים של הרבה יותר . איידסון קיבל במכבי בעונה השנייה קרוב למליון מכורח החוזה שלו לשנתיים אבל בעונה הראשונה הוא קיבל 750K אם לא פחות כלומר הוא בא לפה כהימור במחיר של שחקן בינוני שהצליח אבל איפה הוא היום...על פארגו אני בכלל לא מדבר כי הוא דוגמא קלאסית למקרה כזה וגם כמו שאתה רואה הוא לא משחק פה בשביל מליון...
מצטער אבל אין הרבה הבדל בין שחקן של 400 לשחקן של 800 ואפילו מליון(להזכירך מכבי מדברת בדולרים בעוד כולם מדברים בירו...)...תזכר כמה הרוויחו כאן אנדרסון , וויז , לאזמה.....

לדוגמא שחקן מוכח שהוא לא בדרג הראשון (נאברו , דימנטידיס...) מרוויח כ-1.5 מליון יורו נטו (אוקיץ' לדוגמא..) . במחיר הזה מכבי מביאה לפחות שלושה זרים במדיניות של היום וזה בסדר אבל כאשר גילת שיש לה יהלום ביד אז הייתה צריכה לפתוח את הכיס ולהשאיר אותם בסכומים קרובים לאלו .
זה עדיף מלהביא שחקן במחיר הזה מלכתחילה ולקוות שהוא ישתלב ב-100% ויצדיק את ההשקעה כי לפחות ככה אתה תדע מה אתה תקבל...
ואגב אני די בטוח שגם בקיץ מכבי הייתה מוכנה לשלם סכומים כאלו רק שלא היו מעומדים איכותיים במחיר הזה . לאנגפורד לא היה פנוי אז ובכלל אם יחזור ליכולת האמתית שלו אז ברור לכולם שהוא שווה הרבה יותר מה-750K ( לא מליון כמו שכולם כותבים כל הזמן !!!) שמכבי משלמת לו...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yarinsaky » 04 דצמבר 2011, 12:58

מה אין הבדל ? כמה מקבל כאן סופו ? בטח לא יותר ממיליון, הוא גם הגיע ב 800 אלף דולר והוא בטח טוב מסנטר אחר שמקבל כאן 300 אלף דולר, סטייל שון ג'ימס.
הגיונית, לא יתכן שזרים של מיליון לא יהיו טובים יותר מזרים של 400 אלף דולר, אחרת קבוצות עשירות לא היו שולטות ביבשת.

אפשר להגיע כך לידי אבסורד, מדוע לשלם 400 אם אפשר 200 ? מי הבטיח שזרים של 400 טובים מאלו של 200 ? כך נגיע לרמה של ירושלים.

ופארגו לא שווה הרבה יותר ממיליון דולר, אל תגזים, לא מדובר כאן על דיאמנטידיס. שחקן טוב מאוד, אבל עדיין צריך להוכיח עצמו כרכז גדול באירופה.

מה שצריך, כעיקרון, זה זרים מוכשרים בגיל נכון עם רזומה קל של ניסיון באירופה לפני פריצה. לפעמים זה עולה 400 ולפעמים מיליון, אבל יש לי הרגשה שמכבי מונעת עצמה לפעמים מזרים של מיליון בגלל החלטות מקדמיות של " לא נשלם מעל סכום זה וזה כי לא הכסף מדבר ".

אז לפעמים הכסף כן מדבר. זר בגיל 28 שלא הבריק אף פעם באירופה לא יככב במכבי רק כי הוא לובש את המדים שלה, ותג המחיר שלו הוא בהתאם.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי yzafrir » 04 דצמבר 2011, 13:07

שוב , גם סופו הוא לא שחקן של מליון היום . הוא הגיע לכאן כהימור והצליח אבל האותה מידה יכל לךהגיע שחקן בסכום דומה ולהכשל (וויז , לאזמה , אנדרסון ....) . באותה מידה ששילמת על סופו 800 והצלחת על פארגו שילמת 200 והצלחת גם כן כך שהסכום פה הוא לא משנה כלכך אלא התפיסה שאתה מביא שחקן שהוא הימור בסכום נמוך מהשווי האמיתי שאתה מאמין שהוא יכול לקבל .
פארגו לא שווה כמו דימאנטידיס שהשווי שלו הוא פי 2 מפארגו (כלומר 2 מליון יורו) . אבל התפוקה שפארגו נתן שנה שעברה שווה לקבוצות מסויימות לפחות 1.5 מליון בעוד שלהנהלת מכבי כנראה שלא .
לגבי סמית' אני מסכים איתך וכבר אמרתי את זה בקיץ אבל אני חושה שיש כמה שחקנים שמכבי צריכה להחתים לפניו...מבחינתי הכשלון עם סמית' הוא הרבה יותר קטן מאשר עם פאפאס למשל....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי JasonWilliams12 » 04 דצמבר 2011, 13:07

yarinsaky כתב:מה אין הבדל ? כמה מקבל כאן סופו ? בטח לא יותר ממיליון, הוא גם הגיע ב 800 אלף דולר והוא בטח טוב מסנטר אחר שמקבל כאן 300 אלף דולר, סטייל שון ג'ימס.
הגיונית, לא יתכן שזרים של מיליון לא יהיו טובים יותר מזרים של 400 אלף דולר, אחרת קבוצות עשירות לא היו שולטות ביבשת.

אפשר להגיע כך לידי אבסורד, מדוע לשלם 400 אם אפשר 200 ? מי הבטיח שזרים של 400 טובים מאלו של 200 ? כך נגיע לרמה של ירושלים.

ופארגו לא שווה הרבה יותר ממיליון דולר, אל תגזים, לא מדובר כאן על דיאמנטידיס. שחקן טוב מאוד, אבל עדיין צריך להוכיח עצמו כרכז גדול באירופה.

מה שצריך, כעיקרון, זה זרים מוכשרים בגיל נכון עם רזומה קל של ניסיון באירופה לפני פריצה. לפעמים זה עולה 400 ולפעמים מיליון, אבל יש לי הרגשה שמכבי מונעת עצמה לפעמים מזרים של מיליון בגלל החלטות מקדמיות של " לא נשלם מעל סכום זה וזה כי לא הכסף מדבר ".

אז לפעמים הכסף כן מדבר. זר בגיל 28 שלא הבריק אף פעם באירופה לא יככב במכבי רק כי הוא לובש את המדים שלה, ותג המחיר שלו הוא בהתאם.

בדיוק :laugh3
סגל לעונה הבאה:
מקאלב הלפרין
לאנגפורד לאנסברג
סאן אמטריו פניני
אליהו בלו מצ'באן
שחורצי בורוסיס הנדריקס

לשחרר את סמית' אוחיון בורשטיין ופאפס!!!
סמל אישי של המשתמש
JasonWilliams12

הודעהעל ידי roy1000 » 04 דצמבר 2011, 13:31

ankram כתב:רוי, עם כל הדיבורים והדמגוגיה שלך, אני לא חושב שיש אפילו בנאדם אחד בפורום הזה (כולל אתה) שבאמת כדאי לו לעשות סיכומים עוד לפני שלב ה טופ 16.
כבר ראינו אשתקד איך נבואות האיימים שלך ושל יובל התנפצו על הרכבת הדוהרת של מכבי , עם כל הכבוד לפארגו , גם לפני הטופ 16 אשתקד הוא לא היה שוס כזה אדיר. למען האמת מבדיקה פשוטה בסטטיסטיקה , היו רק 3 משחקים שהוא עבר למדד דו ספרתי ועוד בבית בדיחה. למועדון כמו מכבי מגיע יותר סבלנות מהאוהדים שלה , והרבה פחות בכיינות , הקמפיין שלך נגד סמית' , מזכיר את הקמפיין שלך נגד אידסון אשתקד , שלא לדבר על ההעלמות שלך מהפורום שמכבי דהרה ביורוליג.

פאפאס זה משהו אחר , ורואים שהוא ובלאט לא מסתדרים , גם הימים שמנהל משחק טוב בלי איום קליעה הספיק לקונדטרית יורוליג, כבר עברו ממזמן , אפילו רוביו לא הצליח לשנות את זה , פאפאס לא מאיים על הסל ושהוא מנסה בכוח זה עבירת תוקף.

דבר ראשון, אין שום דבר דמגוגי בדיבורים שלי. דבר שני- אתה אפילו לא מכחיש ואומר שאתה מאמין שסמית' יישאר פה בעונה הבאה. אתה סתם זורק ססמאות ודוגמאות לא רלוונטיות.
דווין סמית' לא יהיה שחקן של מכבי ת"א בעונה הבאה, גם אם מכבי תיקח את היורוליג.
roy1000

הודעהעל ידי argof » 04 דצמבר 2011, 13:52

אם להיות ריאליים:
א. למכבי אין כסף. הם כבר הודיעו שהעונה תסתיים בגירעון. המקסימום שיש זה כמה מאות אלפי דולרים שנחסכו משכרו של פארמאר.
ב. למכבי יש בדיוק עוד זר אחד להוסיף, כדי שיוכל לשחק גם בליגה.
ג. למכבי אין כרגע קו אחורי כדי להגיע רחוק ביורוליג.
מסקנות ריאליות:
לנצל את זה שאין יורדות השנה בישראל, שאין לקבוצות כמו נתניה או חיפה מה להפסיד, ולנסות למלא את החוסר בקו האחורי, הן בעמדה 1 והן בעמדה 2, ב"גניבות" או חצי "גניבות" מתוך ליגת העל.
ובמילים אחרות: לשלם buyout נמוך יחסית עבור אדריאן בנקס ועבור סילבן לנדסברג (אולי במסגרת טרייד על שייר), ולנסות להציל את הקו האחורי באמצעותו.
argof

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], refael ו־8 אורחים